Charlie Munger: Käytännöllinen sijoittaja, joka osaa luoda varallisuutta

Trading Education on jakamista kanssasi miljardi-sijoittaja Charlie Mungerin inspiroiva tarina ja opit, joita voit oppia hänen sijoitusperiaatteistaan ​​ja henkisistä malleistaan.

Vaikka Warren Buffett on mies, joka on yleensä valokeilassa Berkshire Hathawayn sijoitusmenestyksessä, suuri osa menestyksestä tulisi osoittaa hänen kollegalleen, yrityksen varapuheenjohtajalle Charlie Mungerille..

Kuka on Charlie Munger?

Charlie Munger on Warren Buffettin oikea käsi. Berkshire Hathawaylle antamiensa sitoumusten lisäksi hän on Daily Journal Corporationin puheenjohtaja Los Angelesissa ja Costco Wholesale Corporationin johtaja. Helmikuussa 2018, Forbes Mungerin nettovarallisuuden arvioitiin olevan noin 1,74 miljardia dollaria.

Charlie Mungerin varhainen elämä

Sekä Buffett että Munger ovat kotoisin Nebraskasta, missä Charlie syntyi Omahassa vuonna 1924. Munger työskenteli teini-ikäisenä paikallisessa ruokakaupassa, jonka omisti Warren Buffettin isoisä..

Sitten Munger aloitti korkeakoulutuksensa Michiganin yliopistossa, jossa hän opiskeli matematiikan tutkintoa. Mutta juuri 19. syntymäpäivänsä jälkeen Munger lähti yliopistosta palvelemaan Yhdysvaltain armeijan ilmavoimissa. Munger oli yksi harvoista sotilaista, jotka otettiin virkamieheksi ilman tutkintoa.

Palveluksensa jälkeen Munger suoritti useita syventäviä kursseja useiden yliopistojen kautta, jopa astumalla Harvardin lakikouluun ilman perustutkintoa, jossa hän valmistui magna cum laude vuonna 1948.

Ihmiset lukivat myös: Andy Krieger: Valuuttakaupan nero

Charlie Mungerin varhainen ura

Vuonna 1962 Munger perusti kiinteistöalan asianajotoimiston Munger, Tolles & Olson, joka on edelleen tunnettu käytäntö nykyään. Vaikka sijoittaminen ei ollut koskaan kaukana hänen mielestään, sillä vuosina 1962–1975 hän johti omaa sijoitusyhteistyötä, joka tuotti 19,8 prosentin vuosituottoa tänä aikana. Munger ja Buffett tapasivat sijoitusuransa varhaisessa vaiheessa vuonna 1959, ja ystävyydestä kehittyi vähitellen sijoitussuhde.

Charlie Mungerin ja Warren Buffettin suhde

Parin välinen orastava ystävyys johti siihen, että Munger lähti menestyksekkäästä lakiurasta yhdistämään voimansa Buffettin kanssa Berkshire Hathaway BRK.B: n johtamiseksi..

Pari on työskennellyt yhdessä useita vuosia ja luonut hyvän yhteyden sekä itsensä että osakkeenomistajien välille. Buffett tunnetaan hyödyllisestä oivalluksestaan, kun taas Munger tuo nopean älykkyytensä tuoda ripaus huumoria vuosikokouksiin. Loistava esimerkki vuodelta 2005 on Aamutähti, kun pariskunta keskusteli useiden hallituksen jäsenten palkoista.

Buffett kuvaili, kuinka hän ei ole koskaan kuulunut 19 hallitukseen, koska hän ei ole koskaan nähnyt palkkioita toimitusjohtajan palkkioina, sillä palkkiokomiteat toimivat kuin Chihuahuas, eikä tanskalaiset tai dobermanit. Buffett osoitti sitten pientä huolta selittämällä, että hän oli huolissaan sellaisten ystävien loukkaamisesta, jotka voivat olla läsnä korvauskomiteassa, mihin Munger vastasi nokkelalla kommentilla. "Loukkaat koiria".

Saatat pitää myös: Markkinoita voittavan miehen oppitunnit

Mungerin sijoitusfilosofia

Munger tunnetaan sijoittajana vahvoille yrityksille, joilla on erilaisia ​​kilpailuetuja. Useissa puheissaan Munger esitteli alkeellisen, maallisen viisauden käsitteen ja sen suhteen liiketoimintaan ja rahoitukseen.

Munger uskoo, että kaikki temppuihin luottavat yritykset on tarkoitettu epäonnistumiseen, hyvän liiketoiminnan tulisi olla eettistä liiketoimintaa. Munger käyttää hyvät tiedot ja liiketoiminnan etiikkaa sijoitusperiaatteissaan, jolloin hän ostaa aliarvostettuja osakkeita niiden liiketoiminnan laadun perusteella sen sijaan, että keskityttäisi vain niiden halpuuteen..

Oppitunnit, joita voimme oppia Mungerilta

Kuinka aloittelevien sijoittajien tulisi hankkia maailmallista viisautta menestymisen saavuttamiseksi osakkeiden poiminnassa? Munger uskoo, että avain on monien aiheiden ymmärtämisessä sen sijaan, että investoinnit rajoitettaisiin muutamaan kapeaan aiheeseen. Tekijä parantamalla tietämystä, sijoittajat alkavat ymmärtää useiden toimialojen taloutta ja keskittyvät pitkän aikavälin menestykseen, jossa muut epäonnistuvat lyhytnäköisyyden vuoksi.

Jatkuva uudistuminen kuvaa Mungerin lähestymistapaa investointeihin melko ainutlaatuisena verrattuna useimpiin ylimmään johtoon. Vaikka hänellä on samanlainen koulutustausta, hänellä ei ole yhtään uutta radikaalia filosofiaa tai lupauksia muuttaa maailmaa. Sen sijaan hän on matalalla profiililla ja noudattaa yksinkertaista filosofiaa välttääkseen tyhmyyttä sen sijaan, että yrittäisi olla hyvin älykäs.

Katso myös: Kauppa Market News

Ymmärrät osaamisesi

Munger ei kannusta muita etsimään loistoa, vaan hän uskoo, että meidän tulisi välttää virheitä. Sekä Munger että Buffett noudattavat samaa sääntöä, jota he kutsuvat “osaamispiiriksi”, joka kuvaa, kuinka jokaisen tulisi pysyä kiinni tietämysalueestaan. Esimerkiksi, kumpikaan Munger tai Buffett ei sijoittanut Googleen tai Amazoniin, koska tekniikka on heidän osaamispiirinsä ulkopuolella.

Tämän teorian mukaan olemme kaikki harrastajia, kun astumme luottamuspiirimme ulkopuolelle, mutta monilla meistä ei ole nöyryyttä myöntää sitä. Munger uskoo, että eteenpäin pysymiseksi investoinnit on tehtävä konservatiivisesti kilpailun viipymiseksi. Odotusten hallinta on myös olennainen osa kaikkia sijoituksia.

Henkisten mallien voima

Charlie Munger sijoitusperiaatteet

Huolimatta siitä, ettei Munger ole koskaan käynyt kursseja sijoittamiseen liittyvissä asioissa, hän on edelleen menestynyt urallaan. Munger on käyttänyt tietämystään rakentamaan tehokkaiden henkisten mallien ristikon. Ympäröivämme maailman monimutkaisuutta voi olla vaikea ymmärtää tuhansien muuttujiensa kanssa, mikä tekee jokaisesta sijoitus tilanteesta mahdotonta ennustaa. Pyrkimällä jatkuvasti parantamaan tietämystämme ja haastavia ideoitamme, on mahdollista rakentaa uusia henkisiä malleja, joihin voimme luottaa tarjoamalla puitteet ongelman ratkaisemiseen sekä varovasti että oivaltavasti.

Jos haluat lisätietoja sijoitusstrategioista, ota yhteyttä kokeneeseen tiimiimme jo tänään.

Jos pidit mielestäsi lukemasta tämän artikkelin Trading Educationista, anna tykkäys ja jaa se kenellekään muulle, jonka mielestäsi saatat myös kiinnostaa.

Lähteet:

[1] https://www.investopedia.com/terms/c/charlie-munger.asp

[2] https://constantrenewal.com/avoiding-stupidity/

[3] http://news.morningstar.com/classroom2/course.asp?docId=145665&sivu = 2

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner