Sijoituskauhutarina!

Sijoituskauhutarina: myynti liian aikaisin

Kaikista virheistä, joita sijoittajat pelkäävät, osakkeiden myynnin liian aikaisin – ja sen jälkeen sen seuraamisen arvonnousun – on oltava yksi suurimmista. Tänään kuulemme sijoittajalta, joka koki juuri tämän.

Mitä tapahtui?

Kirjoittaja ja bloggaaja osoitteessa kirjava tyhmä, Matt Frankel kuvasi, kuinka hän teki virheen päätettäessä myydä kolme keskeistä osaketta. Vahvana ja kokeneena sijoittajana hän oli tottunut tekemään virheitä – ja myöntää vapaasti, että se oli kyky oppia näistä virheistä mikä auttoi häntä kehittämään taitojaan ja luottamustaan ​​osakkeiden ostamiseen ja myyntiin. Mutta liian aikaisen myynnin riski säilyi edelleen – kun hän oli aikeissa selvittää kustannuksistaan!

Matt selittää, että hänen sijoitusuransa aikana oli ollut muutamia tilanteita, joissa hän oli tehnyt virheen myymällä kiinteän osakkeen, ennen kuin se oli saavuttanut täyden arvonsa, vaikka hän uskoi liiketoimintaan pitkällä aikavälillä – aikaisemman johtuen tutkimus ja analyysi ennen ostoksen tekemistä.

Kolme osakemyyntivirhe

osakekurssikaavio

Kolme osaketta erottuu Mattista avainesimerkkeinä siitä, kuinka varhainen myynti voi johtaa menetettyyn tilaisuuteen, jonka arvo on tuhansia kiloja.

Ensimmäinen oli Tesla Motors – listattu NASDAQ: ssa nimellä TSLA. Alun perin viisas sijoituspäätös, osakekannan arvo kasvoi nopeasti yli 100%. Matt osti osakkeen vuonna 2011 listautumisen jälkeen. Tuolloin se maksoi 23 dollaria osakkeelta. Teslalla oli tuolloin yhtenäiset tuotemarkkinat – vaikuttava Roadster – mutta se ei ollut vielä todistettu moottoriteollisuuden johtajana. Vuoteen 2012 mennessä sen Model 5 -autojulkaisu sai kiitosta ja yhtiön osakkeet nousivat. Matt myi sen tässä vaiheessa 58 dollaria osakkeelta – ja seurasi sitten yrityksen markkina-arvon kasvavan! Kirjoitushetkellä Tesla kävi kauppaa noin 300 dollarilla osakkeelta…

Saatat myös pitää: Tämä kaveri voi muuttaa taloudellista tilannettasi paremmaksi

Toinen virhe oli Universal Display -näytössä. Matt uskoi OLED-näyttöjen markkinoiden kasvavan nopeasti tulevina vuosina, joten hän osti yrityksen vuonna 2013 hintaan 25 dollaria osakkeelta. Vain muutama kuukausi myöhemmin hän lunasti rahaa, kun osakkeet vaihtivat 49 dollaria. Tämä tapahtui huolimatta luottamuksesta, että OLED-markkinoiden oli edelleen tarkoitus kasvaa ja että yrityksellä oli hyvät mahdollisuudet johtaa niitä. Jälleen, kun hän oli myynyt asemansa, hän katseli osakkeen nousevan yli 200 dollaria osakkeesta kasvavan synkkyyden kanssa!

Kolmas virhe oli yleinen aloittelijoiden sijoittamisvirhe – pyrkiminen käymään kauppaa lyhyellä aikavälillä ja vaihtamaan positioita yrittäessään “voittaa” markkinat. Kokeneemmat sijoittajat viettävät aikaa analysoimalla markkinoita ja kiinnostuneita yrityksiä sekä analysoimalla syitä sijoittaa pidemmälle aikavälille; joskus jopa omaksua “osta ja pidä” -strategia pikemminkin kuin aikomuksenaan myydä pian.

Jälleen Matt oppi kovan tien. Hän osti Repligenin NASDAQ-pörssissä vain 2,53 dollaria osakkeelta vuonna 2004. Biotekniikkayritys näytti tekevän vähän tekemistä ja myi alkuperäisen 1000 osakkeen sijoituksensa hieman yli ostohinnan. Jälleen – ja ratkaisevan tärkeää – hän uskoi edelleen yrityksen arvoon ja potentiaaliin pitkällä aikavälillä. Nykyään yritys on avainasemassa toimialallaan ja sen osakekauppa on noin 38 dollaria osakkeelta. Jos Matt olisi pitänyt heistä kiinni, hänellä olisi ollut noin 1400 prosentin voitto!

Ihmiset lukivat myös: 7 askelta taloudellisten tavoitteiden saavuttamiseksi

Nouto

strategiset päätökset osakkeiden myymisestä

Aina on järkevää myydä osaketta. Jopa Warren Buffet, joka on kuuluisa ‘osta ja pidä’ -menetelmän mestari, tekee strategiset päätökset myydä osan omistuksistaan ​​tarvittaessa. Mutta nämä eivät ole koskaan nyrkkireaktioita vastauksena markkinoiden liikkeisiin tai lyhytaikaisiin voittoihin. Viisaimmat sijoittajat viettävät aikaa todella yrittäessään ymmärtää yrityksiä ja markkinoita, joihin he sijoittavat, ja sitten tehdä päätöksiä pidemmälle aikavälille. Tämä tarkoittaa, että he voivat jatkaa markkinoiden etsimistä tekijöistä, jotka voivat muuttaa investointien taustaa olennaisesti, mutta sulkevat suurelta osin pois lyhytaikaiset vaihtelut, jotka aiheuttavat osakekurssien jatkuvan nousun ja laskun. Uskomalla ja luottamalla tutkimukseen ja analyysiin, jonka he tekivät ensinnäkin, he voivat tarkistaa olettamuksensa ja strategiansa, tarkistaa, että ne ovat edelleen oikeita, ja sitten luottaa ylläpitämään sijoitusasemaansa..

Osakemarkkinoiden koulutus on edelleen avain menestykseen osakemarkkinoiden sijoittajana. Hyvä uutinen on, että ei tarvitse olla vaikeaa oppia markkinoiden toiminnasta, etenkin nykyaikaisilla digitaalisilla työkaluilla ja menetelmillä. Kaupankäynnin koulutus voi tarjota elintärkeää tietoa, tietoa ja taitoja, joita tarvitset menestyväksi sijoittajaksi pitkällä aikavälillä, vaikka olisitkin täysin aloittelija, jolla ei ole juurikaan tietoa osakemarkkinoiden toiminnasta. Lisätietoja ja oppia salaisuudet, joista ammattilaiset nauttivat kursseillamme ja koulutusmateriaaleillamme.

Jos pidit lukemisesta tämän Trading Educationin artikkelin kanssa, anna tykkäys ja jaa se kenellekään muulle, jonka mielestäsi saatat myös kiinnostaa.

Voit lukea Matthew Frankelin alkuperäisen artikkelin tässä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner