Τι είναι το Ripple και το XRP

Κυματισμός – Ρipple Τλύτρωση ΠΤο rotocol είναι ένα σύστημα διακανονισμού σε πραγματικό χρόνο σχεδιασμένο να χρησιμοποιείται από τις τράπεζες για ανταλλαγή συναλλάγματος, εμβασμάτων και ακαθάριστο διακανονισμό. Η ιδέα είναι να αντικαταστήσουμε τα παλιά συστήματα όπως ΤΑΧΥΣ – το οποίο αναπτύχθηκε το 1972 και χρησιμοποιείται από τις περισσότερες τράπεζες σήμερα. Το πρωτόκολλο Ripple προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα τόσο στην ταχύτητα μεταφοράς όσο και στην παρακολούθηση μεταφοράς. Το Ripple χρησιμοποιεί τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού, παρόμοια με το Bitcoin. Σε σύγκριση με το Bitcoin, είναι πιο γρήγορο και φθηνότερο να στέλνετε μέσω του κυματισμού δικτύου. Ωστόσο, υπάρχει μια σημαντική αντιστάθμιση που είναι η έλλειψη αποκέντρωσης. Το δίκτυο Ripple είναι κλειστό και δεν μπορεί να συνδεθεί από κανέναν χρήστη – πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει σημαντική συγκέντρωση.

x Τρέχουσα διευθέτηση μεταξύ τραπεζών

XRP – Η κρυπτογράφηση XRP συνήθως συγχέεται με το Ripple Labs (επίσης ονομάζεται Ripple) που εκδόθηκε από το Ripple Labs. ο XRP είναι ένα εκδοθέν διακριτικό που χρησιμοποιεί το δίκτυο Ripple – μπορεί να σταλεί εξαιρετικά γρήγορα και με χαμηλές χρεώσεις. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι το XRP είναι δεν απαιτείται για να λειτουργήσει το δίκτυο, ούτε απαιτείται από τις τράπεζες να το χρησιμοποιήσουν αν επιλέξουν να υιοθετήσουν το Ripple. Στην πραγματικότητα, η επικοινωνία xCurrent μεταξύ τραπεζών δεν χρησιμοποιεί XRP.

Ripple λογότυπο

Ripple Currency (XRP) έναντι του Ripple Protocol

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με έναν συγχέοντας παράγοντες. Πρέπει λοιπόν να κάνω διάκριση μεταξύ του Ripple του πρωτοκόλλου συναλλαγών (το οποίο χρησιμοποιείται μεταξύ τραπεζών και άλλων επιχειρήσεων) και του νομίσματος που εκδίδεται από το κυματισμό, XRP. Όταν βλέπετε το Ripple να κερδίζει στην πραγματικότητα το XRP, το νόμισμα που εκδίδεται από τη Ripple. Και αυτό είναι πραγματικά πολύ διαφορετικό από το πρωτόκολλο δικτύου ή το πρωτόκολλο Ripple. Και οι δύο έχουν το ίδιο όνομα και είμαι σίγουρος ότι αυτό σίγουρα μπερδεύει πολλούς επενδυτές.

Πρωτόκολλο κυματισμού

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με το δίκτυο συναλλαγών γνωστό ως Ripple. Έτσι, το πρωτόκολλο Ripple βασίζεται σε τεχνολογία παρόμοια με το blockchain, αλλά δεν είναι εντελώς το ίδιο. Δεν απαιτεί καμία εξόρυξη και να βασίζεται σε ένα δίκτυο συναίνεσης αντί να βλέπει τους καταναλωτές που είναι το Bitcoin. Βασικά, είναι για το καθημερινό άτομο.

Το Ripple χρησιμοποιείται αποκλειστικά από μεγάλα ιδρύματα όπως τράπεζες. Ολόκληρη η ιδέα του Ripple είναι να επιτρέπεται στις τράπεζες να μεταφέρουν οποιοδήποτε είδος περιουσιακού στοιχείου, είτε σε νόμισμα, σε δολάρια ΗΠΑ, σε ευρώ, σε χρυσό ή σε οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό στοιχείο, όπως αερομεταφορείς. Μπορείτε να το μεταφέρετε μεταξύ άλλων ιδρυμάτων σχεδόν αμέσως. Αυτό ανταγωνίζεται συστήματα όπως το γρήγορο. Έτσι, αν έχετε αγοράσει ποτέ Bitcoin με τραπεζικό έμβασμα, θα γνωρίζετε πόσο επώδυνο είναι. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την τράπεζά σας και να στείλετε τη συναλλαγή σε έναν γρήγορο τραπεζικό λογαριασμό και αυτό μπορεί να διαρκέσει έως δύο έως τρεις ημέρες και υπάρχουν πολλές χρεώσεις συναλλαγής τόσο για τον αποστολέα όσο και για τον παραλήπτη. Το Ripple είναι έτοιμο να το φέρει επανάσταση παρέχοντας σχεδόν στιγμιαίες συναλλαγές δευτερολέπτου για ιδρύματα όπως οι τράπεζες. Έχει ήδη υιοθετηθεί από αρκετές μεγάλες τράπεζες και

XRP – Νόμισμα του Ripple Network (xRapid)

Τώρα που εξήγησα ποιο είναι το πρωτόκολλο συναλλαγών Ripple, ας προχωρήσουμε στο Ripple XRP. Το XRP εκδίδεται στην πραγματικότητα από την Ripple Labs και είναι μια μορφή κρυπτογράφησης που μπορεί να διαπραγματευτεί και δεν «εξορύσσεται». Υπάρχει λοιπόν ένας πεπερασμένος αριθμός κυματισμών και αυτό το ποσό εκδίδεται στην πραγματικότητα από την εταιρεία πίσω από το Ripple που ονομάζεται Ripple Labs.

Το XRP από μόνο του δεν έχει υποκείμενα σχετικά περιουσιακά στοιχεία ή τιμές π.χ. Δεν συνδέεται με δολάρια ΗΠΑ ή χρυσό. Αντίθετα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ενδιάμεσο νόμισμα στα ιδρύματα. Έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα στο ότι το κόστος συναλλαγής είναι πολύ, πολύ χαμηλό (σε αντίθεση με το Bitcoin, το οποίο τώρα φτάνει τα 1,5 USD σε χρεώσεις συναλλαγής).

Το xCurrent δεν χρησιμοποιεί XRP

Τα Ripple Labs έχουν αναπτύξει δύο διαφορετικές τεχνολογίες που στοχεύουν στην επίλυση της μεταφοράς αξίας μεταξύ των εθνών. Το Xcurrent είναι μια εταιρική τεχνολογία που απευθύνεται σε τράπεζες που επιτρέπουν τη στιγμιαία μεταφορά αξίας. Αυτή η τεχνολογία δεν χρησιμοποιεί το νόμισμα XRP, αλλά αποτελεί καθολικό για μεταφορά αξίας στο νόμισμα της τράπεζας που επιλέγει.

Είναι το XRP συγκεντρωμένο

Οι συναλλαγές XRP μπορούν να επιβεβαιωθούν πολύ γρήγορα λόγω του μικρού αριθμού επικυρωτής κόμβοι στο δίκτυο. Το δίκτυο XRP δεν είναι ανοιχτή συναίνεση, επομένως μόνο ένα μικρός αριθμός επικυρωτών (~ 30 επικυρωτές) πρέπει να κοινοποιήσει μια συναλλαγή προτού θεωρηθεί «επιβεβαιωμένη». Οι υποστηρικτές του XRP το επαινούν για δευτερόλεπτο επιβεβαίωσης, ενώ οι αντίπαλοι δείχνουν την κεντρική αρχιτεκτονική και την έλλειψη αντίστασης λογοκρισίας. Οι συναλλαγές XRP μπορούν να αντιστραφούν και οι λογαριασμοί να παγώσουν – παρόμοιο με το πώς οι παραδοσιακοί τραπεζικοί λογαριασμοί παγώνονται.

Ανησυχίες για το Ripple

Συνεχίζοντας λοιπόν, το XRP εκδίδεται επί του παρόντος μόνο σε λιγότερο από το 40% του συνόλου του. Το υπόλοιπο ποσό (μείον το 20% που διατηρείται από τους δημιουργούς του Ripple) διατηρείται από την Ripple Labs για διανομή όποτε και όποτε το επιθυμούν. Αυτό είναι πραγματικά ενδιαφέρον, επειδή σε αντίθεση με πολλά αποκεντρωμένα νομίσματα, το Ripple Labs διαδραματίζει τεράστιο ρόλο στη διανομή XRP. Το Ripple Labs είναι στην πραγματικότητα μια εταιρεία και αυτό είναι πολύ διαφορετικό από το Bitcoin, όπου το Bitcoin είναι πλήρως αποκεντρωμένο και δεν διαθέτει κεντρική αρχή ελέγχου. Το Ripple Labs είναι εγγεγραμμένο σε πολλές χώρες και θα μπορούσε να εναχθεί και να τεθεί υπό κράτηση. Αυτό είναι και πάλι πολύ διαφορετικό από άλλες τεχνολογίες.

Αυτές είναι λοιπόν λίγες πληροφορίες σχετικά με το πρωτόκολλο Ripple και το XRP. Είμαι βέβαιος ότι αυτό μπορεί να είναι λίγο συγκεχυμένο για μερικούς ανθρώπους και δεδομένου ότι η τεχνολογία και το νόμισμα έχουν το ίδιο όνομα, θα μπορούσε να παρεξηγηθεί. Ελπίζω αυτό να σας διευκρινίσει λίγο για το τι είναι το πρωτόκολλο Ripple και τι είναι το XRP.

Μπορείτε να αγοράσετε το Ripple (XRP) στο Binance – https://www.binance.com/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner