Απαιτήσεις αναφοράς FBAR για Cryptocurrency

Εφαρμόζεται η Έκθεση Ξένων Τραπεζών και Χρηματοοικονομικών Λογαριασμών (FBAR) στο Cryptocurrency; Αυτή είναι μια δημοφιλής ερώτηση στην κοινότητα φορολογικών κρυπτογράφησης στην οποία κανείς δεν έχει συγκεκριμένη απάντηση. Αυτό το άρθρο αναλύει το FBAR και πώς εφαρμόζεται στην κρυπτογράφηση.

*** ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ από 18/7/2019 ***

"Σε απόκριση σε αίτημα για καθοδήγηση από μια ομάδα λογιστών, το Δίκτυο Επιβολής Εγκλημάτων Οικονομικών του Δημοσίου αποφάσισε πρόσφατα ότι δεν πρέπει να αποκαλύπτονται λογαριασμοί κρυπτογράφησης που διατηρούνται από ανταλλαγές που βρίσκονται εκτός της χώρας.

Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ομολογήσετε τα περιουσιακά στοιχεία του Binance στην Έκθεση Foreign Bank και Financial Accounts, γνωστό ως FBAR. Η έκθεση, η οποία υποβάλλεται σε μια φόρμα που ονομάζεται Fincen 114, απαιτείται όταν τα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία ενός φορολογούμενου (μετρητά και τίτλοι) που κατέχονται σε ξένα ιδρύματα ξεπερνούν τα 10.000 $."

Περισσότερα για αυτήν την ενημέρωση FBAR μπορείτε να δείτε σε αυτό το άρθρο του Forbes εδώ.

FBAR, πότε ισχύει?

Σύμφωνα με τις οδηγίες αρχειοθέτησης της FBAR που εκδόθηκαν από το Δίκτυο επιβολής οικονομικών εγκλημάτων (FinCEN), Ένα πρόσωπο των Ηνωμένων Πολιτειών που έχει οικονομικό συμφέρον ή αρχή υπογραφής σε αλλοδαπούς χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς πρέπει να υποβάλει FBAR εάν η συνολική αξία των ξένων χρηματοοικονομικών λογαριασμών υπερβαίνει τα 10.000 $ ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια του ημερολογιακού έτους. Ένας χρηματοοικονομικός λογαριασμός περιλαμβάνει, αλλά δεν περιορίζεται σε, τίτλους, μεσιτεία, αποταμίευση, ζήτηση, έλεγχο, κατάθεση, προθεσμιακή κατάθεση ή άλλο λογαριασμό που διατηρείται σε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα (ή άλλο πρόσωπο που εκτελεί τις υπηρεσίες ενός χρηματοπιστωτικού ιδρύματος). Ένας χρηματοοικονομικός λογαριασμός περιλαμβάνει επίσης έναν λογαριασμό προθεσμιακών συμβολαίων ή λογαριασμών δικαιωμάτων προαίρεσης, ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο με χρηματική αξία, ένα συμβόλαιο προσόδου με χρηματική αξία και μετοχές σε αμοιβαίο κεφάλαιο ή παρόμοιο συγκεντρωτικό κεφάλαιο.

Στην μόνη επίσημη καθοδήγηση σχετικά με την κρυπτογράφηση, Ειδοποίηση IRS 2014-21, η Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων (IRS) καθόρισε ότι το εικονικό νόμισμα θεωρείται ιδιοκτησία και όχι νόμισμα φορολογικοί σκοποί. Όπως μπορείτε να δείτε από τον ορισμό του χρηματοοικονομικού λογαριασμού παραπάνω, η ιδιοκτησία δεν περιλαμβάνεται στη λίστα. Ως εκ τούτου, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η κρυπτογράφηση δεν εμπίπτει στην απαίτηση κατάθεσης FBAR. Μέχρι στιγμής, ούτε το IRS ούτε το FinCEN έχουν εκδώσει επίσημη καθοδήγηση για να διευκρινίσουν εάν το FBAR ισχύει για την κρυπτογράφηση. Εάν ερευνήσετε το ζήτημα στο Διαδίκτυο, θα δείτε αντικρουόμενα συμπεράσματα, ορισμένοι πιστεύουν ότι η κρυπτογράφηση δεν υπόκειται στο FBAR ενώ ορισμένοι πιστεύουν διαφορετικά.

Τι λένε οι επαγγελματίες του κλάδου?

Τον Ιούνιο του 2014, ένας αναλυτής IRS για το τμήμα Small Business / Self-Employed δήλωσε σε μια διαδικτυακή εκπομπή ότι, για σκοπούς FBAR, το Bitcoin δεν μπορεί να αναφερθεί «… όχι αυτή τη στιγμή». Ο αναλυτής της IRS δήλωσε επίσης ότι «η FinCEN είπε ότι το εικονικό νόμισμα δεν πρόκειται να αναφερθεί στο FBAR, τουλάχιστον για αυτήν την περίοδο αρχειοθέτησης». Ωστόσο, δεν δόθηκε καθοδήγηση για μελλοντικές φορολογικές χρήσεις. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πιστοποιημένων Δημόσιων Λογιστών (AICPA) εξέδωσε επιστολή προς την IRS στις 16 Ιουνίου 2016 ζητώντας από την IRS περαιτέρω καθοδήγηση σχετικά με τις απαιτήσεις αναφοράς FBAR σχετικά με την κρυπτογράφηση. Ωστόσο, το IRS δεν έχει δώσει καμία απάντηση ακόμη.

Ορισμένοι φορολογικοί δικηγόροι υποστήριξαν ότι, δεδομένου ότι μια νομολογία διαπίστωσε ότι οι ξένοι λογαριασμοί τζόγου στο Διαδίκτυο εμπίπτουν στις απαιτήσεις υποβολής FBAR, το ίδιο ισχύει και για ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων. Στις 9 Αυγούστου 2018, ο διευθυντής της FinCEN Kenneth Blanco παρέδωσε ένα ομιλία σχετικά με την προσέγγιση της εταιρείας στο κρυπτογράφηση Η ομιλία παρείχε μερικές χρήσιμες διευκρινίσεις και πληροφορίες, αλλά άφησε επίσης κάποιες σημαντικές ερωτήσεις αναπάντητες. Στην ομιλία του, ο διευθυντής Blanco επανέλαβε ότι οι ICO είναι μεταδότες χρημάτων, οι οποίοι υπόκεινται στους κανονισμούς της FinCEN για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (AML). Η ομιλία του διευθυντή Blanco υποδηλώνει επίσης ότι ορισμένα ανταλλακτικά peer-to-peer είναι χρήματα. Ωστόσο, η ομιλία εξακολουθεί να αφήνει σημαντική αμφισημία.

Καλύτερα ασφαλή παρά συγγνώμη

Παρά την αβεβαιότητα σχετικά με τις απαιτήσεις αναφοράς στο εξωτερικό, πολλοί επαγγελματίες της φορολογίας κρυπτογράφησης προτείνουν λάθος από την πλευρά της προσοχής. Η άποψή τους είναι ότι δεν βλάπτει ποτέ την αναφορά και ότι η αναφορά δεν είναι πολύ επικίνδυνη, καθώς σε μια χειρότερη περίπτωση, η αποτυχία αναφοράς μπορεί να οδηγήσει σε ποινή 100.000 $ συν φυλάκιση.

Στην πρακτική της φορολογικής κρυπτογράφησης, προτείνω στους πελάτες μου να υποβάλουν το FBAR εάν κατέχουν οποιονδήποτε λογαριασμό ανταλλαγής κρυπτογράφησης που βρίσκεται εκτός των Η.Π.Α. και η αξία του λογαριασμού υπερβαίνει τα 10K $ σε USD οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του φορολογικού έτους. Παρόλο που η FinCEN δεν εξέδωσε οδηγίες με την οποία λέγεται ότι πρέπει να αναφέρεται το cryptocurrency στο FBAR, το πρακτορείο επίσης δεν εξέδωσε δήλωση που να λέει ότι δεν θα εμπλακείτε στο μέλλον για παραβιάσεις FBAR εάν δεν αναφέρετε κρυπτογράφηση στο FBAR τώρα . Με άλλα λόγια, το FinCEN μπορεί να σας κοιτάξει πίσω και να σας τιμωρήσει στο μέλλον και δεν υπάρχει τρόπος να επιστρέψετε τώρα για να αλλάξετε το ιστορικό μη αναφοράς σας τώρα. Δεν υπάρχει φόρος ή τέλος καταχώρισης που σχετίζεται με την κατάθεση FBAR, σχεδόν δεν είναι απαραίτητο να υποβάλλετε. Αντίθετα, η μη κατάθεση διατρέχει υψηλό κίνδυνο και σε βάζει σε έναν κόσμο αβεβαιότητας.


Sharon Yip – Crypto Tax Advisors, LLC

Η Sharon Yip είναι CPA με 20 χρόνια φορολογικής εμπειρίας τόσο στη δημόσια λογιστική όσο και στην εταιρική. Είναι η ιδρυτής και ιδιοκτήτης του Crypto Tax Advisors, LLC, μια φορολογική πρακτική που ειδικεύεται στη φορολογία κρυπτογράφησης. Η εταιρεία επικεντρώνεται στην εξυπηρέτηση πελατών που ασχολούνται με πολύπλοκες συναλλαγές κρυπτογράφησης ή εμπλέκονται σε κρυπτογράφηση σε πλήρη απασχόληση. Η Sharon παρέχει ολοκληρωμένες και εξατομικευμένες επιχειρηματικές και φορολογικές υπηρεσίες. Οι πελάτες της περιλαμβάνουν εμπόρους κρυπτογράφησης, ανθρακωρύχους και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον χώρο κρυπτογράφησης.

Αυτοματοποιήστε την αναφορά κερδών κρυπτονομίσματος χρησιμοποιώντας CryptoTrader.Tax.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map