9 Πρέπει να παρακολουθήσετε ντοκιμαντέρ Bitcoin

Εάν δεν έχετε ακούσει για το bitcoin, ήρθε η ώρα να το καλύψετε. Η πρωτοποριακή κρυπτογράφηση έχει δει κάποια δραματικά υψηλά και χαμηλά από την άφιξή της το 2008.

Η ιδέα του bitcoin μας παρουσιάστηκε από τον Satoshi Nakamoto. Μας έδειξε έναν τρόπο να δημιουργήσουμε χρήματα που είναι ανθεκτικά στη λογοκρισία. Μας παρουσίασε την ευκαιρία να εξαιρεθούν από τα συμβατικά χρηματοοικονομικά συστήματα σε μια νέα εναλλακτική λύση.

Στα χρόνια από τότε, ο κόσμος κρυπτονομισμάτων εξελίχθηκε γρήγορα. Υπάρχουν πολλοί εκεί έξω, αλλά κανένας δεν κατάφερε να χτυπήσει το bitcoin από την πέρκα του στην κορυφή της σκάλας. Όμως, η κρυπτοσφαιρία γίνεται τόσο κορεσμένη που οι νεοεισερχόμενοι χάνουν τη ματιά του θεμελιώδους σκοπού στον οποίο βασίστηκε το bitcoin.

Αυτό είναι όπου τα ντοκιμαντέρ bitcoin έχουν αξία. Μας βοηθούν να δώσουμε μια νέα προοπτική για το τι είναι τα κρυπτονομίσματα. Εδώ είναι 9 από τα πιο συγκινητικά και ανταμείβοντας ντοκιμαντέρ bitcoin σύμφωνα με Sudhir Khatwani ότι θα σας διδάξει όχι μόνο για το bitcoin, αλλά και για τους λόγους για τους οποίους ξεκίνησε και πώς διαφέρει από τις συμβατικές τραπεζικές συναλλαγές.

Ας φτάσουμε λοιπόν σε αυτό..

9 πρέπει να παρακολουθήσετε ντοκιμαντέρ bitcoin

1. Η άνοδος & άνοδος του bitcoin

Το πλήρες ντοκιμαντέρ The Rise and Rise of Bitcoin 2014 από Κάλαντα επί Vimeo.

Δεν γίνεται καλύτερο από αυτό το ντοκιμαντέρ. Μας δίνει μια σειρά από τις ρίζες του bitcoin και τεκμηριώνει τις κορυφές και τις κοιλότητες του εν μέσω των κρίσεων του Mt. Gox και Κύπρος (2012-2013). Οι δημιουργοί είναι οι Daniel Mross, Patrick Lope και Nicholas Mross, όλοι λάτρεις του bitcoin στον τομέα προγραμματισμού. Συμμετέχουν μερικοί από τους πρώτους χρήστες του bitcoin, συμπεριλαμβανομένων των Gavin Andresen, Brian Armstrong και Margaux Avedisian. Και παίρνετε κάποια εικόνα για την εξέλιξη της εξορυκτικής βιομηχανίας και πώς το bitcoin κέρδισε το φυσικό του πρόσωπο.

Οι άνθρωποι διαβάζουν επίσης: 20 παράλογα γεγονότα Bitcoin που πρέπει να γνωρίζετε

2. Bitcoin – Διαμορφώστε το Μέλλον

Αυτό είναι το πρώτο ντοκιμαντέρ κινέζικης γλώσσας για το bitcoin. Επιμελήθηκε από το Bitkan, μια πλατφόρμα συναλλαγών bitcoin για την κινεζική αγορά που ξεκίνησε το 2013. Αυτό το ντοκιμαντέρ προβάλλει τους προδρόμους του οικοσυστήματος bitcoin στην Κίνα, όπως Bitman, Huobi, ViaBTC και Bixin. Καλύπτει επίσης υπο-θέματα όπως «Ποιος είναι ο Satoshi;», «Η γέννηση του Bitcoin», «Κινεζικές ανταλλαγές Bitcoin», «Κίνδυνοι του Bitcoin», «Γκρίζες περιοχές του Bitcoin», «Κινεζικοί κανονισμοί της κυβέρνησης» κ.λπ. εξηγεί την τεχνολογία blockchain και την Bitcoin Pizza Day.


3. Το Ευαγγέλιο Bitcoin

Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ Bitcoin περίπου. Διευκρινίζει τους λόγους για τους οποίους υπάρχει το bitcoin, εξετάζει την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 και πώς οι συμβατικές τράπεζες φοβούνται την κρυπτογράφηση. Διαθέτει εξέχοντες υποστηρικτές bitcoin όπως ο Peter Todd, ο Andreas Antonopoulos και ο «Bitcoin Jesus» Roger Ver. Εξηγεί πώς διασπάται το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και παρουσιάζει μια βιώσιμη εναλλακτική λύση για τις διεθνείς πληρωμές, η οποία είναι φθηνότερη και ταχύτερη. Μας καθοδηγεί επίσης σε επιχειρήσεις εξόρυξης και εκμεταλλεύσεις και προσφέρει μια εξήγηση για το γιατί η αξία του bitcoin συνεχίζει να αυξάνεται.

Ίσως σας αρέσει επίσης: 5 άτομα που έγιναν εκατομμυριούχοι από το Bitcoin

4. Το Blockchain και εμείς

Το blockchain είναι το αεροπλάνο της γενιάς μας.

Το Bitcoin μας παρουσίασε τεχνολογία που σήμερα είναι γνωστή ως blockchain. Υπήρχε ένα δραματικό φάσμα απαντήσεων σε αυτό από διαφορετικές γωνιές της Γης. Μερικοί το είδαν ως μια τρύπα κουνελιού που ήταν το κλειδί για περισσότερες νέες ανακαλύψεις, ενώ πολλοί πιστεύουν ότι χρειάζεται περισσότερη ανάπτυξη και μαθαίνουν ο ένας από τις θεωρίες και τα πειράματα του άλλου. Αυτη η ΤΑΙΝΙΑ καλεί τη σοφία των προγραμματιστών λογισμικού, των ερευνητών, των κρυπτογράφων, των επιχειρηματιών, των VC, των συμβούλων, των συγγραφέων, των φουτουριστών και των πολιτικών από τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Αυστραλία, που όλοι τους μοιράζονται τι σημαίνει η τεχνολογία blockchain και το bitcoin για αυτούς.

5. Bitcoin στην Ουγκάντα ​​- Ενίσχυση των ανθρώπων

Αυτό το ντοκιμαντέρ Bitcoin είναι σύντομο ισχυρό. Η ισχύς του προέρχεται από το βαθμό στον οποίο το bitcoin ενισχύει ανθρώπους από χώρες του τρίτου κόσμου. Αφηγείται τη μαγευτική ιστορία ενός αγοριού στην Ουγκάντα ​​που λαμβάνει χρήματα από μια οικογένεια στις Ηνωμένες Πολιτείες για να χρηματοδοτήσει τις σπουδές του στη χώρα του.

Διαβάστε επίσης: Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσετε τις επενδύσεις?

6. Πλήρες ντοκιμαντέρ Bitcoin (Μη αποδεκτό!)

Ακόμη και οκτώ μήνες μετά την κυκλοφορία του, η αξία του bitcoin παρέμεινε στα $ 0. Αυτό το ντοκιμαντέρ απεικονίζει τους τρόπους με τους οποίους η Αυστραλία αγκαλιάζει το bitcoin και γιατί η χώρα το θεωρεί τα χρήματα του μέλλοντος. Σας δίνει κάποια εσωτερική εμπειρία της συνεργατικής κουλτούρας στην Αυστραλία, όπου δημιουργήθηκαν μερικές από τις καλύτερες νεοσύστατες εταιρείες bitcoin. Εισάγει επίσης τις δραστηριότητες εξόρυξης της χώρας και τα καταστήματα λιανικής που δέχονται πληρωμές μέσω bitcoin.

7. Ντοκιμαντέρ Bitcoin από το Discovery Channel

Αυτό το ντοκιμαντέρ μας φέρνει πίσω στην περίοδο της Μεγάλης Ύφεσης στα τέλη της δεκαετίας του 1920 και στις αρχές της δεκαετίας του 1930, η οποία επηρέασε ολόκληρο τον κόσμο και τον περιορισμό των προτύπων χρυσού. Εξηγεί επίσης τη λειτουργία της συμβατικής αγοράς χρήματος και πώς εισήχθη στο σύστημα από τη FED. Και τέλος συζητά πώς μια τεχνολογία μπορεί να έχει την ικανότητα να κάνει οποιονδήποτε, οπουδήποτε να είναι δική του τράπεζα χωρίς τρίτο μέρος – δηλαδή bitcoin.

8. Το φαινόμενο του Bitcoin

Αυτό το ντοκιμαντέρ σας δίνει πληροφορίες για το πρώιμο έργο του Satoshi Nakamoto. Περιλαμβάνει τον Gavin Andresen να μιλά για τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπίδρασε και υποστήριξε τον Satoshi Nakamoto και πώς το whitepaper του bitcoin τον έπεισε ότι ήταν μια εξαιρετική ιδέα. Μας εκπαιδεύει επίσης για τη σημασία του bitcoin για πράγματα όπως η επίλυση του προβλήματος των διπλών δαπανών που αντιμετώπισαν άλλες προσπάθειες δημιουργίας ψηφιακού χρήματος. Διαθέτει επίσης μερικούς πρώτους υιοθετητές bitcoin όπως οι Trace Mayer και Eric Voorhees.

9. Τραπεζική σε Bitcoin

Αυτό διερευνά το ερώτημα για το τι είναι πραγματικά χρήματα. Εξηγεί ότι τα χρήματα είναι ουσιαστικά ένα λογιστικό σύστημα. Αλλά είναι ένα σύστημα που μπορεί να παραβιαστεί επανειλημμένα επειδή είναι συγκεντρωτικό. Μετά από όλες τις παραβιάσεις, σταματά σε ένα δόλιο, δυσλειτουργικό και διεφθαρμένο σύστημα. Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το bitcoin είναι το μόνο σύστημα χρημάτων που είναι πραγματικά απαλλαγμένο από αυτήν την παραβίαση και τη διαφθορά.

Επίσημοι ιστότοποι: www.banking-on-bitcoin.com

Υπάρχουν πολλά άλλα συναρπαστικά ντοκιμαντέρ για το bitcoin που επικεντρώνονται στο γιατί αυτή η εφεύρεση είναι τόσο σημαντική και γιατί είναι η πιο επαναστατική εφεύρεση από το Διαδίκτυο.

Ίσως σας αρέσει επίσης: Γιατί η τεχνολογία Blockchain είναι μια μεγάλη υπόθεση?

Μερικά άλλα ντοκιμαντέρ αξίζει να παρακολουθήσετε:

Bitcoin στην Αργεντινή:

Magic Money: Η επανάσταση του Bitcoin:

Αυτά είναι μερικά από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ bitcoin που θα μπορούσαμε να βρούμε, αλλά αν υπάρχουν κάποια από τα οποία έχουμε χάσει, μη διστάσετε να μας ενημερώσετε για τις δικές σας προτάσεις.

Αν σας άρεσε να διαβάζετε αυτό το άρθρο από το Trading Education, δώστε ένα παρόμοιο και μοιραστείτε το με οποιονδήποτε άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρει επίσης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map