Τι είναι το Bitcoin; Ένας οδηγός για αρχάριους για τον πιο δημοφιλή τύπο κρυπτονομίσματος στον κόσμο και συμβουλές για επενδύσεις σε BTC

Το θέμα του Bitcoin έχει προκαλέσει δημοτικότητα μεταξύ των συνομιλιών τους τελευταίους μήνες. Συγκεκριμένα, το τέλος του 2020 απεικόνισε ένα roller coaster για το Bitcoin όταν η τιμή του άρχισε να αυξάνεται προς νέα ρεκόρ.

Πριν από μια υπερβολική πτώση μερικούς μήνες πριν, η αύξηση των τιμών κατά 300% το 2020 ξεκίνησε μια νέα συζήτηση για τα κρυπτονομίσματα, τοποθετώντας το Bitcoin στην πρώτη γραμμή για ό, τι θα έρθει στο μέλλον των συναλλαγών.

Καθώς κερδίζει μεγάλη προσοχή από τους επενδυτές, αυτή η δυναμική ανοίγει μεγάλες ευκαιρίες για να αποκτήσει βαθιά γνώση στα βασικά του Bitcoin, όπως πώς ξεκίνησε, πού είναι τώρα και πού κατευθύνεται δυνητικά. Μεγάλο μέρος της ιστορίας του Bitcoin είναι απλό στην κατανόηση και είναι εξαιρετικό για τους νεοεισερχόμενους στον κόσμο της κρυπτογράφησης και όσοι επιθυμούν να εξοικειωθούν με τον συναρπαστικό κόσμο των συναλλαγών κρυπτογράφησης.

Τι είναι το Bitcoin?

Το Bitcoin είναι μια μορφή blockchain που δημιουργήθηκε το 2008, μια αυτοματοποιημένη μορφή νομισματικής αξίας που πιστοποιεί τις κρυπτογραφικές συναλλαγές. Η κρυπτογραφία βασικά σημαίνει κωδικοποίηση και αποκωδικοποίηση πληροφοριών και επίσης παρέχει τη βάση για λειτουργίες blockchain.

Blockchain: Η λειτουργία του Bitcoin βρίσκεται πίσω από μια τεχνολογία ανοιχτού κώδικα που ονομάζεται blockchain και αναπτύσσει ένα αποκεντρωμένο δημόσιο καθολικό. Οι συναλλαγές λειτουργούν ως «μπλοκ» που συνδέονται με την τεχνολογία και σχηματίζουν «αλυσίδες». Οι αλυσίδες δημιουργούν μόνιμες εγγραφές και δεν τροποποιούνται.

Ιδιωτικά και δημόσια κλειδιά: Προκειμένου να εξουσιοδοτηθούν οι συναλλαγές και να παρέχονται αποδείξεις πληρωμής, εκδίδονται και χρησιμοποιούνται από τους ιδιοκτήτες δημόσια και ιδιωτικά κλειδιά μέσω του πορτοφολιού bitcoin τους (τα οποία συζητούνται παρακάτω).

Το Bitcoin ήταν ένα από τα αρχικά παραδείγματα κρυπτογράφησης της σύγχρονης εποχής και χρησιμοποιείται συχνά ως πρωταρχική απεικόνιση κατά την περιγραφή του blockchain. Τώρα που συντομεύεται συχνά με το έμβλημά του, BTC, το Bitcoin μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορες διαδικτυακές αγορές, αλλά έχει κερδίσει δημοτικότητα πίσω από την ιδέα του πλούτου μέσω της διαπραγμάτευσης του κρυπτονομίσματος.

Το Blockchain καταγράφει συναλλαγές που πραγματοποιούνται από κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin, όπου λειτουργεί ως αρχείο όπου δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση αλλαγών μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Η σταθεροποίηση των συναλλαγών γίνεται μέσω ενός μηχανισμού γνωστού ως απόδειξη της εργασίας, όπου οι ανθρακωρύχοι ή οι ειδικοί σε υλικό υπολογιστών είναι σε θέση να προβλέψουν μαθηματικά το κρυπτογραφικό κλειδί για το επόμενο μπλοκ bitcoin στο blockchain, όπως περιγράφεται από Τζίμι Σονγκ, εκπαιδευτικός και bitcoin ειδικός.

Ανθρακωρύχοι: Άτομα με εξειδίκευση σε υλικό υπολογιστή πλατφορμών P2P που επαληθεύουν συναλλαγές μέσω υπολογιστών υψηλής ταχύτητας και συχνά αποζημιώνονται σε Bitcoin.

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για το Bitcoin και ένας από τους λόγους για την αύξηση της δημοτικότητάς του είναι η έλλειψη ανάγκης για κεντρική κυβέρνηση ή νομισματική αρχή όπως μια τράπεζα όσον αφορά τη ρυθμιστική συμμετοχή.

Σάιμον Πέτερς, αναλυτής της αγοράς στο eToro, περιγράφει το Bitcoin ως δυνατότητα ελεύθερης μεταφοράς χρημάτων χωρίς τους περιορισμούς μιας κεντρικής αρχής ή ενός μεσάζοντα λόγω της «ανοιχτής πηγής και της αποκεντρωμένης τεχνολογίας». Αυτό δεν επιτρέπει εξωτερικές επιπτώσεις από ρυθμιστικά ιδρύματα που συχνά ελέγχουν τις φορολογικές και νομισματικές πολιτικές, όπως τράπεζες ή κυβερνήσεις και χορηγεί ελεύθερη κυκλοφορία κεφαλαίων μεταξύ των μερών.

Πού ξεκίνησαν όλα τα Bitcoin?

Η μοναδική ικανότητα αυτής της αποκεντρωμένης μορφής διαδικτυακών μετρητών να μειώσει την ανάγκη για κεντρικές αρχές και κοινούς μεσάζοντες είναι πρωτίστως που ανάγκασε την έναρξη του Bitcoin. Επιτράπηκε στους χρήστες να στέλνουν και να λαμβάνουν πληροφορίες μέσω τεχνολογίας που βασίζεται σε λογισμικό χωρίς εξωτερική επιρροή. Αρχικά εμφανίστηκε το 2008 σε ένα λευκό χαρτί ακολουθώντας τις ιδέες του Satoshi Nakamoto. Το Λευκό Βιβλίο, τώρα bitcoin.org, θα αποτελούσε το θεμέλιο για το bitcoin.

Εξακολουθεί να μην γνωρίζει εάν ήταν ένα άτομο ή μια ομάδα ατόμων που είχαν δημιουργήσει την αρχική τεχνολογία, ξεπερνώντας κατά κύριο λόγο το πρόβλημα των διπλών δαπανών που προέκυψε από πολλές άλλες προσπάθειες δημιουργίας ψηφιακού χρήματος. Η λύση που βρήκε η Nakamoto για διπλά έξοδα ήταν η εφαρμογή ενός χρονομετρημένου, αμετάβλητου καθολικού συναλλαγών, που μας οδήγησε στο μπλοκ αλυσίδας.

Το Blockchain καθιστά έτσι κάθε Bitcoin ανιχνεύσιμο και αποκλειστικό και με το blockchain να είναι δημόσια ορατό στους χρήστες, είναι εύκολο να εντοπίσουμε οποιοδήποτε μεμονωμένο Bitcoin και δύσκολα μπορείς να προσαρμόσεις οποιοδήποτε μέρος του καθολικού.

Δεδομένου ότι τα bitcoin δεν εκδίδονται ή δεν υποστηρίζονται από κυβερνητικούς φορείς ή τράπεζες, υπάρχει μια υπόσχεση για χαμηλότερες χρεώσεις συναλλαγών από τις παραδοσιακές μεθόδους πληρωμής στο διαδίκτυο. Αυτό έχει προσελκύσει τους επενδυτές για το σύντομο και αυξανόμενο χρονικό διάστημα και πολλοί πιστεύουν ότι μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που χρησιμοποιούμε και αντιλαμβανόμαστε τα χρήματα στο μέλλον. Τα οφέλη της τεχνολογίας blockchain και του Bitcoin μπορεί να έχουν τη δυνατότητα αλλαγής του ρόλου των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και των εταιρικών δραστηριοτήτων προς το καλό.

Τον Ιανουάριο του 2009 εξορύχθηκε το πρώτο μπλοκ Bitcoin, καθώς και η πρώτη έκδοση του λογισμικού Bitcoin στη λίστα αλληλογραφίας Cryptography. Προχωρώντας μετά την εξόρυξη του πρώτου μπλοκ, οι αρχικές συναλλαγές χρησιμοποιήθηκαν για δοκιμαστικούς σκοπούς. Για παράδειγμα, δύο πίτσες αγοράστηκαν από τον προγραμματιστή Laszlo Hanyecz με 10.000 Bitcoins το 2010 πριν χρησιμοποιηθούν τακτικά για πιο επίσημους στόχους σε μια διεθνή σκηνή.

Μετά την ίδια περίοδο, η πρώτη εκδήλωση ανταλλαγής Bitcoin ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2010. Έκτοτε, το νόμισμα είναι γνωστό για τα σταθερά υψηλά και χαμηλά του στις μεταβολές των τιμών με την πάροδο των ετών, που χαρακτηρίζονται από τις απότομες διακυμάνσεις του. Ωστόσο, από το λανσάρισμά του, το Bitcoin έχει θετική ανάπτυξη σε μακροπρόθεσμη χρονική κλίμακα, διατηρώντας τα μάτια κλειδωμένα σε ό, τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον.

bitcoin συνεχώς υψηλό διάγραμμα

Το Bitcoin έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών στα 41.946 $, στις 8 Ιανουαρίου 2021. Πηγή: Coinmarketcap

Έχετε σκεφτεί να επενδύσετε σε BTC?

Σκεπτικιστές στο Bitcoin

Πολλοί άνθρωποι αμφισβητούν την έλλειψη σταθερότητας του Bitcoin. Οι εικασίες και η δυσπιστία σχετικά με τη νομιμότητα του Bitcoin υπήρχαν από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε η κρυπτογράφηση. Η δομή του Bitcoin, το blockchain του, υποτίθεται ότι προστατεύεται από οποιαδήποτε διείσδυση, αλλά δυστυχώς, το νόμισμα από μόνο του, δεν είναι.

Μέσα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν το έτος 2019, αποκαλύφθηκε ότι ο Όρος. Η ανταλλαγή Gox χειριζόταν σε μεγάλο βαθμό την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το Mt.Gox ήταν μια από τις πιο σημαντικές, αν όχι η μεγαλύτερη, αγορά ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων μέχρι οι εισβολείς να διεισδύσουν στην άμυνα τους, γεγονός που οδήγησε στην απώλεια 744.408 bitcoin.

Ωστόσο, η φήμη του Bitcoin έχει αλλάξει θετικά, δεδομένου ότι το 2020, πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν επενδύσει και συνεχίζουν να επενδύουν σε Bitcoin, το οποίο στην πραγματικότητα αύξησε την τιμή του.

Διαβάστε περισσότερα: Ανάλυση τιμών Bitcoin για το 2021

Γιατί να επενδύσετε σε Bitcoin?

Αν και πολλοί φαίνεται δύσπιστοι για την τοποθέτηση των στοιχημάτων τους στο Bitcoin, υπάρχουν, χωρίς αμφιβολία, πολλοί επαγγελματίες όταν πρόκειται για τη λήψη αποφάσεων. Αν και έχει σύντομο και συνεχές χρονικό διάστημα από την πρώτη του κυκλοφορία, έχει αποφέρει ολοένα και μεγαλύτερες αποδόσεις. Οι υποστηρικτές δίνουν έμφαση στο Bitcoin ως μια νέα εναλλακτική λύση για την αποθήκευση χρημάτων και εάν μεγαλώνει με τη συμμετοχή περισσότερων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, μπορεί να αυξηθεί δραματικά μακροπρόθεσμα.

Εκτός από αυτό, η κρυπτογράφηση έχει εγκριθεί για το χαμηλό κόστος συναλλαγής της, επιλέγοντας μια φθηνότερη εναλλακτική λύση στις διεθνείς μεταφορές κεφαλαίων, εστιάζοντας ιδιαίτερα στις επιχειρηματικές δραστηριότητες, χωρίς καμία παρέμβαση τρίτων. Μπορεί επίσης να παρέχει βοήθεια σε επενδυτές που επιθυμούν να διαφοροποιήσουν τα χαρτοφυλάκια τους ως μη συσχετισμένο περιουσιακό στοιχείο.

«Ακούτε ότι το Bitcoin είναι το« μέλλον των χρημάτων »και φυσικά θέλετε να δείτε την ιστορία του χρήματος και πώς φτάνουμε στην κατάσταση που βρισκόμαστε… Όσο περισσότερο κοιτάζετε την ιστορία του χρήματος και πώς έχουμε πάει από την ανταλλαγή ράβδων σε χρυσά νομίσματα, σε δολάρια που υποστηρίζονται από χρυσό, σε αυτό που έχουμε τώρα, το Bitcoin είναι η φυσική μετάβαση στα «νέα χρήματα». »- Σάιμον Πέτερς, αναλυτής αγοράς στο eToro.

Πώς να επενδύσετε σε Bitcoin?

Υπάρχουν πολλές ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων που τώρα ρυθμίζονται και παρακολουθούνται σύμφωνα με τα νομικά προηγούμενα. Μερικές από τις πιο κοινές στις ΗΠΑ είναι μεταξύ άλλων οι Coinbase, Kraken, Gemini, Coinmama. Υπάρχει επίσης μια ποικιλία επενδυτικών πλατφορμών και χρηματιστηρίων eToro, που επιτρέπουν την ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων ή τις ακόλουθες χρηματοοικονομικές εφαρμογές · Εφαρμογή PayPal, Robinhood και Cash. Αυτές οι χρηματοοικονομικές εφαρμογές έχουν επιδιώξει να είναι πιο δημοφιλείς για όσους θέλουν να επικεντρωθούν στην επένδυση στο Bitcoin.

Προτείνεται ότι τα πορτοφόλια Bitcoin αξίζουν να τα διατηρήσετε για όσους σχεδιάζουν σημαντικούς όγκους κρυπτογράφησης. Αυτά τα πορτοφόλια υλικού είναι απλά ελαφροί υπολογιστές εκτός σύνδεσης που διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία Bitcoin. Όσον αφορά οποιαδήποτε επένδυση, μην υπερβείτε το ποσό που επιλέγετε να επενδύσετε.

Τα κρυπτονομίσματα έχουν διατηρήσει μια ευμετάβλητη φήμη και επομένως είναι σημαντικό να εκτιμήσετε τον κίνδυνο του ποσού που επιλέγετε να επενδύσετε, προτού το πράξετε. Με αυτά τα λόγια, είναι καλή ιδέα να σκεφτείτε τη μακροπρόθεσμη σκέψη κατά την επένδυση. Η μακροπρόθεσμη απόδοση του Bitcoin για μια δεκαετία επισκίασε τις βραχυπρόθεσμες επιδόσεις της λόγω της αστάθειας. Παρακολουθώντας το χρηματιστήριο και κάνοντας προβλέψεις για μελλοντικές ευκαιρίες ανάπτυξης μπορεί να σας δώσει κάποια σημάδια ότι οι τιμές κατευθύνονται σε καλή κατεύθυνση. επομένως, προσέξτε.

Διαβάστε περισσότερα: Πώς να επενδύσετε στο Bitcoin 2021 – Ο απόλυτος οδηγός για αρχάριους για επενδύσεις σε Bitcoin

Συμβουλές και στρατηγικές πριν επενδύσετε σε Bitcoin:

1. Η χρήση ενός πορτοφολιού bitcoin

Τα πορτοφόλια Bitcoin είναι ουσιαστικά μικροσκοπικά πορτοφόλια υλικού, όπου οι άνθρωποι αποθηκεύουν την κρυπτογράφηση τους. Είναι μια καλή λύση για όσους σχεδιάζουν να κρατήσουν μεγάλα ποσά και αναζητούν μια ασφαλή επιλογή για τα περιουσιακά τους στοιχεία. Το πορτοφόλι του υλικού σας θα έχει ιδιωτικά κλειδιά στα οποία μόνο εσείς θα έχετε πρόσβαση και διασφαλίζοντας έτσι την ασφαλή φύλαξη των επενδύσεών σας. Είναι ουσιαστικά μικροί υπολογιστές εκτός σύνδεσης που σας επιτρέπουν να διαχειριστείτε το Bitcoin σας. Πολλοί γνωστοί κατασκευαστές πορτοφολιών περιλαμβάνουν τους Ledger, KeepKey, CoolWallet και Trezor, μεταξύ άλλων.

2. Επενδύστε έξυπνα

Αυτό ισχύει για οποιαδήποτε επένδυση. Ωστόσο, είναι πάντα υγιές να έχετε κατά νου, ειδικά όταν ψάχνετε να επενδύσετε σε Bitcoin, ότι δεν πρέπει να επενδύετε περισσότερο από αυτό που μπορείτε να χάσετε. Το Bitcoin είναι γνωστό για τη φήμη του να κυμαίνεται εδώ και εκεί και χωρίς σημάδι, οι τιμές μπορούν να μειωθούν μέσα σε λίγες ώρες. Με αυτά τα λόγια, υπάρχουν πιθανότητες τα περιουσιακά σας στοιχεία να πέσουν σε αξία σε σύντομες περιόδους και, επομένως, μην επενδύετε χρήματα που ενδεχομένως θα χρειαστείτε για επείγουσες περιπτώσεις.

3. Προγραμματίστε μπροστά

Αναφέροντας την αστάθεια του παραπάνω και τις διακυμάνσεις του, αξίζει να εξεταστούν μακροπρόθεσμα οι επενδύσεις Bitcoin. Παρά τη βραχυπρόθεσμη τάση του να κυμαίνεται στις τιμές, η απόδοση του Bitcoin την τελευταία δεκαετία έχει δείξει συνολικά θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Έτσι, αν δεν είστε κάποιος που ψάχνει σε ημερήσιες συναλλαγές, η μακροπρόθεσμη σκέψη είναι μια άλλη επιλογή που αποτρέπει τον κίνδυνο για επενδύσεις στο κρυπτογράφηση.

4. Παρακολουθήστε το χρηματιστήριο

Είναι σημαντικό όταν ψάχνετε να επενδύσετε σε οποιοδήποτε είδος μετοχής, για να παρακολουθείτε στενά το χρηματιστήριο. Μία από τις κρίσιμες πτυχές της επένδυσης σε οποιαδήποτε μορφή περιουσιακού στοιχείου είναι η δυνατότητα πρόβλεψης για τη μελλοντική απόδοση ή τα αποτελέσματά της. Το Bitcoin παρουσίασε παρόμοια μοτίβα συσχέτισης με το S&P 500 το 2020, βλέποντας ως οδηγημένοι επενδυτές να αναζητούν πιο επικίνδυνες επενδύσεις με το τρέχον οικονομικό κλίμα. Είναι ορισμένα σημάδια όπως αυτό που θα βοηθήσουν στη συνολική απόφασή σας να τοποθετήσετε τα στοιχήματά σας στο Bitcoin.

5. Λάβετε υπόψη τις φορολογικές υποχρεώσεις

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το bitcoin, μεταξύ άλλων κρυπτονομισμάτων, φορολογείται. Εάν σκοπεύετε να μεταπωλήσετε το Bitcoin σας για κέρδος, ή αν σκοπεύετε απλώς να το ξοδέψετε σε τιμή υψηλότερη από την πρώτη αγορά (με άλλα λόγια, το νόμισμα έχει εκτιμηθεί), τότε θα είστε υπεύθυνοι για το φόρο υπεραξίας. Είναι σημαντικό να διατηρείτε αρχείο όλων των συναλλαγών σας για να αποφύγετε τυχόν νομικά ζητήματα.

Υπάρχουν μεγάλες ελπίδες για τη διεύρυνση της κρυπτογράφησής της σε παγκόσμιο επίπεδο. Βλέποντας ότι η εταιρεία επιχειρηματικής ευφυΐας MicroStrategy κατέλαβε πρόσφατα το Bitcoin σε μια από τις υψηλότερες αγοραίες αξίες του και το έθεσε ως το κύριο αποθεματικό περιουσιακό στοιχείο του, δεν υπάρχει αμφιβολία για το αναπτυξιακό δυναμικό για αυτό στο εγγύς μέλλον. Έχουν προκύψει θετικές έννοιες από άλλους εταιρικούς γίγαντες, όπως το PayPal σχετικά με τις δυνατότητες του Bitcoin, με την πρόσφατη επένδυσή του στο κρυπτογράφηση μετά την ανάπτυξη της δικής τους συναλλαγής.

Είναι απίθανο το Bitcoin να αντικαταστήσει το Ευρώ σύντομα. Ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ψηφιακό μέλλον προς το οποίο κατευθυνόμαστε δεν θα το παρακολουθούμε.

Υπάρχουν χαμηλές πιθανότητες ότι το Bitcoin θα μετατραπεί σε εντελώς κατάλληλο νόμισμα, όπως το δολάριο ΗΠΑ ή το ευρώ στο εγγύς μέλλον, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κατευθύνεται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ξεκινήστε να επενδύετε σε Bitcoin με το eToro

Εάν είστε έτοιμοι να επενδύσετε στο Bitcoin μέχρι τώρα, το eToro είναι μια φιλική προς το χρήστη και φθηνή πλατφόρμα που προσφέρει εμπειρίες ανταλλαγής κρυπτογράφησης. Η εταιρεία συνεχίζει να επεκτείνεται εισάγοντας νέα προϊόντα και άλλα κρυπτονομίσματα πάνω από το Bitcoin, επιτρέποντας σε αρχάριους και ειδικούς να εξερευνήσουν διάφορες δυνατότητες στον κόσμο της κρυπτογράφησης.

eToro – Καλύτερος μεσίτης για αγορά Bitcoin

χρηματιστής etoro

Το eToro έχει αποδειχθεί αξιόπιστο στον κλάδο Crypto εδώ και πολλά χρόνια – σας προτείνουμε να τα δοκιμάσετε.

Τα εικονικά νομίσματα είναι εξαιρετικά ασταθή. Το κεφάλαιό σας κινδυνεύει

Βασικά σημεία

  • Το Bitcoin είναι μια νέα, ψηφιακή μορφή χρημάτων που διατίθεται στο Διαδίκτυο μέσω ανοιχτού κώδικα και αποκεντρωμένης τεχνολογίας.
  • Οι συναλλαγές καταγράφονται σε ένα blockchain και είναι διαθέσιμες στο κοινό για τον εντοπισμό σε κάθε Bitcoin ως μόνιμο καθολικό.
  • Μεγάλες εταιρείες όπως η MicroStrategy επενδύουν τεράστια χρηματικά ποσά στο Bitcoin.
  • Το Bitcoin έχει αποφέρει ολοένα και μεγαλύτερες αποδόσεις από την πρώτη του κυκλοφορία το 2009.
  • Το χαμηλό κόστος συναλλαγής χωρίς επιρροή από τρίτους το καθιστά ιδανικό για διασυνοριακές συναλλαγές και πολυεθνικές επιχειρήσεις.
  • Το πορτοφόλι Bitcoin εξασφαλίζει την αποθήκευση του Bitcoin με μικρό υπολογιστή υλικού.
  • Υπάρχουν αισιόδοξες μελλοντικές προβλέψεις που βλέπουν ότι το Bitcoin έφτασε στο υψηλό της στην αγοραία αξία τον Ιανουάριο του 2021.
  • Το Bitcoin φορολογείται, επομένως πρέπει να γνωρίζετε τις φορολογικές συνέπειες κατά την επένδυση σε Bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner