Πώς φορολογούνται τα Hard Forks Cryptocurrency;

Τα πιρούνια κρυπτονομισμάτων όπως το σκληρό πιρούνι Bitcoin Cash που συνέβη την 1η Αυγούστου 2017 είναι αρκετά κοινά στον κόσμο της κρυπτογράφησης σήμερα. Με την νέα καθοδήγηση IRS που βγήκε τον Οκτώβριο του 2019, είναι πλέον σαφές πώς αντιμετωπίζονται τα σκληρά διχαλωτικά κρυπτονομίσματα από τις φορολογικές προοπτικές στις Η.Π.Α. Σε αυτόν τον οδηγό, διερευνούμε ποια είναι αυτά τα συμβάντα καθώς και οι βέλτιστες πρακτικές για τον χειρισμό τους για τη φορολογική σας αναφορά.

Μπορείτε επίσης να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς φορολογείται το κρυπτογράφηση γενικά με το δικό μας Πλήρης οδηγός για τους φόρους κρυπτονομισμάτων.

Πιρούνια κρυπτονομισμάτων

Ένα σκληρό πιρούνι κρυπτογράφησης είναι μια μόνιμη απόκλιση από την προηγούμενη έκδοση του blockchain. Ενώ τα μαλακά πιρούνια διατηρούν συμβατότητα μεταξύ των δύο αλυσίδων, τα σκληρά πιρούνια δημιουργούν αλυσίδες που δεν είναι συμβατές μεταξύ τους. Όποιος κρατούσε νομίσματα πριν και κατά τη διάρκεια του πιρουνιού θα έχει νομίσματα και στις δύο αλυσίδες μετά το σκληρό πιρούνι. Αυτό μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στους φόρους σας.

Με αυτό το «πιρούνι» στο blockchain, το ένα μονοπάτι ακολουθεί το νέο, αναβαθμισμένο blockchain και το άλλο μονοπάτι συνεχίζει κατά μήκος του παλιού μονοπατιού. Γενικά, μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα, αυτοί που βρίσκονται στην παλιά αλυσίδα θα συνειδητοποιήσουν ότι η έκδοση του blockchain είναι ξεπερασμένη ή άσχετη και αναβαθμίζεται γρήγορα στην τελευταία έκδοση.

Ενα παράδειγμα:

Το bitcoin cash hardfork παρείχε ένα «δωρεάν» νόμισμα μετρητών bitcoin για κάθε bitcoin που κρατούσατε – εφ ‘όσον χρησιμοποιούσατε ένα αξιόπιστο πορτοφόλι ή ανταλλαγή. Εάν κρατήσατε 3 bitcoin πριν από το σκληρό πιρούνι, θα λάβετε 3 μετρητά bitcoin την 1η Αυγούστου 2017. Σήμερα, αυτά τα μετρητά 3 bitcoin αξίζουν περισσότερα από 750 $. 

Γιατί συμβαίνουν τα πιρούνια?

Σωστοί κίνδυνοι ασφαλείας – Το λογισμικό Blockchain μπορεί να έχει εγγενείς ευπάθειες ασφαλείας που πρέπει να επιδιορθωθούν προτού τους εκμεταλλευτεί ένας εισβολέας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί να απαιτείται ένα σκληρό πιρούνι για την προστασία του μεγαλύτερου οικοσυστήματος.

Προσθήκη νέας λειτουργικότητας – Οι συντηρητές κρυπτονομισμάτων μπορεί να θέλουν να προσθέσουν νέες λειτουργίες που δεν είναι δυνατές χωρίς σκληρό πιρούνι. Για παράδειγμα, το σκληρό πιρούνι του Ethereum Byzantium ήταν μια υποχρεωτική αναβάθμιση για τη βελτίωση της ιδιωτικής ζωής και της επεκτασιμότητας.

Αντιστροφή προηγούμενων συναλλαγών – Ένα σκληρό πιρούνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επαναφορά προηγούμενων συναλλαγών σε ένα blockchain. Αυτό φάνηκε στην περίπτωση με το σκληρό πιρούνι να αντιστρέψει το χάκερ στο DAO (αποκεντρωμένη αυτόνομη οργάνωση) στο blockchain Ethereum.

Πώς διαρκεί το IRS Tax Cryptocurrency Forks?

Το IRS συζητά τα κέντρα κρυπτογράφησης στη νέα καθοδήγηση και την απόφασή του για την κρυπτογράφηση, 2019-24

Εάν ένα συγκεκριμένο κρυπτονομίσμα που κρατάτε περνάει από ένα σκληρό πιρούνι το οποίο “συμβαίνει όταν ένα κρυπτονομίσμα υπόκειται σε αλλαγή πρωτοκόλλου που οδηγεί σε μόνιμη εκτροπή από το κληρονομικό κατανεμημένο καθολικό”, η νέα διχαλωτή κρυπτογράφηση που λαμβάνετε φορολογείται ως εισόδημα. Η βάση κόστους σας στο πρόσφατα ληφθέν κρυπτογράφηση γίνεται το εισόδημα που αναγνωρίσατε.

Για παράδειγμα – Εάν κρατήσατε 2,5 Bitcoin τον Ιούλιο του 2017 και λάβατε 2,5 μετρητά Bitcoin ως αποτέλεσμα του σκληρού πιρουνιού bitcoin, αναγνωρίζετε ότι έλαβε 2,5 Bitcoin μετρητά ως εισόδημα στην εύλογη αξία των μετρητών bitcoin τη στιγμή που έχει παραληφθεί. Εάν η Bitcoin Cash διαπραγματευόταν με 500 $ ανά τεμάχιο εκείνη την ημέρα, θα αναγνωρίζατε το συνηθισμένο εισόδημα των 1.250 $ (500 $ 2.5). Η βάση κόστους σας σε αυτό το Bitcoin Cash γίνεται 1.250 $.

Εάν δεν λάβετε νέα κρυπτονομίσματα μετά από μια σκληρή διακλάδωση, δεν θα έχετε φορολογητέο εισόδημα. Πηγή: A21, A22, A23, A24

Soft Forks κρυπτονομισμάτων

Ένα μαλακό πιρούνι κρυπτονομίσματος «δεν οδηγεί στη δημιουργία ενός νέου κρυπτονομίσματος, που σημαίνει ότι δεν οδηγεί σε κανένα εισόδημα». Επομένως, εάν η κρυπτογράφηση σας αλλάξει μέσω ενός πρωτοκόλλου αλλά δημιουργεί μια νέα κρυπτογράφηση – δεν αναγνωρίζετε κανένα εισόδημα. Πηγή: A29

Σταγόνες αέρα Cryptocurrency

Εάν λάβετε κρυπτογράφηση από ένα airdrop (“διανομή κρυπτονομίσματος σε διευθύνσεις διανεμημένων καθολικών πολλών φορολογουμένων”), αναγνωρίζετε το εισόδημα από αυτό το ληφθέν κρυπτογράφηση κατά την ημέρα / ώρα που έλαβε. Το αναγνωρισμένο ποσό εισοδήματος πρέπει να προσδιορίζεται χρησιμοποιώντας την εύλογη αγοραία αξία του κρυπτονομίσματος εκείνη τη στιγμή. 

Εάν δεν λάβατε κρυπτονομίσματα όταν συνέβη ένα συμβάν airdrop, δεν αναγνωρίζετε το εισόδημα καθώς δεν λάβατε την ιδιοκτησία.

Φόροι σκληρού δικράνου κρυπτονομισμάτων

Λογισμικό φόρου Cryptocurrency

Μπορείτε να αξιοποιήσετε λογισμικό φόρου κρυπτονομισμάτων όπως το CryptoTrader.Tax για να λάβετε αυτόματα υπόψη όλα τα σκληρά πιρούνια και τα αεροσκάφη σας σύμφωνα με τη νέα καθοδήγηση IRS.

Λογισμικό φόρου Cryptocurrency

Απλώς εισαγάγετε όλες τις συναλλαγές και τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων σας στην πλατφόρμα. Στο βήμα 3 του CryptoTrader.Tax, μπορείτε να προσθέσετε τυχόν κρυπτονομίσματα που έχετε λάβει ως αποτέλεσμα ενός αεροπλάνου ή ενός σκληρού πιρουνιού. Απλώς προσθέστε ετικέτες σε αυτές τις συναλλαγές είτε ως “Fork” είτε ως “Airdrop”. Σε κάθε άτομο θα απονεμηθεί η κατάλληλη βάση κόστους και η εύλογη αγοραία αξία σε USD κατά τη στιγμή της παραλαβής, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε αμέσως τα απαραίτητα φορολογικά σας έγγραφα με το πάτημα ενός κουμπιού. Χρήση του CryptoTrader.Tax’s συνεργασία με την Intuit, μπορείτε ακόμη και να εισαγάγετε αυτές τις αναφορές απευθείας TurboTax για εύκολη υποβολή φόρου ή εισαγάγετέ τα στο προτιμώμενο λογισμικό αρχειοθέτησης φόρων εάν είστε επαγγελματίας φορολογίας.

Μπορείς ξεκινήστε δωρεάν με το CryptoTrader.Tax και δείτε πόσο εύκολη είναι η αναφορά φορολογίας κρυπτογράφησης ή κάντε κλικ για να μάθετε περισσότερα πως δουλεύει.

Αποποίηση ευθυνών – Αυτή η ανάρτηση προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν πρέπει να εκληφθεί ως φορολογική ή επενδυτική συμβουλή. Μιλήστε με τον δικό σας φορολογικό εμπειρογνώμονα, CPA ή φορολογικό πληρεξούσιο σχετικά με το πώς πρέπει να αντιμετωπίζετε τη φορολογία των ψηφιακών νομισμάτων.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner