Πώς να κάνετε τους φόρους των Διδύμων σας – Δημιουργώντας τα έντυπα φόρου Crypto

Το Gemini έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια κρυπτογράφησης που εδρεύει στις ΗΠΑ. Πολλοί έμποροι χρησιμοποιούν το Gemini επειδή λειτουργεί και συμμορφώνεται εντός του αυστηρού ρυθμιστικού περιβάλλοντος που υπάρχει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, όταν πρόκειται για τους φόρους Gemini και τη δημιουργία των απαιτούμενων φορολογικών εντύπων Gemini, προκύπτουν πολλές προκλήσεις. 

Αυτό το άρθρο εξετάζει το ζήτημα και εξηγεί τον ευκολότερο τρόπο δημιουργίας των απαιτούμενων φορολογικών εντύπων Gemini.

Μια γρήγορη μείωση του τρόπου με τον οποίο το IRS αντιμετωπίζει το Cryptocurrency για φορολογικούς σκοπούς στις ΗΠΑ

Το IRS αντιμετωπίζει τα κρυπτονομίσματα ως ιδιοκτησία για φορολογικούς σκοπούς. Όπως και άλλες μορφές ιδιοκτησίας – μετοχές, ομόλογα, ακίνητα – επιβαρύνεστε με φορολογική υποχρέωση όταν πουλάτε ή ανταλλάσσετε κρυπτονομίσματα για περισσότερο ή λιγότερο από αυτό που το αποκτήσατε για. 

Υπό αυτήν την έννοια, η διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων μοιάζει με τις συναλλαγές αποθεμάτων για φορολογικούς σκοπούς.

Για παράδειγμα, εάν αγοράσατε 0,1 Bitcoin για $ 1000 τον Απρίλιο του 2018 και στη συνέχεια το πουλήσατε δύο μήνες αργότερα για $ 2.000, έχετε κέρδος κεφαλαίου 1.000 $. Αναφέρετε αυτό το κέρδος στη φορολογική σας δήλωση και ανάλογα με το τι φορολογικό όριο εμπίπτει, θα πληρώσετε ένα ορισμένο ποσοστό φόρου επί του κέρδους. Οι τιμές κυμαίνονται βάσει του φορολογικού σας ορίου καθώς και ανάλογα με το αν ήταν βραχυπρόθεσμο έναντι μακροπρόθεσμου κέρδους.  

Από την άλλη πλευρά, εάν πουλήσατε το κρυπτογράφηση σας για λιγότερο από αυτό που το αποκτήσατε, μπορείτε διαγραφή ότι η απώλεια κεφαλαίου σε εξοικονομήστε χρήματα από τους φόρους κρυπτογράφησης

Φόροι Gemini – Κατανομή του προβλήματος

Η Gemini δεν μπορεί να παράσχει στους χρήστες τις απαραίτητες φορολογικές αναφορές που λαμβάνονται συνήθως στον κόσμο των αποθεμάτων συναλλαγών για διάφορους λόγους.

Το πρώτο πρόβλημα είναι ότι πολλές συναλλαγές στο Gemini αναφέρονται σε κρυπτογράφηση. Επειδή πρέπει να υπολογίζετε την εύλογη αξία της αγοράς στο τοπικό σας νόμισμα FIAT κατά τη στιγμή των συναλλαγών σας, αυτό γίνεται πολύ προβληματικό και η Gemini δεν παρακολουθεί δεδομένα αρχικής βάσης κόστους / εύλογης αξίας αγοράς σε όλες τις συναλλαγές.

Δεύτερον, επειδή είστε σε θέση να στείλετε crypto μέσα και έξω από το δίκτυο Gemini, η Gemini δεν έχει κανέναν τρόπο να γνωρίζει σε ποια βάση το κόστος που αποκτήσατε. Βάση κόστους είναι απαραίτητα δεδομένα που χρειάζεστε για τον υπολογισμό του φόροι κρυπτογράφησης.

Μπορείτε να διαβάσετε τον πλήρη οδηγό μας για μια βαθύτερη κατανόηση του πώς λειτουργούν οι φόροι bitcoin

Πήρα ένα 1099-K από τους Δίδυμους – Λειτουργεί για την κατάθεση των φόρων μου στο Crypto?

Δυστυχώς, ένα 1099-Κ δεν είναι χρήσιμο έγγραφο για σκοπούς αναφοράς φόρων. Αυτό το έγγραφο αναφέρει αποκλειστικά το ποσό συναλλαγών σας σε ένα δίκτυο τρίτων, όπως το Gemini, και δεν περιέχει καμία από τις απαραίτητες πληροφορίες, όπως βάση κόστους USD ή εύλογη αξία αγοράς για τις συναλλαγές σας σε κρυπτονομίσματα. Ο Δίδυμος πρέπει να σας στείλει ένα 1099-K εάν πληροίτε δύο όρια:

  1. Οι πωλήσεις σας στο Digital Asset-for-USD στο χρηματιστήριο υπερβαίνουν τις 200 συναλλαγές κατά τη διάρκεια του ημερολογιακού έτους
  2. Οι συνολικές πωλήσεις σας προέρχονται από όλες τις πωλήσεις Digital Asset-για-USD υπερβαίνουν τα 20.000 $ κατά τη διάρκεια του ημερολογιακού έτους.

Όπως συζητήθηκε παραπάνω, για να αναφέρετε σωστά την κρυπτογράφηση στους φόρους σας, πρέπει να αναφέρετε τη βάση κόστους, την εύλογη αξία της αγοράς και το κέρδος / ζημία για κάθε πώληση, εμπόριο ή άλλο φορολογητέο γεγονός που προκύπτει κατά τη διάρκεια του ημερολογιακού έτους. Η σωστή φόρμα που πρέπει να αναφέρετε αυτό εάν το έντυπο IRS 8949, όχι το 1099-K.

Οι ανταλλαγές όπως το Gemini στην πραγματικότητα δεν έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν στους χρήστες ακριβείς φορολογικές φόρμες. Αναλύουμε αυτό το πρόβλημα και γιατί υπάρχει στο άρθρο μας: Το πρόβλημα φόρου κρυπτονομισμάτων.

Αν λοιπόν ο Δίδυμος δεν μπορεί να μου δώσει τις απαραίτητες φορολογικές φόρμες μου, πώς μπορώ να τα λάβω?

Για να δημιουργήσετε σωστά τα απαραίτητα φόρμες κρυπτογράφησης, πρέπει να συγκεντρώσετε όλα τα δεδομένα κρυπτογράφησής σας που αποτελούν τις αγορές σας, τις πωλήσεις, τις συναλλαγές, τις πτώσεις αέρα, τα πιρούνια, τα νομισματοκοπεία, τις ανταλλαγές και τις ανταλλαγές μεταξύ όλων των ανταλλαγών που χρησιμοποιείτε.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό με το χέρι εξάγοντας όλα τα αρχεία ιστορικού συναλλαγών σας από τις ανταλλαγές σας και πραγματοποιώντας τη συναλλαγή υπεραξιών και κερδών για κάθε συναλλαγή. Κάθε φορολογικό γεγονός πρέπει να καταγράφεται στη φόρμα 8949 και το καθαρό κέρδος σας θα πρέπει να μεταφέρεται στο δικό σας 1040 πρόγραμμα Δ. Εξετάζουμε τη διαδικασία μη αυτόματης αναφοράς στο άρθρο μας εδώ: πώς να αναφέρετε την κρυπτογράφηση σε φόρους.

Αναφορά φόρου Δίδυμοι

Λογισμικό Crypto Tax

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λογισμικό κρυπτογράφησης CryptoTrader.Tax να αυτοματοποιήσει ολόκληρη τη διαδικασία αναφοράς φορολογίας. 

Οταν χρησιμοποιείτε λογισμικό κρυπτονομισμάτων, απλά εισάγετε όλο το ιστορικό συναλλαγών και συναλλαγών σας από όλες τις ανταλλαγές σας στην πλατφόρμα. Το λογισμικό θα ταξινομήσει και θα καθαρίσει αυτόματα αυτά τα δεδομένα και θα παράγει τα απαιτούμενα φορολογικά έντυπα με το πάτημα ενός κουμπιού. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την σύντομη επίδειξη βίντεο παρακάτω για να δείτε πώς μπορείτε να εισαγάγετε τις συναλλαγές Gemini.

Μπορείτε να δώσετε αυτές τις δημιουργούμενες φορολογικές αναφορές στον φορολογικό σας επαγγελματία, να τις υποβάλετε ή να τις ανεβάσετε στο αγαπημένο σας λογισμικό αρχειοθέτησης φόρου όπως TurboTax για κρυπτογράφηση ή TaxAct χρησιμοποιώντας τις συνεργασίες CryptoTrader.Tax.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner