Τι είναι ένα εξασφαλισμένο δάνειο σε Crypto;

Ο δανεισμός και ο δανεισμός είναι η πιο βασική χρηματοοικονομική υπηρεσία που απολαμβάνουν δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής αυτή η υπηρεσία ήταν προσβάσιμη μόνο σε μια καλή, εργατική ή επιχειρηματική τάξη με αξιοπρεπή πιστωτική βαθμολογία ή βαθμολογία.

Αυτό αλλάζει τώρα καθώς η αγορά έχει εφεύρει κρυπτογραφημένα δάνεια για άτομα που δεν έχουν καθιερωμένο ιστορικό πιστωτικών αποτελεσμάτων ή κάτι παρόμοιο.

Αλλά πριν μιλήσουμε για τα κρυπτογραφημένα δάνεια, νομίζω ότι πρέπει να μιλήσουμε για τα ίδια τα δάνεια, καθώς πολλοί από εσάς ίσως να μην το γνωρίζετε.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν την μπάλα:

Τι είναι η εξασφάλιση δανεισμού κρυπτογράφησης & Δανεισμός??

Το λεξικό της ασφάλειας είναι «ασφάλεια» ή «εγγύηση».

Και στον τομέα του δανεισμού και του δανεισμού, ως εξασφάλιση νοείται ένα περιουσιακό στοιχείο που δεσμεύεται ως ασφάλεια ή ως εγγύηση από έναν δανειολήπτη έναντι των κεφαλαίων που λαμβάνει. Αυτό είναι εξασφαλισμένο δανεισμό.

Ομοίως, σε εξασφαλίσεις δανεισμού, οι δανειστές κρατούν την ασφάλεια με τον εαυτό τους ως ασφάλεια έναντι του ποσού που έχουν δανείσει στον δανειολήπτη.

Τούτου λεχθέντος ότι στην παραδοσιακή αγορά δανεισμού και δανεισμού αυτή η ασφάλεια μπορεί να είναι οτιδήποτε όπως ακίνητα, μετοχές, ομόλογα, αυτοκίνητο ή οποιοδήποτε άλλο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο που έχει αγοραία αξία.

Για παράδειγμα, όταν κάποιος βάζει το ακίνητο ή το σπίτι του ως εγγύηση για να πάρει ένα δάνειο, ονομάζεται HELOC (Home Equity Line Of Credit.)

Τέλος, αυτή η μορφή δανεισμού και δανεισμού είναι διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο, καθώς οποιοσδήποτε μπορεί να αξιοποιήσει τα περιουσιακά του στοιχεία για να πάρει ένα δάνειο για σχεδόν οποιονδήποτε σκοπό. Αυτά ονομάζονται εξασφαλισμένα δάνεια.

Τώρα, ας προχωρήσουμε σε κρυπτογραφημένα δάνεια ή δάνεια.

Τι είναι τα δάνεια ή τα δάνεια με ασφάλεια Crypto?


Όπως προκύπτει από το ίδιο το όνομά του ότι το δάνειο με κρυπτογράφηση είναι ένας τύπος δανεισμού όπου ένας δανειολήπτης δεσμεύεται ή εξασφάλιση των κρυπτονομισμάτων του για να λάβει τα χρήματα.

Πολλές πλατφόρμες δανεισμού κρυπτογράφησης το κάνουν αυτό στην κρυπτοσφαίρα και μερικές από αυτές είναι:

  • BlockFi
  • Nexo
  • Κελσίου κ.λπ…

Ας πάρουμε το παράδειγμα του Nexo.

Με την πλατφόρμα δανεισμού Nexo, η οποία είναι μια υπηρεσία δανεισμού κρυπτογράφησης, ο καθένας μπορεί να δανειστεί έναντι των κρυπτονομισμάτων τους. Οι οφειλέτες πρέπει να τους στείλουν την κρυπτογράφηση τους, και σε αντάλλαγμα, λαμβάνουν USD, ή EUR, ή stablecoin (USDT, USDC).

Αλλά το ποσό που παίρνουν οι δανειολήπτες εξαρτάται από το ποσό των ασφαλειών που έχουν τοποθετήσει και το σκεπτικό LTV που τους δίνει η Nexo. Για παράδειγμα, εάν ένας δανειολήπτης έχει εξασφαλίσει BTC αξίας 20.000 $ σε LTV 50%, τότε ο οφειλέτης θα λάβει 10.000 $ σε USD, ή EUR, ή stablecoin (USDT, USDC). Φυσικά, αυτά τα 10.000 $ θα είναι διαθέσιμα με επιτόκιο. Προς το παρόν, ας υποθέσουμε ότι είναι 5% ετησίως.

Και μόλις ο δανειολήπτης εξοφλήσει αυτά τα 10.000 $ συν το κατάλληλο ποσό επιτοκίου, θα πάρει πίσω το BTC που έχουν καταθέσει στην Nexo ως εγγύηση.

Από τώρα, η Nexo παρέχει δάνεια με υποστήριξη κρυπτογράφησης σε 200+ δικαιοδοσίες σε ολόκληρο τον κόσμο σε 40+ νομίσματα. Επιπλέον, είναι η μόνη πλατφόρμα που δέχεται τον μεγαλύτερο αριθμό κρυπτονομισμάτων για δάνεια κρυπτογράφησης, καθιστώντας το άμεσα προσβάσιμο πιστωτικό όριο κρυπτογράφησης.

Γιατί χρειαζόμαστε κρυπτογράφηση ως εγγύηση?

Απαιτείται ασφάλεια σε αυτούς τους τύπους δανείων για να δημιουργηθεί μια κατάσταση win-win τόσο για τους δανειστές όσο και για τους δανειζόμενους.

Με win-win κατάσταση, εννοώ αυτό:

Από την πλευρά του δανειστή, η εξασφάλιση είναι μια τεχνική μετριασμού του κινδύνου, όπου ο δανειστής μπορεί να παραμείνει σίγουρος ότι τα χρήματά του θα επιστραφούν σε αυτόν σε περίπτωση που ο οφειλέτης αθετήσει την εξόφληση του δανείου. Αυτό γίνεται με την εκκαθάριση της ασφάλειας ή με την εξισορρόπηση του δανείου. Οι δανειστές συν δανείζουν τα χρήματά τους για ένα επιτόκιο, κερδίζοντας έτσι επιπλέον δολάρια στο κεφάλαιο τους.

Από την πλευρά του δανειολήπτη, η παροχή ασφάλειας και η χρήση της για τη λήψη δανείου είναι πλεονεκτικό για τον δανειολήπτη. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να προσφέρουν πολύ απαραίτητη ρευστότητα για να πληρώσουν για άλλα πράγματα και ταυτόχρονα να μην εγκαταλείψουν το πλεονέκτημά τους να κατέχουν κρυπτονομίσματα.

Γι ‘αυτό είναι κερδοφόρο και για τα δύο εμπλεκόμενα μέρη.

Πλεονεκτήματα των κρυπτογραφημένων δανείων

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα των δανείων που υποστηρίζονται από κρυπτογράφηση, αλλά μεταξύ αυτών, νομίζω ότι η χρήση δανεισμού P2P είναι η πιο συμφέρουσα.

Τα κρυπτονομίσματα που βασίζονται σε blockchain είναι εγγενώς peer-to-peer και είναι πολύ εύκολο να παρακολουθείτε τα πράγματα πάνω από μια ανοιχτή αρχιτεκτονική blockchain παρά μια κεντρική.

Το να κάνετε δανεισμό peer-to-peer μέσω blockchain είναι επίσης πολύ οικονομικό, καθώς η κυκλοφορία χρημάτων μπορεί να συμβεί πολύ φθηνά. Από τώρα, ακόμη και οι εσωτερικές μεταφορές μπορούν να πάρουν έως και 30 $ -40 $ στις ΗΠΑ, κάτι που είναι πάρα πολύ.

Επιπλέον, πολλές πράξεις ενώ ένας κύκλος δανεισμού και δανεισμού μπορούν να αυτοματοποιηθούν χρησιμοποιώντας έξυπνα συμβόλαια που το καθιστούν ακόμη πιο οικονομικό από την άποψη των ιδιοκτητών επιχειρήσεων.

Και όταν αυτοί οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εξοικονομούν χρήματα στις δραστηριότητές τους, σίγουρα θα έχει ως αποτέλεσμα κάποια άμεσα ή έμμεσα οφέλη για τους δανειστές και τους δανειολήπτες.

Γίνεται καλύτερο:

Από τους δανειστές, αυτές οι υπηρεσίες δανεισμού κρυπτογράφησης έχουν πλέον αρχίσει να προσφέρουν 6-7% τόκους. Αυτό είναι σαν να έχετε λογαριασμό ταμιευτηρίου που αποδίδει 3-4 φορές περισσότερο από τον παραδοσιακό λογαριασμό ταμιευτηρίου.

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, οι συναλλαγές στο blockchain μπορούν να σχεδιαστούν ώστε να πραγματοποιούνται σχεδόν αμέσως, γεγονός που καθιστά τον κύκλο δανεισμού και δανεισμού γρήγορο σε σύγκριση με το παλαιό μας σύστημα.

Αυτό λοιπόν από το TheMoneyMongers σήμερα και θα επιστρέψουμε πολύ σύντομα με κάτι ακόμα πιο ενδιαφέρον και διαφωτιστικό για τους αναγνώστες μας που ενδιαφέρονται για τα δάνεια κρυπτογράφησης.

Μείνετε ασφαλείς και επενδύστε την ευθύνη, μην επενδύετε ποτέ περισσότερο από αυτό που μπορείτε να χάσετε σε cryptoassets.

Σας άρεσε αυτή η ανάρτηση; Μην ξεχάσετε να το μοιραστείτε με το δίκτυό σας στο Twitter & Facebook !!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map