Bitcoin Replace-by-Fee: Τι σημαίνει το RBF στο Bitcoin;

Μέχρι τώρα πιστεύω ότι γνωρίζετε για τις χρεώσεις συναλλαγών Bitcoin και τις χρεώσεις Bitcoin Block που λαμβάνουν οι ανθρακωρύχοι ως ανταμοιβή για την εξόρυξη σωστών μπλοκ Bitcoin.

Εάν δεν το γνωρίζετε, σας προτείνω να διαβάσετε το δικό μου Εξόρυξη Bitcoin άρθρο για να κατανοήσουμε πώς λειτουργούν οι ανθρακωρύχοι και ποια είναι τα κίνητρά τους.

Όμως για αρχάριους, οι ανθρακωρύχοι εξορύσσουν το Bitcoin επειδή λαμβάνουν ανταμοιβή μπλοκ (12,5 BTC επί του παρόντος) συν το τέλος εξόρυξης μπλοκ για την επιτυχή εξόρυξη ενός μπλοκ Bitcoin.

Και από αυτές τις δύο ανταμοιβές, η ανταμοιβή αποκλεισμού (12,5 BTC) είναι σταθερή, αλλά το τέλος εξόρυξης αποκλεισμού ποικίλλει ανάλογα με το είδος των συναλλαγών που προσπαθούν να συμπεριλάβουν στο μπλοκ προοπτικής τους.

Κατά κανόνα, οι ανθρακωρύχοι προσπαθούν πάντα πρώτα να συμπεριλαμβάνουν αυτές τις συναλλαγές σε ένα μπλοκ που έχει υψηλότερα τέλη συναλλαγής σε αυτό και γι ‘αυτό πολλές φορές πρέπει να έχετε παρατηρήσει ότι πρέπει να περιμένετε ώρες ή ακόμα και ημέρες για να ολοκληρώσετε τη συναλλαγή σας.

Αυτό συμβαίνει συχνά λόγω πολύ χαμηλότερης προμήθειας συναλλαγής που συνδέεται με μια συναλλαγή.

Αυτή δεν είναι η ιδανική προϋπόθεση για να είστε, ειδικά όταν πληρώνετε σε κάποιον και αυτός / αυτή πρέπει να περιμένει τόσο πολύ.

Από την άλλη πλευρά, είστε επίσης κολλημένοι γιατί τώρα δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ίδια μη επιβεβαιωμένα νομίσματα για να πληρώσετε ξανά τον παραλήπτη που περιμένει στην άλλη πλευρά.

  • Λοιπόν, ποιος είναι ο τρόπος για να αποσυνδέσετε την κολλημένη, μη επιβεβαιωμένη συναλλαγή σας?
  • Υπάρχει τρόπος να αντικαταστήσετε την παλιά συναλλαγή?

Λοιπόν, αποδεικνύεται ότι υπάρχει διέξοδος και η λύση ονομάζεται Αντικατάσταση-ανά-τέλη.

Ας βουτήξουμε και να δούμε τι είναι?

Τι είναι το RBF (αντικατάσταση με χρέωση) στο Bitcoin?

Η αντικατάσταση μιας έκδοσης μιας μη επιβεβαιωμένης συναλλαγής με διαφορετική έκδοση της συναλλαγής που πληρώνει υψηλότερο τέλος συναλλαγής είναι γνωστή ως RBF (Replace-By-Fees).

Αυτό γίνεται πρωτίστως, για την αντικατάσταση μιας παλιάς μη επιβεβαιωμένης συναλλαγής που βρίσκεται στο mempool Bitcoin για κάποιο χρονικό διάστημα και δεν επιλέγεται από τους ανθρακωρύχους λόγω των χαμηλών χρεώσεων συναλλαγής που συνδέονται με αυτό.

Εξετάστε αυτό το παράδειγμα:

Η Alice στέλνει 1 BTC στον Bob με 0,0001 BTC ως προμήθεια, επειδή δεν ήταν προτεραιότητα για την Alice και ούτε ο Bob βιάστηκε να λάβει την πληρωμή του.


Αλλά πέρασαν ώρες και αργότερα ο Μπομπ άρχισε να απαιτεί το BTC του καθώς ήθελε να το χρησιμοποιήσει περαιτέρω για να εκτελέσει τις λειτουργίες του και να ολοκληρώσει τις συναλλαγές που θα μπορούσε να κάνει.

Βλέποντας την καθυστέρηση και κατανοώντας τη λειτουργία της συναλλαγής Bitcoin, η Alice αποφάσισε να εκδώσει μια νέα συναλλαγή με την ίδια έξοδο στην ίδια διεύθυνση, αλλά με υψηλότερο τέλος συναλλαγής. (δηλαδή μέσω αντικατάστασης με τέλη)

Στη συνέχεια, η συναλλαγή γίνεται αντιληπτή από τους ανθρακωρύχους και παραλαμβάνεται σε ένα μπλοκ επειδή το τέλος συναλλαγής έχει νόημα για αυτούς σύμφωνα με τα πρότυπα της αγοράς. (Διαβάστε περισσότερα εδώ σχετικά με τον τρόπο επιλογής των κατάλληλων τελών συναλλαγής Bitcoin για τη συναλλαγή σας;)

Ωστόσο, ένα πράγμα που πρέπει να καταλάβετε με το RBF είναι ότι μπορεί να οδηγήσει σε διπλά προβλήματα δαπανών, εάν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά και γι ‘αυτό ο παραλήπτης των bitcoin πρέπει να βεβαιωθεί εάν μια συγκεκριμένη συναλλαγή έχει ήδη δημιουργηθεί με τη λειτουργία “αντικατάστασης” ΕΠΙ. (θα μιλήσει για αυτό το χαρακτηριστικό περαιτέρω στο άρθρο).

Αλλά ένα πράγμα που πρέπει να καταλάβετε εδώ είναι ότι αν παρατηρήσετε αυτό το χαρακτηριστικό ΕΠΙ τότε πρέπει να περιμένετε έως ότου η συναλλαγή λάβει έξι επιβεβαιώσεις προτού μπορέσετε να την κρίνετε ως επιτυχημένη συναλλαγή.

Από την άλλη πλευρά, παρατηρώντας αυτήν τη δυνατότητα, μπορείτε πάντα να ζητήσετε από τον αποστολέα να κάνει χρήση του RBF στην παλιά συναλλαγή, εάν χρειάζεται πολύς χρόνος για να επιβεβαιωθεί η συναλλαγή λόγω συνημμένων χαμηλότερων χρεώσεων.

Αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί στην επιλογή του τύπου RBF που θέλετε να χρησιμοποιήσετε?

Ναι, επειδή υπάρχουν και παραλλαγές και αυτό θα μιλήσουμε στην επόμενη ενότητα, οπότε ας κάνουμε την μπάλα να κυλά:

Παραλλαγές του Bitcoin RBF

  • Πλήρης RBF: Το λεγόμενο “πλήρες RBF” επιτρέπει άνευ όρων μια συναλλαγή για την αντικατάσταση παλαιότερων εφόσον πληροί επαρκή χρέωση.
  • Συμμετοχή RBF: Η παραλλαγή “opt-in” επιτρέπει την αντικατάσταση μόνο όταν οι συναλλαγές που αντικαθίστανται έχουν δηλώσει ρητά ότι επιτρέπουν την αντικατάσταση. Αυτή η σηματοδότηση γίνεται μέσω του πεδίου “ακολουθία” και ορίζεται από το BIP 125. Ένα μειονέκτημα αυτής της παραλλαγής είναι ότι οι χρήστες πρέπει να γνωρίζουν εκ των προτέρων πότε μπορεί να επιθυμούν να αντικαταστήσουν μια συναλλαγή. Ως αποτέλεσμα, το opt-in RBF χρησιμοποιείται συχνά ως προεπιλογή ακόμη και αν διαφορετικά δεν θα χρειαζόταν.
  • RBF για πρώτη φορά ασφαλή: Η παραλλαγή “first-see-safe” επιτρέπει την αντικατάσταση μόνο εάν πληρούται ένα πρόσθετο κριτήριο: η συναλλαγή αντικατάστασης πρέπει να πληρώνει όλα τα ίδια αποτελέσματα με τις συναλλαγές που αντικαθίστανται.
  • Καθυστέρηση RBF: Η καθυστέρηση RBF είναι μια παραλλαγή που επιτρέπει την αντικατάσταση συναλλαγών άνευ όρων, αλλά μόνο μετά την εξόρυξη ενός συγκεκριμένου αριθμού μπλοκ, αφού οι αντικατασταθείσες συναλλαγές εμφανίστηκαν για πρώτη φορά από τον κόμβο.

συμπέρασμα

Η συμβουλή μου αφού έβλεπα τη μεγάλη βιασύνη του Bitcoin για το 2017 και τη συμφόρηση του mempool του Bitcoin είναι πάντα να χρησιμοποιείτε τέτοια πορτοφόλια Bitcoin που έχουν από προεπιλογή «RBF» ή αλλιώς μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πορτοφόλια που σας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα επιλογής RBF που υπάρχει στο Electrum πορτοφόλι.

Το πορτοφόλι Trezor σάς επιτρέπει επίσης να έχετε τη δυνατότητα Replace-By-Fee που απαιτείται, επειδή το mempool μπορεί να κυκλοφορήσει γρήγορα. Μετά από όλα, δεν θέλετε να εκμεταλλευτείτε τις πιθανότητες όταν πραγματοποιείτε πληρωμές στην επιχείρηση και πάντα θέλετε την επιλογή επαναχρησιμοποίησης των bitcoin σας σε περίπτωση που έχουν κολλήσει λόγω χαμηλών χρεώσεων συναλλαγής

Τέλος, πολύ λίγα κρυπτονομίσματα υποστηρίζουν αυτήν τη λειτουργία του RBF, αλλά αν το βλέπετε ένα απλό χαρακτηριστικό για εφαρμογή από την πλευρά του κόμβου. Ωστόσο, η κρυπτογράφηση όπως το Bitcoin Cash δεν υποστηρίζει τη λειτουργία αντικατάστασης με χρέωση !!

Αυτό λοιπόν από εμάς σήμερα στο άρθρο της σειράς Bitcoin και ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε να κατανοήσετε καλύτερα τη λειτουργικότητα του Bitcoin RBF.

Στη συνέχεια, θα επιστρέψουμε, με ένα νέο άρθρο για το RBF που δείχνει, πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα RBF σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας ένα πορτοφόλι όπως το Electrum !! Μέχρι τότε συνεχίστε να διαβάζετε το The Money Mongers.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map