Πώς να κάνετε τους φόρους σας στο Coinbase

Το Coinbase έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο δημοφιλή χρηματιστήρια κρυπτογράφησης στον κόσμο. Δυστυχώς, η ολοκλήρωση των φόρων Coinbase και η συγκέντρωση των απαραίτητων φορολογικών εντύπων Coinbase εξακολουθούν να είναι μια οδυνηρή διαδικασία. Σε αυτόν τον οδηγό, αναλύουμε αυτά τα προβλήματα και συζητάμε ακριβώς πώς να αναφέρετε τη δραστηριότητα κρυπτογράφησης Coinbase στους φόρους σας.

Επισκόπηση των Crypto Taxes

Τα κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin αντιμετωπίζονται ως ιδιοκτησία από το IRS. Άλλες μορφές ιδιοκτησίας που μπορεί να γνωρίζετε είναι οι μετοχές, τα ομόλογα και τα ακίνητα.

Όπως και αυτές οι άλλες μορφές ιδιοκτησίας, τα κρυπτονομίσματα υπόκεινται σε κανόνες κεφαλαιουχικών κερδών και ζημιών και πρέπει να αναφέρονται στους φόρους σας εδώ στις ΗΠΑ (καθώς και σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς, και Αυστραλία).

Με απλά λόγια, όταν πουλάτε, διαπραγματεύεστε ή διαθέτετε με άλλο τρόπο την κρυπτογράφηση σας, υφίσταται κέρδος κεφαλαίου ή απώλεια κεφαλαίου από την επένδυση. Αυτά τα κέρδη και οι απώλειες αναφέρονται Έντυπο IRS 8949 και περιλαμβάνονται στη δήλωση φόρου σας.

Παράδειγμα

Ο Mitchell αγοράζει 0,1 Bitcoin για $ 1000 τον Απρίλιο του 2018 και το πουλά δύο μήνες αργότερα με 2.000 $. 

Σε αυτό το παράδειγμα, ο Mitchell έχει κέρδος κεφαλαίου $ 1.000. Αναφέρει αυτό το κέρδος στη φορολογική του δήλωση, και ανάλογα με το τι φορολογικό όριο υπάγεται ο Μίτσελ, πληρώνει ένα ορισμένο ποσοστό φόρου επί του κέρδους. Οι τιμές κυμαίνονται βάσει του φορολογικού πλαισίου του, καθώς και ανάλογα με το αν ήταν βραχυπρόθεσμο έναντι μακροπρόθεσμου κέρδους.  

Εάν ο Μίτσελ είχε μια απώλεια αντί για κέρδος, τότε απώλεια κρυπτογράφησης θα μειώσει πραγματικά το φορολογητέο εισόδημά του και θα μειώσει το συνολικό φορολογικό λογαριασμό του για το έτος.

Για μια πλήρη περιγραφή του τρόπου λειτουργίας των φόρων κρυπτογράφησης, ρίξτε μια ματιά στην ανάρτηση ιστολογίου μας Ο πλήρης οδηγός 2020 για τους Crypto Taxes.


Φόροι Coinbase και IRS

Πρέπει να πληρώσετε φόρους στο Coinbase?

Εν ολίγοις, εξαρτάται. 

Ίσως να μην χρειαστεί να “πληρώσετε” φόρους εάν είχατε μόνο απώλειες κεφαλαίου (δηλαδή χάσατε χρήματα για όλες τις επενδύσεις σας σε κρυπτογράφηση). Ωστόσο, σίγουρα πρέπει ακόμα να αναφέρετε τη δραστηριότητα κρυπτογράφησής σας – ακόμη και αν είχατε μόνο ζημίες στη φορολογική σας δήλωση για το έτος. 

Παράδειγμα

Η Sara αγοράζει 10 ETH για 1.000 $ στο Coinbase. Δύο μήνες αργότερα, τα πουλά για 800 $.

Σε αυτό το σενάριο, η Σάρα δεν θα “οφείλει” χρήματα με τη μορφή φόρων καθώς υπέστη απώλεια κεφαλαίου. Ωστόσο, εξακολουθεί να υποχρεούται να αναφέρει αυτήν την απώλεια στη φορολογική της δήλωση.

Πώς να αναφέρετε φόρους Coinbase

Αναφέρετε τις συναλλαγές κρυπτογράφησης από την Coinbase όπως θα κάνατε εάν αγοράζετε και πουλάτε μετοχές σε χρηματιστήριο. 

Πρέπει να αναφέρετε όλους τους φόρους που προκύπτουν από τη δραστηριότητα κρυπτογράφησης στους φόρους σας.

ΕΝΑ φορολογητέο γεγονός είναι μια συγκεκριμένη ενέργεια που ενεργοποιεί μια υποχρέωση αναφοράς φορολογίας. Κάθε φορά που συμβαίνει ένα από αυτά τα «φορολογητέα γεγονότα», ενεργοποιείτε ένα κέρδος κεφαλαίου, μια απώλεια κεφαλαίου ή ένα συμβάν εισοδήματος που πρέπει να αναφέρεται. Είναι τόσο απλό. 

Τα ακόλουθα έχουν ληφθεί από την καθοδήγηση IRS σχετικά με το τι θεωρείται φορολογητέο γεγονός στον κόσμο της κρυπτογράφησης:

  • Διαπραγμάτευση ή πώληση κρυπτογράφησης για νόμισμα fiat (όπως USD) 
  • Ανταλλάξτε ένα crypto για ένα άλλο cryptocurrency
  • Δαπάνες κρυπτογράφησης για αγορά αγαθού ή υπηρεσίας
  • Κερδίστε κρυπτογράφηση ως εισόδημα (εργασία, παρεχόμενη υπηρεσία κ.λπ.)

Παράδειγμα 1:

Ο Christopher αγοράζει 1 BTC για $ 5.000 από την Coinbase τον Ιούλιο. Δύο μήνες αργότερα, πουλάει αυτό το 1 BTC για 7.000 $. Ο Κρίστοφερ αναγνωρίζει κέρδος κεφαλαίου 2.000 $ από την πώληση / διάθεση του 1 BTC του. 

Η πώληση bitcoin για USD είναι ένα φορολογητέο γεγονός και το κέρδος των $ 2.000 πρέπει να αναφέρεται στη δήλωση φόρου του Christopher.

Παράδειγμα 2:

Η Meg αγοράζει 20 XRP για $ 50 στο Coinbase. Ένα μήνα αργότερα, διαπραγματεύεται το 20 XRP για 0,05 ETH. Κατά τη στιγμή της συναλλαγής, η εύλογη αγοραία αξία των 0,05 ETH είναι 70 $. Η Meg αναγνωρίζει αύξηση κεφαλαίου ύψους 20 $ σε αυτήν την συναλλαγή του XRP της. Η διαπραγμάτευση μιας κρυπτογράφησης για μια άλλη ενεργοποιεί ένα φορολογητέο γεγονός και η Meg αναφέρει αυτό το κέρδος στους φόρους της.

Παράδειγμα 3:

Ο John αγοράζει 1 ETH για $ 100 στο Coinbase. Μια εβδομάδα αργότερα, χρησιμοποιεί το 1 ETH του για να αγοράσει μια νέα τηλεόραση επίπεδης οθόνης. Κατά τη στιγμή της αγοράς, το 1 ETH του έχει εύλογη αγοραία αξία 120 $. Ο Τζον αναγνωρίζει ένα κέρδος 20 $ από την πώληση του 1 ETH του για να αγοράσει την τηλεόρασή του. Αυτό είναι ένα φορολογητέο γεγονός και το σχετικό κέρδος αναφέρεται στη φορολογική δήλωση του John. 

Αναφορά κερδών και ζημιών στη φόρμα IRS 8949

Κάθε φορολογητέο γεγονός και κάθε κέρδος και ζημία κεφαλαίου από τις κρυπτογραφικές σας συναλλαγές πρέπει να αναφέρονται Έντυπο IRS 8949 (απεικονίζεται παρακάτω). Εξετάζουμε ακριβώς πώς να συμπληρώσετε αυτήν τη φόρμα στην ανάρτηση ιστολογίου μας εδώ: Πώς να αναφέρετε το Cryptocurrency σε φόρους.

Έντυπο Coinbase 8949

Φορολογικά έγγραφα Coinbase

Σε αυτό το σημείο μπορεί να αναρωτιέστε, η Coinbase παρέχει φορολογικά έγγραφα για να το κάνει πιο εύκολο?

Η σύντομη απάντηση είναι ναι, το κάνουν. 

Το Coinbase παρέχει στους κατάλληλους χρήστες 1099-K, 1099-MISC και ένα αρχείο CSV ιστορικού συναλλαγών για φορολογική αναφορά. 

Δυστυχώς, αυτά τα φορολογικά έγγραφα δεν διευκολύνουν απαραίτητα τη διαδικασία αναφοράς για τους χρήστες. Συχνά, το κάνουν πιο συγκεχυμένο.

Αν θέλετε να εμβαθύνετε σε αυτά τα έγγραφα, αναλύουμε το καθένα στην ανάρτηση ιστολογίου μας εδώ: Αναφέρει το Coinbase στο IRS?

Πώς να κάνετε τους φόρους σας στο Coinbase

Αυτές ήταν πολλές πληροφορίες μέχρι τώρα. Τώρα που έχετε μια βασική κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του Coinbase από την άποψη της φορολογικής αναφοράς, ας δούμε ένα πλήρες παράδειγμα που δείχνει πώς μπορείτε να κάνετε τους φόρους σας στο coinbase.

Βήμα 1: Κάντε λήψη του αρχείου CSV του ιστορικού συναλλαγών σας

Το πρώτο βήμα για την αναφορά των κεφαλαιουχικών κερδών και ζημιών από τη δραστηριότητα συναλλαγών Coinbase είναι να συγκεντρώσετε όλες τις ιστορικές συναλλαγές σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό φόρου κρυπτογράφησης όπως CryptoTrader.Tax για να τραβήξετε αυτόματα το ιστορικό συναλλαγών για εσάς ή μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο CSV “Ιστορικό συναλλαγών” απευθείας από τον λογαριασμό σας στο Coinbase και να κάνετε τους υπολογισμούς μη αυτόματα.

Μάθετε πώς μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο CSV του ιστορικού συναλλαγών Coinbase εδώ.

Βήμα 2: Υπολογίστε τα κέρδη και τις απώλειές σας

Μόλις έχετε τα αρχεία σας που περιέχουν όλες τις συναλλαγές που πραγματοποιήσατε στο Coinbase, μπορείτε να αρχίσετε να υπολογίζετε το κέρδος ή τη ζημία κεφαλαίου από κάθε φορολογητέο γεγονός (πώληση, εμπόριο κ.λπ.).

Για παράδειγμα, εάν το ιστορικό συναλλαγών μου ήταν κάτι σαν το παρακάτω, έτσι θα υπολογίζω τα κέρδη κεφαλαίου μου.

1/2/19 ΑΓΟΡΑ 0,0849329 BTC @ 800 $

2/2/19 ΠΩΛΗΣΗ 0,0849329 BTC @ 940 $

940 $ – 800 $ = 140 $

Για αυτό το μοναδικό φορολογικό συμβάν (πώληση 0,0849329 BTC), αναγνωρίζω κέρδος 140 $.

Βήμα 3: Αναφορά κάθε κέρδους / απώλειας στη φόρμα 8949

Μόλις ολοκληρώσετε όλους τους υπολογισμούς κερδών και ζημιών, απλά πρέπει να αναφέρετε τον καθένα Έντυπο 8949.

Με βάση το παραπάνω παράδειγμα, θα συμπεριλάβω μία καταχώρηση για κέρδος κεφαλαίου 140 $ από το φορολογητέο γεγονός της πώλησης του BTC μου.

Επαγγελματική συμβουλή: Εάν έχετε μεγάλο αριθμό συναλλαγών ή έχετε χρησιμοποιήσει πολλές διαφορετικές ανταλλαγές κρυπτογράφησης, μπορεί να σας εξοικονομήσει σημαντικό χρόνο χρήσης CryptoTrader.Tax για να συμπληρώσετε αυτόματα τη Φόρμα 8949 με βάση το ιστορικό συναλλαγών σας.

Βήμα 4: Αναφορά οποιουδήποτε εισοδήματος Crypto

Εάν έχετε ορυχεία ή μερίσματα εισοδήματος ή έχετε κερδίσει κρυπτογράφηση Κερδίστε Coinbase, φροντίστε να το αναφέρετε ξεχωριστά από τα κέρδη / ζημίες κεφαλαίου σας.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για εξόρυξη / στοιχήματα εδώ.

Βήμα 5: Υποβολή της δήλωσης φόρου

Μόλις ολοκληρωθούν όλες οι αναφορές σας, είστε έτοιμοι να υποβάλετε τη φορολογική σας δήλωση. 

Αναφορά CryptoTrader.Tax Coinbase

Λογισμικό φόρου Cryptocurrency

Εάν χρησιμοποιείτε ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων εκτός από το Coinbase ή εάν έχετε μεγάλο αριθμό συναλλαγών, μπορείτε να δείτε πώς η διαδικασία φορολογικής αναφοράς για όλες τις συναλλαγές σας μπορεί να γίνει αρκετά πονοκέφαλος. 

CryptoTrader.Tax δημιουργήθηκε για να λύσει αυτό το πρόβλημα και να αυτοματοποιήσει ολόκληρη τη διαδικασία αναφοράς φόρου κρυπτογράφησης. 

Η δημιουργία λογαριασμού είναι εντελώς δωρεάν. Μπορείτε να συνδέσετε τον λογαριασμό σας Coinbase απευθείας στην πλατφόρμα, καθώς και οποιοδήποτε άλλο ανταλλακτικό που χρησιμοποιείτε και να εισαγάγετε τις ιστορικές αγορές, πωλήσεις και συναλλαγές σας με το πάτημα ενός κουμπιού.

Μόλις εισαχθεί όλο το ιστορικό συναλλαγών στο λογαριασμό σας, το CryptoTrader.Tax θα κάνει όλο τον αριθμό και θα δημιουργήσει αυτόματα όλα τα απαραίτητα φόρμες κρυπτογράφησης για εσάς (συμπεριλαμβανομένου του εντύπου 8949).

Αυτές οι αναφορές μπορούν να μεταφερθούν στον φορολογικό σας επαγγελματία ή ακόμη και να εισαχθούν στο αγαπημένο σας λογισμικό αρχειοθέτησης όπως TurboTax ή TaxAct

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για πώς λειτουργεί το CryptoTrader.Tax εδώ.

Επίδειξη αναφοράς φόρου Coinbase

Μπορείτε να δείτε την ακριβή διαδικασία αναφοράς φόρου Coinbase που αποδεικνύεται με το CryptoTrader.Tax στο σύντομο βίντεο παρακάτω.

Ερωτήσεις?

Έχετε άλλες ερωτήσεις σχετικά με τους φόρους σας στο Coinbase; Η ομάδα μας το κάνει εδώ και πολύ καιρό και θα χαρούμε να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε από τις ερωτήσεις σας! Επικοινωνήστε μαζί μας απευθείας στη διεύθυνση [email protected]

Αποποίηση ευθυνών – Αυτή η ανάρτηση προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν πρέπει να εκληφθεί ως φορολογική ή επενδυτική συμβουλή. Μιλήστε με τον δικό σας φορολογικό εμπειρογνώμονα, CPA ή φορολογικό πληρεξούσιο σχετικά με το πώς πρέπει να αντιμετωπίζετε τη φορολογία των ψηφιακών νομισμάτων.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map