Trezor Model T Review: Αξίζει να το αγοράσετε;

Trezor Model TTrezor Model T

Το Trezor Model T είναι ένα πορτοφόλι υλικού κρυπτογράφησης δεύτερης γενιάς που κατασκευάζεται από την Satoshi Labs. Τα πορτοφόλια Bitcoin και Altcoin λειτουργούν χρησιμοποιώντας ένα νέο υλικολογισμικό που ονομάζεται TREZOR Core, επιτρέποντας ταχύτερη ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων.

Σε αυτήν την κριτική, θα εξετάσουμε τα χαρακτηριστικά του πορτοφολιού υλικού, τα κρυπτονομίσματα που υποστηρίζει και αν αξίζει να αγοράσετε ή όχι.

Αν θέλετε να μάθετε πώς να ρυθμίσετε και να εγκαταστήσετε το Trezor Model T, ανατρέξτε στον πλήρη Οδηγό εγκατάστασης εδώ.

Ή ρίξτε μια ματιά στην κριτική του βίντεο παρακάτω.

Αφίσα YouTube

Βασικά χαρακτηριστικά του Trezor Model T

  1. Οθόνη: Φωτεινό έγχρωμο LCD – 240 × 240 εικονοστοιχεία.
  2. Συνδεσιμότητα: Υποδοχή USB-C για σύνδεση με υπολογιστή ή κινητό τηλέφωνο.
  3. Υποστήριξη για κινητά: Υποστήριξη Android μέσω του Trezor Manager. και
  4. Εξωτερική συμβατότητα πορτοφολιού: υποστηρίζει το MyEtherWallet και μερικούς άλλους.

Trezor Model T μέσα στο κουτίΜέσα στο κουτί

Χαρακτηριστικά ασφαλείας

Οι κωδικοί πρόσβασης στη συσκευή κλειδώνουν ξεχωριστά με το Trezor Password Manager χρησιμοποιώντας τα ψηφιακά κλειδιά ενός χρήστη. Η συσκευή μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως διακριτικό υλικού U2F, το οποίο επιτρέπει στο Trezor να χρησιμοποιεί την οθόνη και να ενημερώνει έναν χρήστη για οποιοδήποτε αίτημα ελέγχου ταυτότητας πριν το εγκρίνει..

Η Trezor δημιούργησε τους τυπικούς σπόρους ανάκτησης (BIP32 / 39/44), οι οποίοι επιτρέπουν στους χρήστες να ανακτήσουν εύκολα ολόκληρο το πορτοφόλι τους με τη βοήθεια του σπόρου ανάκτησης 12 λέξεων.

Παρόμοια με το Trezor One, το Model T διαθέτει μια λειτουργία φράσης πρόσβασης, ώστε οι χρήστες να δημιουργούν ένα νέο πορτοφόλι. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στα πορτοφόλια που προστατεύονται με φράση πρόσβασης, οι χρήστες θα πρέπει να εισαγάγουν τη φράση πρόσβασης επιπλέον στο PIN ασφαλείας σας.

Ας πούμε λοιπόν ότι ένας κλέφτης σας ζητά να τους δώσετε πρόσβαση στη συσκευή σας. Μπορείτε να τους δώσετε τον κωδικό PIN για πρόσβαση σε ένα πορτοφόλι με λιγότερα χρήματα. Εν τω μεταξύ, το μεγαλύτερο μέρος των στοιχείων κρυπτογράφησής σας αποθηκεύεται με ασφάλεια πίσω από τα πορτοφόλια που προστατεύονται με φράση πρόσβασης.

Μπορεί το Trezor να παραβιαστεί?

Εργαστήρια ασφαλείας Kraken ανακοίνωσε επινόησαν έναν νέο τρόπο για να εισβάλουν σε συσκευές Trezor εντός 15 λεπτών από τη φυσική κατοχή της συσκευής. Το έκαναν αυτό μέσω τάσης που βλάπτει χρησιμοποιώντας μια συσκευή και σπάσιμο του κωδικού PIN χρησιμοποιώντας ένα προσαρμοσμένο σενάριο Python, το οποίο θα αποκαλύψει το σπόρο ανάκτησης. Σύμφωνα με τα Kraken Security Labs, η επίθεση κάνει χρήση εγγενών ελαττωμάτων στον μικροελεγκτή του Trezor. Επομένως, θα είναι δύσκολο για τον Trezor να διορθώσει αυτήν την ευπάθεια χωρίς να επανασχεδιάσει το υλικό και να βάλει μια νέα συσκευή.

Σε απάντηση, Ο Trezor σημείωσε ότι η επίθεση δεν μπορεί να λειτουργήσει εξ αποστάσεως και εάν οι χρήστες ενεργοποιήσουν τη λειτουργία φράσης πρόσβασης στη συσκευή. Η Trezor διαβεβαίωσε επίσης τους χρήστες ότι η φυσική πρόσβαση αποτελεί μόνο απειλή για το 6-9% των χρηστών κρυπτογράφησης.


Ενημέρωση υλικολογισμικού Trezor Model T 2.3.0 – διορθώνει την εισβολή των Kraken Security Labs?

Στα μέσα Απριλίου 2020, το Trezor Model T ανακοίνωσε την τελευταία του έκδοση ενημέρωση υλικολογισμικού έως ver. 2.3.0 που περιλαμβάνει ορισμένες ενημερώσεις σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας τους. Πριν απαντήσουμε αν μπορεί να επιλύσει το 15λεπτο hack που επινόησε η Kraken Security Labs νωρίτερα αυτό το έτος (βλ. Παραπάνω ενότητα), ας ρίξουμε μια ματιά σε ποιες είναι αυτές οι λειτουργίες.

Οι νέες ενημερώσεις περιλαμβάνουν 2 ενημερώσεις φράσης πρόσβασης Πρώτον, επιτρέψτε προσωρινή προσωρινή αποθήκευση φράσης πρόσβασης, ώστε να μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ των διαφόρων πορτοφολιών που προστατεύονται με τη φράση πρόσβασης κατά τη χρήση της συσκευής. Η προσωρινή μνήμη της φράσης πρόσβασης είναι προσωρινή, οπότε μόλις αποσυνδέσετε τη συσκευή, δεν αποθηκεύεται τίποτα. Δεύτερον, οι χρήστες θα κληθούν τώρα να επιλέξουν τον τρόπο εισαγωγής της φράσης πρόσβασης στη ίδια τη συσκευή, αντί στον υπολογιστή ή το τηλέφωνό σας.

Ένα αξιοσημείωτο νέο χαρακτηριστικό είναι το σκουπίστε τον κωδικό που λειτουργεί ως «αυτοκαταστροφικός κωδικός PIN». Όταν εισαχθεί είτε στη συσκευή είτε στον υπολογιστή ή στο τηλέφωνό σας, ο κωδικός διαγραφής διαγράφει όλα τα προσωπικά δεδομένα από το Trezor και επαναφέρει τη συσκευή στις εργοστασιακές προεπιλογές. Η Trezor προτείνει ότι οι χρήστες μπορούν να γράψουν τον κωδικό σκουπίσματος κάπου κοντά στη συσκευή σας ως PIN δόλωμα, οπότε εάν ένας κλέφτης προσπαθήσει να ξεκλειδώσει τη συσκευή σας, θα κάνουν το Trezor να διαγράψει.

ο Προστασία κάρτας SD Η λειτουργία προορίζεται να χρησιμεύσει ως πρόσθετη προστασία από φυσικές επιθέσεις στο Trezor Model T. Όταν αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, ένα τυχαία δημιουργημένο “μυστικό” αποθηκεύεται στο microSD που εισάγεται στο Trezor. Αυτό το «μυστικό» δεν περιέχει πληροφορίες σχετικά με τον σπόρο ή τη φράση πρόσβασης του Trezor και είναι εντελώς τυχαία τιμή. Με τη δυνατότητα, θα πρέπει να εισαγάγετε την κάρτα SD στο Trezor έτσι ώστε να συνδυάζεται το “μυστικό” με το PIN και να αποκρυπτογραφείτε τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο Trezor. Ως εκ τούτου, θα χρειαστείτε τόσο την κάρτα SD όσο και το Trezor για να την ξεκλειδώσετε και να αποκτήσετε πρόσβαση στα κρυπτονομίσματά σας. Έτσι, μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα και να διατηρήσετε την κάρτα SD και το Trezor σας σε ξεχωριστές τοποθεσίες εάν ανησυχείτε για φυσικές επιθέσεις.

Από την έρευνά μας, ο Trezor δεν απάντησε άμεσα εάν η τελευταία ενημέρωση υλικολογισμικού ασφαλείας διορθώνει την παραβίαση που επινόησε η Kraken Security Labs. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η ευπάθεια που εντοπίστηκε από τον Kraken δεν μπορεί να επιλυθεί εκτός εάν ο εξοπλισμός ξανασχεδιαστεί. Έτσι, οι πιο πρόσφατες ενημερώσεις υλικολογισμικού μπορούν μόνο έμμεσα να δώσουν στους hackers δυσκολότερη πρόσβαση στη συσκευή σας, αλλά να μην επιλύσουν την κεντρική ευπάθεια. Το γεγονός ότι χρειάστηκε μόνο 15 λεπτά φυσικής πρόσβασης του Kraken στη συσκευή για να το χακάρει και η πρότασή τους ότι το εργαλείο δυσλειτουργίας θα μπορούσε να παραχθεί μαζικά προς πώληση σε περίπου 75 δολάρια ΗΠΑ εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά ανησυχητικό. Για αυτόν τον λόγο, ενώ εκτιμούμε τις προσπάθειες της Satoshi Lab να συνεχίσει να βελτιώνει τη συσκευή, δεν μπορούμε να επαναφέρουμε τη βαθμολογία ασφαλείας που δόθηκε στο Trezor πριν από την ανακάλυψη του hack Kraken.

Ασφάλεια 3/5

Υποστήριξη πολλαπλών νομισμάτων

Το Trezor Model T έχει σχεδιαστεί για να χειρίζεται πάνω από χίλια κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένων δημοφιλών όπως Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold και πολλά άλλα. Οι τακτικές ενημερώσεις βελτιώνουν τις δυνατότητες και επιτρέπει ακόμη περισσότερα υποστηριζόμενα κρυπτονομίσματα. Ένα πλεονέκτημα του Trezor έναντι άλλων πορτοφολιών είναι ότι όλα τα νομίσματα είναι προσβάσιμα χωρίς την ανάγκη «εγκατάστασης» μεμονωμένων εφαρμογών – αυτό απλοποιεί τη συνολική χρήση της συσκευής

Για να δείτε μια λίστα σύγκρισης μεταξύ νομισμάτων που υποστηρίζονται από την Trezor και την Ledger, ανατρέξτε στον τελικό κατάλογο των υποστηριζόμενων πινάκων κερμάτων.

Υποστήριξη πολλαπλών νομισμάτωνTrezor Model T υποστηρίζει 1000s κρυπτονομισμάτων

Επί του παρόντος, το Trezor δεν υποστηρίζεται από αποκεντρωμένες ανταλλαγές όπως Binance DEX, ΙΔΕΞ ή Switcheo ανταλλαγές.

Υποστήριξη πολλαπλών νομισμάτων 3/5

Υποστήριξη πορτοφολιού τρίτου μέρους

Το Exodus Wallet προσφέρει υποστήριξη Trezor, επιτρέποντας δυνατότητες ανταλλαγής

Πορτοφόλια τρίτων όπως Το Exodus Wallet προσφέρει υποστήριξη στο Trezor και επιτρέπει την πρόσβαση στο πορτοφόλι υλικού μέσα στο Exodus. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα μπορούν να επιλέγουν μεταξύ διαφορετικών διεπαφών πορτοφολιού και να απολαμβάνουν μοναδικές δυνατότητες που προσφέρονται μόνο από το Exodus, όπως η άμεση ανταλλαγή νομισμάτων.

Σχεδιασμός υλικού

Η συσκευή είναι σχετικά συμπαγής στα 2,52in x 1,54in x 0,39in (64mm x 39mm x 10mm) και ζυγίζει 0,56 oz (16 γραμμάρια).

Έχει επίσης μέγεθος LCD 240 x 240 pixels.

Με την οθόνη LCD, οι χρήστες μπορούν να επεξεργαστούν και να διαμορφώσουν το πορτοφόλι σύμφωνα με το γούστο τους.

Η κομψή σχεδίαση το κάνει αναβάθμιση στο προηγούμενο μοντέλο One. Αντί για κουμπιά, η συσκευή διαθέτει μια οθόνη αφής διαθέσιμη για ευκολία στη χρήση.

Ωστόσο, πιστεύω ότι η οθόνη αφής είναι ακόμα μικρή και μπορεί να είναι δύσκολη στη χρήση. Τελικά σταμάτησα να πατάω την οθόνη με το ροζ δάχτυλό μου.

Trezor Model T αντίχειρα για κλίμακαΑντίχειρα για κλίμακα

Η συσκευή λειτουργεί με ένα ευρύ φάσμα λειτουργικών συστημάτων. Έτσι, οι χρήστες δεν θα έχουν το πρόβλημα να το συνδέσουν με Windows, Linux, MacOS. Έχουν επίσης διαθέσιμες επεκτάσεις Chrome για όσους θέλουν να το χρησιμοποιήσουν. Η διεπαφή χρήστη δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να αλλάξουν τη γλώσσα και να προβάλλουν συναλλαγές μέσω της οθόνης αφής.

Σχεδιασμός υλικού 5/5

Ευχρηστία 4/5

Κινητικότητα

Η συσκευή υποστηρίζει φορητές και φορητές συσκευές Android. Προς το παρόν δεν υπάρχει υποστήριξη για iOS.

Οι χρήστες θα πρέπει να κατεβάσουν το Διευθυντής Trezor από το Google Play Store, το οποίο τους επιτρέπει να διαχειρίζονται το πορτοφόλι από τα κινητά τους τηλέφωνα. Η εφαρμογή για κινητά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποστολή κρυπτονομισμάτων, τη δημιουργία διευθύνσεων και την προβολή των λεπτομερειών ενός λογαριασμού χρήστη.

Με τη συσκευή, οι χρήστες μπορούν επίσης να συνδεθούν με άλλες εφαρμογές πορτοφολιού, όπως Μυκήλιο, MyEtherWallet, Πράσινη διεύθυνση, και Electrum.

Υποστηρίζει επίσης την ενσωμάτωση με Bitstamp και Bitex ανταλλαγές. Έτσι, οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν και να στείλουν κρυπτονομίσματα σε αυτές τις ανταλλαγές απευθείας χρησιμοποιώντας τη συσκευή Trezor.

Το Trezor Model T αξίζει το 2020?

Στην επίσημη τιμή των 149 EUR, είναι ένα εξαιρετικό πορτοφόλι υλικού κρυπτογράφησης.

Ωστόσο, ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να θεωρήσουν την τιμή πολύ υψηλή παρά τις λειτουργίες και το υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Είναι αρκετά επένδυση εάν είστε νέοι σε κρυπτονομίσματα ή ανταλλάσσετε απλώς κρυπτονομίσματα.

Η οθόνη αφής, η υποστήριξή της σε περισσότερα από χίλια κρυπτονομίσματα και οι δυνατότητες υψηλής ασφάλειας είναι μερικοί από τους λόγους που θα μπορούσαν να πείσουν τους ανθρώπους να αγοράσουν αυτό το πορτοφόλι υλικού κρυπτογράφησης.

Ετυμηγορία

Ετυμηγορία Trezor Model TTrezor Model T

Η απόφαση για το αν θα αγοράσετε το Trezor Model T σε σχέση με άλλα διαθέσιμα πορτοφόλια υλικού κρυπτογράφησης έχει να κάνει με τις δυνατότητες που αναζητάτε..

Το πορτοφόλι υποστηρίζει πάνω από χίλια κρυπτονομίσματα. Έτσι, σχεδόν το ήμισυ των κρυπτογράφων που διατίθενται στην αγορά μπορούν να αποθηκευτούν στη συσκευή.

Η ενσωμάτωσή του με ανταλλαγές όπως το Bitstamp, το Coinmap και το Bitex το καθιστούν επίσης μια καλή επιλογή.

Ωστόσο, ένα σημαντικό μειονέκτημα είναι ότι η συσκευή δεν υποστηρίζει ΙΔΕΞ ή Switcheo ανταλλαγές. Τα τελευταία ευρήματα της Kraken Security Labs σχετικά με τις φυσικές εισβολές στη συσκευή είναι επίσης εξαιρετικά ανησυχητικά.

Αξιολόγηση ασφάλειας: 3/5

Υποστήριξη πολλαπλών νομισμάτων: 4/5

Σχεδιασμός υλικού: 5/5

Ευχρηστία: 4/5

Τελικό σκορ: 4/5

Για να αγοράσετε το Trezor Model T, κάντε κλικ στο εδώ.

Προδιαγραφές προϊόντος Trezor Model T (Τεχνικές προδιαγραφές)

Επεξεργαστές Επεξεργαστής ARM Cortex-M4 @ 168 MHz ενσωματωμένος στον μικροελεγκτή STM32 F2
Συμβατότητα Επιτραπέζιος υπολογιστής 64-bit (Windows 7+, macOS 10.8+, Linux). Συμβατό με smartphone Android.

Συνδετήρας

USB τύπου C
Πιστοποίηση Μηδέν
Μέγεθος Μέγεθος: 64mm x 39mm x 10mm

Βάρος: 22g

Υποστηριζόμενα περιουσιακά στοιχεία 1050+ υποστηριζόμενα στοιχεία

Ελέγξτε τις ενημερώσεις

Ενημερώθηκε στις 30 Ιουνίου 2019: Λίστα υποστηριζόμενων κερμάτων

Ενημερώθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2019: Ενημερωμένες πληροφορίες Αποκεντρωμένη υποστήριξη ανταλλαγής

Ενημερώθηκε στις 10 Μαρτίου 2020: Ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με φυσικές εισβολές στη συσκευή.

Ενημερώθηκε στις 14 Μαΐου 2020: Ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με την τελευταία ενημέρωση υλικολογισμικού ver. 2.3.0 και αν μπορεί να επιλύσει τις ευπάθειες που εντοπίστηκαν προηγουμένως από τα Kraken Security Labs.

{ "@συμφραζόμενα": "http://schema.org/", "@τύπος": "Προϊόν", "μάρκα": "Τρέζορ", "όνομα": "Trezor Model T", "εικόνα": "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/05/trezor_review.original.jpg", "περιγραφή": "Το Trezor Model T είναι ένα πορτοφόλι υλικού δεύτερης γενιάς κατασκευασμένο από Satoshi Labs με μεγάλη οθόνη αφής.", "ανασκόπηση": { "@τύπος": "Ανασκόπηση", "επικεφαλίδα": "Trezor Model T Review: Αξίζει να αγοράσετε?", "όνομα": "Trezor Model T", "περιγραφή":"Το Trezor Model T είναι ένα πορτοφόλι υλικού δεύτερης γενιάς κατασκευασμένο από Satoshi Labs με μεγάλη οθόνη αφής.", "mainEntityOfPage": "https://boxmining.com/trezor-model-t-review-worth-buying/", "κριτικήBody": "Το Trezor Model T έχει σχεδιαστεί για να χειρίζεται πάνω από χίλια κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένων δημοφιλών, όπως Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold και άλλα. Η απόφαση για το αν θα αγοράσει το Trezor Model T ή όχι από άλλα διαθέσιμα πορτοφόλια υλικού κρυπτογράφησης έχει έχει να κάνει με τις δυνατότητες που αναζητάτε. ", "ημερομηνία δημοσίευση": "2019-10-02", "Αξιολόγηση": { "@τύπος": "Εκτίμηση", "βαθμολογία Αξία": "4.25", "χειρότερη βαθμολογία":"0", "καλύτερη βαθμολογία": "5" }, "συντάκτης": { "@τύπος": "Πρόσωπο", "όνομα": "Μάικλ Γκου" }, "εκδότης": { "@τύπος": "Οργάνωση", "όνομα": "Πυγμαχία", "λογότυπο": { "τύπος": "ImageObject", "url": "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/06/Boxmining-Logo.jpg" }}}, "προσφορές": { "@τύπος": "Προσφορά", "τιμή νομίσματος": "Δολ ΗΠΑ", "τιμή": "159,99", "url":"https://shop.trezor.io/product/trezor-model-t?offer_id=15&aff_id = 1023" }}

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map