Ο τελικός οδηγός φόρου Crypto (2020)

Τελευταία ενημέρωση: 16 Δεκεμβρίου 2020

Οι φόροι δεν είναι το πρώτο πράγμα που οι περισσότεροι επενδυτές λαμβάνουν υπόψη όταν πηδούν στον κόσμο των bitcoin και των κρυπτονομισμάτων. Ωστόσο, καθώς το IRS συνεχίζει γίνομαι αυστηρός σχετικά με τη συμμόρφωση με τους φόρους κρυπτογράφησης, γίνεται όλο και πιο σημαντικό να μάθουμε πώς φορολογούνται τα κρυπτονομίσματα. 

Σε αυτόν τον οδηγό, συζητάμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τους φόρους κρυπτογράφησης. Από τις φορολογικές επιπτώσεις υψηλού επιπέδου έως τις πραγματικές φορολογικές φόρμες που πρέπει να συμπληρώσετε, θα μάθετε τα πάντα για το τι πρέπει να παραμείνετε συμμορφωμένοι και να κάνετε τους φόρους σας σωστά.

Αυτός ο οδηγός δημιουργήθηκε από την ομάδα φόρου στο CryptoTrader.Tax – Σήμερα, περισσότεροι από 50.000 επενδυτές κρυπτογράφησης χρησιμοποιούν το CryptoTrader.Tax για να αναφέρουν σωστά τους φόρους κρυπτογράφησής τους. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα δωρεάν λογαριασμός εδώ

Αυτός ο οδηγός αναλύει τις συγκεκριμένες επιπτώσεις φόρου κρυπτογράφησης στις ΗΠΑ. Μπορείτε να δείτε άλλους φορολογικούς οδηγούς για συγκεκριμένες χώρες εδώ

Τα βασικά των Crypto Taxes

Contents

‍ Τα βασικά των Crypto Taxes

Στις ΗΠΑ, τα κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin αντιμετωπίζονται ως ιδιοκτησία για φορολογικούς σκοπούς. 

Ακριβώς όπως και άλλες μορφές ιδιοκτησίας, όπως μετοχές, ομόλογα και ακίνητα, υφίστανται υπεραξία και απώλειες κεφαλαίου στις επενδύσεις σας σε κρυπτονομίσματα όταν πουλάτε, εμπορεύεστε ή διαθέτετε με άλλο τρόπο την κρυπτογράφηση.

Για παράδειγμα, εάν αγοράσατε bitcoin αξίας 10.000 $ τον Οκτώβριο και το πουλήσατε δύο μήνες αργότερα για 12.000 $, θα έχετε κέρδος κεφαλαίου 2.000 $ από την πώληση του bitcoin σας (12.000 – 10.000). 

Ανάλογα με το τι φορολογικό όριο εμπίπτει, θα πληρώσετε ένα ορισμένο ποσοστό φόρου για αυτό το κέρδος κεφαλαίου. Οι φορολογικοί συντελεστές κυμαίνονται βάσει των προσωπικών σας φορολογική κλίμακα και αν το κέρδος ήταν βραχυπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμο (περισσότερα σε αυτό αργότερα).

Εκτός αγοράς, πώλησης και διαπραγμάτευσης, εάν κερδίζετε κρυπτονομίσματα – είτε μέσω εργασίας, εξόρυξης, στοιχήματος, αεροπλάνου ή τόκου από δανειοδοτικές δραστηριότητες – είστε υπεύθυνοι για φόρους εισοδήματος επί της αξίας δολαρίου ΗΠΑ των κερδών σας από κρυπτογράφηση. 

Παρακάτω θα δούμε παραδείγματα για όλα αυτά τα σενάρια παρακάτω.

Πότε οφείλετε φόρους στο Crypto σας?

Όποτε υποφέρετε α φορολογητέο γεγονός από την επενδυτική σας δραστηριότητα κρυπτογράφησης, επιβάλλετε απαίτηση φορολογικής αναφοράς.

Ένα φορολογητέο γεγονός αναφέρεται απλώς σε ένα σενάριο στο οποίο ενεργοποιείτε ή πραγματοποιείτε εισόδημα. Όπως φαίνεται στο Οδηγίες εικονικού νομίσματος IRS, Όλα τα ακόλουθα θεωρούνται φορολογητέα γεγονότα για κρυπτογράφηση:

 1. Διαπραγμάτευση κρυπτογράφησης σε fiat νόμισμα όπως το δολάριο ΗΠΑ
 2. Ανταλλάξτε ένα crypto για ένα άλλο cryptocurrency
 3. Δαπάνες κρυπτογράφησης για αγορά αγαθών ή υπηρεσιών
 4. Κερδίστε κρυπτογράφηση ως εισόδημα

Παρακάτω, ακολουθούμε πρακτικά παραδείγματα για να δείξουμε κάθε ένα από αυτά τα φορολογητέα γεγονότα.

Crypto to fiat

1. Crypto ➔ Fiat (USD)

Η Emma αγοράζει 2 ETH από το Coinbase για 1.200 $. Λίγους μήνες αργότερα, η Έμμα πωλεί τα 2 ETH της για 1.000 $.

Η πώληση κρυπτογράφησης για νόμισμα fiat είναι φορολογητέο γεγονός. Σε αυτό το παράδειγμα, η Emma υφίσταται απώλεια κεφαλαίου 200 $ (1.000 – 1.200). Αυτή η απώλεια αφαιρείται και στην πραγματικότητα μειώνει το φορολογητέο εισόδημα της Emma. 

Crypto to crypto trade

2. Crypto ➔ Crypto

Ο John αγοράζει 5 Litecoin για 250 $. Αφού κράτησε το Litecoin του για μερικούς μήνες, ο John ανταλλάσσει και τα 5 Litecoin για 0,5 ETH. Τη στιγμή της συναλλαγής, 5 Litecoin αξίζουν 400 $.

Σε αυτό το σενάριο, ο Τζον υφίσταται φορολογητέο γεγονός διαπραγματεύοντας το Litecoin του για το Ethereum. Η διαπραγμάτευση μιας κρυπτογράφησης για μια άλλη αντιμετωπίζεται ως διάθεση, και εδώ ο Τζον έχει κέρδος κεφαλαίου 150 $ από το εμπόριο που θα χρειαζόταν να αναφέρει για τους φόρους του (400 – 250).

Πώληση κρυπτογράφησης για αγαθά και υπηρεσίες

3. Crypto ➔ Προϊόντα / Υπηρεσίες

Η Taylor διαθέτει 5 bitcoin, καθένα από τα οποία αγόρασε για $ 100 πριν από το 2014. Εκμεταλλευόμενος τον νέο της πλούτο, η Taylor χρησιμοποιεί 3 bitcoin για να αγοράσει ένα νέο Tesla έναντι 51.000 $. Τη στιγμή της αγοράς του αυτοκινήτου, 1 bitcoin αξίζει 17.000 $.

Σε αυτό το παράδειγμα, η Τέιλορ πραγματοποιεί φορολογικό γεγονός όταν διαθέτει το bitcoin της για το νέο Tesla. Υποβάλλει κέρδος κεφαλαίου 50,700 $ για να το πράξει (51.000 – 300) και πρέπει να αναφέρει αυτό το κέρδος κεφαλαίου στους φόρους της.

Κερδίζοντας Crypto

4. Κερδίζοντας Crypto

Ο Τζέικ εκτελεί μια επιχείρηση εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. Κάθε μέρα, ο Τζέικ εξορύσσει 0,5 bitcoin μέσω των εγκαταστάσεων εξόρυξης κρυπτογράφησης.

Σε αυτό το παράδειγμα, ο Τζέικ θα αναγνώριζε εισόδημα για την τιμή USD 0,5 bitcoin κάθε μέρα. Για παράδειγμα, αν ο Τζέικ εξόρυξε 0,5 bitcoin σήμερα στις 30 Νοεμβρίου 2020, θα αναγνώριζε 9.750 $ εισόδημα (καθώς το bitcoin διαπραγματεύεται σήμερα στα 19.500 $ ανά κέρμα).

Πότε δεν οφείλετε φόρους στο Crypto σας?

Σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν θα προκαλέσετε φορολογητέα γεγονότα κατά τη συναλλαγή με κρυπτογράφηση και δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε ή να αναφέρετε φόρους κρυπτογράφησης.

Δεν ενεργοποιείτε φορολογητέο συμβάν όταν:

 1. Αγοράστε και κρατήστε πατημένο το crypto
 2. Μεταφέρετε το crypto από ένα πορτοφόλι που σας ανήκει σε ένα άλλο πορτοφόλι που σας ανήκει

Αγορά κρυπτογράφησης

1. Αγοράστε και κρατήστε πατημένο

Εάν αγοράζετε απλά bitcoin ή άλλο κρυπτογράφηση και το κρατάτε σε ένα πορτοφόλι, δεν έχετε καμία απαίτηση φορολογικής δήλωσης, καθώς δεν έχετε πραγματοποιήσει κέρδος ή ζημία από την επένδυσή σας ακόμη.

Μόλις πουλήσετε, ανταλλάξετε ή ενεργοποιήσετε ένα φορολογητέο γεγονός, διαθέτοντας το νόμισμα, αυτό συμβαίνει όταν συνειδητοποιήσετε κέρδος ή ζημία κεφαλαίου.

Μεταφορά bitcoin από πορτοφόλι σε πορτοφόλι

2. Πορτοφόλι ➔ Πορτοφόλι 

Η αποστολή ενός κρυπτονομίσματος από ένα πορτοφόλι που σας ανήκει σε ένα άλλο πορτοφόλι που σας ανήκει δεν αποτελεί διάθεση της κρυπτογράφησής σας. Εξακολουθείτε να είστε κάτοχος της κρυπτογράφησης και επομένως δεν ενεργοποιείτε φορολογητέο συμβάν.

Πώς να υπολογίσετε τους φόρους κρυπτογράφησης

Πώς υπολογίζετε τους Crypto φόρους σας?

Για να υπολογίσετε τα κέρδη και τις απώλειες κεφαλαίου από καθεμία από τις πωλήσεις, τις συναλλαγές ή τις πωλήσεις κρυπτογράφησής σας, απλώς εφαρμόστε τον τύπο:

Αξία εύλογης αγοράς – Βάση κόστους = Κέρδος / Ζημιά κεφαλαίου

Εύλογη αγοραία αξία

Η εύλογη αξία αγοράς είναι απλώς η τιμή που θα πωλούσε ένα περιουσιακό στοιχείο στην ανοιχτή αγορά. Στην περίπτωση κρυπτογράφησης, αυτή είναι συνήθως η τιμή πώλησης σε όρους USD.

Βάση κόστους

Βάση κόστους αντιπροσωπεύει πόσα χρήματα τοποθετείτε στην αγορά του ακινήτου σας (δηλ. Πόσο σας κοστίζει) Η βάση κόστους περιλαμβάνει την τιμή αγοράς συν όλα τα άλλα έξοδα που σχετίζονται με την αγορά του κρυπτονομίσματός σας (χρεώσεις κ.λπ.).

Από τα παραπάνω παραδείγματα, είναι εύκολο να δείτε αυτόν τον τύπο σε δράση. Εάν αγοράσετε 1 Litecoin για 250 $, η βάση κόστους σας είναι 250 $ ανά Litecoin. Εάν το πουλάτε ή το εμπορεύεστε όταν αξίζει 400 $, αυτά τα 400 $ είναι η εύλογη αξία της αγοράς. Εφαρμογή του τύπου:

400 $ (Αξία εύλογης αγοράς) – 250 $ (Βάση κόστους) = Κέρδος 150 $

Αρκετά ξεκάθαρα.

Τώρα, ας δούμε ένα πιο περίπλοκο παράδειγμα για να δούμε πώς θα υπολογίζατε τα κέρδη και τις απώλειές σας χρησιμοποιώντας τον ίδιο τύπο όταν έχετε έναν αριθμό συναλλαγών αντί για μία ή δύο.

Παράδειγμα ιστορικού συναλλαγών

Ας υποθέσουμε ότι έχετε το ακόλουθο ιστορικό συναλλαγών στο Coinbase:

 • 1/1/20 – Αγοράστε 1 BTC για 12.000 $
 • 2/2/20 – Αγοράστε 1 BTC για 10.000 $
 • 3/3/20 – Αγοράστε 1 BTC για 8.000 $
 • 4/4/20 – Συναλλαγή 0,5 BTC για 8 ETH (0,5 BTC άξιζε 4.000 $ αυτή τη στιγμή)

Με αυτό το ιστορικό συναλλαγών, ενεργοποιείτε για πρώτη φορά ένα φορολογητέο συμβάν (και συνεπώς ένα κέρδος / ζημία κεφαλαίου) όταν ανταλλάσσετε 0,5 BTC για 8 ETH. Για να υπολογίσετε τότε το κέρδος / ζημία, πρέπει να αφαιρέσετε τη βάση κόστους 0,5 BTC από την εύλογη αξία της αγοράς κατά τη στιγμή της συναλλαγής.

Η ερώτηση εδώ είναι, ποια είναι η βάση κόστους σας στο 0,5 BTC που διαπραγματευτήκατε για 8 ETH; Μετά από όλα, έχετε αγοράσει 3 διαφορετικά bitcoin όλα σε διαφορετικές τιμές πριν από αυτό το εμπόριο.

Για να απαντήσετε σε αυτό, πρέπει να καθορίσετε ποιο bitcoin διαθέτετε σε αυτό το σενάριο. 

Για να προσδιορίσετε τη σειρά με την οποία πωλείτε διάφορα κρυπτονομίσματα, οι λογιστές χρησιμοποιούν συγκεκριμένες μεθόδους κοστολόγησης όπως First-In First-Out (FIFO) ή Last-In First-Out (LIFO). Η τυπική μέθοδος είναι First-in First-out.

Αυτές οι μέθοδοι κοστολόγησης λειτουργούν ακριβώς όπως ακούγονται. Για το First-In First-Out, το στοιχείο (ή κρυπτογράφηση) που αγοράσατε πρώτα είναι αυτό που πωλείται πρώτα. Έτσι ουσιαστικά απορρίπτετε το crypto σας με την ίδια σειρά που τα αποκτήσατε για πρώτη φορά.

Εάν χρησιμοποιήσουμε το First-In First Out για το παραπάνω παράδειγμα, “ξεπουλήσουμε” το πρώτο bitcoin που αποκτήθηκε στα 12.000 $ την 1/1/20. Η βάση κόστους σε αυτό το πρώτο bitcoin είναι 12.000 $, καθιστώντας τη βάση κόστους για 0,5 αυτού του BTC 6,000 $ (0,5 * 12,000 $).

Όπως αναφέρεται στο παράδειγμα, η εύλογη αξία της αγοράς κατά 0,5 BTC τη στιγμή της διαπραγμάτευσης ήταν 4.000 $.

Έτσι, εφαρμόζοντας τον τύπο, μπορούμε να δούμε ότι αυτό το ιστορικό συναλλαγών ενεργοποιεί ένα 2.000 $ απώλεια κεφαλαίου (4.000 – 6.000). Αυτή η απώλεια αναφέρεται στους φόρους σας και μειώνει το φορολογητέο εισόδημά σας. 

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς λειτουργούν διάφορες μέθοδοι κοστολόγησης για τον υπολογισμό των κερδών και των ζημιών σας για τις συναλλαγές κρυπτογράφησης σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου: FIFO, LIFO και HIFO για κρυπτογράφηση.

Η πρόκληση για τους Crypto Traders

Όπως μπορείτε να δείτε σε όλα τα παραπάνω παραδείγματα, για να υπολογίσετε τα κέρδη και τις απώλειες κεφαλαίου σας από τη δραστηριότητα συναλλαγών κρυπτογράφησης, πρέπει να έχετε αρχεία που να παρακολουθούν τη βάση κόστους, την εύλογη αξία της αγοράς και το κέρδος ή τη ζημία USD κάθε φορά που διαθέτετε crypto (εμπόριο, πώληση, δαπάνη κ.λπ.).

Χωρίς αυτές τις πληροφορίες, δεν μπορείτε να υπολογίσετε το πραγματικό σας εισόδημα από την εμπορική σας δραστηριότητα και δεν μπορείτε να το αναφέρετε στους φόρους σας.

Αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο για πολλούς επενδυτές σε κρυπτονομίσματα, καθώς οι περισσότεροι δεν τηρούν λεπτομερή αρχεία για την επενδυτική τους δραστηριότητα. Προσπαθώντας να παρακολουθείτε τη βάση κόστους και τις τιμές USD για όλα τα cryptos τους σε όλα τα ανταλλακτικά, τα πορτοφόλια και τα πρωτόκολλά τους ανά πάσα στιγμή γρήγορα μετατρέπεται σε μια δύσκολη, αν όχι αδύνατη, άσκηση υπολογιστικού φύλλου. 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εκατοντάδες χιλιάδες έμποροι κρυπτογράφησης στρέφονται σε λογισμικό φορολογίας κρυπτογράφησης CryptoTrader.Tax να αυτοματοποιήσουν όλες τις αναφορές φόρου κρυπτογράφησης. Μπορείτε να εγγραφείτε για δωρεάν λογαριασμό εδώ.

Αναφορά του crypto και του bitcoin σας για τους φόρους σας

Πώς αναφέρετε το Crypto στους φόρους σας?

Αν σας αρέσει το 90% άλλων επενδυτών σε κρυπτονομίσματα, πιθανότατα έχετε αγοράσει, πουλήσει και διαπραγματευτεί μόνο κρυπτογράφηση (δηλαδή επενδυτική δραστηριότητα υπεραξίας) μέσω ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων. Αυτό το εισόδημα κρυπτογράφησης θεωρείται εισόδημα υπεραξίας και αναφέρεται ως τέτοιο. 

Από την άλλη πλευρά, εάν έχετε κερδίσει κρυπτογράφηση – είτε πρόκειται για δουλειά, εξόρυξη, στοιχηματισμό ή κερδίζοντας ανταμοιβές τόκων – ότι το εισόδημα που κερδίζετε θεωρείται γενικά ως κανονικό εισόδημα και αναφέρεται ως τέτοιο.

Εξετάζουμε τις αναφορές για καθέναν από αυτούς τους τύπους εσόδων παρακάτω.

Κεφαλαιακά κέρδη και ζημίες για Crypto 

Τα κέρδη και οι απώλειες κεφαλαίου από τις συναλλαγές κρυπτογράφησης αναφέρονται Έντυπο IRS 8949.

Το έντυπο 8949 είναι το έντυπο φόρου που χρησιμοποιείται για την αναφορά πωλήσεων και πωλήσεων κεφαλαιουχικών περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένου του κρυπτονομίσματος. Άλλα περιουσιακά στοιχεία κεφαλαίου περιλαμβάνουν πράγματα όπως μετοχές και ομόλογα. 

Για να συμπληρώσετε τη Φόρμα 8949, απαριθμήστε όλες τις συναλλαγές, τις πωλήσεις και τις πωλήσεις κρυπτονομισμάτων σας στη Φόρμα 8949 (απεικονίζεται παρακάτω) μαζί με την ημερομηνία απόκτησης της κρυπτογράφησης, την ημερομηνία πώλησης ή διαπραγμάτευσης, τα έσοδα σας (Αξία εύλογης αγοράς), τη βάση κόστους σας , και το κέρδος ή η ζημιά σας για το εμπόριο. 

Έντυπο IRS 8949 για κρυπτογράφηση

Μόλις καταχωρήσετε κάθε συναλλαγή, αθροίστε τις και συμπληρώστε το καθαρό κέρδος ή ζημία κεφαλαίου για το έτος στο κάτω μέρος. 

Για μια αναλυτική περιγραφή της συμπλήρωσης της φόρμας 8949, ρίξτε μια ματιά σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου: Πώς να αναφέρετε κρυπτονομίσματα στο IRS με τη φόρμα 8949.

Συνηθισμένο εισόδημα 

Δυστυχώς, το συνηθισμένο εισόδημα δεν εμπίπτει σε μια φορολογική μορφή όπως είδαμε με κεφαλαιουχικά κέρδη και έντυπο 8949. 

Το συνηθισμένο εισόδημα που λαμβάνετε από εξόρυξη, στοιχηματισμό, λογαριασμούς τόκων ή ίσως κρυπτογράφηση που λάβατε ως πληρωμή από μια εργασία, αναφέρονται σε διαφορετικές φορολογικές φόρμες, ανάλογα με τη συγκεκριμένη κατάσταση.

Πρόγραμμα Γ – Εάν κερδίσατε κρυπτογράφηση ως επιχειρηματική οντότητα, όπως η λήψη πληρωμών για μια εργασία ή η εκτέλεση μιας εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, αυτό συχνά αντιμετωπίζεται ως εισόδημα αυτοαπασχόλησης και αναφέρεται στο Πρόγραμμα Γ

Πρόγραμμα Β – Εάν έχετε κερδίσει στοιχήματα εισοδήματος ή ανταμοιβές από τόκους από το δανεισμό της κρυπτογράφησής σας, αυτό το εισόδημα αναφέρεται γενικά στις Πρόγραμμα Β.

Πρόγραμμα 1 – Εάν κερδίσατε κρυπτογράφηση από airdrops, πιρούνια ή άλλους μισθούς κρυπτογράφησης και εισόδημα χόμπι, αυτό αναφέρεται γενικά στις Πρόγραμμα 1 όπως και άλλα έσοδα.

Να διευκολύνουν τους επενδυτές, CryptoTrader.Tax παράγει ένα πλήρες έκθεση εισοδήματος που περιλαμβάνεται στις ολοκληρωμένες αναφορές φόρου κρυπτογράφησης. Αυτή η αναφορά περιγράφει λεπτομερώς την αξία του δολαρίου ΗΠΑ για όλα τα συμβάντα εισοδήματος κρυπτονομισμάτων που λάβατε καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους: εξόρυξη, στοιχήματα, airdrops και άλλα. Αυτή η αναφορά εισοδήματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συμπλήρωση των σχετικών συνηθισμένων εντύπων φόρου εισοδήματος, όπως το Πρόγραμμα 1, το Πρόγραμμα Β και το Πρόγραμμα Γ.

Εάν έχετε απορίες σχετικά με το πώς πρέπει να αναφέρεται το εισόδημά σας που σχετίζεται με την κρυπτογράφηση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την ομάδα υποστήριξης πελατών ζωντανής συνομιλίας μέσω του widget συνομιλίας στο την αρχική μας σελίδα. Το κάνουμε εδώ και πολύ καιρό και είμαστε στην ευχάριστη θέση να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε από τις ερωτήσεις σας!

Για μια αναλυτική περιγραφή της διαδικασίας αναφοράς φορολογίας κρυπτογράφησης, ρίξτε μια ματιά στο εξηγητικό μας βίντεο παρακάτω.

Πόσος φόρος πληρώνετε στο Crypto σας?

Η προσωπική σας κατηγορία φόρου εισοδήματος και η περίοδος διακράτησης των περιουσιακών στοιχείων της κρυπτογράφησής σας (βραχυπρόθεσμα έναντι μακροπρόθεσμα) θα καθορίσουν πόσος φόρος (και τι% του φόρου) πληρώνετε για το εισόδημά σας από την κρυπτογράφηση Αυτό θα είναι διαφορετικό για κάθε επενδυτή.

Βραχυπρόθεσμα κέρδη κεφαλαίου

Τα βραχυπρόθεσμα κεφαλαιουχικά κέρδη ισχύουν για οποιοδήποτε crypto που κρατήθηκε για λιγότερο από 12 μήνες. 

Για παράδειγμα, εάν αγοράσατε το Ethereum για $ 400 και το πουλήσατε 5 μήνες αργότερα για $ 600, το κέρδος 200 $ θα ήταν βραχυπρόθεσμο κέρδος κεφαλαίου.

Τα βραχυπρόθεσμα κέρδη κεφαλαίου δεν λαμβάνουν ειδική φορολογική μεταχείριση. Αντιμετωπίζονται απλώς ως εισόδημα από τους φόρους σας (όπως ακριβώς το εισόδημα από τη δουλειά σας), και έτσι πληρώνετε φόρους για τα βραχυπρόθεσμα κέρδη κεφαλαίου σας σύμφωνα με την προσωπική σας κατηγορία φόρου εισοδήματος (περιγράφεται παρακάτω παρακάτω).

Μακροπρόθεσμα κέρδη κεφαλαίου

Τα μακροπρόθεσμα κέρδη κεφαλαίου ισχύουν για οποιοδήποτε crypto που κρατήθηκε για 12 μήνες ή περισσότερο.

Η κυβέρνηση θέλει να παρακινήσει τους επενδυτές να επενδύσουν μακροπρόθεσμα, οπότε προσφέρουν φορολογικά κίνητρα για αυτό. 

Οι μακροπρόθεσμοι συντελεστές φόρου κεφαλαιουχικών κερδών προσφέρουν χαμηλότερους φόρους από τα βραχυπρόθεσμα κέρδη και το παρακάτω διάγραμμα απεικονίζει αυτούς τους συντελεστές.

Μακροπρόθεσμοι όροι φόρου κεφαλαιουχικών κερδών

Όπως μπορείτε να δείτε, η κατοχή του κρυπτογράφου σας για περισσότερο από ένα έτος μπορεί να προσφέρει σοβαρά φορολογικά οφέλη. Εάν βρίσκεστε στην κατηγορία υψηλότερου φόρου εισοδήματος, οι φόροι σας στα μακροπρόθεσμα κέρδη κεφαλαίου σας θα είναι 20% αντί για 37% (ο υψηλότερος φορολογικός συντελεστής για βραχυπρόθεσμα κέρδη).

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις CryptoTrader.Tax για να εντοπίσετε αυτόματα ποια κρυπτονομίσματα στο χαρτοφυλάκιό σας πληρούν τις προϋποθέσεις για μακροπρόθεσμα κέρδη κεφαλαίου και για να βοηθήσουν στο σχεδιασμό μελλοντικών συναλλαγών. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε δεκάδες χιλιάδες δολάρια σε φόρους μακροπρόθεσμα. Ξεκινήστε δωρεάν εδώ

Εισόδημα Crypto

Οι συναλλαγές κρυπτογράφησης που ταξινομούνται ως εισόδημα φορολογούνται γενικά στην προσωπική σας κατηγορία φόρου εισοδήματος.

Αυτό περιλαμβάνει τα βραχυπρόθεσμα κέρδη κεφαλαίου σας (όπως αναφέρθηκε παραπάνω), τα στοιχήματα ανταμοιβής, τα αεροσκάφη και τα κέρδη από τόκους. 

Αυτές οι ομάδες φόρου εισοδήματος περιγράφονται στο παρακάτω διάγραμμα.

Βραχυπρόθεσμοι όροι φόρου κεφαλαιουχικών κερδών

Παράδειγμα

Ας υποθέσουμε ότι έχετε πραγματοποιήσει βραχυπρόθεσμα κέρδη 25.000 $ από τις συναλλαγές κρυπτογράφησης και αυτό ήταν το μόνο εισόδημα που είχατε για το έτος. Θα πληρώνατε απλώς το 12% του φόρου σε αυτά τα 25.000 $?

Όχι. Πραγματικά πληρώνετε 10% για τα πρώτα 9.875 $ και 12% για τα επόμενα 15.125 $.

Φορολογικά εισοδήματα

Πώς λειτουργούν οι φόροι DeFi? 

Οι πλατφόρμες δανεισμού κρυπτονομισμάτων και άλλες υπηρεσίες DeFi όπως το Uniswap, το Maker και το Compound έχουν εκραγεί σε δημοτικότητα μέσα στο εξελισσόμενο τοπίο κρυπτογράφησης. 

Η λήψη εσόδων από τόκους από δραστηριότητες δανεισμού κρυπτογράφησης ή από ομάδες ρευστότητας θεωρείται μια μορφή φορολογητέου εισοδήματος και πρέπει να αναφέρεται στους φόρους σας – παρόμοια με τα οφέλη εξόρυξης και πονταρίσματος. 

Οι πλήρεις φορολογικές επιπτώσεις που σχετίζονται με συναλλαγές κοινές στο τοπίο DeFi δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής αυτού του έργου. Ωστόσο, τα συζητάμε διεξοδικά στην ανάρτηση ιστολογίου μας εδώ: Ο οδηγός φόρου Defi Crypto.

Η Crypto ανταλλάσσει αναφορές φόρου

Γιατί τα Crypto Exchange δεν μπορούν να παρέχουν ακριβή έντυπα φόρου

Εδώ υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα στον χώρο φόρου κρυπτογράφησης. 

Ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων όπως Νομισματική βάση, Κάθισμα, και άλλοι δεν έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν στους χρήστες τους ακριβείς φορολογικές αναφορές κερδών και ζημιών. Αυτό δεν είναι σφάλμα της ίδιας της ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων, είναι απλώς προϊόν των μοναδικών χαρακτηριστικών των κρυπτονομισμάτων – δηλαδή της δυνατότητας μεταφοράς τους.

Επειδή οι χρήστες μεταφέρουν συνεχώς την κρυπτογράφηση μέσα και έξω από τις ανταλλαγές, η ανταλλαγή δεν έχει κανέναν τρόπο να γνωρίζει πώς, πότε, πού ή με ποιο κόστος αποκτήσατε αρχικά τα κρυπτονομίσματά σας. Η ανταλλαγή βλέπει μόνο όταν εμφανίζεται κρυπτογράφηση στο πορτοφόλι σας. 

Το δεύτερο που μεταφέρετε κρυπτογράφηση μέσα ή έξω από ένα χρηματιστήριο, το συγκεκριμένο χρηματιστήριο χάνει τη δυνατότητα να σας δώσει μια ακριβή αναφορά που αναφέρει λεπτομερώς τη βάση κόστους και την εύλογη αγοραία αξία των κρυπτονομισμάτων σας, τα οποία είναι υποχρεωτικά στοιχεία για τη φορολογική αναφορά.

Όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, η Coinbase εξηγεί στους ίδιους τους χρήστες τους πώς οι αναφερόμενες φορολογικές τους εκθέσεις δεν θα είναι ακριβείς εάν πραγματοποιήθηκε κάποιο από τα παρακάτω σενάρια. Αυτό επηρεάζει πάνω από τα δύο τρίτα των χρηστών του Coinbase που ανέρχονται σε εκατομμύρια ανθρώπους. 

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με το «κρυπτονομικό πρόβλημα» στην ανάρτηση ιστολογίου μας: Γιατί τα χρηματιστήρια δεν μπορούν να αναφέρουν φόρους Crypto.

Αναφορά φόρου Coinbase

Η λύση Crypto Tax Reporting

Η λύση στο κρυπτονομικό πρόβλημα εξαρτάται από τη συγκέντρωση όλων των δεδομένων κρυπτογράφησης που συνιστούν τις αγορές σας, τις πωλήσεις, τις συναλλαγές, τις πτώσεις αέρα, τα πιρούνια, τα νομισματοκοπεία, τις ανταλλαγές, τις ανταλλαγές και τα λαμβανόμενα κρυπτονομίσματα σε μια πλατφόρμα, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ακριβές φορολογικό προφίλ που περιέχει όλα τα δεδομένα συναλλαγών σας.

Όταν όλες οι συναλλαγές σας (αγορές, πωλήσεις, συναλλαγές, κέρδη) βρίσκονται σε ένα σημείο, θα μπορείτε να υπολογίζετε τη βάση κόστους, τις εύλογες αξίες της αγοράς, τα κέρδη / ζημίες και τα έσοδα για όλη την επενδυτική σας δραστηριότητα.

Μπορείτε να συγκεντρώσετε όλο το ιστορικό συναλλαγών σας με το χέρι συγκεντρώνοντας τις συναλλαγές σας από κάθε ανταλλαγή και πορτοφόλι σας. Ή μπορείτε να αποφύγετε τη μη αυτόματη εργασία και να αυτοματοποιήσετε αυτήν τη διαδικασία με τη χρήση του λογισμικό κρυπτονομισμάτων.

Λογισμικό Crypto Tax

Λογισμικό Crypto Tax

Λογισμικό φόρου κρυπτονομισμάτων όπως CryptoTrader.Tax δημιουργήθηκε για να αυτοματοποιήσει ολόκληρη τη διαδικασία αναφοράς φόρου κρυπτογράφησης. 

Με την άμεση ενσωμάτωση σε κορυφαίες ανταλλαγές, πορτοφόλια, blockchain και πρωτόκολλα DeFi, ο κινητήρας CryptoTrader.Tax μπορεί να δημιουργήσει αυτόματα όλα τα απαραίτητες φορολογικές εκθέσεις με βάση τα ιστορικά σας δεδομένα. Μπορείτε να ελέγξετε πώς λειτουργεί δημιουργία λογαριασμού δωρεάν.

Πως δουλεύει

1. Επιλέξτε καθένα από τα ανταλλακτικά, τα πορτοφόλια και τις πλατφόρμες κρυπτογράφησης που έχετε χρησιμοποιήσει όλα αυτά τα χρόνια.

2. Εισαγάγετε τις ιστορικές συναλλαγές σας συνδέοντας τους λογαριασμούς σας μέσω API ή ανεβάζοντας την αναφορά ιστορικού συναλλαγών CSV που εξάγεται από τις ανταλλαγές σας.

3. Τέλος, δημιουργήστε τις φορολογικές σας αναφορές βάσει αυτών των εισαγόμενων δεδομένων με το πάτημα ενός κουμπιού.

Μόλις δημιουργήσετε τις φορολογικές σας εκθέσεις, μπορείτε να τα στείλετε στον φορολογικό σας επαγγελματία ή να τα εισαγάγετε απευθείας στο λογισμικό φορολογικής κατάθεσης που προτιμάτε TurboTax ή TaxAct.

Μπορείτε να δοκιμάσετε μόνοι σας το λογισμικό δημιουργώντας ένα δωρεάν λογαριασμός εδώ.

Για να καταστεί η αναφορά φορολογίας κρυπτογράφησης όσο το δυνατόν πιο εύκολη, η ομάδα CryptoTrader.Tax συνεργάστηκε με την TurboTax. Αυτό επιτρέπει την εισαγωγή των φορολογικών σας αναφορών απευθείας στον λογαριασμό σας TurboTax.

Κρυπτογράφηση IRS

Πώς ξέρει το IRS για το Crypto σας?

Το IRS χρησιμοποιεί μια ποικιλία τακτικών για τον εντοπισμό των επενδύσεων κρυπτογράφησης και των μη αναφερόμενων εσόδων. Το κυρίαρχο από τα οποία είναι το σύστημα αναφοράς 1099.

Σημαντικές ανταλλαγές όπως Coinbase, Gemini, Uphold, Kraken και άλλα αναφέρετε συγκεκριμένη δραστηριότητα πελατών στο IRS χρησιμοποιώντας τη φόρμα 1099-K ή / και άλλα σχετικά 1099’s. Όλα αυτά τα 1099 εξυπηρετούν τον ίδιο γενικό σκοπό: την αναφορά εσόδων που δεν σχετίζονται με την απασχόληση στην IRS. 

Τόσο εσείς όσο και το IRS αποστέλλετε αντίγραφο αυτών των εντύπων στο τέλος του έτους. 

Εάν το IRS λάβει 1099 από την ανταλλαγή κρυπτογράφησής σας, αλλά δεν βλέπει εισόδημα κρυπτονομισμάτων στους φόρους σας, ο λογαριασμός σας θα επισημανθεί και θα αυτοματοποιηθεί Επιστολή CP2000 θα σας αποσταλεί προειδοποιώντας για τα μη αναφερόμενα έσοδα και τη φορολογική σας υποχρέωση. 

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για πώς λειτουργεί το 1099-K για τη δραστηριότητα ανταλλαγής κρυπτογράφησης εδώ

Εκτός από τις αναφορές του 1099, το IRS συνεργάζεται με εταιρείες ανάλυσης blockchain όπως η Chainalysis για να παρακολουθεί τις κινήσεις κρυπτονομισμάτων απευθείας στην αλυσίδα. Από το 2015, το IRS έχει ξοδέψει περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια για συμβάσεις αλυσίδας. Χρησιμοποιούν αυτά τα δεδομένα για τον εντοπισμό φορολογικής απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Τι θα συμβεί αν δεν αναφέρετε τους Crypto φόρους σας?

Εξετάζεται σκόπιμα να μην αναφέρετε τα κέρδη, τις απώλειες και τα έσοδα από την κρυπτογράφηση σας από τους φόρους σας φορολογική απάτη από το IRS. 

Το IRS μπορεί να επιβάλει ορισμένες ποινές για φορολογική απάτη, συμπεριλαμβανομένης της ποινικής δίωξης, πέντε χρόνια φυλάκισης, καθώς και πρόστιμο έως και 250.000 $.

Κατά τα τελευταία δύο χρόνια, το IRS επιθετικά καταργεί τη φορολογική συμμόρφωση με την κρυπτογράφηση. Το πρακτορείο έχει στείλει δεκάδες χιλιάδες επιστολές προειδοποίησης και δράσης σε χρήστες του Coinbase που είναι ύποπτοι για ανακριβή φορολογική αναφορά. Έχει επίσης ενημέρωσε την κύρια φόρμα εισοδήματος των ΗΠΑ (1040) για να συμπεριληφθεί μια ερώτηση την οποία πρέπει να απαντήσει κάθε φορολογούμενος στις ΗΠΑ με ποινή ψευδορκίας:

“Ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια του 2020, λάβατε, πουλήσατε, στείλετε, ανταλλάξετε ή αποκτήσατε με άλλο τρόπο οικονομικό ενδιαφέρον σε οποιοδήποτε εικονικό νόμισμα;”

Με αυτόν τον πολύ έλεγχο στην κατηγορία περιουσιακών στοιχείων κρυπτονομισμάτων, είναι πιθανό να δούμε ελέγχους και ποινικές διώξεις να συνεχίζουν να αυξάνονται καθώς επιταχύνεται η υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων και bitcoin.

Πώς χειρίζονται άλλοι χώρες τους κρυπτονομικούς φόρους?

Όπως και στις ΗΠΑ, χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν αρχίσει να λαμβάνουν μέτρα και να επιβάλλουν φόρους εισοδήματος που σχετίζονται με την κρυπτογράφηση. Ενώ οι φορολογικοί κανόνες είναι πολύ παρόμοιοι με τις ΗΠΑ, υπάρχουν μικρές διαφορές. Για πιο αναλυτικές πληροφορίες, ρίξτε μια ματιά στους οδηγούς μας για διάφορες χώρες παρακάτω:

 • Φόροι Crypto της Αυστραλίας
 • Φόροι Crypto του Καναδά
 • Φόροι Crypto στο Ηνωμένο Βασίλειο

Πώς μειώνετε τους Crypto φόρους σας?

Όπως και με οποιαδήποτε άλλη μορφή εισοδήματος, υπάρχουν ορισμένα βήματα και ενέργειες που μπορείτε να κάνετε για να ελαχιστοποιήσετε ενεργά τις φορολογικές σας υποχρεώσεις που σχετίζονται με την κρυπτογράφηση. Συζητάμε μερικές από αυτές τις στρατηγικές παρακάτω.

Συγκομιδή Φορολογικής Απώλειας

Η συγκομιδή φορολογικών ζημιών είναι η πρακτική της πώλησης ενός περιουσιακού στοιχείου με απώλεια για την αντιστάθμιση της φορολογικής υποχρέωσης υπεραξίας. Παρέχει μία από τις καλύτερες ευκαιρίες για τους επενδυτές να μειώσουν τα κέρδη τους σε κρυπτονομίσματα για το έτος. 

Παράδειγμα:

Η Amy πραγματοποίησε κέρδη κεφαλαίου ύψους 15.000 $, πουλώντας το bitcoin της στο ύψος της φέτος. Η Amy διατηρεί ακόμα ένα ποσό XRP στο χαρτοφυλάκιό της, το οποίο αρχικά αγόρασε για 12.000 $. Σήμερα, αυτό το ποσό XRP αξίζει μόνο 5.000 $.

Σε αυτό το σενάριο, η Amy μπορεί να «συγκομίσει» τις απώλειές της στο XRP με την πώληση ή την ανταλλαγή σε άλλη κρυπτογράφηση. Αυτό πυροδοτεί ένα φορολογητέο γεγονός και πραγματοποιεί 7.000 $ απώλειες κεφαλαίου (12.000 – 5.000).

Η απώλεια 7.000 $ της Amy μειώνει τα συνολικά κέρδη κεφαλαίου της για το έτος σε 8.000 $ (15.000 – 7.000).

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το CryptoTrader.Tax Tax Loss Harvesting Dashboard (όπως φαίνεται παρακάτω) για να εντοπίσετε αυτόματα ποια περιουσιακά στοιχεία στο χαρτοφυλάκιο κρυπτογράφησής σας είναι “υποβρύχια” και, συνεπώς, να παρουσιάσετε τις καλύτερες ευκαιρίες συλλογής φορολογικών ζημιών. 

Μάθετε περισσότερα για το πώς μπορείτε συγκομιδή απώλειας φόρου με κρυπτογράφηση εδώ

Μακροπρόθεσμα κέρδη κεφαλαίου

Για τυχόν σημαντικά κέρδη κρυπτονομισμάτων που σκοπεύετε να πραγματοποιήσετε, θα πρέπει να δείτε αν έχετε τη δυνατότητα να κλειδώσετε μακροπρόθεσμα επιτόκια υπεραξίας. 

Θυμηθείτε, τα μακροπρόθεσμα κέρδη κεφαλαίου ισχύουν για το crypto που διατηρείται για περισσότερο από 1 έτος και προσφέρουν σημαντικά χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές σε σύγκριση με τα βραχυπρόθεσμα κέρδη.

Πριν από την πώληση ή τη διαπραγμάτευση, θα πρέπει να ελέγξετε το χαρτοφυλάκιό σας για να δείτε ποια περιουσιακά στοιχεία πληρούν τις προϋποθέσεις για μακροπρόθεσμα κέρδη και ποια όχι. Αυτή είναι μια εξαιρετική στρατηγική για τη μείωση του λογαριασμού φόρου κρυπτογράφησης για το έτος.

Τι γίνεται αν ξεχάσατε να αναφέρετε τους φόρους Crypto σας?

Αν θέλετε πολλούς άλλους επενδυτές κρυπτογράφησης, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην γνωρίζετε πάντα το γεγονός ότι το εισόδημά σας που σχετίζεται με την κρυπτογράφηση πρέπει να αναφέρεται στους φόρους σας. 

Εάν βρίσκεστε σε αυτήν την κατάσταση, μην τονίζετε. Μπορείτε να τροποποιήσετε τη φορολογική δήλωση προηγούμενων ετών για να συμπεριλάβετε το εισόδημά σας που σχετίζεται με την κρυπτογράφηση Έντυπο IRS 1040X.

Πολλοί επενδυτές κρυπτογράφησης περνούν αυτήν τη διαδικασία χωρίς πρόβλημα και είναι πάντα καλύτερο να τροποποιήσετε την απόδοση σας με καλή πίστη παρά να περιμένετε να σας βρει το IRS.

Για έναν αναλυτικό οδηγό, ανατρέξτε στην ανάρτηση του ιστολογίου μας πώς να τροποποιήσετε τη φορολογική σας δήλωση για να συμπεριλάβετε το crypto σας.

Άλλες συναλλαγές κρυπτονομισμάτων

Άλλα παραδείγματα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων και φόρων

Airdrops

Το Cryptocurrency που λαμβάνεται από το airdrop φορολογείται ως εισόδημα. Αυτό σημαίνει ότι είστε υπόχρεοι για φόρους εισοδήματος επί της αξίας USD του airdrop που αξιώνεται.

Το IRS είναι σαφές σε αυτό οδηγία σχετικά με την εισοδηματική αντιμετώπιση των σταγόνων.

Παράδειγμα:

Ο Τζορτζ λαμβάνει 400 μάρκες UNI μέσω του Uniswap airdrop τον Σεπτέμβριο του 2020. Τη στιγμή που έλαβε τα κουπόνια, η UNI διαπραγματεύτηκε στα 3,50 $.

Σε αυτό το παράδειγμα, ο Γιώργος πραγματοποιεί 1.400 $ εισόδημα (400 * 3,50) όταν διεκδικεί τα κουπόνια. Η βάση κόστους του στο UNI γίνεται το ποσό του εισοδήματος που αναγνωρίζεται, στην περίπτωση αυτή 1.400 $.

Εάν ο Γιώργος πουλήσει τα 400 UNI του δύο μήνες αργότερα για $ 2.000, αυτό είναι ένα φορολογητέο γεγονός και επιφέρει υπεραξία 600 $ (2.000 – 1.400).

Σκληρά πιρούνια

Εάν ένα συγκεκριμένο κρυπτονομίσμα που κρατάτε περνάει από ένα σκληρό πιρούνι το οποίο “συμβαίνει όταν ένα κρυπτονομίσμα υπόκειται σε αλλαγή πρωτοκόλλου που οδηγεί σε μόνιμη εκτροπή από το κληρονομικό κατανεμημένο καθολικό”, το νέο διχαλωτό κρυπτογράφηση που λαμβάνετε φορολογείται ως εισόδημα. 

Η βάση κόστους σας στο πρόσφατα ληφθέν κρυπτογράφηση γίνεται το εισόδημα που αναγνωρίσατε.

Παράδειγμα: 

Η Megan κατείχε 2,5 Bitcoin τον Ιούλιο του 2017 και έλαβε 2,5 Bitcoin Cash ως αποτέλεσμα του σκληρού πιρουνιού bitcoin.

Η Megan αναγνωρίζει τα έσοδα στην εύλογη αγοραία αξία των μετρητών bitcoin κατά τη στιγμή της παραλαβής τους. Εάν η Bitcoin Cash διαπραγματευόταν με 500 $ / BCH εκείνη την ημέρα, η Megan θα αναγνώριζε εισόδημα 1.250 $ (500 $ 2.5). Η βάση κόστους της Megan σε αυτό το Bitcoin Cash γίνεται 1.250 $.

Κέρδη από τόκους

Ο Μίτσελ δανείζει την κρυπτογράφηση του και λαμβάνει ανταμοιβές τόκων για αυτό. Τον Σεπτέμβριο, ο Mitchell κερδίζει 0,2 ETH σε τόκους από το δανεισμό του Ethereum. Κατά τη στιγμή της απόκτησης αυτής της ανταμοιβής, το 0,2 ETH αξίζει 120 $.

Σε αυτό το σενάριο, ο Mitchell αναγνωρίζει 120 $ από τα συνηθισμένα έσοδα από τα κέρδη από τόκους ETH.

Εμπόριο περιθωρίων

Οι ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων όπως το BitMex έχουν διαδώσει τη χρήση των συναλλαγών περιθωρίου. Το IRS δεν έχει ακόμη παρουσιάσει ρητή καθοδήγηση σχετικά με τον τρόπο χειρισμού των συναλλαγών περιθωρίου κρυπτονομισμάτων από φορολογική άποψη, αλλά μπορούμε να συμπεράνουμε την πιθανή μεταχείριση με βάση άλλες οδηγίες.

Ένα εμπόριο περιθωρίου συνίσταται σε δανεισμό κεφαλαίων από ανταλλαγή για την πραγματοποίηση συναλλαγών και μετά την αποπληρωμή του δανείου. Η συντηρητική προσέγγιση είναι να αντιμετωπίζετε τα δανεισμένα κεφάλαια ως δική σας επένδυση και να πληρώνετε φόρο υπεραξίας επί του περιθωρίου κέρδους και ζημίας.

Κρυπτογράφηση δώρων

Το δώρο είναι αφορολόγητο έως και 15.000 $ ανά φίλο ή μέλος της οικογένειας. Αυτό προσφέρει έναν εξαιρετικό τρόπο εξοικονόμησης φόρων, εάν αισθάνεστε γενναιόδωροι.

Δωρεά Crypto

Η δωρεά της κρυπτογράφησής σας είναι αφορολόγητη και εκπίπτει εφόσον κάνετε δωρεά σε εγγεγραμμένο φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Πρέπει να αναφέρονται δωρεές μεγαλύτερες από 500 $ Έντυπο 8283.

Το ποσό της δωρεάς σας που εκπίπτει από τον φόρο εξαρτάται από το πόσο καιρό διατηρήσατε τα περιουσιακά στοιχεία:

 • Για κρυπτογράφηση που κρατούνται για περισσότερο από 1 έτος, μπορείτε να αφαιρέσετε έως και το 30% του ετήσιου ακαθάριστου εισοδήματός σας
 • Για κρυπτογράφηση που κρατούνται για λιγότερο από ένα χρόνο, μπορείτε να αφαιρέσετε έως και το 50% του ετήσιου ακαθάριστου εισοδήματός σας και το μικρότερο από τη βάση κόστους ή την εύλογη αξία της δωρεάς κρυπτογράφησης

συμπέρασμα

Όλο το οικοσύστημα κρυπτογράφησης βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα. Καθώς η βιομηχανία εξελίσσεται, αναπόφευκτα θα προκύψουν περαιτέρω κανόνες και ρυθμίσεις. 

Η ομάδα μας παρακολουθεί κάθε ενημέρωση στον κόσμο της ρύθμισης κρυπτογράφησης και θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου με τις πιο σχετικές πληροφορίες καθώς κυκλοφορεί. Μπορείτε επίσης να μας ακολουθήσετε στο Twitter για ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο και στρατηγικές εξοικονόμησης φόρων.

«Η αποστολή μας είναι να κάνουμε το cryptocurrency πιο προσιτό για όλους. Εάν μπορούμε να κάνουμε απρόσκοπτη τη φορολογική αναφορά, θα ωφεληθεί ολόκληρο το οικοσύστημα. ” 

Ντέιβιντ Κέμερ, Συνιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος, CryptoTrader.Tax

Ερωτήσεις?

Εάν έχετε απορίες σχετικά με τους φόρους κρυπτογράφησης ή τη συγκεκριμένη κατάστασή σας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την ομάδα υποστήριξης πελατών ζωντανής συνομιλίας από το widget συνομιλίας στο την αρχική μας σελίδα. Το κάνουμε εδώ και πολύ καιρό και είμαστε στην ευχάριστη θέση να απαντήσουμε σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις έχετε!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner