Επεξήγηση Algorand (ALGO)

Τι είναι το Algorand?

Αλγόριθμος είναι ένα blockchain επόμενης γενιάς υψηλής απόδοσης, στόχος του οποίου είναι να δημιουργήσει ένα διαφανές σύστημα στο οποίο ο καθένας μπορεί να επιτύχει επιτυχία μέσω αποκεντρωμένων έργων και εφαρμογών. Πολλοί έχουν ονομάσει αυτό το έργο “Blockchain 3.0”, καθώς επιλύει τα γνωστά προβλήματα επεκτασιμότητας του Bitcoin διατηρώντας ταυτόχρονα την ασφάλεια και την αποκέντρωση. Το Algorand έχει το εγγενές διακριτικό $ ALGO, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως μεταφορά αξίας στο δίκτυο. Όσον αφορά τη ραχοκοκαλιά της τεχνολογίας, η Algorand χρησιμοποιεί λειτουργίες Pure Proof of Stake (PPOs) και ψευδοτυχαίες για να αποτρέψει τη σύγκρουση κακόβουλων επιτιθέμενων στο δίκτυο.

Η Algorand ξεχωρίζει από άλλα blockchain υψηλής απόδοσης από την αξιοπιστία του ιδρυτή της, καθηγητή του MIT, Silvio Micali. Ο καθηγητής Micali είναι ο αποδέκτης του βραβείου Turing Award για την επιστήμη των υπολογιστών και πολλές από τις εφευρέσεις του έχουν επηρεάσει άμεσα τη σκηνή της κρυπτογράφησης.

Ιδρυτής του Algorand: Silvio Micali

Silvio Micali είναι ο αποδέκτης του βραβείου Turning (το υψηλότερο βραβείο από επιστήμονες υπολογιστών) με καινοτομίες που βασίζονται στην έρευνά του στην κρυπτογραφία, μηδενικές γνώσεις, δημιουργία ψευδοτυχαίων, ασφαλή πρωτόκολλα και σχεδιασμό μηχανισμού. Επιπλέον, ο Δρ Micali είναι ο συν-εφευρέτης της πιθανολογικής κρυπτογράφησης, των μηδενικών γνώσεων, των επαληθεύσιμων τυχαίων λειτουργιών και πολλών από τα πρωτόκολλα που αποτελούν τα θεμέλια της σύγχρονης κρυπτογραφίας

Ο Algorand προσπαθεί να ξεπεράσει το Trilemma Blockchain

Το Blockchain μπορεί να έχει μόνο 2 από αυτές τις ιδιότητεςΟ Vitalik Buterin πρότεινε ότι ένα Blockchain μπορεί να έχει μόνο 2 από αυτές τις ιδιότητες

Επί του παρόντος, οι συναλλαγές στο blockchain είναι πολύ αργές λόγω του “Blockil Trilemma”. Αυτός είναι ένας όρος που επινοήθηκε από τον Vitalik Buterin, τον ιδρυτή του Ethereum.

Σύμφωνα με αυτήν την ιδέα, ένα blockchain έχει τρία κύρια χαρακτηριστικά: αποκέντρωση, επεκτασιμότητα και ασφάλεια.

Ωστόσο, το Blockchain Trilemma προτείνει ότι είναι πολύ δύσκολο για ένα έργο να έχει και τα τρία χαρακτηριστικά σε ικανοποιητική κατάσταση. Ένα δίκτυο που είναι αποκεντρωμένο και έχει σκληρή ασφάλεια δεν θα ήταν επεκτάσιμο. Ομοίως, ένα blockchain που είναι αποκεντρωμένο και επεκτάσιμο θα έχει λίγη ασφάλεια κ.λπ..

Ο Buterin πιστεύει σε θεμελιώδες επίπεδο, ένα δίκτυο blockchain μπορεί να επιτύχει μόνο δύο από τα τρία χαρακτηριστικά ανά πάσα στιγμή. Το Blockchain Trilemma θα μπορούσε να είναι η πηγή προβλημάτων κλιμάκωσης στα περισσότερα blockchain κρυπτονομισμάτων. Τα περισσότερα έργα κρυπτογράφησης δεν μπορούν να χειριστούν μεγάλο αριθμό συναλλαγών, διασφαλίζοντας παράλληλα την αποκέντρωση και την ασφάλεια του δικτύου.

Αφίσα YouTube Τι είναι το Algorand- Είναι πραγματικά ένα blockchain επόμενης γενιάς?

Για να το ξεπεράσει αυτό, ο Algorand επέλεξε έναν μηχανισμό συναίνεσης Pure Proof of Stake (Pure PoS). Είναι ενδιαφέρον ότι ο μηχανισμός χρησιμοποιεί μια διαφορετική προσέγγιση σε σύγκριση με άλλες αλλαγές του μηχανισμού PoS.

Για παράδειγμα, αντί να απαιτείται 100% συναίνεση από όλα τα επικυρωμένα μέρη, η Algorand είναι άνετη με μια συναίνεση πλειοψηφίας δύο τρίτων. Αυτό σημαίνει ότι για να επιτεθείτε στο Algorand, θα χρειαστεί να αγοράσετε περισσότερο από το ένα τρίτο του συνολικού εφοδιασμού της Algorand. Αυτό θα είναι ούτως ή άλλως αντιοικονομικό και η κατοχή τόσο μεγάλου όγκου της προσφοράς σημαίνει ότι έχετε μεγάλο μερίδιο και δεν θα θέλατε να το δείτε να αποτύχει.

Μυστική σάλτσα Algorand: Κρυπτογραφική κατάταξη

Δεδομένου ότι οι σημερινές πλατφόρμες blockchain απαιτούν ταχύτητα ως αναπόσπαστο στοιχείο, η Algorand έχει έναν γρήγορο χρόνο συναλλαγής, επιτρέποντας γρήγορη ολοκλήρωση συναλλαγών μέσω κρυπτογραφικής ταξινόμησης.  


Σύμφωνα με το δικτυακός τόπος

«Όλες οι συναλλαγές είναι τελικές στο Algorand. Μόλις εμφανιστεί ένα μπλοκ, οι χρήστες μπορούν να βασίζονται στις συναλλαγές που περιέχει αμέσως, καθώς μπορούν να είναι σίγουροι ότι το μπλοκ θα είναι για πάντα μέρος της αλυσίδας. Ακόμα κι αν το Διαδίκτυο χωρίζεται σε πολλές ομάδες χρηστών, θα υπάρχει μόνο μία ασφαλής και συνεπής αλυσίδα Algorand. [Επιπρόσθετα], Ούτε μερικοί εξουσιοδοτημένοι χρήστες ούτε μια σταθερή επιτροπή είναι υπεύθυνες για την πρόταση μπλοκ στο Algorand. Αντ ‘αυτού, όλοι οι χρήστες επιλέγονται τυχαία, κρυφά και συνεχώς για συμμετοχή στο πρωτόκολλο συναίνεσης Algorand. ” 

Η διαδικασία επιβεβαίωσης μπλοκ στην πλατφόρμα περιλαμβάνει δύο στάδια. το στάδιο της πρότασης και της ψηφοφορίας. Κατά τη φάση της πρότασης, ένα διακριτικό επιλέγεται τυχαία και ο κάτοχός του προτείνει την επιβεβαίωση του επόμενου μπλοκ. Στο στάδιο της ψηφοφορίας, επιλέγονται 1000 τυχαίοι κάτοχοι διακριτικών για να σχηματίσουν μια επιτροπή που εγκρίνει το προτεινόμενο μπλοκ. 

Πώς να ποντάρετε τον αλγόριθμο?

Μια συναλλαγή Algorand σε δράσηΜια συναλλαγή Algorand σε δράση

Οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετάσχει στην πλατφόρμα Algorand ως προτεινόμενος αποκλειστής αλλάζοντας απλώς τη διεύθυνσή του από offline σε σύνδεση στο Algoexplorer. Ευτυχώς, αυτή η επιλογή δεν εξαρτάται από το ποσό των διακριτικών Algo που στοιχηματίζονται. Η εξόρυξη δεν απαιτείται, το μόνο που χρειάζεστε είναι να ποντάρετε το διακριτικό ALGO και να έχετε τους κόμβους online.

Η πλατφόρμα Algorand υποστηρίζει δύο τύπους κόμβων. ρελέ και συμμετοχή. Ένα σημαντικό σημείο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι οι κόμβοι ρελέ δεν συμμετέχουν στην ψηφοφορία ή στη λήψη αποφάσεων. Αντ ‘αυτού, διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ κόμβων συμμετοχής. Οι κόμβοι ρελέ είναι επίσης εντατικοί σε υλικό σε σύγκριση με τους κόμβους συμμετεχόντων. 

Αν και το Algorand έχει σχεδιαστεί για να είναι πλήρως αποκεντρωμένο, το Ίδρυμα Algorand κατέχει πολλά ALGO tokens και επομένως έλεγχο. Ωστόσο, η πλατφόρμα αναμένεται να είναι πιο αποκεντρωμένη τους επόμενους μήνες καθώς το ίδρυμα συνεχίζει να ρευστοποιεί τη θέση του. 

Μπορείτε επίσης να ποντάρετε το Algorand χρησιμοποιώντας το πορτοφόλι υλικού κρυπτογράφησης Ledger. Δείτε την κριτική μας Ledger Nano X.

Αναβάθμιση πρωτοκόλλου Algorand 2.0

Επί 22 Νοεμβρίου 2019, το Ίδρυμα Algorand ανακοίνωσε το επόμενο τεράστιο άλμα για το Algorand – που ονομάστηκε Algorand 2.0. Αυτή η έκδοση φέρνει 3 βασικά χαρακτηριστικά: Έκδοση εγγενών διακριτικών (Algorand Standard Asset), Atomic swaps για διαλειτουργικότητα και έξυπνη υποστήριξη συμβολαίων μέσω της γλώσσας δέσμευσης TEAL.

Το Algorand Standard Asset (ASA) επιφέρει εύκολη δημιουργία και έκδοση token απευθείας στην κύρια αλυσίδα του Algorand. Η ASA υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα tokens, όπως fungible tokens (παρόμοια με το Ethereum’s ERC-20, καθώς και μη fungable tokens (που χρησιμοποιούνται για ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα). Η εφαρμογή των αλλοδαπών στοιχείων του ενεργητικού είναι απευθείας στο επίπεδο πρωτοκόλλου (“Layer 1”) , επιτρέποντας άμεση πρόσβαση σε περιουσιακά στοιχεία με μέγιστη ασφάλεια. Αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με το Layer 2 Scaling, το οποίο απαιτεί κανάλια πληρωμής για να λειτουργήσει.

«Η Algorand προσφέρει αυτή την καινοτομία με αυτό το νέο σύνολο χαρακτηριστικών που προσφέρει μια εντυπωσιακή ευκαιρία για αποκεντρωμένη χρηματοδότηση. 

Shay Finkelstein (CTO της τιτλοποίησης)

Αλγόριθμος που αναφέρεται στο Coinbase, η τιμή αυξάνεται πάνω από 30% σε μία ημέρα

Σε μια πλήρη έκπληξη για τους λάτρεις της κρυπτογράφησης, ο Algorand συμπεριλήφθηκε στη λίστα Νομισματική βάση στις 17 Ιουλίου 2020. Οι άνθρωποι βρέθηκαν μόνο όταν είδαν την ανακοίνωση Το ιστολόγιο του Coinbase, σύμφωνα με την οποία το Χρηματιστήριο είπε ότι οι πελάτες τους μπορούν πλέον να αγοράζουν, να πωλούν, να μετατρέπουν, να στέλνουν, να λαμβάνουν ή να αποθηκεύουν ALGO $ όλα Περιοχές που υποστηρίζονται από το Coinbase. Φροντίστε να ελέγξετε την κριτική ανταλλαγής Coinbase και κάποιες παραβιάσεις και συμβουλές για να αποφύγετε τις χρεώσεις του Coinbase.

Οι άνθρωποι εντυπωσιάστηκαν εντελώς από αυτήν την ανακοίνωση, καθώς τις λίγες εβδομάδες πριν η Coinbase είχε μιλήσει για 18 άλλα κρυπτονομίσματα που θα μπορούσαν να εξετάσουν. Ωστόσο, το Coinbase δεν ήταν ένα από αυτά τα 18 κρυπτονομίσματα.

Αυτή η καταχώριση δημιούργησε μια ολόκληρη δραστηριότητα για $ ALGO, ειδικά όσον αφορά τις τιμές της. Από την καταχώριση, οι τιμές για ALGO $ αυξήθηκαν κατά 30% από την ανακοίνωση και διαπραγματεύονταν ακόμη και στα 0,367 $ στο αποκορύφωμά της.

Λίστα νομισμάτων AlgoΟι τιμές του ALGO $ αυξήθηκαν μετά την έκπληξη στην εισαγωγή του Coinbase στις 17 Ιουλίου 2020

Το συνολικό συναίσθημα για το μέλλον του Algorand είναι επίσης θετικό, με 84% χρήστες στο Coingecko να δείχνουν ότι έχουν θετική προοπτική για το έργο στις 17 Ιουλίου 2020.

Συχνές ερωτήσεις

Πώς εσείς ορυχείο Algorand?

Προς το παρόν δεν είναι δυνατή η εξόρυξη του Algorand χρησιμοποιώντας υλικό υπολογιστή. Το Algorand χρησιμοποιεί μια συναίνεση απόδειξης συμμετοχής, οπότε είναι δυνατόν να κερδίσετε ανταμοιβές ALGO απλώς στοιχηματίζοντας Αλγόριθμος στο πορτοφόλι.

Πού βρίσκεται το Algorand?

Το Algorand είναι ένα αποκεντρωμένο έργο που ιδρύθηκε από τον καθηγητή MIT Silvio Micali. Το ίδρυμα που είναι υπεύθυνο για τη διατήρηση του Algorand, το Algorand Foundation βρίσκεται στη διεύθυνση 888 Boylston St, Βοστώνη.

Πώς μπορώ να αγοράσω ένα Algorand?

Μπορείτε να αγοράσετε Algorand σε δημοφιλή χρηματιστήρια όπως Κάθισμα ή Νομισματική βάση με το ticker $ ALGO

Πώς ποντάρετε το algorand

Το Algorand μπορεί να στοιχηματιστεί απευθείας μέσω της εφαρμογής πορτοφολιού για κινητά που μπορεί να εγκατασταθεί σε συσκευές Android και iOS. Για να ποντάρετε το κέρμα, τοποθετήστε το ALGO απευθείας στο πορτοφόλι. Το πορτοφόλι θα συσσωρεύει αυτόματα το ALGO με την πάροδο του χρόνου.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map