Είναι ασφαλές να χρησιμοποιηθεί το Kraken το 2021; Ασφάλεια, φροντιστήριο και κριτική

Από τότε που το bitcoin κυκλοφόρησε το 2009 ως το πρώτο αποκεντρωμένο ψηφιακό νόμισμα, είχε αυξανόμενο αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο πολλοί άνθρωποι δραστηριοποιούνται. Μετά το bitcoin, έχουν δημιουργηθεί εκατοντάδες άλλα κρυπτονομίσματα και η συναλλαγή κρυπτονομισμάτων περιλαμβάνει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια κάθε μέρα. Η διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων πραγματοποιείται σε κρυπτονομίσματα και υπάρχουν σχεδόν τόσο πολλές ανταλλαγές όσο και κρυπτονομίσματα. Ορισμένες ανταλλαγές είναι μικρές, ενώ άλλες είναι μεγάλες, γνωστές τοποθεσίες που διαχειρίζονται εκατοντάδες χιλιάδες συναλλαγές την ημέρα. Αυτό το άρθρο θα επικεντρωθεί σε μία από αυτές τις μεγάλες ανταλλαγές και θα απαντήσει στην ερώτηση: Είναι ο Kraken ασφαλής?

Ας ξεκινήσουμε με μια μικρή ιστορία:

Γέννηση του Κράκεν:

Το 2011, το Mt.Gox ήταν η μεγαλύτερη ανταλλαγή bitcoin στον κόσμο, με περίπου το 80% των συναλλαγών bitcoin παγκοσμίως. Επισκεπτόμενοι τα γραφεία της, ο Τζέσε Πάουελ παρατήρησε κάποια ενοχλητικά λάθη και αποφάσισε να ξεκινήσει να εργάζεται σε μια ανταλλαγή που δεν θα επηρεαστεί από τα αντιληπτά ζητήματα ασφαλείας. Αυτό οδήγησε στην ίδρυση του Kraken το 2011. Ο ίδιος ο Όρος Γκοξ θα κατέληγε σε πτώχευση το 2014.

Τι είναι ο Kraken?

Φυσικά, ο Kraken είναι ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων. Με άλλα λόγια, είναι μια διαδικτυακή υπηρεσία όπου οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να ανταλλάσσουν κρυπτονομίσματα. Όμως, ο Kraken όχι μόνο επιτρέπει τη διαπραγμάτευση μεταξύ κρυπτονομισμάτων, αλλά και αυτά τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία μπορούν επίσης να ανταλλάσσονται με νόμισμα fiat (αυτό που κάποιοι αποκαλούν «πραγματικά χρήματα», δηλαδή, εθνικά νομίσματα όπως το δολάριο ΗΠΑ, το πραγματικό Βραζιλίας, το γιεν Ιαπωνίας κ.λπ.). Προς το παρόν, η Kraken διαπραγματεύεται σε 20 κρυπτονομίσματα (Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash, Ripple, Zcash, Dash, EOS, Stellar, Ethereum Classic, Monero, Qtum, Augur, Cardano, Cosmos, Dogecoin, Tezos, Gnosis, Tether και Καρπούζι) και πέντε νομίσματα fiat (δολάρια ΗΠΑ, δολάρια Καναδά, γεν Ιαπωνίας, ευρώ και λίρες της Μεγάλης Βρετανίας).

Το Kraken προσφέρει υπηρεσίες που δεν βρίσκονται συνήθως σε άλλα χρηματιστήρια, όπως και οι συναλλαγές dark pool και OTC, margin trading και futures. Μερικές από αυτές τις δυνατότητες μπορεί να είναι συντριπτικές για αρχάριους, αλλά εκτιμώνται πολύ από ειδικούς εμπόρους.

Ορισμένες ανταλλαγές έχουν υποστεί διάφορες μορφές επιθέσεων στον κυβερνοχώρο και κάποιες έχουν δεχτεί εισβολή, με απώλειες συνολικού ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Έτσι, ένα από τα πρώτα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει μια ανταλλαγή κρυπτογράφησης είναι η ασφάλεια.

Πόσο ασφαλές είναι το Kraken?

Ο Κράκεν χτίστηκε έχοντας κατά νου την ασφάλεια. Σε τελική ανάλυση, θεωρήθηκαν ζητήματα ασφαλείας στο Mt.Gox που οδήγησαν στη δημιουργία του Kraken. Ο Powell κατάλαβε ότι μια επιτυχημένη ανταλλαγή έπρεπε να ξεκινήσει κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του χρήστη. Το Kraken είναι ένα από τα πρώτα χρηματιστήρια που διατηρούν τα χρήματα των πελατών τους ασφαλή χρησιμοποιώντας έναν έλεγχο απόδειξης αποθεματικών. Ναι, οι συναλλαγές στο Kraken exchange είναι γενικά ασφαλείς.

Λοιπόν, ποια χαρακτηριστικά ασφαλείας υπάρχουν?
 • Ψυχρά πορτοφόλια: Το 95% όλων των καταθέσεων στο Kraken διατηρούνται σε offline, κρύα πορτοφόλια. Σε περίπτωση παραβίασης ή αποτυχίας διακομιστή, τα περισσότερα χρήματα προστατεύονται.
 • Ασφάλεια διακομιστή: Οι διακομιστές του Kraken αποθηκεύονται σε κλουβιά, υπό παρακολούθηση 24/7 από ένοπλους φρουρούς και οθόνες βίντεο. Όλη η πρόσβαση στους διακομιστές ρυθμίζεται αυστηρά και ελέγχεται.
 • Ασφάλεια πληροφοριών: όλοι οι λογαριασμοί και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες είναι πλήρως κρυπτογραφημένες, τόσο σε επίπεδο συστήματος όσο και σε επίπεδο δεδομένων.
 • Δοκιμές: Ο Kraken διατηρεί μια ομάδα εμπειρογνωμόνων αφιερωμένη στη δοκιμή της ευπάθειας του συστήματος σε κάθε είδους επίθεση στον κυβερνοχώρο.
 • Υποχρεωτικό 2FA, μέσω Google Authenticator ή YubiKey.
 • Χωρίς ανάκτηση λογαριασμού μέσω τηλεφώνου / SMS.
 • E-mail επιβεβαίωση για αναλήψεις.
 • PGP υπογεγραμμένα και κρυπτογραφημένα email.
 • Σύστημα επαλήθευσης πολλαπλών επιπέδων (περισσότερα σχετικά με αυτό παρακάτω).

Αλλά η ασφάλεια δεν είναι ο μόνος παράγοντας. Για να είναι επιτυχής, μια ανταλλαγή πρέπει επίσης να είναι αξιόπιστη. Οι χρήστες πρέπει να αισθάνονται ότι μπορούν να εμπιστεύονται την εταιρεία με τα χρήματα, τους λογαριασμούς τους, τα προσωπικά τους στοιχεία και άλλα ευαίσθητα δεδομένα.

Είναι ο Kraken αξιόπιστος?

Η ασφάλεια μπορεί να εφαρμοστεί με επιτήρηση, κρυπτογράφηση, 2FA και άλλα πρωτόκολλα. Ωστόσο, η εμπιστοσύνη πρέπει να κερδίζεται από ενέργειες που κάνουν τους χρήστες να νιώθουν άνετα με τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία χειρίζεται τόσο τα χρήματα όσο και τις πληροφορίες.

Τι έχει κάνει ο Kraken για να κάνει τους χρήστες να αισθάνονται ότι μπορούν να εμπιστευθούν?

Έλεγχος απόδειξης αποθεματικών:

Το Kraken έχει ελεγχθεί για να αποδείξει ότι τα αποθεματικά του υπερβαίνουν το ποσό χρημάτων που έχουν οι χρήστες στην πλατφόρμα. Με άλλα λόγια, σε περίπτωση σφαλμάτων, hack ή άλλων καταστροφικών αποτυχιών, ο Kraken έχει αρκετά αποθεματικά για να καλύψει όλα τα χρήματα του χρήστη. Οι χρήστες μπορούν κρυπτογραφικά να επαληθεύσουν ότι τα χρήματα στους μεμονωμένους λογαριασμούς τους καλύπτονται από τα αποθεματικά της ανταλλαγής.

Διαφάνεια:

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Kraken είναι γνωστός, καθώς και τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο. Επίσης, οι επενδυτές της εταιρείας είναι δημόσιοι.

Συγγένειες:

Ο Kraken διατηρεί σχέσεις με τις γερμανικές τράπεζες, την κυβέρνηση του Τόκιο και έχει εμφανιστεί στο Bloomberg, τους New York Times και την Wall Street Journal.

Με λίγα λόγια, το Kraken είναι μια ασφαλής, αξιόπιστη πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτογράφησης, η οποία επιτρέπει συναλλαγές μεταξύ πολλών νομισμάτων fiat και κρυπτογράφησης. Σε σύγκριση με άλλες ανταλλαγές, το Kraken είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για αξιοπιστία.

Είναι ασφαλές το Kraken να αγοράσει το Ripple?

Το Kraken προσφέρει μια ασφαλή, αξιόπιστη πλατφόρμα για την αγορά όλων των μαρκών που υποστηρίζει, συμπεριλαμβανομένου του Ripple. Ωστόσο, σε ορισμένες χώρες, είναι απαραίτητο να υπάρχει επαλήθευση επιπέδου 3 για να αγοράσετε το Ripple. Λοιπόν, είναι ασφαλές το Kraken να αγοράσει πραγματικά κυματισμούς; Ναί.

Η επαλήθευση πολλαπλών επιπέδων του Kraken εξήγησε:

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η επαλήθευση χρήστη του Kraken είναι πολυεπίπεδη. Κάθε επίπεδο έχει ορισμένα όρια και απαιτήσεις. Οι περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν επαλήθευση επιπέδου 1 ή 2, με υψηλότερα επίπεδα για χρήστες που πραγματοποιούν συναλλαγές σε υψηλότερους όγκους ή έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις. Ακολουθεί μια σύντομη εξήγηση όλων των βαθμίδων:

 • Επίπεδο 0– Αυτό το επίπεδο απαιτεί μόνο μια διεύθυνση email. Ο χρήστης σε αυτό το επίπεδο, ωστόσο, μπορεί να περιηγηθεί μόνο στον ιστότοπο και να δει πώς φαίνεται και λειτουργεί όλα, αλλά δεν επιτρέπεται να πραγματοποιεί συναλλαγές.
 • Επίπεδο 1– Οι χρήστες μπορούν να κάνουν καταθέσεις και αναλήψεις μόνο σε κρυπτονομίσματα. Ωστόσο, η διαπραγμάτευση ενεργοποιείται τόσο σε ψηφιακά όσο και σε νομίσματα fiat. Αυτό το επίπεδο απαιτεί από τους χρήστες να εισάγουν το πλήρες όνομα, την ημερομηνία γέννησης, τη χώρα και τον αριθμό τηλεφώνου τους. Δεν υπάρχει όριο κατάθεσης, αλλά οι αναλήψεις περιορίζονται σε 2.500 USD ανά ημέρα ή 20.000 USD ανά μήνα.
 • Επίπεδο 2– Διατίθενται καταθέσεις, αναλήψεις και συναλλαγές σε ψηφιακά νομίσματα. Οι χρήστες της κατηγορίας 2 μπορούν να καταθέσουν και να αποσύρουν νομίσματα fiat ανάλογα με τη χώρα στην οποία ζουν. Σε νόμισμα fiat, τα όρια είναι 2.000 USD ανά ημέρα και 10.000 ανά μήνα. Οι αναλήψεις κρυπτονομισμάτων περιορίζονται στα 5.000 USD ανά ημέρα και 50.000 ανά μήνα.
 • Βαθμίδα 3– Υψηλότερα επίπεδα χρηματοδότησης νομίσματος fiat διατίθενται στους πελάτες της κατηγορίας 3. Αυτό το επίπεδο απαιτεί έγκυρο πιστοποιητικό ταυτότητας και πρόσφατη απόδειξη διαμονής. Οι καταθέσεις και αναλήψεις Fiat περιορίζονται σε 25.000 USD ημερησίως και 200.000 USD μηνιαίως. Οι αναλήψεις σε ψηφιακά νομίσματα περιορίζονται σε 50.000 USD ανά ημέρα και 200.000 USD ανά μήνα. Χώρες όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ιαπωνία και η Γερμανία, απαιτούν επαλήθευση Βαθμίδας 3 για να καταθέσουν και να πραγματοποιήσουν ανάληψη σε νόμισμα fiat.
 • Βαθμίδα 4– Επιτρέπει τα υψηλότερα επίπεδα ορίων χρηματοδότησης. Οι χρήστες της κατηγορίας 4 μπορούν να είναι άτομα και εταιρείες και συνιστάται καλύτερα να επικοινωνήσουν με το τμήμα υποστήριξης για να διευκρινίσουν τις απαιτήσεις τους.

Εάν, αφού διαβάσετε τις πληροφορίες, θέλετε να ξεκινήσετε τις συναλλαγές σας στο Kraken, ακολουθεί ένα σύντομο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας λογαριασμού:

Ξεκινώντας στο Kraken:

 1. Μεταβείτε στον ιστότοπο Kraken και κάντε κλικ στο “Δημιουργία λογαριασμού” επάνω δεξιά.

  αρχική σελίδα kraken

 2. Συμπληρώστε τις απαιτούμενες πληροφορίες (email, όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης), συμφωνήστε με τους όρους και τις προϋποθέσεις και κάντε κλικ στο “Δημιουργία λογαριασμού”. Ένας κωδικός ενεργοποίησης θα σταλεί στη διεύθυνση email που εισαγάγατε.

  δημιουργία λογαριασμού kraken

 3. Ανοίξτε το email που λάβατε και κάντε κλικ στον παρεχόμενο σύνδεσμο. Κάντε κλικ στο πλαίσιο “Δεν είμαι ρομπότ” στο captcha και μετά στο “Ενεργοποίηση λογαριασμού”. Το Kraken θα σας στείλει ένα άλλο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα εξηγεί τις υπηρεσίες που προσφέρονται στη χώρα ή την περιοχή σας και θα κατευθυνθείτε επίσης στον ιστότοπο Kraken για να ρυθμίσετε την επαλήθευση λογαριασμού 2 παραγόντων.

  είναι ασφαλές

 4. Εάν επιλέξετε την επιλογή 2FA λογισμικού, μέσω εφαρμογών όπως το Google Authenticator ή το Authy, κάντε κλικ στο κατάλληλο κουμπί, το οποίο θα σας δείξει τον κωδικό QR που πρέπει να σαρωθεί με την εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας.

  πόσο ασφαλές είναι το kraken

 5. Αφού ενεργοποιήσετε το 2FA, θα μεταφερθείτε στον αρχικό πίνακα ελέγχου. Προς το παρόν, ο λογαριασμός σας έχει επαληθευτεί στο επίπεδο 0. Μπορείτε να σπρώξετε τον ιστότοπο, αλλά δεν θα μπορείτε να κάνετε συναλλαγές. Για να επαληθεύσετε τον λογαριασμό σας στο επίπεδο 2 και να ξεκινήσετε τις συναλλαγές, κάντε κλικ στο κουμπί “Λήψη επαλήθευσης”:

  ασφάλεια

 6. Θα μεταφερθείτε σε μια οθόνη όπου μπορείτε να επιλέξετε τον τύπο λογαριασμού που θέλετε να επαληθεύσετε, μεταξύ τριών επιλογών: Starter, Intermediate ή Pro. Εμφανίζονται πληροφορίες για κάθε τύπο λογαριασμού, συμπεριλαμβανομένης της διαθεσιμότητας συναλλαγών fiat, ημερήσιων και μηνιαίων ορίων για fiat και crypto, καθώς και των απαιτούμενων πληροφοριών. Για να επαληθεύσετε έναν αρχικό λογαριασμό, κάντε κλικ στο κατάλληλο κουμπί και θα μεταφερθείτε στην επόμενη οθόνη.

  ανασκόπηση

 7. Συμπληρώστε τις απαιτούμενες πληροφορίες στα κατάλληλα πεδία (πλήρες όνομα, διεύθυνση, αριθμός τηλεφώνου και ημερομηνία γέννησης) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Υποβολή”.

  φροντιστήριο

 8. Μετά την υποβολή των στοιχείων σας, το σύστημα θα σας ενημερώσει ότι η διαδικασία επαλήθευσης θα διαρκέσει έως και 24 ώρες. Μόλις ολοκληρωθεί η επαλήθευση, θα ειδοποιηθείτε μέσω email και θα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τις συναλλαγές σας στο Kraken.

συμπέρασμα

Αυτό είναι. Η δημιουργία και η επαλήθευση ενός λογαριασμού στο Kraken είναι πολύ γρήγορη και απλή. Σε 24ωρη αναμονή για επαλήθευση, μπορείτε να εξερευνήσετε τον ιστότοπο και να κατανοήσετε τη διεπαφή. Η πλατφόρμα μπορεί να είναι λίγο συντριπτική για τους αρχάριους. περισσότερο από άλλες ανταλλαγές. Ωστόσο, μόλις ο νέος χρήστης συνηθίσει σε όλους, μπορεί να έχει πρόσβαση σε ορισμένα εργαλεία συναλλαγών και επιλογές που δεν είναι διαθέσιμες σε πολλά άλλα χρηματιστήρια. Μόλις επαληθευτεί ο λογαριασμός, το μόνο που μένει να κάνουμε είναι να καταθέσουμε κάποια χρήματα (σε ένα από τα υποστηριζόμενα token κρυπτογράφησης μόνο, για αρχικούς λογαριασμούς) και να αρχίσουμε τις συναλλαγές για άλλα κουπόνια ή για νόμισμα fiat. Αλλά θυμηθείτε ότι οι αρχικοί λογαριασμοί δεν θα μπορούν να αποσύρουν το fiat από το Kraken.

Έτσι, το Kraken είναι ασφαλές στη χρήση για συναλλαγές κρυπτογράφησης; Λέμε ναι, αλλά να είστε προσεκτικοί όταν ασχολείστε με ανταλλαγές. Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν γρήγορα στον κόσμο της κρυπτογράφησης, οπότε η ενημέρωση για τη βιομηχανία και τις εταιρείες είναι σημαντική για την προστασία σας.

Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω αν έχετε απορίες!

Δείτε επίσης: Μεταφορά Bitcoin από το Coinbase στο Kraken

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner