Coinmama VS Coinbase: Η καλύτερη σύγκριση ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων

Αν θέλετε να μπείτε σε συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποκτήσετε μερικά διακριτικά κρυπτογράφησης. Για να τα αποκτήσετε, θα μπορούσατε να τα κερδίσετε λαμβάνοντας πληρωμή σε κρυπτογράφηση για ένα αγαθό ή μια υπηρεσία που παρέχετε. Ή θα μπορούσατε πάντα να αγοράσετε κάποιο κρυπτογράφηση χρησιμοποιώντας το νόμισμά σας. Υπάρχουν αρκετοί ιστότοποι όπου μπορείτε να το κάνετε αυτό και διάφοροι τρόποι πληρωμής. Δύο από τα ονόματα που εμφανίζονται πιο συχνά όταν κοιτάζουν ιστότοπους για να αγοράσουν κρυπτογραφικά κουπόνια είναι τα Coinmama και Coinbase. Σε αυτό το άρθρο, θα κάνουμε ένα Coinmama εναντίον Coinbase σύγκριση, ώστε να μπορείτε να αποφασίσετε ποιο είναι πιο βολικό για εσάς.

coinmama εναντίον coinbase

Τι είναι το Coinbase?

Νομισματική βάση ήταν εδώ και λίγο καιρό. Ιδρύθηκε το 2012 και είναι μια υπηρεσία ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο. Είναι ένα από τα πιο γνωστά χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων στον κόσμο. Πρόκειται για ανταλλαγή θεματοφυλακής, που σημαίνει ότι παρέχουν πορτοφόλια κρυπτογράφησης για όλους τους χρήστες τους και όλα τα διακριτικά που αγοράζονται ή ανταλλάσσονται αποθηκεύονται σε αυτά τα πορτοφόλια έως ότου ο χρήστης τα μεταφέρει στα προσωπικά του πορτοφόλια.

Το Coinbase είναι δημοφιλές στους αρχάριους εμπόρους κρυπτογράφησης επειδή, σε αντίθεση με πολλές άλλες ανταλλαγές, προσφέρουν ένα απλό, εύκολο στην κατανόηση, φιλικό για αρχάριους περιβάλλον εργασίας χρήστη.

τι είναι το coinbase

Είναι το Coinbase ασφαλές?

Όπως όλα τα χρηματικά χρηματιστήρια, τα οποία αποθηκεύουν κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία χρηστών αξίας εκατομμυρίων δολαρίων ανά πάσα στιγμή, το Coinbase είναι ένας δελεαστικός στόχος για τους χάκερ. Αλλά δεν έχουν ακόμη υποστεί σημαντικές παραβιάσεις. Έχουν εφαρμόσει αρκετά σημαντικά μέτρα ασφαλείας. Πρώτα απ ‘όλα, τα περισσότερα χρήματα αποθηκεύονται σε κρυπτογραφημένα πορτοφόλια εκτός σύνδεσης και αυτά τα πορτοφόλια κατανέμονται σε διάφορα μέρη. Για πρόσθετη ασφάλεια, ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) είναι υποχρεωτικός για όλους τους χρήστες. Πριν από μερικούς μήνες, η Coinbase ανέφερε ότι είχαν στοχευτεί από χάκερ τον περασμένο Ιούνιο, αλλά η ομάδα ασφαλείας μπλόκαρε την προσπάθεια χωρίς να κλαπεί κρυπτογράφηση. Σχεδόν κάθε κριτική Coinbase που θα βρείτε θα μιλά πολύ για την ασφάλειά τους.

Τέλη Coinbase

Όλες οι αγορές και οι πωλήσεις κρυπτονομισμάτων απαιτούν να πληρώσετε ένα τέλος. Αυτό είναι φυσιολογικό για κάθε ανταλλαγή. Ωστόσο, το να καταλάβετε το κόστος συναλλαγής σας στο Coinbase μπορεί να είναι λίγο συγκεχυμένο για αρχάριους. Αυτό συμβαίνει επειδή τα τέλη Coinbase ποικίλλουν ανάλογα με το ποσό κρυπτογράφησης που αγοράζετε και τον τρόπο πληρωμής.

Για παράδειγμα, εάν αγοράζετε Bitcoin αξίας 100 USD και πληρώνετε με τραπεζικό λογαριασμό στις ΗΠΑ, η χρέωση θα είναι 2,99 USD. Αλλά εάν πληρώνετε με πιστωτική κάρτα, τότε η χρέωση θα είναι 3,99 USD. Αυτό χρειάζεται λίγο να το συνηθίσεις.

Τι είναι το Coinmama?

Κοινμάμα είναι μια διαδικτυακή υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν κρυπτογράφηση. Είναι εγγεγραμμένο στη Σλοβακία και άρχισε να λειτουργεί το 2013. Η αρχική του πρόθεση ήταν να επιτρέψει στους χρήστες να αγοράσουν bitcoin εύκολα και γρήγορα. Άλλα κρυπτογραφικά διακριτικά προστέθηκαν αργότερα. Ωστόσο, το Coinmama δεν είναι μια πλήρης ανταλλαγή κρυπτογράφησης. Δεν επιτρέπει ούτε τη διαπραγμάτευση διακριτικών ούτε την ανάληψη κρυπτονομισμάτων σε νόμισμα fiat.

τι είναι το νόμισμα

Είναι το Coinmama ασφαλές?

Μπορεί να διαβάσετε μια κριτική Coinmama ή δύο που δηλώνουν ότι δεν είναι τόσο ασφαλές όσο άλλα ανταλλακτικά κρυπτονομισμάτων, επειδή δεν επιτρέπει επιπλέον δυνατότητες ασφαλείας, όπως έλεγχο ταυτότητας 2 παραγόντων (2FA) ή έλεγχο ταυτότητας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ενώ αυτό ήταν σίγουρα αληθινό στο παρελθόν, δεν ισχύει πλέον. Προς το παρόν, η ρύθμιση 2FA δεν είναι μόνο δυνατή, αλλά στην πραγματικότητα είναι υποχρεωτική. Αυτά και άλλα μέτρα καθιστούν το Coinmama εξίσου ασφαλές με άλλες πλατφόρμες συναλλαγών κρυπτογράφησης.

Τέλη Coinmama

Ας το ξεπεράσουμε τώρα: Το εμπόριο στο Coinmama είναι πιο ακριβό από πολλούς άλλους ιστότοπους. Υπάρχουν δύο διαφορετικά τέλη στο παιχνίδι. Πρώτον, η Coinmama χρεώνει μεσιτική αμοιβή 5,9%, η οποία εφαρμόζεται ήδη όταν ο ιστότοπος σας δείχνει τις τιμές διαπραγμάτευσης.

Εκτός από την αμοιβή μεσιτείας, υπάρχει επίσης χρέωση 5% για την επεξεργασία πιστωτικών καρτών. Στο τέλος, η τιμή που πληρώνετε στο Coinmama όταν αγοράζετε κρυπτονομίσματα θα είναι 10,9% πάνω από την τρέχουσα τιμή αγοράς. Άλλες ανταλλαγές είναι πολύ κάτω από αυτό.

Τώρα που συναντήσαμε τους δύο ομολόγους σε αυτήν τη σύγκριση Coinmama vs Coinbase, ας τους βάλουμε από κοινού σε διαφορετικές πτυχές και να δούμε ποιος θα βγει στην κορυφή:

Coinmama VS Coinbase: Head-to-Head

Γύρος 1: Τύπος υπηρεσίας

Το Coinbase είναι μια πλήρης ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων που σας επιτρέπει να αγοράζετε κρυπτονομίσματα με νόμισμα fiat, να ανταλλάσσετε ένα είδος κρυπτονομίσματος για άλλο και να αποσύρετε κρυπτονομίσματα σε νόμισμα fiat. Τα διακριτικά που αγοράστηκαν αποθηκεύονται στα πορτοφόλια Coinbase έως ότου ο χρήστης αποφασίσει να τα μεταφέρει στα προσωπικά του πορτοφόλια.

Το Coinmama δεν είναι τεχνικά μια ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων, αλλά μια υπηρεσία μεσιτείας. Όταν αγοράζετε bitcoin στο Coinmama, αγοράζετε πραγματικά το διακριτικό από το ίδιο το Coinmama και όχι από άλλο χρήστη. Αν και αυτό είναι γενικά ταχύτερο, οι υπηρεσίες μεσιτείας είναι γενικά πιο ακριβές από τις ανταλλαγές. Τα αγορασμένα κουπόνια κατατίθενται απευθείας στα προσωπικά πορτοφόλια του χρήστη. Από αυτήν την άποψη, η Coinmama λειτουργεί σαν ανταλλαγές μη στερητικής της ελευθερίας, όπως η Changelly.

Αυτό που δεν επιτρέπει το Coinmama είναι η διαπραγμάτευση κρυπτογράφησης ή η απόσυρση κρυπτογράφησης σε fiat. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε εδώ είναι να αγοράσετε κρυπτονομίσματα με την πιστωτική σας κάρτα.

Για να προσφέρει μια πλήρη γκάμα υπηρεσιών διαπραγμάτευσης, αυτός ο γύρος πηγαίνει στο Coinbase.

Γύρος 2: Ασφάλεια

Και οι δύο πλατφόρμες προσφέρουν προς το παρόν παρόμοια μέτρα ασφαλείας και πρωτόκολλα. Και οι δύο θα απαιτήσουν τη ρύθμιση 2FA προτού πραγματοποιήσετε την πρώτη σας αγορά. Καμία υπηρεσία δεν έχει υποστεί σημαντικές παραβιάσεις με κρυπτογράφηση κρυπτογράφησης από τους χρήστες τους.

Ο δεύτερος γύρος σε αυτό το head-to-head είναι ισοπαλία.

Γύρος 3: Τρόποι πληρωμής

Το Coinmama σάς επιτρέπει να αγοράζετε κρυπτογράφηση με πιστωτικές κάρτες ή σε ευρώ μέσω μεταφοράς SEPA. Το Coinbase προσφέρει μια πολύ ευρύτερη επιλογή. Οι πληρωμές στο Coinbase μπορούν να γίνουν με τραπεζικούς λογαριασμούς στις ΗΠΑ, πιστωτικές κάρτες, καταθέσεις SEPA, SWIFT, PayPal και άλλα.

Το Coinmama VS Coinbase Round 3 πηγαίνει στο Coinbase, χέρια κάτω.

Γύρος 4: Ευκολία χρήσης και ταχύτητα

Το Coinbase είναι γνωστό ότι είναι ευκολότερο στον αρχάριο έμπορο κρυπτογράφησης από πολλά άλλα χρηματιστήρια, με ένα απλό, εύχρηστο περιβάλλον εργασίας χρήστη. Είναι μια από τις πιο φιλικές προς τους αρχάριους ανταλλαγές εκεί έξω.

Όμως η Coinmama βρίσκεται σε ένα άλλο επίπεδο ευκολίας. Ένα μεγάλο μέρος αυτής της ευκολίας χρήσης είναι το γεγονός ότι στο Coinmama μπορείτε να κάνετε ένα πράγμα και ένα μόνο πράγμα. Και αυτό το ένα πράγμα παρουσιάζεται με τρόπο που είναι εύκολο να κατανοηθεί και να ακολουθηθεί.

Όσον αφορά την ταχύτητα των συναλλαγών, η Coinmama έχει πλεονέκτημα στο Coinbase, λόγω της μεσιτικής της φύσης. Δεδομένου ότι αγοράζετε το κρυπτογράφηση σας απευθείας από την ίδια την Coinmama, τα διακριτικά σας θα σταλούν στο πορτοφόλι σας τη στιγμή που θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή σας. Οι συναλλαγές Coinbase δεν είναι καθόλου αργές. Δεν είναι τόσο γρήγορα.

Αυτός ο γύρος τελειώνει με ένα μικρό πλεονέκτημα για την Coinmama.

Γύρος 5: Ανωνυμία

Μερικοί άνθρωποι επιθυμούν να αγοράσουν, να ανταλλάξουν και να πουλήσουν κρυπτογράφηση ανώνυμα. Ενώ οι περισσότεροι από αυτούς θέλουν την ανωνυμία για νόμιμους λόγους ασφαλείας, υπάρχουν πολλοί με πιο αμφισβητήσιμα κίνητρα.

Εάν είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους που χρειάζονται ανώνυμες συναλλαγές, τότε δεν έχετε τύχη εδώ. Σύμφωνα με τις τρέχουσες πολιτικές κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, τόσο η Coinmama όσο και η Coinbase συμμορφώνονται με τους αυστηρούς κανονισμούς της KYC (Γνωρίστε τον Πελάτη σας). Και οι δύο θα σας ζητήσουν να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας μέσω ενός εγγράφου ταυτότητας που έχει εκδοθεί από την κυβέρνηση πριν ξεκινήσετε να αγοράζετε. Έτσι, και στις δύο περιπτώσεις, το ανώνυμο εμπόριο είναι όχι.

Αυτός ο γύρος τελειώνει με ισοπαλία.

Γύρος 6: Διαθεσιμότητα

Οι χρήστες από περίπου 190 χώρες είναι ελεύθεροι να δημιουργούν λογαριασμούς στο Coinbase. Ωστόσο, για τις περισσότερες από αυτές τις χώρες, το Coinbase προσφέρει μόνο υπηρεσίες πορτοφολιού. Η πρόσβαση σε αγορά, διαπραγμάτευση και ανάληψη κρυπτογράφησης περιορίζεται προς το παρόν σε περίπου 30 χώρες.

Το Coinmama διατίθεται σε περίπου 190 χώρες παγκοσμίως.

Αυτός ο γύρος πηγαίνει εύκολα στο Coinmama.

Γύρος 7: Εμφανίζονται τα κουπόνια

Αν και καμία από αυτές τις υπηρεσίες δεν προσφέρει μια ιδιαίτερα μεγάλη ποικιλία κρυπτονομισμάτων (υπάρχουν, τελικά, χιλιάδες από αυτά εκεί έξω), υπάρχει μια διαφορά.

Το Coinmama σάς επιτρέπει να αγοράσετε οκτώ διαφορετικά κουπόνια: Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ether (ETH), Litecoin (LTC), Ethereum Classic (ETC), Ripple (XRP), Qtum (QTUM) και Cardano (ADA). Αλλά αφού αγοράσετε ένα διακριτικό, δεν θα μπορείτε να το ανταλλάξετε με ένα άλλο στο Coinmama.

Το Coinbase παραθέτει 18 διαφορετικά κουπόνια και πολλά από αυτά μπορούν να αγοραστούν απευθείας με την πιστωτική σας κάρτα ή οποιαδήποτε άλλη από τις μεθόδους πληρωμής που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Μετά την αγορά, ένα διακριτικό μπορεί εύκολα να ανταλλαχθεί για άλλο.

Επειδή παραθέτουν περισσότερα διακριτικά για άμεση αγορά και προσφέρουν συναλλαγές για άλλους, η Coinbase κάνει αυτόν τον γύρο.

Γύρος 8: Τέλη

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η Coinmama χρεώνει μια χρέωση συναλλαγής 5,9% και ένα επιπλέον 5% για την επεξεργασία πιστωτικών καρτών (αυτή η τελευταία χρέωση δεν θα ισχύει εάν πληρώνετε με μεταφορά SEPA), για συνολικό 10,9% πάνω από την αγοραία αξία. Αυτό είναι πολύ υψηλό.

Οι χρεώσεις στο Coinbase δεν είναι οι πιο εύκολες στην κατανόηση, επειδή εξαρτώνται από τη χώρα στην οποία ζείτε, το διακριτικό που αγοράζετε και τον τρόπο πληρωμής. Αλλά είναι γενικά πολύ κάτω από αυτά του Coinmama. Αυτός ο γύρος πηγαίνει στο Coinbase.

Γύρος 9: Εφαρμογές για κινητά

Πολλοί άνθρωποι επιθυμούν να αγοράζουν, να ανταλλάσσουν και να πωλούν κρυπτονομίσματα εν κινήσει, οπότε οι εφαρμογές για κινητά είναι ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα για αυτούς.

Το Coinmama είναι μόνο διαδικτυακό. Το Coinbase διαθέτει μια καλά σχεδιασμένη, εύχρηστη εφαρμογή για κινητά τόσο για συσκευές Android όσο και για συσκευές iOS. Αυτός ο γύρος πηγαίνει στο Coinbase από προεπιλογή.

εφαρμογή για κινητά coinbase

Γύρος 10: Υποστήριξη πελατών

Η υποστήριξη πελατών εξακολουθεί να αποτελεί μεγάλο πρόβλημα στον κόσμο συναλλαγών κρυπτογράφησης γενικά. Πολλοί ιστότοποι δεν προσφέρουν καθόλου υποστήριξη πελατών.

Και οι δύο ιστότοποι παρέχουν οδηγούς και οδηγίες για τις συναλλαγές που μπορείτε να εκτελέσετε. Οι οδηγοί του Coinbase είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι.

Τόσο η Coinmama όσο και η Coinbase προσφέρουν υποστήριξη πελατών. Και στις δύο περιπτώσεις, η καλύτερη επιλογή είναι η υποστήριξη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς η τηλεφωνική υποστήριξη είναι, στην καλύτερη περίπτωση, ανώμαλη. Το Coinmama απαντά συνήθως σε μηνύματα εντός 24 ωρών, ενώ το Coinbase είναι λίγο πιο αργό, χρειάζονται 24-72 ώρες για να απαντήσει.

Έτσι, η Coinbase έχει καλύτερους οδηγούς στον ιστότοπο, αλλά η Coinmama έχει ταχύτερες απαντήσεις μέσω e-mail. Ας καλέσουμε αυτόν τον τελικό γύρο ισοπαλία.

Coinmama VS Coinbase: Συμπερασματικά…

Κατ ‘αρχάς, ας συντονίσουμε το κεφάλι προς το κεφάλι μας:

Στρογγυλό νόμισμα

Κοινμάμα

νομίσματα

Νομισματική βάση

Σχεδιάζω
1: Τύπος υπηρεσίας Χ
2: Ασφάλεια Χ
3: Τρόποι πληρωμής Χ
4: Ευκολία και ταχύτητα Χ
5: Ανωνυμία Χ
6: Διαθεσιμότητα Χ
7: Εμφανίζονται τα διακριτικά Χ
8: Τέλη Χ
9: Εφαρμογές για κινητά Χ
10: Υποστήριξη πελατών Χ

Το Coinbase παίρνει πέντε γύρους, ενώ το Coinmama παίρνει δύο και τρεις γύρους είναι ισοπαλία. Με αυτά τα αποτελέσματα, φαίνεται ότι δεν θα έπρεπε να επιλέξουμε το Coinbase. Και σε πολλές περιπτώσεις, θα ήταν μια πιο βολική επιλογή. Αλλά ας θυμηθούμε το ζήτημα διαθεσιμότητας. Εάν ζείτε εκτός των χωρών στις οποίες επιτρέπεται η αγορά κρυπτογράφησης, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Coinmama ή κάποιον άλλο ιστότοπο.

Στο τέλος, τόσο το Coinmama όσο και το Coinbase προσφέρουν έναν γρήγορο, εύκολο τρόπο αγοράς κρυπτονομισμάτων. Και τα δύο είναι μια καλή επιλογή για να είστε η πόρτα σας στον κόσμο της κρυπτογράφησης. Εάν αυτός ο οδηγός σύγκρισης Coinmama VS Coinbase ήταν χρήσιμος ή αν έχετε απορίες, αφήστε τα σχόλιά σας παρακάτω!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner