Aavegotchi ($ GHST) – Διασταύρωση xFi NFT;

Αβέγκοττσι ($ GHST), που τροφοδοτείται από την Aave, είναι ο συνδυασμός των DeFi staking και non-fungible tokens (NFT) που διαθέτει τρία χαρακτηριστικά, καθορίζοντας την αξία και τη σπανιότητα τους: ασφάλεια πονταρίσματος, χαρακτηριστικά και φορετά.

Η Aave, ένα από τα μεγαλύτερα πρωτόκολλα DeFi, ανέπτυξε NFT που λειτουργούν στο πλαίσιο DeFi. Το έργο δείχνει μια πολλά υποσχόμενη εναλλακτική λύση στον τρόπο με τον οποίο πολλοί ενδιαφερόμενοι εκτελούν καλλιέργεια απόδοσης.

Ιστορικό

Ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2018, η ομάδα πίσω από την Aave δημιούργησε το Aavegotchi για να προσφέρει νέες εναλλακτικές λύσεις για τη γεωργική απόδοση. Αυτό το έργο θέτει ψυχαγωγικούς μηχανικούς τυχερών παιχνιδιών στην πλατφόρμα για να υποστηρίξει έναν νέο τύπο εμπειρίας DeFi για τους χρήστες του.

Ο Daniel Mathieu, ο κύριος προγραμματιστής του Buillionix.io, και ο Jesse Johnson, συνιδρυτής της Bullionix, ηγούνται της ομάδας των κατασκευαστών που εργάζονται για την ομάδα Aavegotchi. Η δουλειά τους επικεντρώνεται στον κύριο στόχο της «εμπειρογνωμοσύνης εμπειρίας DeFi» μέσω NFTs.

Τι είναι το Aavegotchi?

Aavegotchi – Συλλεκτικά Crypto DeFi-Staked (Πιστωτική εικόνα: Λευκή Βίβλος Aavegotchi)

Τα Aavegotchis είναι κρυπτο-συλλεκτικά που βασίζονται στο Ethereum και υποστηρίζονται από την τεχνολογία NFT. Τα Aavegotchi NFT ακολουθούν μια παρόμοια ρύθμιση που εφαρμόζουν άλλα παιχνίδια βασισμένα σε blockchain όπως τα Cryptokitties στις δικές τους οικονομίες παιχνιδιών.

Αυτό που προσφέρει η Aavegotchi στον χώρο τυχερών παιχνιδιών blockchain είναι μοντέλα DeFi όπως πίστωση ασφάλειας, δυναμική σπανιότητα, σπάνια καλλιέργεια, αποκεντρωμένοι αυτόνομοι οργανισμοί (DAO) και έξυπνες υλοποιήσεις συμβολαίων. Με απλά λόγια, ο στόχος είναι να χρησιμοποιήσετε το DeFi και να αποδώσετε έννοιες καλλιέργειας στη δημιουργία NFT που μπορούν να κρατήσουν αξία και να εκτιμήσουν με την πάροδο του χρόνου.

Η ομάδα πίσω από τον Aavegotchi προσπάθησε να παρομοιάσει το έργο με το Tamagotchi. Το Aavegotchis μπορεί να θεωρηθεί ως ομόλογο των ψηφιακών κατοικίδιων που παίζουμε στο Tamagotchi. Τα Aavegotchis είναι NFT με δυνατότητα αναπαραγωγής που μπορούν να διατηρήσουν την ψηφιακή οικονομική αξία.

Υπάρχουν τρία στοιχεία στο Aavegotchi NFT που βοηθούν στον καθορισμό της αξίας και της σπανιότητάς του. Αυτοί είναι:

  • Πνευστική Δύναμη – Βάζοντας το σε όρους DeFi, αυτό σημαίνει “ασφάλεια πονταρίσματος”. Η Aavegotchi έχει έναν λογαριασμό μεσεγγύησης όπου οι μάρκες ERC20 που υποστηρίζονται από κάθε Aave διατηρούνται ως εγγύηση. Αυτά τα εξασφάλιστα διακριτικά ονομάζονται “aTokens” και είναι προσβάσιμα στην ομάδα δανεισμού της Aave. Δεδομένου ότι αυτά είναι στοιχεία που μπορούν να αποφέρουν απόδοση με την πάροδο του χρόνου, αυτό βοηθά στην αύξηση της αξίας των αδειών που διατηρούνται στον λογαριασμό της Aavegotchi. Σήμερα, υπάρχουν πολλά aTokens που υποστηρίζονται από την πλατφόρμα, όπως aDAI, aLEND, aLINK και aUSD, μεταξύ άλλων.
  • Χαρακτηριστικά – Το Aavegotchis μπορεί να έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά που συνθέτουν την ταυτότητά τους ως NFTs. Αυτά τα χαρακτηριστικά επηρεάζουν τη σπανιότητα, την απόδοση και τα συμβατά φορετά τους. Ενώ τα περισσότερα από αυτά τα χαρακτηριστικά δίνονται στον Aavegotchis τυχαία τη στιγμή που δημιουργούνται, μπορεί να επηρεαστούν από τις αλληλεπιδράσεις των χρηστών που κάνουν οι κάτοχοι τους..
  • Φορέματα – Μέσω του προτύπου συνθετικότητας ERC-998, το Aavegotchi μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη διαχείριση παιδικών NFT. Αυτά τα παιδιά NFT υποστηρίζουν τα φορητά που μπορούν να συνδέσουν οι χρήστες στο Aavegotchis. Εάν φοριούνται σε συμβατά Aavegotchis, μπορούν να επηρεάσουν τα χαρακτηριστικά και την αξία τους.

Πού κερδίζουν η Aavegotchis?

Ο Aavegotchis αντλεί την αξία τους από δύο πηγές: εγγενή αξία και τιμή σπανιότητας.

Ανατομία του Aavegotchi (Πιστωτική εικόνα: Λευκή Βίβλος Aaevegotchi)

Εσωτερική τιμή

Η εγγενής αξία τους προέρχεται από το ποσό που στοιχηματίζουν οι χρήστες στο NFT πίσω από το Aavegotchi. Το μερίδιο ασφάλειας, μαζί με το επιτόκιο που έχει προκύψει από τον δανεισμό της Aave, γίνεται η εγγενής αξία του Aavegotchi. Για παράδειγμα, ένα στοίχημα 10 aLEND σε ένα Aavegotchi θα σημαίνει ότι μπορεί να διατηρήσει αυτήν την αξία, καθώς και το ενδιαφέρον που έχει συγκεντρωθεί.

Από τώρα, οι μόνες εξασφαλίσεις που μπορούν να τοποθετηθούν στο Aavegotchis είναι τα διακριτικά ERC-20 που αναφέρονται στην πλατφόρμα Aave. Μόλις ξεκινήσει το AavegotchiDAO, ο αριθμός των αποδεκτών εξασφαλίσεων μπορεί να επεκταθεί.

Σπανιότητα

Η σπανιότητα ενός Aavegotchi επηρεάζει επίσης την αξία του. Αυτό εισάγει την έννοια της «σπανιότητας γεωργίας» στο οικοσύστημα επίσης. Οι χρήστες λαμβάνουν ανταμοιβές για την εκπαίδευση σπάνιων Aavegotchis και την ανταλλαγή τους με άλλους παίκτες στην πλατφόρμα του.

Οικοσύστημα Aavegotchi

Πύλες

Οι χρήστες μπορούν να καλέσουν ή να δημιουργήσουν Aavegotchis μόνο μέσω της πύλης. Αυτό υποστηρίζεται από μια έξυπνη σύμβαση που επιτρέπει τη δημιουργία νέων NFTs. Οι πύλες μπορούν να αγοραστούν από το Aavegotchi dapp ή από μια εξωτερική αγορά.

Κατά την αξίωση της Aavegotchis, οι χρήστες πρέπει να στοιχηματίσουν την εγγύηση που απαιτείται για αυτό. Οι πύλες μπορούν να υποστηρίξουν μόνο την κλήση ενός Aavegotchi.

Τι είναι το $ GHST Token?

Το $ GHST είναι το εγγενές διακριτικό βοηθητικό πρόγραμμα για την πλατφόρμα Aavegotchi. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέσο ανταλλαγής, πληρωμή τελών για την αγορά αγαθών όπως πύλες και φορετά, λειτουργίες ψηφοφορίας και σπάνια καλλιέργεια. Απαιτείται επίσης $ GHST για τη μέτρηση του REALM.

Τα $ GHST μπορούν να μεταφερθούν ελεύθερα σε άλλους χρήστες ή να ανταλλάξουν με υποστηριζόμενα διακριτικά στην πλατφόρμα Aave.

$ GHST Tokenomics

Το $ GHST θα διανεμηθεί σε 3 κύριες φάσεις – i) Αρχική εκδήλωση διανομής συμβόλων και ii) ανταμοιβές διακυβέρνησης και iii) καλλιέργεια σπανιότητας.

Το συμβάν διανομής Token έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στα τέλη του τριμήνου 2020 ή στις αρχές του τετάρτου τριμήνου 2020, χωρισμένο σε 3 φάσεις: Private Round, Pre Sale Round και Token Bonding Curve.

  • Ιδιωτικός γύρος – 5.000.000 μάρκες GHST θα διανεμηθούν, στην τιμή των 0,05 DAI / GHST. Ανοιχτό σε συμμετέχοντες με επικύρωση KYC με τουλάχιστον 20K DAI για εξαργύρωση για μάρκες GHST. Η συνολική περίοδος κατοχύρωσης είναι 365 ημέρες, με μια αρχική κυκλοφορία των κουπονιών την 180η ημέρα μετά το κλείσιμο του γύρου προπώλησης, ακολουθούμενη από μια κυκλοφορία τις επόμενες 185 ημέρες μετά. 
  • Προπώληση Γύρος – Θα διανεμηθούν 500.000 μάρκες GHST, στην τιμή των 0,1 DAI / GHST. Ανοιχτό σε συμμετέχοντες με επικύρωση KYC χωρίς ελάχιστη συνεισφορά. Η περίοδος κατοχύρωσης είναι η ίδια με τον ιδιωτικό γύρο. Τα χρήματα που συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια της Προπώλησης θα χρησιμοποιηθούν ως ρευστότητα στο αποθεματικό αποθεματικών Token Bonding Curve.
  • Καμπύλη Token Bonding (TBC) – Ανοιχτό σε συμμετέχοντες με επικύρωση KYC χωρίς ελάχιστη συνεισφορά. Δεν διανέμεται μέγιστη παροχή GHST μέσω της καμπύλης συγκόλλησης. Χωρίς περίοδο κλειδώματος ή κατοχύρωσης.

Κατά τη διάρκεια του Γύρου Προπώλησης, το $ GHST θα δημιουργηθεί και θα διανεμηθεί επίσης στο Ecosystem Fund (1.000.000 GHST) και στο Team Fund (1.000.000 GHST). Και τα δύο χρήματα κλειδώνονται σύμφωνα με το ίδιο πρόγραμμα με τον ιδιωτικό γύρο. 

$ GHST Token Utility (Πιστωτική εικόνα: Λευκή Βίβλος Aaevegotchi)

AavegotchiDAO

Το μοντέλο κοινοτικής διακυβέρνησης της πλατφόρμας θα υποστηρίζεται από το AavegotchiDAO. Αυτό το πρωτόκολλο θα επιτρέψει στους χρήστες να αποφασίσουν σχετικά με τη λίστα των εξασφαλίσεων που μπορούν να στοιχηματιστούν σε NFT, να τροποποιήσουν τις παραμέτρους παιχνιδιού και ακόμη και να περιορίσουν τον αριθμό των Aavegotchis που μπορούν να δημιουργηθούν στο μέλλον. Για να παρακινήσουν τους κατόχους διακριτικών στην κοινοτική διακυβέρνηση, ανταμείβονται με το GHST.

Realm Aavegotchi

Αυτό αναφέρεται στο metaverse του Aavegotchis. Το Realm είναι ο ψηφιακός κόσμος όπου ο Aavegotchis μπορεί να αλληλεπιδρά μεταξύ τους και να συμμετέχει σε παιχνίδια, να εκτελεί έξυπνα συμβόλαια και να ζητά λειτουργίες διακυβέρνησης.

Οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν αγροτεμάχια, ή REALM, στον κόσμο του Aavegotchi με στοιχήματα GHST. Το Aavegotchi’s Realm είναι επίσης το κοινωνικό στρώμα για το AavegotchiDAO, με στόχο τη δημιουργία μιας πιο οπτικής εμπειρίας για τους ψηφοφόρους της κοινότητας. Μέσα σε αυτήν την ψηφιακή εμπειρία, ο Aavegotchis συνέρχεται σε μια δισδιάστατη πλατεία της πόλης για να συζητήσει προτάσεις για πλατφόρμες και ψήφους.

συμπέρασμα

Ο χώρος DeFi φαίνεται λίγο πολύ περίπλοκος για πολλούς αρχάριους. Αυτή η πραγματικότητα μπορεί να είναι τρομακτική για κάποιον που μόλις εισήχθη στον κόσμο του blockchain, ο οποίος δυστυχώς παρουσιάζει ψυχολογικά εμπόδια στην υιοθέτηση. Οι πλατφόρμες που βοηθούν τους χρήστες να διευκολύνονται στο DeFi θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες προσθήκες στον χώρο κρυπτογράφησης γενικά.

Το Aavegotchi είναι μια πολύτιμη ιδέα για το σκοπό αυτό, δεδομένου ότι έχει ένα πολλά υποσχόμενο μοντέλο για να διευκολύνει οποιονδήποτε να συμμετάσχει στη γεωργική απόδοση. Η χρήση του χώρου DeFi για όποιον θέλει να βυθίσει τα δάχτυλά του στα προϊόντα που κερδίζουν τόκους είναι πιθανό να βοηθήσει στην προώθηση της υιοθέτησης αργότερα. Συνολικά, το έργο δείχνει τεράστιες δυνατότητες στην απόδειξη της ικανότητας διαφορετικών καινοτομιών blockchain, όπως NFTs και εξασφαλίσεων, για την παροχή αξιόπιστων χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner