Οδηγός Ledger Nano X: Πλήρης οδηγός εγκατάστασης (2020)

Η Ledger κυκλοφόρησε ένα νέο πορτοφόλι υλικού – το Ledger Nano X. Αυτή η νέα συσκευή προστατεύει τα κρυπτονομίσματα σας με στρατιωτική προστασία και αποτρέπει την ψηφιακή κλοπή και τους χάκερ. Αυτά είναι τα βασικά νέα χαρακτηριστικά του Ledger Nano X:

  • Μεγάλη οθόνη HD – Εμφανίζει την πλήρη διεύθυνση του δέκτη χωρίς κύλιση
  • Υποστήριξη για κινητά – (Android και iOS) υποστήριξη μέσω Ledger Live Mobile
  • Περισσότερος αποθηκευτικός χώρος – Εγκαταστήστε έως και 100 διαφορετικές εφαρμογές για διαφορετικά νομίσματα.
  • Επαναφορτιζόμενη μπαταρία – επιτρέπει στη συσκευή να ενεργοποιείται χωρίς καλώδιο.

Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε το Ledger Nano X και να σας διδάξει τις σημαντικές δυνατότητες. Επιπλέον, έχουμε την πιο σημαντική ερώτηση: Είναι ασφαλές το Bluetooth?

Αφίσα YouTube Ledger Nano X Review: Αξίζει να αγοράσετε?

Ledger Live Mobile

Το Cryptocurrency μπορεί να δαπανηθεί εν κινήσει με το Ledger Nano X

Ένα από τα μεγαλύτερα χαρακτηριστικά του Ledger Nano X είναι η υποστήριξη κινητών τηλεφώνων (Android και iPhone). Το νέο Καθολικό ζωντανό Η εφαρμογή επιτρέπει τόσο την αποστολή όσο και τη λήψη όλων των υποστηριζόμενων κρυπτονομισμάτων εν κινήσει.

Η εφαρμογή συνδέεται απευθείας με το Nano X μέσω Bluetooth, οπότε δεν απαιτείται καλώδιο. Η συσκευή διαθέτει μπαταρία που της επιτρέπει να ενεργοποιείται ενεργά για περισσότερο από 8 ώρες (ανάλογα με τη χρήση), έτσι ώστε το Nano X να μπορεί να βγει για να στείλει κρυπτογράφηση εν κινήσει.

Η λειτουργία χαρτοφυλακίου επιτρέπει Καθολικό ζωντανό για να εμφανίσετε όλα τα διαθέσιμα υπόλοιπα που είναι αποθηκευμένα στο Ledger Nano X. Αυτό είναι προσβάσιμο ακόμη και αν το πορτοφόλι υλικού δεν υπάρχει, ώστε να μπορείτε εύκολα να περιηγηθείτε στο χαρτοφυλάκιο. Για την αποστολή κρυπτονομισμάτων, η συσκευή πρέπει να είναι παρούσα για την υπογραφή της συναλλαγής μέσω Bluetooth. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το ιδιωτικό κλειδί για την υπογραφή συναλλαγών δεν φεύγει ποτέ από τη συσκευή ή μεταδίδεται μέσω Bluetooth – μόνο η υπογεγραμμένη συναλλαγή που δεν μπορεί να τροποποιηθεί (ασφαλής).

Η εφαρμογή Ledger Mobile δείχνει τη διεύθυνση Ethereum με επαλήθευση από το Ledger Nano X

Το Ledger Live Mobile υποστηρίζει επίσης την εγκατάσταση διαφόρων εφαρμογών για διαφορετικά κρυπτονομίσματα μέσω του Ledger Manager. Το Ledger μας είπε ότι αυτή η λίστα εφαρμογών θα είναι η ίδια με την έκδοση του υπολογιστή (ωστόσο, καθώς βρισκόμαστε στη λειτουργία δοκιμής beta δεν θα μπορούσαμε να έχουμε πρόσβαση στην πλήρη λίστα).

Πώς να προσθέσετε ή να καταργήσετε εφαρμογές στο Ledger Nano X

Για να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά κρυπτονομίσματα στο Ledger Nano X, η εφαρμογή για αυτό το νόμισμα πρέπει πρώτα να εγκατασταθεί στο Ledger. Αυτό γίνεται μέσω της εφαρμογής Ledger Live σε Windows, MacOS, Android ή iOS. Πρώτα εγκαταστήστε το Ledger Live, συνδέστε το Nano X και εισάγετε τη διεπαφή “Manager”. Η εφαρμογή θα σας ζητήσει να ξεκλειδώσετε το Ledger εισάγοντας το pin σας και εισάγοντας την αρχική οθόνη. Θα πρέπει να εξουσιοδοτήσετε το Ledger Live επιβεβαιώνοντας το “Allow Ledger Manager”. Μόλις συνδεθείτε, θα δείτε μια λίστα διαφορετικών εφαρμογών που είναι έτοιμες για εγκατάσταση (Εάν η λίστα σας είναι μικρότερη από την παρακάτω εικόνα, ενημερώστε το υλικολογισμικό του Ledger Nano X).

Χρησιμοποιήστε το Ledger Live για να εγκαταστήσετε νέες εφαρμογές στο Nano X

Είναι ασφαλές το Bluetooth?

Η απλή απάντηση είναι: Ναι. Μία από τις αρχικές ανησυχίες (reddit) σχετικά με το Ledger Nano X είναι η επικοινωνία μέσω Bluetooth, μια μορφή ραδιοεπικοινωνίας. Το προηγούμενο μοντέλο (Ledger Nano S) είχε μόνο συνδεσιμότητα καλωδίων, η οποία δεν θα εκθέσει τη συσκευή σε κοντινούς εισβολείς. Το Bluetooth είναι ασφαλές στη χρήση σε αυτήν την περίπτωση, επειδή η συσκευή δεν ελέγχεται ποτέ μέσω Bluetooth – αντ ‘αυτού χρησιμοποιείται μόνο για την αποστολή συναλλαγών χωρίς υπογραφή και υπογραφή. Αυτό σημαίνει ότι το ιδιωτικό κλειδί (το κλειδί για όλα τα χρήματα) δεν είναι εκτεθειμένο και δεν βγαίνει από τη συσκευή.

Το Nano X λειτουργεί με την παραδοχή ότι η σύνδεση Bluetooth (η οποία φέρει, ακριβώς όπως το USB) είναι σε κίνδυνο. Η προσθήκη BLE δεν επηρεάζει το μοντέλο ασφαλείας. Οι συναλλαγές πρέπει πάντα να επαληθεύονται φυσικά στη συσκευή πατώντας και τα δύο κουμπιά. Επιπλέον, στο Nano X οι οθόνες και τα κουμπιά συνδέονται απευθείας με το Secure Element (αρχιτεκτονική μονής μάρκας), το οποίο αποτελεί επίσης ενίσχυση του γενικού σχεδιασμού ασφαλείας.

Νικολά Μπακά, CTO στο Ledger

Επιπλέον, το Ledger Nano X λειτουργεί με την προϋπόθεση ότι το Bluetooth βρίσκεται σε «παραβιασμένη» λειτουργία. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα δώσει ποτέ κανέναν έλεγχο σε άλλες εξωτερικές συσκευές και η επικοινωνία περιορίζεται μόνο στην υπογραφή συναλλαγών.

Ο πίνακας ελέγχου στο Led Nano X επιτρέπει στο Bluetooth να ενεργοποιηθεί / απενεργοποιηθεί

Διατηρήστε ασφαλή τη Φράση Ανάκτησης!

Θα υπάρχει ένα φύλλο όπου μπορείτε να γράψετε τη φράση ανάκτησης 20 λέξεων. Αυτό είναι το το πιο σημαντικό μέρος επειδή λειτουργεί ως αντίγραφο ασφαλείας της συσκευής. Θα πρέπει να το διατηρήσετε πολύ ασφαλές, διότι εάν κάποιος αποκτήσει πρόσβαση σε αυτό το χαρτί, είναι ουσιαστικά το ίδιο με το να κλέβετε το πορτοφόλι σας.

Μην τραβάτε μια φωτογραφία ή μην έχετε ψηφιακό αντίγραφο αυτής της λίστας!

Ρύθμιση καθολικού Nano X

  1. Επιλέξτε έναν τετραψήφιο κωδικό PIN και επιβεβαιώστε.
  2. Γράψτε τη φράση ανάκτησης 20 λέξεων. Η σειρά των λέξεων είναι επίσης σημαντική.
  3. Αφού ρυθμίσετε τη συσκευή, με την οποία είναι ακόμα συνδεδεμένη, επισκεφθείτε το Ιστοσελίδα Ledger Live και κατεβάστε την εφαρμογή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
  4. Ακολουθήστε τις οδηγίες στον ιστότοπο και χρησιμοποιήστε.

Σημείωση: μετά τη ρύθμιση, θα πλοηγηθείτε στη συσκευή στον υπολογιστή σας.

Μπορείτε να λάβετε κρυπτογράφηση ακόμη και όταν η συσκευή είναι εκτός σύνδεσης. Μόνο όταν θέλετε να στείλετε, πρέπει να συνδέσετε τη συσκευή και να εισαγάγετε το PIN και να συνδεθείτε.

Αφού εισαγάγετε όλα τα στοιχεία συναλλαγής στον υπολογιστή σας, ως πρόσθετο μέτρο ασφαλείας, μπορείτε να ελέγξετε ξανά τις λεπτομέρειες στη συσκευή. Βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνση και το ποσό είναι σωστά και επιβεβαιώστε.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε ένα Πορτοφόλι υλικού

Με τα παραδοσιακά νομίσματα, εσείς, ο χρήστης, είστε το πιο σημαντικό άτομο. Εάν έχετε χάσει ποτέ την τραπεζική σας κάρτα, μπορείτε πάντα να πάτε στην τράπεζα με κάποιο είδος ταυτότητας και να ζητήσετε πρόσβαση πίσω στον λογαριασμό σας.

Τα κρυπτονομίσματα, ωστόσο, δεν ενδιαφέρονται για το φυσικό πρόσωπο, αλλά το ιδιωτικό κλειδί που σχετίζεται με το πορτοφόλι. Το ιδιωτικό κλειδί χρησιμοποιείται για την επαλήθευση του λογαριασμού και των συναλλαγών. Όποιος έχει πρόσβαση σε αυτό το κλειδί μπορεί να στείλει χρήματα και γι ‘αυτό πρέπει να το διατηρήσετε ασφαλές. Ένα άλλο πράγμα είναι ότι οι συναλλαγές κρυπτογράφησης δεν μπορούν να αντιστραφούν.

Πορτοφόλια υλικού μπορεί να σας προστατεύσει από αυτά τα πράγματα. Προσθέτουν ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας αποθηκεύοντας το ιδιωτικό κλειδί στη συσκευή. Ο μόνος τρόπος να χακαριστεί θα ήταν να έχετε φυσική πρόσβαση στο πορτοφόλι υλικού ή με την εφεδρική φράση.

Τα πορτοφόλια χαρτιού προσφέρουν αναμφισβήτητα μεγαλύτερη ασφάλεια. Ωστόσο, η διαδικασία ρύθμισής τους και η χρήση της είναι πολύ περίπλοκη. Τα πορτοφόλια υλικού εξισορροπούν την ασφάλεια και την ευκολία.

Αξίζει την αναβάθμιση?

Σε υψηλότερο σημείο τιμής, μπορούν οι χρήστες να θέσουν την ερώτηση “Είναι το Ledger Nano X αξίζει την αναβάθμιση”. Για εμάς, η απάντηση είναι Εξαρτάται.

Εάν χρησιμοποιείτε περισσότερες από 3 εφαρμογές, εξετάστε το ενδεχόμενο αναβάθμισης. Έρχεται με πολύ μεγαλύτερο χώρο μνήμης, το Nano X μπορεί να αποθηκεύσει πολύ περισσότερες εφαρμογές από το Ledger Nano S. Καθολικό Νάνο S μπορεί να αποθηκεύσει 2-3 εφαρμογές μόνο με Υλικολογισμικό 1.5.5 (όπως η εφαρμογή Bitcoin και Ethereum). Ενώ μπορείτε να ξεπεράσετε αυτόν τον περιορισμό απεγκαθιστώντας εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται, η συνεχής εναλλαγή συχνά οδηγεί σε σύγχυση και σπατάλη χρόνου.

Εάν πρέπει να στείλετε μεγάλες ποσότητες κρυπτονομισμάτων εν κινήσει. Με την υποστήριξη Bluetooth, το νέο Ledger μπορεί να χρησιμοποιηθεί με Android και iPhone.

Εάν περισσότερες εφαρμογές και κινητικότητα δεν είναι μεγάλη ανησυχία για εσάς, κολλήστε με το Ledger Nano S.

Ρυθμίστηκε επιτυχώς το Ledger Nano X; Τώρα ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε την εμπορία Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων; Δείτε το μάθημά μου που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Jeff Kirdeikis του Uptrennd- Bitcademy: Μάθετε, Επενδύστε & Ανταλλάξτε Bitcoin – σε λιγότερο από μία ώρα

Ενημερώθηκε στις 23 Μαρτίου 2020

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner