Πώς να εξασφαλίσετε το πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων σας από εγκληματίες στον κυβερνοχώρο;

Γνωρίζετε για τη μεγαλύτερη κρυπτογράφηση από σήμερα; Το Bitcoin είναι ένα από τα πιο γνωστά και μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα που παρουσιάστηκαν το 2009 από μια μυστηριώδη οντότητα που ονομάζεται Satoshi Nakamoto. Το Bitcoin αυξήθηκε σε δημοτικότητα όταν η τιμή του έφτασε στο αποκορύφωμά του το 2019. Αναμφίβολα υπάρχουν άγριες μεταβολές στην τιμή του bitcoin λόγω της αστάθειας της αγοράς του. Η αξία του bitcoin επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες και το κύριο είναι η ζήτηση και η προσφορά του. Οι μεταβολές των τιμών του bitcoin όχι μόνο προσελκύουν άτομα και την κυβέρνηση αλλά προσελκύουν επίσης εγκληματίες στον κυβερνοχώρο.

Μετά την εφεύρεση του bitcoin, καταγράφηκαν πολλές αναφορές για ληστές και παραβιάσεις που έχουν γίνει σε ανταλλαγές και σε αυτές τις εισβολές, πολλά άτομα έχουν χάσει τα χρήματά τους. Επειδή το bitcoin δεν υπάρχει φυσικά και υπάρχει στην ψηφιακή του μορφή, υπάρχουν υψηλότεροι κίνδυνοι εισβολής από εγκληματίες στον κυβερνοχώρο. Τα ψηφιακά πορτοφόλια χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση bitcoin και άλλων ψηφιακών tokens, και αυτά τα πορτοφόλια λειτουργούν στο διαδίκτυο, επειδή διαθέτουν ένα ιδιωτικό κλειδί που είναι αποθηκευμένο στο διαδίκτυο. Μόνο μέσω ιδιωτικών κλειδιών οι χρήστες μπορούν να στείλουν τα ψηφιακά τους μάρκα σε άλλους και είναι σημαντικό να προστατεύσετε το ιδιωτικό κλειδί σας για να αποφύγετε τυχόν δόλια δραστηριότητα. Μπορείτε να μάθετε να προστατεύετε τα πορτοφόλια κρυπτογράφησης CryptoCode.

Με απλά λόγια, το ιδιωτικό κλειδί είναι η ψηφιακή ταυτότητα των χρηστών και οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου παρακολουθούν πάντα τα νομίσματά σας για να εκτελέσουν την δόλια πράξη. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν τεχνικές είτε για να κλέψουν είτε να μεταφέρουν τα ψηφιακά σας κουπόνια στον λογαριασμό τους κάτω από τα μάτια σας, και επομένως δεν πρέπει ποτέ να συμβιβαστείτε με την ασφάλεια των ιδιωτικών κλειδιών σας.

Ας εξερευνήσουμε μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ασφαλίσετε τα bitcoin σας, οι οποίοι είναι οι εξής:

Χρησιμοποιήστε μια ασφαλή σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Κατά τη μεταφορά ή την ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων, οι χρήστες πρέπει πάντα να χρησιμοποιούν μια ασφαλή σύνδεση στο Διαδίκτυο και να αποφεύγουν τη χρήση δημόσιου Wi-Fi. Επίσης, ενώ χρησιμοποιούν οικιακά δίκτυα, οι χρήστες πρέπει να χρησιμοποιούν ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο για να προσθέσουν ασφάλεια. Η χρήση ενός VPN θα αλλάξει την τοποθεσία και τη διεύθυνση IP σας. Όχι μόνο αυτό, αλλά θα κάνει επίσης την περιήγησή σας ασφαλή και θα προστατεύσει την περιήγησή σας από επιθέσεις και εισβολές.

Χρησιμοποιήστε κρύα πορτοφόλια αντί για ζεστά πορτοφόλια.

Τα ψυχρά πορτοφόλια είναι τα καλύτερα ψηφιακά πορτοφόλια για την αποθήκευση του bitcoin σας, επειδή δεν απαιτείται σύνδεση στο Διαδίκτυο. Το καλύτερο πράγμα για τα κρύα πορτοφόλια είναι ότι δεν είναι ευάλωτα σε κυβερνοεπιθέσεις και εμποδίζουν τα ιδιωτικά σας κλειδιά από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Πολλές αναφορές έχουν καταχωρηθεί για άλλους τύπους πορτοφολιών από όπου επιθέσεις έχουν παραβιάσει τα πορτοφόλια χρηστών bitcoin.

Οι εισβολείς στον κυβερνοχώρο περιμένουν πάντα τους χρήστες να χρησιμοποιούν έναν αδύναμο κωδικό πρόσβασης και να τους παρέχουν την ευκαιρία να επιτεθούν στα πορτοφόλια τους. Είναι πάντα καλύτερο να χρησιμοποιείτε κρύο πορτοφόλι και να αποθηκεύετε τα ιδιωτικά σας κλειδιά σε συσκευές που δεν απαιτούνται για σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Χρησιμοποιήστε πολλαπλά πορτοφόλια.

Οι επενδυτές και οι έμποροι επιθυμούν να επενδύουν και να διαπραγματεύονται σε διαφορετικά κρυπτονομίσματα και επίσης δεν υπάρχει συγκεκριμένος περιορισμός για τη δημιουργία διαφορετικών πορτοφολιών. Οι χρήστες πρέπει να χρησιμοποιούν πολλαπλά πορτοφόλια για να ασφαλίσουν τα διαφορετικά κρυπτονομίσματά τους. Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα πορτοφόλι για να αποθηκεύσουν μεγάλο αριθμό κρυπτονομισμάτων και ένα για να πραγματοποιούν καθημερινές συναλλαγές. Η χρήση πολλαπλών πορτοφολιών θα εξασφαλίσει το χαρτοφυλάκιό σας και θα αποτρέψει τυχόν απώλεια που μπορεί να προκύψει στον λογαριασμό σας.

Χρησιμοποιήστε έναν μοναδικό κωδικό πρόσβασης.

Ο καλύτερος τρόπος για να ασφαλίσετε τα κρυπτονομίσματά σας είναι χρησιμοποιώντας έναν μοναδικό και ισχυρό κωδικό πρόσβασης. Ένας χρήστης πρέπει να αποφύγει τη χρήση του ίδιου κωδικού πρόσβασης σε διαφορετικούς λογαριασμούς και εφαρμογές. Επίσης, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης που είναι σχεδόν αδύνατο να μαντέψετε. Οι χρήστες πρέπει επίσης να συνεχίσουν να αλλάζουν τους κωδικούς πρόσβασης για να αποφύγουν τον κίνδυνο των χάκερ. Η χρήση ταυτότητας δύο παραγόντων για το πορτοφόλι σας θα σας βοηθήσει στην παροχή πρόσθετης ασφάλειας.

Ενημερώστε το λογισμικό προστασίας από ιούς της συσκευής σας

Δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιείτε πορτοφόλι ιστού, πορτοφόλι επιφάνειας εργασίας ή πορτοφόλι για κινητά. προτείνεται να ασφαλίσετε τη συσκευή σας χρησιμοποιώντας το πιο πρόσφατο λογισμικό προστασίας από ιούς. Το λογισμικό προστασίας από ιούς λειτουργεί ως τείχος προστασίας που προστατεύει τη συσκευή σας από επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού και μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Συσκευές όπου δεν υπάρχει λογισμικό προστασίας από ιούς, οι χάκερ εκμεταλλεύονται τη στόχευση αυτών των συσκευών και προσπαθούν να χαράξουν το ιδιωτικό κλειδί του πορτοφολιού bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner