Επεξήγηση 51% επίθεσης: Πώς να μειώσετε την τιμή ενός κρυπτονομίσματος

Μια επίθεση 51% είναι ουσιαστικά ένα «hack» ενός blockchain που επιτρέπει στους hackers να κάνουν μια ποικιλία κακόβουλων δραστηριοτήτων οι οποίες βραχυπρόθεσμα μπορεί να είναι οικονομικά επωφελείς αλλά τελικά θα καταστρέψουν ένα κρυπτογράφηση και θα μειώσουν την τιμή.

Υπάρχει όμως κίνητρο για επίθεση 51%?

Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε ακριβώς τι είναι μια επίθεση 51%, ποιοι επιτιθέμενοι μπορούν να επιτύχουν και αν αξίζει πραγματικά για τους χάκερ να επιχειρήσουν έναν τέτοιο στόλο.

Παραδόξως, οι άνθρωποι που είναι πιο πιθανό να εκτελέσουν επίθεση 51% δεν είναι αυτοί που νομίζετε.

Θέλετε να μάθετε πώς να ανταλλάσσετε κρυπτονομίσματα σαν επαγγελματίας; Πάρτε μας μάθημα κρυπτονομισμάτων!

Τι είναι μια επίθεση 51%?

Εξήγησε 51 επίθεση

Όλα έχουν να κάνουν με κατακερματισμό.

Η ισχύς κατακερματισμού είναι ουσιαστικά πόση ισχύς έχετε για να εξορύξετε μπλοκ. Εάν μπορείτε να ορυχεία μπλοκ πολύ γρήγορα, πιθανότατα έχετε πολλή δύναμη κατακερματισμού.

Εάν έχετε το 51% της ισχύος κατακερματισμού, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ορυχείο γρηγορότερα από τους υπόλοιπους ανθρακωρύχους.

Σε έναν υποθετικό αγώνα μεταξύ μιας οντότητας που είχε το 51% της δύναμης και μιας άλλης που είχε το 49%, η ομάδα του 51% τελικά θα κέρδιζε.

Αλλά έχοντας 51% της ισχύος κατακερματισμού δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα κάνετε κάτι κακόβουλο ακόμη.

Για να χαρακτηριστεί σωστά ως «επίθεση», η οντότητα που ελέγχει αυτήν την δύναμη θα πρέπει να ξεκινήσει εξόρυξη μπλοκ ιδιωτικά.

Τελικά, η αλυσίδα των μπλοκ που έχει δημιουργήσει ο εισβολέας θα είναι μεγαλύτερη από την αλυσίδα των μπλοκ που έχουν δημιουργηθεί από τους υπόλοιπους ανθρακωρύχους καθώς ο εισβολέας έχει περισσότερη δύναμη.


Σε αυτό το σημείο, το δίκτυο παρουσιάζεται με δύο διαφορετικές αλυσίδες. Θα επιλέγει πάντα τη μεγαλύτερη ως την πραγματική αλυσίδα, καθώς θα έχει τη μεγαλύτερη δυσκολία εξόρυξης επειδή έχουν εξορυχθεί περισσότερα μπλοκ.

Υπάρχει μια αρχή στην κρυπτογράφηση που λέει: «Η μακρύτερη αλυσίδα είναι η πραγματική αλυσίδα».

Τα κρυπτονομίσματα που δεν χρησιμοποιούν απόδειξη εργασίας δεν μπορούν να επιτεθούν κατά 51%, όπως το Ripple. Αυτό είναι μέρος του λόγου για τον οποίο το Ethereum αλλάζει σε απόδειξη διακυβεύσεων.

Τι θα μπορούσαν να κάνουν οι άνθρωποι με επίθεση 51%?

Ένα από τα πιο γνωστά πράγματα που θα μπορούσαν να κάνουν οι ανθρακωρύχοι με το 51% της ισχύος κατακερματισμού είναι η εκτέλεση διπλές δαπάνες.

Οι διπλές δαπάνες είναι όπου κάποιος μπορεί να ξοδέψει τα χρήματά του περισσότερες από μία φορές.

Θεωρητικά, ένας ανθρακωρύχος θα μπορούσε να κάνει μια σειρά συναλλαγών στο αρχικό blockchain και να μην τις ανακοινώσει.

Στη συνέχεια, όταν ολοκληρώσουν το ιδιωτικό blockchain και το ανακοινώσουν, το δικό τους, το οποίο είναι μεγαλύτερο, θα γίνει αποδεκτό ως η πραγματική αλυσίδα και αυτές οι προηγούμενες συναλλαγές δεν θα μετρηθούν.

Και θα λάβουν αυτά τα κέρματα πίσω, καθώς η συναλλαγή δεν έγινε σε αυτό το blockchain.

Ενα επιτεθείς θα μπορούσε επίσης να αποκλείσει συναλλαγές και λογοκρισία συναλλαγών από συγκεκριμένα άτομα, κάνοντας τα νομίσματά τους σχεδόν άχρηστα.

Θα μπορούσαν επίσης να βάλουν άλλους ανθρακωρύχους εκτός λειτουργίας, καθώς ο εισβολέας θα ήταν σε θέση να εξορύξει μπλοκ πολύ πιο γρήγορα. Άλλοι ανθρακωρύχοι δεν θα μπορούν να ανταγωνιστούν.

Τελικά, η επίθεση 51% θα αυξηθεί καθώς οι ανθρακωρύχοι εγκαταλείπουν το δίκτυο. Καθώς οι ανθρακωρύχοι φεύγουν, το κράτημα του επιτιθέμενου πάνω από το blockchain θα αυξανόταν.

Όσο πιο δημοφιλές είναι ένα κρυπτογράφηση, τόσο πιο δύσκολο είναι να εκτελέσετε ένα 51% επίθεση.

Αυτό επειδή περισσότεροι ανθρακωρύχοι εργάζονται σε αυτό διατηρώντας το ασφαλές, αυτό σημαίνει ότι χρειάζεστε περισσότερη ισχύ κατακερματισμού.

Τα λιγότερο δημοφιλή κρυπτονομίσματα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, καθώς υπάρχει συνολική λιγότερη ισχύς κατακερματισμού.

Θα αξίζει μια επίθεση 51%?

Πιθανώς όχι.

Ο μόνος πραγματικός λόγος για τη συμπεριφορά α 51% επίθεση θα ήταν να καταστρέψουμε μια κρυπτογράφηση.

Ας εξηγήσουμε γιατί.

Εάν κατά κάποιον τρόπο καταφέρατε να μονοπωλήσετε το ποσοστό κατακερματισμού ενός κρυπτονομίσματος, θα μπορούσατε ενδεχομένως να κερδίσετε πολλά με εξόρυξη. Είναι πιο κίνητρο και θα μπορούσατε να κερδίσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Σίγουρα, ένας εισβολέας μπορεί να καταφέρει να ξεφύγει με μερικές διπλές δαπάνες, αλλά δεν θα εντοπιστεί.

Τελικά, τα άτομα που παρακολουθούν το καθολικό μπλοκ αλυσίδας θα αρχίσουν να παρατηρούν καθώς οι αλυσίδες μπλοκ είναι «ορφανές».

Τα ορφανά μπλοκ ή τα «αποσπασμένα μπλοκ» είναι μπλοκ που δεν αποτελούν μέρος του μπλοκ. Αυτό συμβαίνει όταν οι ανθρακωρύχοι δημιουργούν ταυτόχρονα μπλοκ.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό δεν είναι πρόβλημα. Ενώ οι συναλλαγές στο ορφανό μπλοκ δεν είναι έγκυρες, θα μετακινηθούν απλά στο επόμενο μπλοκ.

Ωστόσο, όταν αυτό συμβαίνει και πολλά μπλοκ γίνονται ορφανά, αυτό είναι πρόβλημα.

Η εμπιστοσύνη θα διαβρωθεί εάν δημιουργήθηκε ξεχωριστό blockchain, ειδικά εάν επρόκειτο να πραγματοποιήσετε κακόβουλες δραστηριότητες.

Η διεξαγωγή τέτοιων δραστηριοτήτων θα σταματούσε τα άτομα να χρησιμοποιούν το κρυπτογράφηση καθώς κανείς δεν θα μπορούσε να εμπιστευτεί ότι οι συναλλαγές τους θα ήταν έγκυρες.

Τελικά, η κρυπτογράφηση πιθανότατα θα πέσει στην τιμή, και ο εισβολέας θα μείνει με ένα άχρηστο περιουσιακό στοιχείο που κανείς δεν θα ήθελε να χρησιμοποιήσει πια.

Εκτός από αυτό, θα σας κοστίσει πολύ για να εκτελέσετε μια τέτοια επίθεση. Με το Bitcoin, μια τέτοια επίθεση θα σας κοστίσει πιθανώς δισεκατομμύρια.

Αυτό θα αποκλείσει σε μεγάλο βαθμό μια τέτοια επίθεση που προέρχεται ποτέ από μια ομάδα εξόρυξης, ωστόσο, μια μεγάλη κυβέρνηση που θέλει να καταστρέψει ένα κρυπτογράφηση μπορεί να είναι σε θέση να το τραβήξει.

Ethereum Classic 51% επίθεση

ethereum 51 επίθεση

Στις αρχές του 2019, το Ethereum Classic (ETC) υποτίθεται ότι ήταν το θύμα μιας επίθεσης 51%.

Αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων Coinbase που είπε ότι εντόπισε μια «αναδιοργάνωση blockchain», με την οποία πιθανότατα σημαίνει αλλαγή σε αυτό που θεωρείται ως «πραγματικό» blockchain.

Στην αρχή, δεν ήταν πολύ ύποπτο, αλλά τελικά, Διπλά έξοδα παρατηρήθηκαν συνολικά περίπου 88.500 ETC, το οποίο σήμερα είναι περίπου 400.000 $.

Η επίθεση οδήγησε στην κατάργηση του ETC από την Coinbase.

Μερικοί άνθρωποι υποστηρίζουν ότι δεν ήταν επίθεση 51%, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Ethereum Classic που το απέδωσε σε έναν κατασκευαστή ASIC που δοκιμάζει νέα τεχνολογία στο blockchain.

Όποια και αν ήταν η αιτία, Η τιμή του Ethereum Classic έπεσε λίγο μετά την έναρξη των ειδήσεων.

Το Coinbase ενδέχεται να επανεμφανιστεί στο ETC στο μέλλον, αλλά το κάνουν σε μεγάλο βαθμό τώρα επειδή ανησυχούν ότι αυτοί ή οι πελάτες τους θα μπορούσαν να είναι θύματα διπλών δαπανών.

ΕΝΑ 51% επίθεση είναι ακόμα δυνατό στο Ethereum (ETH), αλλά είναι λιγότερο πιθανό, καθώς το Ethereum έχει 17 φορές μεγαλύτερη ισχύ κατακερματισμού.

Θα μπορούσε το Bitcoin να υποστεί επίθεση 51%?

bitcoin 51 επίθεση

Ναι, είναι ακόμα δυνατό.

Εάν μια οντότητα μπόρεσε να αποκτήσει τον έλεγχο του 51% του δικτύου Bitcoin, θα μπορούσε να το ελέγξει.

Με το Bitcoin, αυτό έχει συμβεί σχεδόν δύο φορές όπου οι ανθρακωρύχοι έχουν σχεδόν ελέγξει 51% του ρυθμού κατακερματισμού.

Μέχρι στιγμής, όμως, κανένα τέτοιο επίθεση έχει συμβεί ποτέ.

Ακόμα κι αν οι ομάδες εξόρυξης κατάφεραν να ελέγξουν έως και το 51% του δικτύου Bitcoin, αυτό δεν σημαίνει ότι θα έκαναν κάτι κακό.

Πιθανότατα θα ήθελαν να κρατήσουν τα πράγματα κινούμενα όπως ήταν. Οποιαδήποτε κακόβουλη δραστηριότητα θα καθόριζε τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν το Bitcoin.

Τούτου λεχθέντος, δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να εμποδίζει τους ανθρώπους να πραγματοποιήσουν τέτοιες επιθέσεις και κανένα μέσο τιμωρίας τους.

Όσο πλησιέστερες δεξαμενές εξόρυξης κυριαρχούν στο Bitcoin, τόσο πιο πιθανό οι άνθρωποι θα μεταβούν σε διαφορετικά κρυπτονομίσματα.

Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο αυτό δεν θα συνέβαινε με κανένα άλλο κρυπτογράφηση.

Κβαντικοί υπολογιστές

Οι υπολογιστές γίνονται πιο ισχυροί και σύντομα φαίνεται ότι μπαίνουμε σε μια εποχή όπου υπάρχουν κβαντικοί υπολογιστές.

Οι κβαντικοί υπολογιστές είναι υπολογιστές που μπορούν να λύσουν μια εξίσωση που θα απαιτούσε έναν κανονικό υπολογιστή 10.000 χρόνια σε λίγα δευτερόλεπτα.

Προς το παρόν, βρισκόμαστε ακόμα στο υποθετικό στάδιο και τέτοιοι υπολογιστές δεν υπάρχουν ακόμη. Τούτου λεχθέντος, η Google υποτίθεται ότι βρίσκεται στη διαδικασία δημιουργίας ενός.

Τέτοιοι ισχυροί υπολογιστές θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την κρυπτογραφική τεχνολογία καθώς βασίζονται σε πολύπλοκες μαθηματικές εξισώσεις για να διασφαλίσουν την ασφάλεια.

Ένας κβαντικός υπολογιστής θα μπορούσε θεωρητικά να αποκρυπτογραφήσει ακόμη και το πιο ασφαλές δίκτυο blockchain, καθιστώντας πιο πιθανό να συμβεί μια επίθεση 51% (ή πιθανότατα ακόμη πιο ισχυρή).

Πιστεύεται ακόμη και ότι θα μπορούσαν να αποκρυπτογραφήσουν τα ιδιωτικά κλειδιά των χρηστών και να σφυρηλατήσουν συναλλαγές, εξαλείφοντας την εμπιστοσύνη στο blockchain.

Τούτου λεχθέντος, μια τέτοια επίθεση μπορεί να είναι απίθανο από την Google που δεν φαίνεται να έχει κανένα κίνητρο για να την πραγματοποιήσει.

Ορισμένα κρυπτονομίσματα ισχυρίζονται ότι είναι κβαντικά ανθεκτικά στον υπολογιστή. Το πιο γνωστό είναι το IOTA.

Δεδομένου ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ακριβώς τι θα είναι σε θέση οι κβαντικοί υπολογιστές.

Αν και πρέπει να θυμόμαστε ότι μόλις πριν από 10 χρόνια, οι άνθρωποι πίστευαν ότι θα χρειαστούν 50 χρόνια για να υπάρξουν.

Γιατί είναι τόσο σημαντικό για τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων?

51 επίθεση blockchain

Οι επιθέσεις 51% είναι ζωτικής σημασίας για την κατανόηση, διότι οι έμποροι πρέπει να γνωρίζουν τους κινδύνους συμμετοχής στο εμπόριο κρυπτονομισμάτων.

Στην ιδανική περίπτωση, θέλετε να μείνετε μακριά από κρυπτονομίσματα που έχουν τη δυνατότητα να ελέγχονται από μια οντότητα και να συγκεντρώνονται.

Δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε απαραίτητα τι θα κάνουν με τόση δύναμη. Για αυτόν τον λόγο, πολλοί λάτρεις της κρυπτογράφησης και έμποροι κολλούν με αποκεντρωμένη κρυπτογράφηση.

Αλλά ακόμη και η αποκεντρωμένη μπορεί να συγκεντρωθεί με την πάροδο του χρόνου.

Ορισμένα κρυπτονομίσματα ενδέχεται να είναι πιο ευάλωτα επιθέσεις από άλλους. Το IOTA, για παράδειγμα, υποτίθεται ότι χρειάζεται μόνο μια οντότητα για τον έλεγχο του 34% του δικτύου για να εκτελέσει μια τέτοια επίθεση.

Βασικά σημεία

Εάν θυμάστε κάτι από αυτό το άρθρο, επισημάνετε αυτά τα βασικά σημεία.

  • Μια επίθεση 51% είναι όταν μια οντότητα ελέγχει το 51% ενός blockchain. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να διπλασιάσουν και να λογοκρίνουν άλλους στο blockchain.
  • Το Ethereum Classic υπέστη επίθεση 51%. Περίπου 400.000 $ κλαπεί σε διπλή δαπάνη, η Coinbase τα κατάργησε ως απάντηση.
  • Η άνοδος των κβαντικών υπολογιστών μπορεί να αποτελεί κίνδυνο για την κρυπτογράφηση. Θα μπορούσαν ενδεχομένως να υπερνικήσουν πολλές μπλοκ αλυσίδες, αν και ορισμένοι ισχυρίζονται ότι είναι «ανθεκτικοί στην κβαντική».
  • Οι κυβερνήσεις είναι πιο πιθανό να πραγματοποιήσουν επιθέσεις 51% από ό, τι οι ανθρακωρύχοι. Είναι πιο κερδοφόρο για τους ανθρακωρύχους να μην επιτεθούν σε ένα blockchain, οι κυβερνήσεις έχουν περισσότερα κίνητρα.

Μάθετε να κάνετε συναλλαγές με το μάθημα κρυπτογράφησης

Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με άλλα κρυπτονομίσματα και πώς να τα ανταλλάξετε; Στη συνέχεια, εγγραφείτε στο μάθημα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων!

Αν σας άρεσε να διαβάζετε αυτό το άρθρο από Εκπαίδευση συναλλαγών, παρακαλώ δώστε το σαν και μοιραστείτε το με οποιονδήποτε άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρει επίσης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map