Ethereums tekniska analys: ETH-reträtt från $ 1700 psykologisk nivå

Daglig Ethereum ETH-prisanalys

  • Ethereum-priset sjönk med $ 70 denna torsdag.
  • IOMAP visar ett robust stöd till $ 1.550.

Mellan måndag och onsdag steg Ethereum-priset från 1310 $ till 1 670 $ och steg med nästan 360 $ och nådde en ny rekordhög nivå. Därefter berörde ETH den 1700 $ psykologiska nivån innan den sjönk till 1 598 $. Låt oss se vad som händer bakom kulisserna.

Ethereum-priset är tillbaka över 1600 dollar

Tjurarna lyckades pressa tillbaka Ethereum-priset över den psykologiska nivån på 1600 dollar och är för närvarande prissatt till 1 620 dollar. Den här torsdagens korrigering förde indexet för relativ styrka (RSI) från den överköpta zonen till det neutrala territoriet.

eth / usd dagligt diagram 020521

Bild: ETH / USD dagligen

När vi ser IntoTheBlocks IOMAP kan vi se att Ethereum-priset ligger ovanpå en hälsosam supportnivå på 1 550 USD. Tidigare hade 201 000 adresser på denna nivå köpt 1,4 miljoner ETH-token. Denna stödbarriär verkar tillräckligt stark för att absorbera mycket försäljningspress.

volymdiagram eth / usd 020521

Bild: IntoTheBlock

När vi ser 4-timmars ETH-diagrammet har MACD vänt om från hausseartat till baisseartat, så det ser ut som om Ethereum-priset kommer att gå igenom en tillfällig korrigering.

eth / usd 4-timmarsdiagram 020521

Bild: ETH / USD 4 timmar

Sovande etrar är på väg

eth / usd santiment diagram 020521

Bild: Santiment

Santiment, ett ledande analysföretag inom kedjan, noterade att antalet vilande Ether-tokens är på språng, medan de dagliga aktiva adresserna har fortsatt att öka. Denna kombination är vanligtvis mycket positiv för Ethereum-priset.

Gråskalakommentarer till Ethereum-priset Gasavgift

I en färsk rapport med titeln “Värdering av Ethereum” har Grayscale Investments diskuterat effekten EIP-1559 kan ha på Ethereums ekonomi. Företaget sa att införandet av den föreslagna EIP-1559 avgifts- och brännmekanismen skulle kunna skapa “en positiv återkopplingsslinga för Eters pris” om nätverksaktiviteten fortsätter att öka på Ethereum.

Ethereum-medskapare Vitalik Buterin och Ethhub-grundare Eric Conner föreslog EIP-1559 i april 2019. Förslaget syftar till att införa en avgiftsmarknad och brännmekanism för att få Ethereums ofta höga gasavgifter under kontroll. I december uppmanade Buterin igen Ethereum att anta EIP-1559. Förslaget kan leda till att ETH bränns i en högre takt än skapandet av det nya utbudet. Detta skulle avsevärt skifta dynamiken mellan utbud och efterfrågan för ETH-marknaderna.

Förslaget föreslår en “basavgift” som kommer att brännas för att underlätta transaktioner utöver ett tips som gruvarbetare kommer att få. Basavgiften ökar eller sänks baserat på om nätverket har en kapacitet på över eller under 50%. Detta gör det möjligt för plånböcker att bättre förutsäga fluktuationer i gaspriserna och etablera ETH som nätverkets enda inhemska ekonomiska enhet.

Om förbränningen av ETH för att betala för transaktioner överträffar skapandet av ny ETH-leverans, spekulerar gråskala att EIP-1559 kan vara extremt hausse för ETH-priset.

Om aktiviteten ökar och utbudet av eter minskar på grund av förbränning skulle en kurva för utbud och efterfrågan indikera en ökning av enhetspriset på Ether eftersom varje enhet skulle behöva tillgodose en större andel av den ekonomiska aktiviteten. Om EIP-1559 implementeras skulle det inrätta en konsumtionsmekanism som skulle fungera som en positiv återkopplingsslinga för Ethers pris.

Gråskala visar hur mycket de värderar Ethereum

Grayscale Investments har nyligen släppt en rapport med titeln “Värdera Ethereum” för att vägleda investerare som vill komma igång med Ethereum. Rapporten karakteriserar metoden för att värdera ETH som ”ogenomskinlig och förändrad.”

Grayscales forskningsflyg ger rapporter om olika aspekter av kryptoekosystemet. För några månader tillbaka har företaget släppt en liknande artikel som heter “Valuing Bitcoin.”

Den senaste guiden föreslår att du antingen kan se på ETH som pengar (som en slags råvara som är inneboende i Ethereum-nätverket) eller som en “räntebärande tillgång” i samband med Ethereum 2.0. ETH 2.0 kommer att innebära en övergång från proof-of-stake-konsensus från den traditionella proof-of-work-modellen.

Gråskala föreslår att de senare stadierna av Ethereums 2.0-uppgradering kan vara ett nettopositivt för värdet av ETH. Phil Bonello, Grayscales forskningsdirektör sa:

Mellan den enorma mängden aktivitet på Ethereum, de ekonomiska förbättringarna av Ether och löftet om ökad skalbarhet med Ethereum 2.0, finns det mycket för Ethereum-samhället att vara upphetsad över. Vi kan från data se att priset på Ether tenderar att röra sig med underliggande aktivitet i nätverket.

Ethereum-pris förväntas nå dessa nivåer

Om vår kortfristiga baishypotes håller, kommer Ethereum-priset sannolikt att korrigeras och sjunka till $ 1,550-supportlinjen innan det studsar upp igen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner