Αναφορά φόρου Crypto για Robinhood – Γιατί διαφέρει από άλλες ανταλλαγές

Ρομπέν των Δασών έχει γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες μεταξύ των νεότερων δημογραφικών στοιχείων για αγορά, πώληση και επένδυση σε μια ποικιλία στοιχείων. Σε αυτές τις προσφορές περιλαμβάνεται η δυνατότητα επένδυσης σε κρυπτονομίσματα. Σε αντίθεση με τις ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων όπως Coinbase, Gemini, Bittrex κ.λπ., Robinhood Crypto δεν επιτρέψτε στους χρήστες να μεταφέρουν κρυπτογράφηση μέσα ή έξω από την πλατφόρμα Robinhood. Αυτός ο παράγοντας καθιστά τη φορολογική αναφορά πολύ διαφορετική για τους επενδυτές κρυπτογράφησης Robinhood. Σε αυτό το άρθρο εξετάζουμε τον τρόπο χειρισμού των συναλλαγών κρυπτογράφησης Robinhood για τη φορολογική σας αναφορά.

Φόροι Crypto 101

Στις περισσότερες χώρες, τα κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin αντιμετωπίζονται ως ιδιοκτησία για φορολογικούς σκοπούς και όχι ως νόμισμα. Ακριβώς όπως και άλλες μορφές ιδιοκτησίας – μετοχές, ομόλογα, ακίνητα – υφίστανται απαίτηση φορολογικής δήλωσης όταν πουλάτε, διαπραγματεύεστε ή διαθέτετε με άλλο τρόπο την κρυπτογράφηση σας για περισσότερο ή λιγότερο από ότι την αποκτήσατε για. 

Ως αποτέλεσμα, το εμπόριο κρυπτογράφησης μοιάζει με το χρηματιστήριο για φορολογικούς σκοπούς.

Για παράδειγμα, εάν αγοράσατε 0,2 Bitcoin για $ 2.000 τον Μάιο του 2018 και στη συνέχεια το πουλήσατε δύο μήνες αργότερα για 3.000 $, θα έχετε κέρδος κεφαλαίου 1.000 $. Αναφέρετε αυτό το κέρδος στη φορολογική σας δήλωση και ανάλογα με το τι φορολογικό όριο εμπίπτει, πληρώνετε ένα ορισμένο ποσοστό φόρου επί του κέρδους. Οι τιμές κυμαίνονται βάσει του φορολογικού σας ορίου καθώς και ανάλογα με το αν ήταν βραχυπρόθεσμο έναντι μακροπρόθεσμου κέρδους. Αυτό ισχύει για όλα τα κρυπτονομίσματα.

Συζητάμε τα βασικά στοιχεία των φόρων κρυπτογράφησης σε μεγαλύτερο βάθος στην ανάρτηση ιστολογίου μας, Ο απόλυτος οδηγός για τους φόρους κρυπτονομισμάτων.

Γιατί διαφέρει το Robinhood?

Η Robinhood δεν είναι εγγενής εταιρεία κρυπτογράφησης. Αυτό που σημαίνει αυτό είναι ότι το Robinhood δεν είναι χτισμένο “on-chain” και δεν σας επιτρέπει να στέλνετε κρυπτογραφικά στοιχεία σε ένα “πορτοφόλι Robinhood”. Μπορείτε να αγοράσετε και να πουλήσετε κρυπτονομίσματα μόνο απευθείας στο Robinhood. Δεν μπορείτε να στείλετε το BTC που αγοράζετε από το Robinhood στο δικό σας εξωτερικό πορτοφόλι. Επίσης, δεν μπορείτε να στείλετε BTC από το εξωτερικό πορτοφόλι σας στον λογαριασμό σας Robinhood. Όλα πρέπει να γίνουν μέσα στην πλατφόρμα Robinhood.

Ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι αυτό είναι «αντι-κρυπτογράφηση», επιτρέπει στη Robinhood να εξάγει τα απαραίτητα φορολογικά έντυπα κέρδους και ζημιών στους χρήστες τους στο τέλος του έτους.

Σε αντίθεση με τις πραγματικές ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων όπως Νομισματική βάση ή Δίδυμοι, Η Robinhood ξέρει ακριβώς τι κερδίσατε ή χάσατε από τις επενδύσεις σας σε κρυπτογράφηση επειδή κάθε αγορά, πώληση ή άλλη συναλλαγή συνέβη εντός των τειχών της. 

Το Coinbase και άλλες ανταλλαγές κρυπτογράφησης από την άλλη πλευρά, δεν έχουν αυτήν την ικανότητα, καθώς έχετε τη δυνατότητα να στείλετε κρυπτογράφηση στο Coinbase ή εκτός Coinbase ανά πάσα στιγμή. Κάθε φορά που συμμετέχετε σε αυτόν τον τύπο μεταφοράς, η Coinbase χάνει τη δυνατότητα να σας παρέχει πλήρεις αναφορές κερδών και ζημιών. Αναλύουμε αυτό το πρόβλημα σε βάθος στην ανάρτηση ιστολογίου μας εδώ: Γιατί οι ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων δεν μπορούν να παρέχουν στους χρήστες ακριβείς φορολογικές αναφορές.

Επειδή η Robinhood δεν είναι μια «εγγενής» εταιρεία κρυπτογράφησης, είναι πράγματι σε θέση να δώσει μια πλήρη αναφορά κερδών και ζημιών στους χρήστες της. Αυτή η φόρμα είναι γνωστή ως 1099-B.

Robinhood 1099-Β

Μπορείτε να κατεβάσετε το 1099-B δεξιά από τον λογαριασμό σας Robinhood. Παρόμοια με άλλους τύπους φορολογικών εγγράφων που ελήφθησαν στο τέλος του έτους (W2 κ.λπ.), μπορείτε να εισαγάγετε αυτό το 1099-B που λαμβάνετε από τη Robinhood σε λογισμικό φορολογικής υποβολής, όπως το TurboTax ή να το παραδώσετε απευθείας στον φορολογικό σας επαγγελματία για να το υποβάλλετε.

Δεν χρειάζεται να εισαγάγετε αυτό το 1099-B σε συγκεκριμένο λογισμικό κρυπτονομισμάτων όπως το CryptoTrader.Tax. Και πάλι, αυτό συμβαίνει επειδή όλα τα κέρδη, οι απώλειες, η βάση κόστους και τα έσοδα σας αναφέρονται ήδη πλήρως στο 1099-B που λαμβάνετε από την Robinhood. Δεν χρειάζεται να το κάνω δύο φορές.

Τι γίνεται αν χρησιμοποιώ άλλες ανταλλαγές εκτός από το Robinhood?

Εάν χρησιμοποιείτε άλλα παραδοσιακά χρηματιστήρια κρυπτογράφησης εκτός από το Robinhood, θα χρειαστεί να συγκεντρώσετε αυτές τις συναλλαγές από αυτές τις άλλες ανταλλαγές για να δημιουργήσετε τις απαραίτητες φόρμες κερδών και ζημιών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λογισμικό φορολογίας κρυπτογράφησης όπως το CryptoTrader. Φόρος για να συγκεντρώσετε τις συναλλαγές σας από όλα τα άλλα χρηματιστήρια που χρησιμοποιείτε και δημιουργείτε απαραίτητες φορολογικές εκθέσεις με το πάτημα ενός κουμπιού.

Εσύ δεν θα έπρεπε συμπεριλάβετε συναλλαγές Robinhood σε αυτές τις συγκεντρωτικές αναφορές. Αυτά πρέπει να αντιμετωπίζονται ξεχωριστά – θυμηθείτε ότι αυτό συμβαίνει επειδή το Robinhood είναι εντελώς ξεχωριστό. 

Παράδειγμα TurboTax

Εάν χρησιμοποιείτε το TurboTax ή οποιοδήποτε άλλο λογισμικό αρχειοθέτησης φόρων, θα πρέπει να εισαγάγετε το TurboTax CSV που εξάγει το CryptoTrader.Tax καθώς και το 1099-B που εξάγει η Robinhood στο δικό σας TurboTax λογαριασμός. Όταν ανεβάζετε και τα δύο, όλες οι συναλλαγές σας θα περιλαμβάνονται στη φορολογική σας δήλωση. Κανένα στοιχείο δεν θα μετρηθεί διπλά. 

Έχετε απορίες; Μη διστάσετε να συνομιλήσετε με την ομάδα υποστήριξης πελατών μας. Η ομάδα θα χαρεί να απαντήσει σε ερωτήσεις και θα επικοινωνήσει μαζί σας εξαιρετικά γρήγορα!

Αποποίηση ευθυνών: Αυτός ο οδηγός παρέχεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποσκοπεί στην υποκατάσταση φορολογικών, λογιστικών, λογιστικών, επενδυτικών, χρηματοοικονομικών ή νομικών συμβουλών.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner