Τι είναι η ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων και πώς λειτουργούν;

Η σκηνή:

Πρόκειται να ξεκινήσετε ένα ταξίδι κρυπτογράφησης και ψάχνετε να αγοράσετε τον πρώτο σας ψηφιακό διαγωνισμό.

Έχετε κάνει την έρευνα και ξέρετε ποια κουπόνια σας αρέσουν και αποφασίσατε σχετικά. Τώρα είστε έτοιμοι να αγοράσετε.

Εκτός αν δεν είστε. Οχι ακόμα.

Βλέπετε, ίσως έχετε αποφασίσει τι να αγοράσετε, αλλά δεν έχετε αποφασίσει πώς ή πού να το αγοράσετε.

Το πώς και το πού είναι τυλιγμένα σε ένα τακτοποιημένο πακέτο: ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων.

Τι είναι η ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων?

Οι ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων είναι σαν την έκδοση κρυπτονομισμάτων ενός χρηματιστηρίου. Σε αγοραστές και πωλητές προσφέρεται μια πλατφόρμα για την εμπορία διαφορετικών περιουσιακών στοιχείων τα οποία αποτιμώνται με βάση τις τρέχουσες τιμές της αγοράς. Συνήθως, οι ανταλλαγές προσφέρουν συμβατικές συναλλαγές fiat-to-crypto καθώς και συναλλαγές crypto-to-crypto. Για παράδειγμα, σε ανταλλαγές με βάση τη Νότια Αφρική Συνδυασμός, ένας πελάτης μπορεί να αγοράσει Bitcoin με Νοτιοαφρικανικό Ράντ ή Ευρώ ή να ανταλλάξει το Bitcoin του για το XRP του Ripple.

Ποιοι είναι οι τύποι ανταλλαγών?

Υπάρχουν τρεις τύποι ανταλλαγών κρυπτονομισμάτων:

Πλατφόρμες συναλλαγών: Πλατφόρμες που συνδέουν αγοραστές και πωλητές μεταξύ τους.

Μεσίτες: Πλατφόρμες που πωλούν κρυπτονομίσματα σε τιμή που καθορίζεται από τον μεσίτη. Αυτά ενεργούν παρόμοια με τους παρόχους υπηρεσιών που ασχολούνται με το Forex.

Άμεσες συναλλαγές: Πλατφόρμες που προσφέρουν απευθείας συναλλαγές peer-to-peer. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν νομίσματα σε όλο τον κόσμο και ο πωλητής και ο αγοραστής να πληρώνουν μια τιμή.

Ποιες είναι οι απαιτήσεις για ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων?

Για να επιτραπεί να υπάρχει και να λειτουργεί, μια ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων πρέπει να συμμορφώνεται με τους νόμους της χώρας. Αυτοί οι νόμοι διαφέρουν από χώρα σε χώρα, αλλά γενικά ακολουθούν κανονισμούς που σχετίζονται με την προστασία του πελάτη.

Δύο από αυτά είναι σημαντικά στις περισσότερες χώρες:

 • Νόμοι κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (AML) · και
 • Γνωρίστε τους νόμους των πελατών σας (KYC).

Υπάρχουν νόμοι AML για την αποτροπή παράνομης δραστηριότητας που σχετίζεται με χρήματα που είναι νόμιμη. Οι νόμοι της KYC πρέπει να διασφαλίζουν ότι μια πλατφόρμα, όπως μια ανταλλαγή, γνωρίζει με ποιον ασχολείται. για την προστασία των υπαρχόντων πελατών, της επιχείρησης και της ακεραιότητας μιας επιχειρηματικής συναλλαγής. Αυτό μοιάζει λίγο με το πιστωτικό αποτέλεσμα – με το οποίο οι τράπεζες εμπιστεύονται ένα άτομο επειδή έχουν δημιουργήσει αξιοπιστία.

Προκειμένου να ρυθμιστεί αυτό, τα περισσότερα χρηματιστήρια ζητούν από τους εμπόρους και τους χρήστες να συνδέσουν τον λογαριασμό τους στην πλατφόρμα με τον προσωπικό τους τραπεζικό λογαριασμό. Πρώτον, αυτό βοηθά στη δημιουργία ενός τόπου από το οποίο μπορεί να σταλεί και να λαμβάνεται το νόμισμα fiat. Δεύτερον, βοηθά στην επαλήθευση της ταυτότητας και της αξιοπιστίας ενός ατόμου.

Τι είναι μια αποκεντρωμένη ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων?

Υπάρχουν δύο τύποι ανταλλαγών κρυπτονομισμάτων: Παραδοσιακές ανταλλαγές και αποκεντρωμένες ανταλλαγές.

Μια αποκεντρωμένη ανταλλαγή στοχεύει να λειτουργεί χωρίς κανένα κεντρικό κυβερνητικό πρόσωπο. Αυτό σημαίνει ότι η πλατφόρμα εκτελείται σε ένα blockchain το οποίο δεν διαθέτει στοιχεία, πληροφορίες ή δεδομένα, αλλά επιτρέπει την πραγματοποίηση συναλλαγών μεταξύ χρηστών. Χρησιμοποιώντας έξυπνα συμβόλαια, ένα αποκεντρωμένο χρηματιστήριο δημιουργεί κάτι που ονομάζεται «διακριτικά μεσολάβησης» που αντιπροσωπεύουν ένα στοιχείο που προσφέρει την ευκαιρία συναλλαγών μεταξύ χρηστών.

Ποια είναι τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια κρυπτογράφησης?

Κατά τη στιγμή της γραφής, οι μεγαλύτερες ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων από την άποψη του ανώτατου ορίου αγοράς σύμφωνα με CoinMarketCap έχουν ως εξής:

 1. LBank
 2. Κάθισμα
 3. Bit-Z
 4. BW
 5. Εντάξει

Το cryptocurrency ανταλλάσσεται με τις περισσότερες αγορές που προσφέρει η πλατφόρμα σύμφωνα με CoinMarketCap έχουν ως εξής:

 1. HitBTC
 2. YoBit
 3. Κάθισμα
 4. Huobi Global
 5. Κουκόιν

Τι είναι η υπηρεσία φύλαξης?

Σχετικά με την ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων έρχονται θέματα φύλαξης. Αυτό αναφέρεται στη διατήρηση που έχει μια πλατφόρμα των πληροφοριών ενός πελάτη, όπως τα ιδιωτικά κλειδιά ή το ιστορικό συναλλαγών μέσω ενός ισολογισμού αντί μέσω του blockchain.

Μια υπηρεσία φύλαξης επιτρέπει σε έναν έμπορο μια γρήγορη και φθηνή υπηρεσία, αλλά έρχεται με κόστος διαφάνειας.

Τι είναι μια μη στερητική υπηρεσία »?

Αντίθετα, μια μη στερητική υπηρεσία μπορεί να προσφέρεται από μια πλατφόρμα συναλλαγών που δεν απαιτεί από τους χρήστες να δημιουργήσουν λογαριασμό στην πλατφόρμα τους. Επίσης, δεν διατηρεί την κρυπτογράφηση ενός εμπόρου σε έναν ισολογισμό. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας καθώς και ανωνυμία. Αυτές οι υπηρεσίες επιτρέπουν την πραγματοποίηση συναλλαγών αυτόματα.

Τι ψάχνω σε μια ανταλλαγή?

Εάν έπρεπε να δημιουργήσετε μια λίστα ελέγχου κατά την επιλογή μιας ανταλλαγής, υπάρχουν διάφορες πτυχές που πρέπει να λάβετε υπόψη:

 • Αξιοπιστία: Η ανταλλαγή θα πρέπει να μπορεί να δείξει ότι είναι αξιόπιστη
 • Τέλη και πληρωμή: Όλες οι ανταλλαγές έχουν διαφορετικές χρεώσεις και πρέπει να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι εγγραφείτε όσον αφορά τις χρεώσεις. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε ποιες μεθόδους πληρωμής προσφέρει η ανταλλαγή. Αυτό μπορεί να είναι μέθοδοι όπως μια τοπική τράπεζα, πιστωτική κάρτα ή Paypal.
 • Περιορισμοί και κανονισμοί: Ορισμένες χώρες είναι φιλικές προς το cryptocurrency, ενώ άλλες δεν είναι. Πριν επιλέξετε μια ανταλλαγή, βεβαιωθείτε ότι συμμορφώνεται με την κυβέρνηση της χώρας σας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner