Οδηγός εξόρυξης Bitcoin (2020)

Το Bitcoin Mining είναι η διαδικασία του χρησιμοποιώντας εξειδικευμένο υλικό υπολογιστή για να κερδίσετε Bitcoin. Η ετήσια παραγωγή Bitcoin μέσω εξόρυξης είναι 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια, με το μεγαλύτερο μέρος του Bitcoin να πηγαίνει σε ανθρακωρύχους Bitcoin. Καθώς οι ανθρακωρύχοι κερδίζουν ανταμοιβές στο Bitcoin, τα κέρδη τους μπορούν να αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό στις συνθήκες της αγοράς – καθιστώντας την εξόρυξη Bitcoin μια βιομηχανία υψηλού κινδύνου / υψηλής ανταμοιβής. Όλοι μπορούν να γίνουν μέλη του δικτύου Bitcoin και να γίνουν ανθρακωρύχοι. Στην πραγματικότητα, αρχικά το Bitcoin μπορεί να εξορύσσεται σε όλους τους προσωπικούς υπολογιστές και σε συνήθως διαθέσιμο υλικό. Ωστόσο, το 2020, εξειδικευμένο υλικό που ονομάζεται Application Specific Integrated Circuits (ASICs). Αυτά τα μηχανήματα εξορύσσουν το Bitcoin με πολύ αποδοτικότητα.

Το Bitcoin είναι πλέον ένα οικιακό όνομα. Για μια εφεύρεση που είναι μόλις πάνω από μια δεκαετία, αυτό είναι σίγουρα αξιοσημείωτο. Μια μυστηριώδης οντότητα με το όνομα Satoshi Nakamoto ξεκίνησε το Bitcoin το 2008 ως εναλλακτική λύση στο νόμισμα της κεντρικής τράπεζας. Η εξόρυξη Bitcoin είναι μια εναλλακτική λύση για την απόκτηση Bitcoin σε κορυφαίες ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων. Οι ανθρακωρύχοι πωλούν συχνά Bitcoin σε εξωχρηματιστηριακούς μεσίτες για να δημιουργήσουν παθητικό εισόδημα.

Μάθετε περισσότερα για το Bitcoin με τον απλό οδηγό μας για αρχάριους.

Η αποκέντρωση είναι ένα κεντρικό δόγμα του Bitcoin. Ουσιαστικά, κανένα άτομο δεν ελέγχει ούτε το ζήτημα ούτε τη λειτουργία του Bitcoin. Αυτό το σύστημα μπορεί, επομένως, να λειτουργεί και να μεταφέρει χρήματα από έναν λογαριασμό σε άλλο χωρίς κεντρικό έλεγχο. 

Ο κεντρικός έλεγχος ενός χρηματοοικονομικού συστήματος είναι πολύ εύκολος. Πώς λοιπόν λειτουργεί ένα αποκεντρωμένο οικοσύστημα όπως το Bitcoin; Το σημαντικό ερώτημα λοιπόν είναι: πώς ενημερώνει αυτόματα το καθολικό συναλλαγές χωρίς να δίνει καμία οντότητα τη δυνατότητα ελέγχου σε ολόκληρο το blockchain? 

Πώς λειτουργεί το Mining Bitcoin 

Το βασικό χαρακτηριστικό του Bitcoin είναι η φύση ανοιχτού κώδικα του πρωτοκόλλου Bitcoin. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να έχει πρόσβαση και να ενημερώσει τον κωδικό Bitcoin. Ομοίως, ο καθένας μπορεί να ενημερώσει το βιβλίο συναλλαγών του Bitcoin. Το μόνο που πρέπει να γίνει είναι ο υπολογιστής σας να μαντέψει έναν τυχαίο αριθμό που λύνει μια εξίσωση από το σύστημα.

Όσο πιο ισχυρός είναι ο υπολογιστής σας, τόσο περισσότερες υποθέσεις μπορεί να κάνει ανά δευτερόλεπτο. Κατά συνέπεια, η ύπαρξη ενός ισχυρού υπολογιστή αυξάνει εκθετικά τις πιθανότητές σας να «μαντέψετε σωστά». Αυτό σας επιτρέπει να προσθέσετε το επόμενο “μπλοκ” συναλλαγών bitcoin στην υπάρχουσα αλυσίδα.  

Μια πιο περίπλοκη αναπαράσταση έχει ως εξής. Από τη μία πλευρά, έχετε τον ανθρακωρύχο σας που κάνει «εικασίες». Εάν ο εξοπλισμός εξόρυξης σας κάνει τη σωστή εικασία, έχετε το δικαίωμα να προσθέσετε το επόμενο μπλοκ συναλλαγών στο blockchain. Το μπλοκ που δημιουργείτε αποστέλλεται σε άλλους υπολογιστές έτσι ώστε να μπορούν να το επικυρώσουν. Ταυτόχρονα, άλλοι υπολογιστές στο δίκτυο επικυρώνουν το μπλοκ και ενημερώνουν τα αντίγραφα του μπλοκ Bitcoin. Η περισσότερη υπολογιστική ισχύς μεταφράζεται σε μεγαλύτερη συχνότητα πραγματοποίησης των σωστών μαντειών. Ωστόσο, σύμφωνα με τους φυσικούς κανόνες πιθανότητας, είναι σχεδόν αδύνατο για έναν υπολογιστή να το παίρνει σωστά όλη την ώρα. 

Αυτή η διαδικασία είναι αυτό που συνεπάγεται η εξόρυξη Bitcoin με λίγα λόγια. Οι υπολογιστές ανταγωνίζονται για να προσθέσουν το επόμενο μπλοκ και στη διαδικασία δημιουργούν ένα νέο blockchain το οποίο αυτόματα μπαίνει στο δίκτυο. Ο υπολογιστής που επιλύει το μπλοκ κερδίζει μια «επιβράβευση μπλοκ» και κάποια τέλη συναλλαγής για τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται στο blockchain. Μοναδικά, η διαδικασία επικύρωσης είναι αυτόματη και δεν βασίζεται στον κεντρικό έλεγχο. Οι ανθρακωρύχοι μπορούν να αποφασίσουν να κρατήσουν το bitcoin που δημιουργούν ή να το ανταλλάξουν σε άλλα μέλη της κοινότητας bitcoin.  

Εξοπλισμός εξόρυξης Bitcoin

Για να κερδίσετε κέρδος Bitcoin, θα χρειαστείτε εξειδικευμένο υλικό που ονομάζεται ASICs. Αυτά τα μηχανήματα έχουν σχεδιαστεί για να εξορύσσουν ειδικά τον αλγόριθμο SHA256 του Bitcoin – στην ουσία κάνουν μόνο ένα πράγμα αλλά το κάνουν καλά.

Εξόρυξη Δυσκολία 

Ίσως σκέφτεστε, εάν είναι τόσο απλό, τι κάνει το Bitcoin πολύτιμο; Λοιπόν, ο Satoshi Nakamoto εν αναμονή αυτής της αύξησης της δυσκολίας εξόρυξης αυξανόταν καθώς η υπολογιστική ισχύς αυξήθηκε. ο δυσκολία εξόρυξης προσαρμόζεται αυτόματα στην αύξηση της αθροιστικής υπολογιστικής ισχύος δικτύου καθώς εμπλέκονται περισσότεροι ανθρακωρύχοι. 

Ο λόγος για αυτό είναι να διατηρηθεί ο πληθωρισμός Bitcoin σε έλεγχο. Δείτε, εάν υπάρχει μια σταθερή ροή Bitcoin, είναι πιο εύκολο να έχετε μια σταθερή διαδικασία διάθεσης. Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το Bitcoin, θα μπορούσατε να εκμεταλλευτείτε κερδοφόρα το Bitcoin χρησιμοποιώντας έναν προσωπικό οικιακό CPU. Καθώς το Bitcoin έγινε πιο δημοφιλές, οι ανθρακωρύχοι μετακόμισαν στη GPU (Μονάδες επεξεργασίας γραφικών) για να πραγματοποιήσουν περισσότερους υπολογισμούς. Μια GPU μπορεί να βελτιώσει την υπολογιστική ισχύ ενός υπολογιστή με το αντίστοιχο των 30 κανονικών υπολογιστών.  

Αργότερα, δημιουργήθηκαν ASICs (Εφαρμογές ειδικά ολοκληρωμένα κυκλώματα). Αυτά ήταν εξοπλισμός υλικού ειδικά για την εξόρυξη Bitcoin. Προς το παρόν, αντιπροσωπεύουν το χρυσό πρότυπο στον εξοπλισμό εξόρυξης Bitcoin και έχουν οι ίδιοι περιστασιακές ενημερώσεις. Αυτά τα ASIC έχουν υψηλότερο “Ρυθμός κατακερματισμού”, μετριέται σε κατακερματισμούς ανά δευτερόλεπτο. Ο ρυθμός κατακερματισμού είναι ο αριθμός των «εικαστικών» που μπορεί να κάνει η συσκευή ανά δευτερόλεπτο. Κατά συνέπεια, όσο υψηλότερο είναι το ποσοστό κατακερματισμού, τόσο υψηλότερη είναι η πιθανότητα να κερδίσετε bitcoin.

Δείτε το παρακάτω βίντεο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις συσκευές εξόρυξης Bitcoin!

Αφίσα YouTube Εξόρυξη Bitcoin – τι χρησιμοποιούν?

Εξόρυξη Πισίνες 

Ακόμη και με τον κορυφαίο εξοπλισμό εξόρυξης, το τρέχον τοπίο εξόρυξης είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό για μεμονωμένους ανθρακωρύχους. Αυτό έχει δημιουργήσει δεξαμενές εξόρυξης όπου οι ανθρακωρύχοι συνδυάζουν την υπολογιστική ισχύ για να ανταγωνιστούν αποτελεσματικά. Εάν το pool προσθέσει επιτυχώς ένα μπλοκ στη δημόσια αλυσίδα, το pool μοιράζει την ανταμοιβή μεταξύ των μελών του.  

Επί του παρόντος, περίπου δώδεκα μεγάλες δεξαμενές εξόρυξης κυριαρχούν στην εξόρυξη Bitcoin. Οι πισίνες εξόρυξης σας χρεώνουν τέλη πισίνας για συμμετοχή που είναι κάτι που μπορεί να επηρεάσει την κερδοφορία σας. 

ΟρυχείαΟρυχεία

Κορυφαίες δεξαμενές εξόρυξης Bitcoin

Υπάρχουν 2 παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή μιας ομάδας εξόρυξης Bitcoin – η τοποθεσία της πισίνας και το μερίδιο αγοράς της. Η κορυφαία προτεραιότητα θα ήταν η τοποθεσία – όσο πιο κοντά η πισίνα είναι γεωγραφικά, τόσο το καλύτερο. Αυτό συμβαίνει επειδή μερικές φορές λόγω του λανθάνοντος χρόνου δικτύου, οι μετοχές που εξορύσσονται θα μπορούσαν να είναι «παλιές» – καθώς δημιουργούνται νέα μπλοκ καθιστώντας τα παλαιότερα μπλοκ παρωχημένα. Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε ότι οι κινεζικοί διακομιστές βρίσκονται πίσω από το Μεγάλο Τείχος προστασίας της Κίνας, πράγμα που σημαίνει ότι οι συνδέσεις θα μπορούσαν να διακόπτονται περιοδικά. Αυτό σημαίνει ότι η επιλογή ενός διακομιστή με χαμηλό λανθάνοντα χρόνο και κοντά γεωγραφική θέση θα έδινε την υψηλότερη απόδοση.

Ο δεύτερος παράγοντας είναι το μερίδιο αγοράς της ομάδας. Όσο μεγαλύτερο είναι το μερίδιο αγοράς, τόσο πιο συνεπείς είναι οι ανταμοιβές. Αυτό συμβαίνει επειδή τα μπλοκ εξορύσσονται συνεχώς από την πισίνα, και ως εκ τούτου μπορούν να πληρώσουν με σταθερή τιμή. Αυτό μειώνει τον αντίκτυπο της τυχαίας δημιουργίας μπλοκ.

Εμείς συνιστώ εύρεση πισίνας κοντά στην τοποθεσία σας με υψηλό μερίδιο αγοράς.

Ηλεκτρική ενέργεια Δικαστικά έξοδα 

Η ηλεκτρική ενέργεια είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην εξόρυξη Bitcoin. Η εξόρυξη Bitcoin είναι σίγουρα μια υπόθεση υψηλής έντασης ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό συμβαίνει επειδή οι εξέδρες ASIC έχουν υψηλή υπολογιστική ισχύ την οποία απαιτεί η διαδικασία εξόρυξης Bitcoin.  

Το ύψος κατανάλωση ενέργειας είναι τόσο στην τροφοδοσία του ανθρακωρύχου όσο και στην ψύξη των μηχανών που ζεσταίνονται πραγματικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι εκμεταλλεύσεις εξόρυξης έχουν αναπτυχθεί σε ψυχρές περιοχές όπως η Ισλανδία για να επωφεληθούν από τη φυσική ψύξη. 

Έτσι, Η εξόρυξη είναι επικερδής? 

Αυτό είναι ένα ερώτημα που χρειάζεται προοπτική. Η εξόρυξη σε προσωπικό υπολογιστή σίγουρα δεν θα είναι επικερδής. Αυτό συμβαίνει επειδή οι απλοί υπολογιστές απλά δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τις εξέδρες ASIC και τις δεξαμενές εξόρυξης όσον αφορά τη δημιουργία περισσότερων «εικαστικών». 

Έτσι, όσο περισσότεροι υπολογιστές έχετε και όσο πιο γρήγορος είναι ο υπολογιστής σας, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητές σας να δημιουργήσετε τον σωστό αριθμό και να κερδίσετε Bitcoin. Έτσι, ορισμένοι άνθρωποι έχουν ολόκληρα αγροκτήματα ακριβών υπολογιστών για να αυξήσουν τις πιθανότητές τους.

Επί του παρόντος, το ανταμοιβή αποκλεισμού είναι 12,5 BTC για κάθε μπλοκ που εξορύσσεται. Έτσι, μπορείτε να εξορύξετε Bitcoin μόνο με εξελιγμένο εξοπλισμό. Οι εκμεταλλεύσεις εξόρυξης Bitcoin είναι δημοφιλής μέθοδος εξόρυξης για να κερδίσουν μέρος της ανταμοιβής. Οι επιβραβεύσεις μπλοκ έχουν οριστεί στο μισό το 2020, μειώνοντας τις ανταμοιβές εξόρυξης κατά 50%. Αυτό το γεγονός είναι γνωστό ως «Μείωση του Bitcoin«. Η τρέχουσα εκτιμώμενη ημερομηνία για το Halving είναι η 13η Μαΐου 2020, μετά την οποία η ανταμοιβή αποκλεισμού θα μειωθεί από 12,5 έως 6,25 bitcoin ανά μπλοκ.

Ένας ακόμη προφανής παράγοντας για το αν η εξόρυξη είναι κερδοφόρα είναι η τιμή του Bitcoin ανά πάσα στιγμή. Οι ανθρακωρύχοι πρέπει να το εξισορροπήσουν με το κόστος της εξόρυξης του ίδιου του Bitcoin.

Bitcoin Network Hashrate

Γράφημα Hashrate Mining BitcoinΓράφημα Hashrate Network (Total Mining)

ο Bitcoin Network Hashrate είναι επί του παρόντος πάνω από 120.000.000 TH / s. Αυτό σημαίνει ότι εάν το hashrate του δικτύου έρχεται για το Antminer s17 (επί του παρόντος ο πιο δημοφιλής τύπος Bitcoin ASIC), θα απαιτούσε 2,1 εκατομμύρια μονάδες. Αυτό θα καταναλώσει 5,4 δισεκατομμύρια Watt ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο είναι αρκετό για να τροφοδοτήσει μια μικρή πόλη! Οι ανταμοιβές εξόρυξης κατανέμονται σύμφωνα με το hashpower, με τους μεγαλύτερους ανθρακωρύχους να λαμβάνουν υψηλό ποσοστό της καθημερινής ανταμοιβής εξόρυξης Bitcoin.

Περίληψη 

Συνοπτικά, τα ακόλουθα είναι παράγοντες που επηρεάζουν την κερδοφορία εξόρυξης Bitcoin:

  • Hashrate;
  • Αποκλεισμός ανταμοιβής.
  • Δυνατότητα εξόρυξης
  • Κατανάλωση ενέργειας;
  • Τέλη πισίνας και
  • Η τιμή του Bitcoin ανά πάσα στιγμή.

Η εξόρυξη Bitcoin είναι, επομένως, μια περίπλοκη εργασία.

Ωστόσο, η σημαντική επένδυση σε μια μεγάλη δεξαμενή εξόρυξης είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να το επιτύχουμε. Οι τρέχουσες συνθήκες καθιστούν την ατομική εξόρυξη απλώς χάσιμο χρόνου όταν γίνεται σε μικρή κλίμακα.  

Παρ ‘όλα αυτά, εξακολουθεί να είναι μια δραστηριότητα στην οποία πολλοί επενδυτές έχουν σημαντικό μερίδιο. Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι ότι το έργο θα γίνει σταδιακά δύσκολο με το χρόνο και ορισμένοι λίγες με σημαντική ισχύ κατακερματισμού και φθηνή ηλεκτρική ενέργεια θα ευδοκιμήσουν.  

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner