Οι μεγαλύτεροι κριτικοί του Bitcoin και είναι πραγματικά λάθος;

Χωρίς αμφιβολία, με την άφιξη του Bitcoin το 2009, πολλά πράγματα έχουν αλλάξει, μεταμορφωθεί και επαναπροσδιοριστεί στο οικονομικό τοπίο του κόσμου.

Πολλοί άνθρωποι προσελκύονταν από την ιδέα του Bitcoin και νέα κρυπτονομίσματα άρχισαν να εμφανίζονται κάθε μέρα, το καθένα με νέα και συναρπαστικά χαρακτηριστικά.

Και παρόλο που η αλλαγή φαινόταν πολλά υποσχόμενη, υπήρχαν πάντα εκείνες που αισθάνθηκαν διαφορετικά. Ακόμη και ορισμένοι που πάντα πίστευαν ότι η κρυπτογράφηση είναι απάτη.

Σε κάποιο βαθμό, κάποιοι έχουν δίκιο, υπήρξαν απάτες στη βιομηχανία κρυπτογράφησης και πολλές παράνομες δραστηριότητες, ειδικά τις πρώτες μέρες.

Αλλά οι κριτικοί του Bitcoin έχουν κάτι άλλο να πουν?

Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε τι είναι το Bitcoin και τι έχουν να πουν οι κριτικοί του Bitcoin καθώς και αν είναι σωστά ή λάθος.

Θέλετε να μάθετε πώς να ανταλλάσσετε κρυπτονομίσματα σαν επαγγελματίας; Πάρτε μας μάθημα κρυπτονομισμάτων!

Τι είναι το Bitcoin?

τι είναι το bitcoin

Το Bitcoin είναι ένα αποκεντρωμένη, peer-to-peer «Ψηφιακό χρήμα» (cryptocurrency) σύστημα που επιτρέπει στους διαδικτυακούς χρήστες να επεξεργάζονται συναλλαγές στο blockchain Bitcoin, χωρίς να χρησιμοποιούν κεντρική τράπεζα ή οποιονδήποτε άλλο διαχειριστή.

Ο τρόπος επεξεργασίας των πληρωμών μέσω Bitcoin είναι με ιδιωτικό δίκτυο υπολογιστών, όλα συνδέονται μέσω ενός κοινού προγράμματος.

Μια συναλλαγή καταγράφεται ταυτόχρονα σε ένα «blockchain» σε κάθε υπολογιστή που ενημερώνει και ενημερώνει όλους τους λογαριασμούς.

Πριν όμως φτάσουμε στον πυρήνα αυτού του άρθρου, ας υπενθυμίσουμε σε όλους γιατί το Bitcoin έγινε μια επαναστατική δύναμη στο χρηματοοικονομικό τοπίο και αμφισβήτησε τους παραδοσιακούς τρόπους τραπεζικής και τη μεταφορά χρημάτων μεταξύ τους.

 • Ανωνυμία. Η ταυτότητά σας είναι κρυφή, αν και μπορείτε να αποκαλύψετε την ταυτότητά σας εάν το επιθυμείτε.
 • Δεν εμπλέκονται τρίτα μέρη. Δεν υπάρχουν τράπεζες ή άλλοι οργανισμοί μεταξύ σας και της συναλλαγής που πραγματοποιείτε.
 • Γρήγορες και φτηνές συναλλαγές. Οι συναλλαγές επιβεβαιώνονται ταχύτερα από τις παραδοσιακές μεθόδους.
 • Μη αναστρέψιμες συναλλαγές. Μόλις πραγματοποιηθεί μια συναλλαγή, δεν μπορεί να αντιστραφεί.
 • Χωρίς χαρτιά. Αυτό επιταχύνει σημαντικά τη διαδικασία.
 • Χαμηλότερος κίνδυνος απάτης. Η δόλια συμπεριφορά όπως οι διπλές δαπάνες δεν μπορεί να λάβει χώρα.
 • Ψηφιακό πορτοφόλι. Ένα πολύ ασφαλές μέρος για να διατηρήσετε την κρυπτογράφηση σας.
 • Εύκολες διεθνείς πληρωμές για επιχειρήσεις. Οι διεθνείς πληρωμές με Bitcoin είναι τόσο γρηγορότερες και φθηνότερες από τις παραδοσιακές μεθόδους.

Τι λένε οι επικριτές του Bitcoin?

Κριτικοί Bitcoin

Παρά το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι πηδούν στο συγκρότημα Bitcoin, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί οικονομικοί εμπειρογνώμονες, κυβερνήσεις, ηγέτες, καθημερινοί άνθρωποι κ.λπ. που μιλούν εναντίον του Bitcoin.

Η μεγαλύτερη κριτική για το Bitcoin (και τα κρυπτονομίσματα γενικά) πρέπει να αντιμετωπίσει το επιχείρημα ότι «το Bitcoin δεν είναι χρήμα».

Οι οικονομολόγοι, ειδικότερα, έχουν επικρίνει το Bitcoin πολλές φορές, ισχυριζόμενοι ότι δεν πρέπει να θεωρούμε το Bitcoin μια επανάσταση, αλλά απλώς «σπατάλη πόρων».

Λείπουν αυτοί οι επικριτές του Bitcoin τη μεγάλη εικόνα; Μάλλον ναι.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της PayPal Holdings Inc., Bill Harris, προσχώρησε πρόσφατα στη λίστα των επικριτών του Bitcoin, λέγοντας ότι βασικά, το Bitcoin είναι «απάτη» και «κολοσσιαίο σύστημα αντλίας και απόρριψης».

«Είμαι κουρασμένος να πω,« Να είστε προσεκτικοί, είναι κερδοσκοπικός ». Στη συνέχεια,« Να είστε προσεκτικοί, είναι τζόγο ». Στη συνέχεια,« Να είστε προσεκτικοί, είναι μια φούσκα ». Εντάξει, θα το πω: Το Bitcoin είναι απάτη Έγραψε στην ανάρτησή του.

Ανέφερε επίσης ότι το Bitcoin έχει καμία εγγενής αξία και την τεράστια μεταβλητότητά της και οι μεταβολές των τιμών είναι ο λόγος για τον οποίο το Bitcoin δεν μπορεί ποτέ να χρησιμοποιηθεί ως αποθήκη αξίας ή μέσου πληρωμής από οποιαδήποτε επιχείρηση.

Παρά τις απόψεις του, η πρώην εταιρεία του Χάρις δεν φαίνεται να μοιράζεται τις απόψεις του για το Bitcoin. Το PayPal έχει υποβάλει αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που θα μειώσει τον χρόνο συναλλαγής με κρυπτονομίσματα.

Το PayPal έχει προτείνει την υλοποίηση ενός δευτερεύοντος πορτοφολιού με ειδικά ιδιωτικά κλειδιά που μπορούν να ανταλλαχθούν κατά τη διάρκεια των συναλλαγών.

Επιπλέον, το PayPal συμμετείχε εν συντομία στο έργο Libra του Facebook, το οποίο είναι επίσης αντιφατικό.

Μήπως ο Harris είναι απλώς κριτικός του Bitcoin, επειδή είναι αντίπαλος του PayPal; Ίσως το μόνο είδος Bitcoin που συμφωνούν είναι αυτό που μπορούν να ελέγξουν?

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι οπαδός

Τον Ιούλιο του 2019, Ατού επέκρινε το Bitcoin και κρυπτογράφηση γενικά στις Κελάδημα.

Είπε ότι “Το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα […] δεν είναι χρήματα” πριν συνεχίσουν να ισχυρίζονται, “Τα μη ρυθμιζόμενα κρυπτονομικά περιουσιακά στοιχεία μπορούν να διευκολύνουν την παράνομη συμπεριφορά”.

Μια λέξη-κλειδί για να διαλέξετε υπάρχει «μη ρυθμιζόμενη», που μπορεί να σημαίνει ότι εξετάζει την εφαρμογή του κανονισμού

Το μεγαλύτερο μέρος της κριτικής του έναντι της κρυπτογράφησης ήταν μια απάντηση στο Libra του Facebook, το οποίο τότε ήταν μεγάλη είδηση.

Ενώ είναι πολύ πιθανό αυτό Ο Τραμπ δεν γνωρίζει πολλά για τα οφέλη του Bitcoin, Οι απόψεις του έχουν σημασία καθώς είναι παγκόσμιος ηγέτης.

Εάν οι ΗΠΑ προχωρήσουν στην απαγόρευση του Bitcoin και των κρυπτονομισμάτων, θα ήταν μεγάλο πλήγμα για την αγορά. Οι ΗΠΑ φιλοξενούν πολλά έργα και εταιρείες κρυπτογράφησης, καθώς και πολλούς χρήστες.

Άλλα έθνη πιθανότατα θα ακολουθήσουν το προβάδισμα του Τραμπ εάν το πράξει.

Είναι επίσης σημαντικό να επισημάνουμε ότι οι απόψεις του Trump για την κρυπτογράφηση δεν είναι τόσο τρελές, στην πραγματικότητα, δεν θα ήταν περίεργο να ανακαλύψουμε ότι πολλοί άλλοι πολιτικοί θα συμφωνούσαν μαζί του.

Σε τελική ανάλυση, τα πολιτικά πρόσωπα τείνουν να γνωρίζουν λίγα για το κρυπτογράφηση και είναι πιθανότερο να γνωρίζουν μόνο την αρνητική, εγκληματική πλευρά.

Γιατί πιστεύουν οι επικριτές του Bitcoin ότι είναι απάτη?

απάτη bitcoin

Μερικοί άνθρωποι δηλώνουν ότι το Bitcoin είναι Σχέδιο Ponzi επειδή ο δημιουργός, Satoshi Nakamoto, διαθέτει τόσο μεγάλο μέρος του Bitcoin, περίπου 1 εκατομμύριο.

Αυτό είναι χαρακτηριστικό του σχήματα αντλιών και απορρίψεων. Αν η Nakamoto έπρεπε να πουλήσει όλα τα Bitcoin τους, η τιμή θα έπεφτε και θα έκαναν τεράστιο κέρδος.

Λειτουργεί το Bitcoin όπως οραματίστηκε?

Εκτός από τους επικριτές του Bitcoin που το αποκαλούν απάτη, υπάρχουν πολλοί άλλοι που δεν πιστεύουν ότι λειτουργεί πραγματικά.

Για αρχή, πολλοί ισχυρίζονται ότι το Bitcoin δεν είναι ταχύτερο από τις παραδοσιακές μεθόδους, καθώς μπορεί να χρειαστεί χρόνος για την επεξεργασία μιας συναλλαγής.

Οι επικριτές του Bitcoin λατρεύουν να το επισημαίνουν το δίκτυο μπορεί να χειριστεί μόνο 7 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο, ενώ η Visa μπορεί να διαχειριστεί έως και 24.000 ανά δευτερόλεπτο.

Αν και αυτό ισχύει, πολλοί παράγοντες πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη. Πρώτα, Η Visa δεν φτάνει ποτέ 24.000 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο, αυτό είναι το μέγιστο που μπορεί.

Δεύτερον, από τεχνικής απόψεως, ενώ το Bitcoin είναι πιο αργό στην επεξεργασία συναλλαγών, είναι πιο γρήγορο στην επιβεβαίωσή τους. Με τη Visa, οι συναλλαγές χρειάζονται συνήθως ημέρες για επιβεβαίωση.

Και τρίτον, με την υιοθέτηση του Lightning Network, Bitcoin είναι πολύ πιο γρήγορο και τώρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση μικρο συναλλαγών.

Είναι το Bitcoin πολύ ασταθές?

Ναι, οι επικριτές του Bitcoin έχουν δίκιο.

Το Bitcoin είναι ίσως το πιο ασταθές μέσο αγοράς εκεί έξω σήμερα. Εξαιτίας αυτού, σημαίνει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποθήκη αξίας και για καθημερινή χρήση.

Υπάρχει επίσης το πιθανό ζήτημα ότι το Bitcoin μπορεί να βρίσκεται σε φούσκα και να εκραγεί. Φυσικά, ωστόσο, αυτό προϋποθέτει ότι το Bitcoin έχει ήδη υπερτιμηθεί.

Η εξόρυξη Bitcoin είναι πολύ δαπανηρή

Αυτό ισχύει τόσο με την έννοια ότι είναι δαπανηρή η εξόρυξη νομισμάτων και επηρεάζει το περιβάλλον.

Προβλέπεται ότι Bitcoin η εξόρυξη χρησιμοποιεί περισσότερη δύναμη από την Ιρλανδία ή ακόμα και το Μπαγκλαντές, μια χώρα με πληθυσμό άνω των 164 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Πρόκειται για μια πραγματική κριτική του Bitcoin και είναι ένα ζήτημα που πρέπει να λυθεί. Ωστόσο, ενδέχεται το Lightning Network να μειώσει το κόστος των συναλλαγών Bitcoin.

Χωρίς εγγενή τιμή?

Υπάρχουν πολλοί επικριτές του Bitcoin που υποστηρίζουν ότι το Bitcoin δεν έχει καμία εγγενή αξία καθώς δεν συνδέεται με τίποτα.

Αυτό απλά δεν είναι αλήθεια. Η αξία του Bitcoin συνδέεται με τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και τη δουλειά που έγινε για τη δημιουργία του. εξόρυξη.

Εάν βυθιστείτε βαθιά στην πραγματική αξία των πραγμάτων, θα δείτε ότι τα περισσότερα νομίσματα δεν συνδέονται με καμία τιμή.

Το δολάριο ΗΠΑ, για παράδειγμα, δεν έχει συνδεθεί με τίποτα από το 1971.

Είναι σωστοί οι κριτικοί του Bitcoin?

Κριτικοί Bitcoin

ναι και ΟΧΙ.

Οι απόψεις τους έχουν σημασία επειδή έχουν επιρροή και οι άνθρωποι τις ακούνε.

Οι περισσότεροι από τους επικριτές του Bitcoin έχουν λανθασμένη πληροφόρηση και εξακολουθούν να βλέπουν την κρυπτογράφηση ως τρόπο εκτέλεσης παράνομης δραστηριότητας.

Ενώ κάποια παράνομη δραστηριότητα λαμβάνει χώρα με το Bitcoin, ειδικά στην αρχή με το Silk Road, αυτές τις μέρες είναι κυρίως πίσω από το Bitcoin και είναι σε μεγάλο βαθμό υπερβολικές.

Πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι το δολάριο ΗΠΑ είναι το προτιμώμενο νόμισμα για εγκληματικές συναλλαγές.

Και για τους εγκληματίες, είναι πιο λογικό να χρησιμοποιούν φυσικά δολάρια ΗΠΑ, επειδή είναι πιο δύσκολο να εντοπιστεί από το Bitcoin, όπου όλες οι συναλλαγές αποθηκεύονται σε δημόσιο καθολικό και εμφανίζονται ανοιχτά.

Το Bitcoin δεν είναι απάτη, αν και υπάρχουν πολλές απάτες Bitcoin εκεί έξω.

Μία από τις πιο πρόσφατες απάτες αφορούσε δημιουργούς κώδικα QR. Οι κωδικοί QR χρησιμοποιούνται όταν οι άνθρωποι στέλνουν κρυπτογράφηση μεταξύ τους μέσω κινητών πορτοφολιών.

Υπήρχαν αρκετές πλαστές γεννήτριες QR που αντί να δημιουργήσουν έναν κωδικό QR για χρήση, απλώς χρησιμοποίησαν τον κωδικό QR απατεώνων και έτσι η κρυπτογράφηση εστάλη στο εικονικό πορτοφόλι τους.

Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για το Bitcoin, καθώς δεν βοηθά την εικόνα του.

Μόνο ο χρόνος θα δείξει

Το Bitcoin είναι ακόμα νέο, φυσικά, θα υπάρξουν κριτικοί και ζητήματα που πρέπει να λυθούν. Καθώς περνά ο καιρός οι επικριτές του Bitcoin θα δουν τα οφέλη ή θα αποδειχθούν λάθος, ορισμένοι έχουν ήδη.

Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μάθουμε αν όλα τα ζητήματα θα λυθούν, αλλά υπάρχει πρόοδος.

Βασικά σημεία

Εάν θυμάστε κάτι από αυτό το άρθρο, επισημάνετε αυτά τα βασικά σημεία.

 • Υπάρχουν ζητήματα Bitcoin πρέπει να ξεπεραστεί. Η ταχύτητα, η δαπανηρότητα και η αστάθεια των τιμών, μόνο ο χρόνος θα δείξει εάν το Bitcoin μπορεί να το ξεπεράσει.
 • Ενας αριθμός από Κριτικοί Bitcoin έχουν παραπληροφόρηση. Πολλοί επικεντρώνονται στην πιθανή παράνομη δραστηριότητα που μπορεί να λάβει χώρα με το Bitcoin ή πιστεύουν ότι είναι απάτη.
 • BitcoinΗ τιμή δεν είναι φτιαγμένη από λεπτό αέρα. Τέτοιες απόψεις υποτιμούν όλη τη δουλειά που πηγαίνει στο Bitcoin.
 • Κριτικοί Bitcoin δεν πρέπει να σιωπά. Ενώ πολλά είναι λάθος, μερικά έχουν έγκυρα σημεία που πρέπει να ακουστούν.

Μάθετε να ανταλλάσσετε Bitcoin με το μάθημα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων

Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με άλλα κρυπτονομίσματα και πώς να τα ανταλλάξετε; Στη συνέχεια, εγγραφείτε στο μάθημα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων!

Αν σας άρεσε να διαβάζετε αυτό το άρθρο από Εκπαίδευση συναλλαγών, παρακαλώ δώστε το σαν και μοιραστείτε το με οποιονδήποτε άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρει επίσης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner