7 προβλέψεις κρυπτονομισμάτων για το 2021 που όλοι θα συμφωνούσαν

Η πανδημία COVID-19 έπληξε αναμφίβολα την παγκόσμια οικονομία το 2020. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ξεκίνησε να εκτυπώνει δολάρια περισσότερο από το συνηθισμένο, αυξάνοντας την προσφορά. Έτσι, η αξία του δολαρίου μειώθηκε, ο πληθωρισμός αυξήθηκε και η παγκόσμια οικονομία δεν βλέπει καλές μέρες.

Ωστόσο, η πανδημία COVID-19 δεν έβλαψε τα κρυπτονομίσματα. Η τιμή τους μειώθηκε τον Μάρτιο του 2020 και έπειτα αυξήθηκε προς μια ανοδική περίοδο στο τέλος του έτους. Αυτό συνέβη επειδή, με την πτώση του δολαρίου, οι επενδυτές θεωρούσαν τα κρυπτονομίσματα ως αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού και της αποθήκευσης της αξίας. Έτσι, η πανδημία COVID-19 όχι μόνο δεν έβλαψε τα κρυπτονομίσματα, αλλά πήγε υπέρ τους.

Ρίξτε μια ματιά στον τρόπο με τον οποίο το BTC αναπτύσσεται όλο το χρόνο:

γράφημα bitcoin

Πράγματι, το 2020 ήταν μια συναρπαστική χρονιά για τα κρυπτονομίσματα. Εδώ είναι τι συνέβη και πώς το 2020 έγινε ο καθοριστικός παράγοντας της κατεύθυνσης που θα ακολουθήσουν τα κρυπτονομίσματα τα επόμενα χρόνια.

7 Προβλέψεις Crypto για το 2021:

1. 2020 – Η χρονιά που η fiat έχασε την αξιοπιστία της

Από την αρχή της πανδημίας COVID-19, η αγορά χρυσού, αποθεμάτων και Bitcoin μειώθηκε κατά περίπου 30% σε αξία. Ωστόσο, ο χρυσός και τα αποθέματα δεν μπορούσαν να ανακάμψουν, σε αντίθεση με το Bitcoin, το οποίο επέστρεψε έντονα.

Πηγή: Capital.com

Η πανδημία COVID-19 προκάλεσε πανικό στους επενδυτές και άρχισαν να πωλούν τα περιουσιακά τους στοιχεία μαζικά. Πούλησαν επίσης τα κρυπτονομίσματα που είχαν, γεγονός που μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε ότι ήταν κάτοχοι κρυπτονομισμάτων και χρησιμοποιούσαν κρυπτονομίσματα παράλληλα με τα παραδοσιακά χρηματοοικονομικά στοιχεία.

Πηγή: mining.com

Όταν όλοι πίστευαν ότι η πανδημία COVID-19 θα εξαφανιζόταν γρήγορα, δεν αποδείχθηκε έτσι. Μόλις συνειδητοποιήθηκε ότι θα διαρκούσε περισσότερο από το αναμενόμενο, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στην οικονομία, τότε η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφάσισε να δώσει στην οικονομία ένα "έγχυση" παρόμοιο με αυτό του 2008, κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης εκείνη την εποχή. Το 2020, 9 τρισεκατομμύρια δολάρια προστέθηκαν στην οικονομία των ΗΠΑ. Ταυτόχρονα, αυτό το ποσό αντιπροσωπεύει το 22% των δολαρίων που δημιουργήθηκαν συνολικά από την ύπαρξη της Αμερικής ως έθνους.

Πηγή: https://fred.stlouisfed.org/series/M1

Η εκτύπωση του δολαρίου θεωρήθηκε επαρκής λύση στο πρόβλημα της οικονομικής κρίσης. Ωστόσο, φαίνεται ότι οι οικονομολόγοι δεν σκέφτηκαν τις μακροπρόθεσμες συνέπειες που αυτή η μέθοδος θα μπορούσε να φέρει στην οικονομία. Με την εμφάνιση του προβλήματος του πληθωρισμού, οι επενδυτές έχουν ήδη αρχίσει να αναζητούν άλλες εναλλακτικές λύσεις.

Αυτή είναι ακριβώς η στιγμή του Bitcoin, το οποίο άρχισε να αυξάνεται, παρά τα άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Με την πανδημία COVID-19 που έφερε καραντίνα και απαγόρευση κυκλοφορίας, πλησίαζαν οι εκλογές. Οι εκλογές έχουν συνήθως αντίκτυπο στην χρηματιστηριακή αγορά και τον χρυσό, γενικά αρνητικές. Επομένως, ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση, η τιμή των αποθεμάτων και του χρυσού άρχισε να μειώνεται και πάλι. Όλοι περίμεναν το ίδιο πράγμα να συμβεί με το Bitcoin. Αλλά μάντεψε τι? Δεν συνέβη ποτέ. Το Bitcoin αυξήθηκε μόνο.

Δεδομένου ότι το χρηματιστήριο και ο χρυσός δεν θεωρούνται πλέον επιλογές από τους επενδυτές, το Bitcoin έγινε το αγαπημένο τους πλεονέκτημα, καθώς είδαν δυνατότητες σε αυτό.

Εκτός από το γεγονός ότι το Bitcoin θεωρήθηκε ήδη το προτιμώμενο περιουσιακό στοιχείο μεταξύ των επενδυτών για επενδύσεις, όλα πήγαιναν υπέρ του, δεδομένου ότι στις 21 Οκτωβρίου η Paypal αποφάσισε να επιτρέψει την αγορά, την πώληση και την κατοχή ψηφιακών νομισμάτων στην πλατφόρμα τους.

Τα νέα ότι η Paypal ενσωμάτωσε τα κρυπτονομίσματα στην πλατφόρμα της προκάλεσε αναταραχή και αύξησε την τιμή του Bitcoin. Αυτή η εκδήλωση θα ακολουθήσει ακόμη περισσότεροι επενδυτές, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στον κόσμο της κρυπτογράφησης.

Εκτός από αυτούς τους εξωτερικούς παράγοντες που επηρέασαν την τιμή του Bitcoin, εμφανίστηκαν επίσης εσωτερικοί παράγοντες. Το μισό του Bitcoin πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2020 και ιστορικά μετά το μισό η τιμή του Bitcoin έχει αυξηθεί. Το ίδιο συνέβη φέτος.

Τον Ιούλιο του 2016, όταν συνέβη το μισό, η τιμή του Bitcoin ήταν 600 $. 17 μήνες αργότερα τον Δεκέμβριο του 2017, έφτασε το ρεκόρ των 20.000 $.

Όταν το μισό του Bitcoin πραγματοποιήθηκε το Μάιο του 2020, η τιμή του ήταν 8.700 $. Μέσα σε έξι μήνες αυξήθηκε στα 15.500 $, σημειώνοντας αύξηση 78%. Στη συνέχεια, στις 8 Ιανουαρίου 2021, έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών στα 41.941 $.

Επίσης, το 2020, η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi) έχει αυξηθεί με το blockchain της Ethereum στην κορυφή, να υιοθετείται όλο και περισσότερο.

Τα κρυπτονομίσματα δεν ήταν ποτέ πιο κοντά στη μαζική υιοθέτηση από το 2020. Πράγματι το 2020 ήταν συναρπαστικό για την κρυπτογράφηση. Οι λάτρεις των κρυπτογράφησης, με βάση την πορεία των πραγμάτων, πιστεύουν ότι το 2021 θα είναι ενδιαφέρον και για τα κρυπτονομίσματα. Ας δούμε τι αναμένεται να συμβεί με τα κρυπτονομίσματα το 2021.

2. Bitcoin για να είναι ένα διεθνές νόμισμα πληρωμής

Τα κρυπτονομίσματα είναι τα προτιμώμενα μέσα πληρωμής από τη Millenials. Και το Paypal θα τους επιτρέψει να το κάνουν.

Το Paypal, όπως αναφέρεται παραπάνω, επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν κρυπτονομίσματα. Η πλατφόρμα θα τους επιτρέψει επίσης να πληρώσουν για προϊόντα που αγοράστηκαν με κρυπτονομίσματα στα 26 εκατομμύρια εμπόρους που διαθέτει η πλατφόρμα, χωρίς να χρεώνουν τέλη.

Οι χρήστες θα μπορούν να το κάνουν αυτό, καθώς η πλατφόρμα θα τους επιτρέψει να μετατρέψουν το υπόλοιπο κρυπτογράφησής τους σε fiat. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Paypal έχει 340 εκατομμύρια χρήστες και ότι από μόνο του μας λέει ποιος είναι ο αντίκτυπος στα κρυπτονομίσματα.

3. Η θεσμική ζήτηση έχει αυξηθεί – Το εμβόλιο δεν θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στο Bitcoin

Υπάρχει πιθανότητα ότι το εμβόλιο COVID-19 θα μπορούσε να επηρεάσει το κρυπτο-ταύρο το 2021; Ωστόσο, το εμβόλιο μπορεί να έχει μεγαλύτερη επίδραση στο απόθεμα. Όταν οι άνθρωποι θα αρχίσουν να το παίρνουν τότε η αξία των αποθεμάτων θα αυξηθεί.

Ο εμβολιασμός, ωστόσο, δεν αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά την τιμή του Bitcoin, δεδομένου ότι τα κρυπτονομίσματα είναι ανεξάρτητα και δεν επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από διάφορους παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα παραδοσιακά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία.

Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι το εμβόλιο μπορεί να μην επιτύχει να σταματήσει την πανδημία, και έτσι η οικονομική κρίση μπορεί να συνεχιστεί.

Έτσι, κατά πάσα πιθανότητα, οι επενδυτές θα συνεχίσουν να βλέπουν το Bitcoin ως αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού και της αποθήκευσης αξίας. Μπορεί να συνεχίσουν να επενδύουν, και δεδομένου ότι η προσφορά μειώθηκε στα μισά του Μαΐου όταν συνέβη το μισό του Bitcoin, τότε, εδώ μπορούμε να εφαρμόσουμε τους βασικούς κανόνες στα οικονομικά "όταν η ζήτηση αυξάνεται και η προσφορά μειώνεται". Επομένως, ενδέχεται να δούμε το Bitcoin προς νέα ρεκόρ από άποψη τιμής το 2021.

Επιπλέον, οι θεσμικοί επενδυτές έχουν αυξήσει την τιμή του Bitcoin, καθώς έχουν δείξει τεράστιο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα.

Η Microstrategy αποφάσισε να επενδύσει 1,3 δισ. Δολάρια σε Bitcoin. Η Ruffer Investment επένδυσε 744 εκατομμύρια δολάρια. Η Square επένδυσε 50 εκατομμύρια δολάρια. Η Stone Ridge, 115 εκατομμύρια δολάρια και η Massachusetts Mutual επένδυσαν 100 εκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin. Αυτές είναι μερικές από τις πιο σημαντικές επενδύσεις από μεγάλους θεσμικούς επενδυτές το 2020. Με όλες αυτές τις επενδύσεις, η εξουσία και η αξία των κρυπτονομισμάτων άρχισαν να αυξάνονται.

Επιπλέον, οι Grayscale Fidelity Investments, Ark Investment Management και άλλα κεφάλαια έχουν προσθέσει crypto στα χαρτοφυλάκια τους το 2020. κανω ΑΝΑΦΟΡΑ, Η Grayscale ισχυρίζεται ότι το 2020, το Grayscale Bitcoin Trust ήταν ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα επενδυτικά προϊόντα στον κόσμο, από 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε 17,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό είναι ένα γεγονός και ένα άλλο στατιστικό στοιχείο που δεν συναντήθηκε ποτέ στην ιστορία των κρυπτονομισμάτων και αποτελεί σαφή ένδειξη της ανάπτυξης που γνώρισαν το 2020.

Επιπλέον, η JP Morgan ξεκίνησε τις τραπεζικές συναλλαγές Gemini και Coinbase. Επίσης, η Visa και η Mastercard άρχισαν να παρέχουν υπηρεσίες σε εταιρείες κρυπτογράφησης και η Fidelity εισήγαγε ένα νέο ταμείο ευρετηρίου Bitcoin.

Νασντάκ ανέφερε ότι οι θεσμικοί επενδυτές άντλησαν 439 εκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια κρυπτογράφησης μόνο την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου 2021. Με βάση τα δεδομένα της CoinShares – της εταιρείας επενδύσεων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, αυτή ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη εβδομαδιαία εισροή έτοιμων μετρητών στην αγορά κρυπτογράφησης μετά το ρεκόρ υψηλή εισροή 468 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε πραγματοποιηθεί τρεις εβδομάδες νωρίτερα.

4. Το Bitcoin θα μπορούσε να κερδίσει το χρυσό καθώς χρησιμεύει ως αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού

Η εισροή επενδύσεων στο Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) αυξήθηκε αισθητά τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τις επενδύσεις σε Gold ETF που παρέμεινε σχετικά αμετάβλητη.

Πηγή: Michael Sonnenshein

Η JP Morgan Chase ισχυρίστηκε πρόσφατα ότι η Gold θα το κάνει υποφέρω επειδή οι επενδυτές προτιμούν το Bitcoin ως αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού και μεταφέρουν τα περιουσιακά τους στοιχεία σε αυτό. Για περισσότερα, η JP Morgan λέει ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί το 2021.

Σύμφωνα με τη σημείωση της JP Morgan, η οποία παρουσιάζει μια ανοδική υπόθεση για κρυπτονομίσματα, ο χρυσός θα αντιμετωπίσει ένα "ανοδική ροή δομικής ροής" καθώς οι επενδυτές μετατοπίζουν την πίστη και τα χρήματα στο Bitcoin.

5. Η κυκλοφορία του Ethereum 2.0 σηματοδοτεί ένα κεντρικό σημείο για την ανάπτυξη DeFi και crypto

Το λανσάρισμα του Ethereum 2.0 ήταν ένα τόσο αναμενόμενο γεγονός μεταξύ των ενθουσιωδών κρυπτογράφησης. Ο σκοπός της εκτόξευσης Ethereum 2.0 ήταν να βελτιώσει την επεκτασιμότητα και την ασφάλεια. Με το Ethereum 2.0, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά, καθώς περισσότεροι επενδυτές μπορεί να προσελκύονται επειδή το Ethereum 2.0 δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για περισσότερη βελτίωση στον τομέα DeFi.

Η βιομηχανία κρυπτονομισμάτων εξελίσσεται και διάφορες εταιρείες έχουν υιοθετήσει το blockchain της Ethereum. Για παράδειγμα, η Microsoft υιοθέτησε το blockchain της Ethereum για δικαιώματα παιχνιδιού, κάτι που ήταν ένα μεγάλο βήμα.

Το Ethereum 2.0 χρησιμοποιεί το μοντέλο Proof Of Stake (PoS), το οποίο το καθιστά πιο ευνοϊκό όταν πρόκειται για παθητικό εισόδημα. Για παράδειγμα, οι κάτοχοι που έχουν τουλάχιστον 32 ETH θα έχουν την επιλογή να λάβουν ανταμοιβές. Τα κουπόνια θα παραμείνουν στο Διαδίκτυο για μεγάλο χρονικό διάστημα και οι ιδιοκτήτες θα απολαμβάνουν ανταμοιβές λίγο πολύ σαν να καταθέτουν χρήματα σε μια τράπεζα στο παραδοσιακό χρηματοοικονομικό σύστημα.

Έτοιμος για κατάδυση Crypto Market?

6. Οι ρυθμιστικές αρχές θα μπορούσαν να είναι πιο αυστηρές καθώς τα κρυπτονομίσματα και η τεχνολογία blockchain συνεχώς επεκτείνονται

Καθώς τα κρυπτονομίσματα αυξάνονται με ταχύ ρυθμό, έχουν τραβήξει το βλέμμα των ρυθμιστικών αρχών, οι οποίοι φυσικά δεν παραμένουν αδρανείς. Ορισμένοι κανόνες έχουν ήδη αρχίσει να εκδίδονται, όπως το KYC & Πολιτικές AML για όλες τις ανταλλαγές κρυπτογράφησης που βασίζονται στην ΕΕ και τις ΗΠΑ και την εγγραφή FCA για επιχειρήσεις που λειτουργούν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρόσφατα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς SEC φορτισμένη Ripple και δύο στελέχη με τη διεξαγωγή 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων προσφορά εγγεγραμμένων αξιών. Τα κρυπτονομίσματα έχουν συσχετιστεί συχνά με τις μαύρες αγορές. Επομένως, οι ρυθμιστικές αρχές έχουν αρχίσει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή σε αυτούς.

Επίσης, πρόσφατα η Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA) στο Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποίησε Οι επενδυτές πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν επενδύουν σε κρυπτονομίσματα γιατί σύμφωνα με αυτούς, μπορεί να είναι "απάτες".

Επιπλέον, ο τομέας DeFi στα κρυπτονομίσματα παραμένει μη ρυθμισμένος Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι επενδυτές διστάζουν να επενδύσουν σε αυτόν τον τομέα επειδή αισθάνονται ανασφαλείς. Για τους επενδυτές, οι κανονισμοί σημαίνουν ασφάλεια. Επομένως, πρέπει να μιλήσουμε με τις ρυθμιστικές αρχές για να δημιουργήσουμε ένα διαφανές σύστημα και ένα ρυθμιστικό πλαίσιο, το οποίο θα χρησιμεύσει ως επενδυτικός οδηγός ή "κλειδί πόρτας" για μεγάλους παίκτες.

Ενώ το DeFi δεν ρυθμίζεται, η μόνη επιλογή για συνέχιση της λειτουργίας είναι σε αποκεντρωμένες ανταλλαγές, καθώς πιο κεντρικές ανταλλαγές εφαρμόζουν τις πολιτικές KYC και AML για την πρόληψη παράνομων δραστηριοτήτων. Υπάρχει ένα μεγάλο ποσό βρώμικων χρημάτων σε έργα DeFi. Επομένως, πολλοί χρήστες κινδυνεύουν να συναντήσουν προβλήματα κατά τη μεταφορά χρημάτων σε κεντρικές ανταλλαγές.

Ως εκ τούτου, εκτός εάν ρυθμιστεί ο τομέας DeFi, είναι απίθανο να υπάρξουν μεγάλοι επενδυτές. Υπάρχουν όμως δύο στρατόπεδα για τη ρύθμιση του τομέα DeFi: εκείνοι που τον υποστηρίζουν και εκείνοι που δεν το υποστηρίζουν. Ωστόσο, το 2021 πιθανότατα θα είναι καθοριστικό όσον αφορά τη ρύθμιση του τομέα DeFi.

Διαβάστε περισσότερα: Μια συνολική ματιά στην αγορά κρυπτονομισμάτων – Τι να περιμένετε το 2021?

7. Οι κεντρικές τράπεζες θα μπορούσαν να συμμετάσχουν περισσότερο στην κρυπτογράφηση ξεκινώντας να κυκλοφορούν τα κουπόνια τους

Με τη σημαντική ανάπτυξη της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων, φαίνεται ότι οι κυβερνήσεις και οι τράπεζες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να ενταχθούν στην τάση εκδίδοντας τα σταθερά νομίσματά τους.

Ένα παράδειγμα που μπορεί να ληφθεί ως προς αυτό είναι το κινεζικό ψηφιακό γιουάν. Η υιοθέτηση εθνικών συμβόλων όπως το γιουάν θα βοηθήσει στον εντοπισμό ροών χρημάτων σε ολόκληρη την οικονομία και στην πρόληψη παράνομων δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Τα σημαντικότερα οφέλη των εθνικών ψηφιακών διακριτικών θα είναι η καλύτερη χρηματοοικονομική ένταξη και οι ταχύτερες διασυνοριακές πληρωμές.

Τέλος, το 2020 ήταν πραγματικά μια ενδιαφέρουσα χρονιά για τα κρυπτονομίσματα, με πολλά πράγματα να συμβαίνουν στον κλάδο. Ωστόσο, το 2021 δεν αναμένεται να είναι λιγότερο συναρπαστικό.

eToro – Η καλύτερη πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων

Το eToro είναι μια έξυπνη πλατφόρμα που διευκολύνει τη διαδικασία επένδυσης σε κρυπτονομίσματα. Η πλατφόρμα παρέχει ένα ευρύ φάσμα κρυπτονομισμάτων δίνοντας στον χρήστη μια κομψή και φιλική προς το χρήστη διεπαφή.

Το eToro έχει αποδειχθεί αξιόπιστο στη βιομηχανία Crypto εδώ και πολλά χρόνια – σας προτείνουμε να τα δοκιμάσετε.

Τα εικονικά νομίσματα είναι εξαιρετικά ασταθή. Το κεφάλαιό σας κινδυνεύει.

Βασικά σημεία

  • Λόγω της πανδημίας COVID-19 στην οικονομία, η Federal Reserve Bank ξεκίνησε την εκτύπωση δολαρίων περισσότερο από το συνηθισμένο, αυξάνοντας την προσφορά. Έτσι, η αξία του δολαρίου μειώθηκε, ο πληθωρισμός αυξήθηκε και οι επενδυτές εμπιστεύτηκαν το Bitcoin.
  • Από την αρχή της πανδημίας COVID-19, η αγορά χρυσού, αποθεμάτων και Bitcoin μειώθηκε κατά περίπου 30% σε αξία. Ωστόσο, ο χρυσός και τα αποθέματα δεν μπορούσαν να ανακάμψουν, σε αντίθεση με το Bitcoin, το οποίο επέστρεψε έντονα.
  • Το 2020, 9 τρισεκατομμύρια δολάρια προστέθηκαν στην οικονομία των ΗΠΑ. Ταυτόχρονα, αυτό το ποσό αντιπροσωπεύει το 22% των δολαρίων που δημιουργήθηκαν συνολικά από την ύπαρξη της Αμερικής ως έθνους.
  • Στις 21 Οκτωβρίου η Paypal αποφάσισε να επιτρέψει την αγορά, την πώληση και την κατοχή ψηφιακών νομισμάτων στην πλατφόρμα τους. Αυτή η εκδήλωση θα ακολουθήσει ακόμη περισσότεροι επενδυτές, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στον κόσμο της κρυπτογράφησης.
  • Όταν το μισό του Bitcoin πραγματοποιήθηκε το Μάιο του 2020, η τιμή του ήταν 8.700 $. Μέσα σε έξι μήνες αυξήθηκε στα 15.500 $, σημειώνοντας αύξηση 78%. Στη συνέχεια, στις 8 Ιανουαρίου 2021, έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών στα 41.941 $.
  • Το Paypal επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν κρυπτονομίσματα. Η πλατφόρμα θα τους επιτρέψει επίσης να πληρώνουν για προϊόντα που αγοράζονται με κρυπτονομίσματα στα 26 εκατομμύρια εμπόρους που διαθέτει η πλατφόρμα, χωρίς να χρεώνουν τέλη.
  • Ο εμβολιασμός δεν αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά την τιμή του Bitcoin, δεδομένου ότι τα κρυπτονομίσματα είναι ανεξάρτητα και δεν επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από διάφορους παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα παραδοσιακά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία.
  • Το 2020, η Microstrategy αποφάσισε να επενδύσει 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin. Η Ruffer Investment επένδυσε 744 εκατομμύρια δολάρια. Η Square επένδυσε 50 εκατομμύρια δολάρια. Η Stone Ridge, 115 εκατομμύρια δολάρια και η Massachusetts Mutual επένδυσαν 100 εκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin.
  • Η Grayscale ισχυρίζεται ότι το 2020, το Grayscale Bitcoin Trust ήταν ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα επενδυτικά προϊόντα παγκοσμίως, από 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε 17,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner