Γιατί η τεχνολογία Blockchain είναι μεγάλη υπόθεση;

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με το Bitcoin, κάποιοι μπορεί να έχουν ακούσει ακόμη και για άλλα κρυπτονομίσματα όπως το Ethereum, το Litecoin και μια ποικιλία από τα άλλα δημοφιλή Cryptos. Αλλά έχετε ακούσει για το Blockchain, την τεχνολογία που παρέχει τα θεμέλια των κρυπτονομισμάτων; Διαβάστε παρακάτω και μάθετε γιατί το Blockchain είναι μεγάλη υπόθεση.

Η κατανόηση που έχουμε για το Blockchain αυξάνεται χάρη στις δραστηριότητες της ομάδας εργασίας Blockchain της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, της ερευνητικής ομάδας Facebook Blockchain και ακόμη και των τακτικών διαφημιστικών τηλεοπτικών διαφημίσεων της IBM.

Όσοι υποστηρίζουν την τεχνολογία Blockchain πιστεύουν ότι θα:

1) Αντικαταστήστε τα συστήματα ψηφοφορίας, τα κτηματολόγια και τα διαβατήρια

2) Κατάργηση χρεώσεων για χρηματοοικονομικές συναλλαγές

3) Αντικαταστήστε τα φυσικά συμβόλαια

4) Καταργήστε την ανάγκη για όλους τους τύπους κλειδιών

5) Τερματίστε την πειρατεία ψηφιακής μουσικής, ταινιών, παιχνιδιών, τηλεόρασης και άλλων προϊόντων

6) Εξαλείψτε πλήρως το spam

7) Ξεκινήστε μια εποχή αυτοκινούμενων αυτοκινήτων που είναι πλήρως ιδιοκτησιακά

8) Δημιουργήστε χιλιάδες απώλειες θέσεων εργασίας σε μέρη όπως τράπεζες, ασφαλιστές και κυβερνητικές υπηρεσίες

Αυτές είναι μερικές τολμηρές δηλώσεις, οπότε αναρωτιέστε πιθανώς τι ακριβώς είναι η τεχνολογία και αν θα μπορούσε να έχει τόσο μεγάλο αντίκτυπο στον κόσμο μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν: 20 παράλογα γεγονότα Bitcoin που πρέπει να γνωρίζετε

Τι σημαίνει η λέξη «Blockchain»?

τι είναι το blockchain

Το Blockchain είναι μια μορφή κωδικού υπολογιστή, η οποία χρησιμοποιεί κρυπτογραφία για τη δημιουργία ενός αξιόπιστου δημόσιου βιβλίου το οποίο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε για έλεγχο, αλλά δεν υπάρχει κανένα άτομο που να μπορεί να το ελέγξει. Αλλά, γιατί χρειαζόμαστε ένα αξιόπιστο δημόσιο καθολικό; Η απλή απάντηση είναι η εμπιστοσύνη. Το Blockchain χρησιμοποιεί έξυπνο κώδικα υπολογιστή για να δημιουργήσει κάτι που όλοι μπορούμε να εμπιστευτούμε μέσω της νόμιμης ακρίβειας του.

Γιατί είναι τόσο σημαντική η εμπιστοσύνη?

Πολλοί από εμάς θεωρούμε την εμπιστοσύνη δεδομένη κατά τη διάρκεια των καθημερινών συναλλαγών μας, όπως η πραγματοποίηση αγοράς με πιστωτική κάρτα, η πώληση κάτι μέσω τηλεφώνου ή ακόμη και η αγορά σπιτιού. Ο λόγος που μπορούμε να το κάνουμε αυτό είναι επειδή υπάρχει ένα ολόκληρο τεχνικό σύστημα και μια ομάδα μεσαζόντων που υποστηρίζουν αυτές τις συναλλαγές, για να διασφαλίσουν ότι οι ξένοι είναι σε θέση να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον. Τα κυβερνητικά έγγραφα κτηματολογίου θα αποδείξουν ότι έχετε αγοράσει ένα σπίτι, η εταιρεία πιστωτικών καρτών θα σας υποστηρίζει όταν θέλετε να αγοράσετε κάτι, όλα υποστηρίζονται από περίπλοκα επίπεδα αξιόπιστων ανθρώπων και τεχνολογίας.

Είμαστε τυχεροί που η έλλειψη εμπιστοσύνης δεν προκαλεί μεγάλη ανησυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο, επειδή το σύστημα υποστήριξής μας στις τράπεζες, τις ασφαλιστικές εταιρείες και την κυβέρνηση είναι τόσο ισχυρό. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να εμπιστευθούμε με ασφάλεια ο ένας τον άλλον για την εκτέλεση των εργασιών. Όμως, αυτό δεν συμβαίνει σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.

Οι άνθρωποι διαβάζουν επίσης: 8 πράγματα που δεν θα λένε οι επιτυχημένοι έμποροι Forex

Εάν η εμπιστοσύνη δεν είναι πρόβλημα, γιατί χρειαζόμαστε blockchain?

γιατί χρειαζόμαστε blockchain

Το Blockchain κοστίζει πολύ λιγότερο από τις γραφειοκρατίες που χρησιμοποιούμε επί του παρόντος για να δημιουργήσουμε υψηλά επίπεδα εμπιστοσύνης, όπως τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες και κυβερνητικές υπηρεσίες. Για παράδειγμα, φανταστείτε ότι αγοράζετε μια τιμή μετοχής £ 14 από έναν μεσίτη, καθώς η τιμή έχει μειωθεί σημαντικά τις τελευταίες δεκαετίες. Όμως, υπάρχουν μεσάζοντες που πληρώνουν καθ ‘όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, σε μέρη όπως οι μεσίτες και τα εκκαθαριστικά γραφεία.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι οι διεθνείς μεταφορές χρημάτων, καθώς δεν υπάρχει εύκολος τρόπος μεταφοράς χρημάτων σε άλλη χώρα. Αντ ‘αυτού, εμπιστευόμαστε μια τράπεζα να ενεργεί ως μεσάζων και να φροντίζει τη συναλλαγή, για την οποία αναμένεται να πληρώσουμε ένα τέλος.

Αν και το σύστημα κτηματολογίου στο Ηνωμένο Βασίλειο λειτουργεί αρκετά καλά, σε ορισμένες χώρες το σύστημα δεν υπάρχει ή απλά δεν λειτουργεί. Υπάρχουν ιστορίες στη Ρωσία του Μαφιού που διεκδικούν τα δικαιώματα ανυποψίαστων σπιτιών ανθρώπων, με τα έγγραφα να αποδείξουν την ιδιοκτησία. Αξιόπιστα κυβερνητικά όργανα είναι εκπληκτικά σπάνια σε όλο τον κόσμο, με αυτά που υπάρχουν κοστίζουν πολύ να τρέξουν.

Μην χάσετε: Fortune Stories of the Crypto Kings

Το Blockchain σχετίζεται με το Bitcoin?

Ναι, το Bitcoin είναι ένα ψηφιακό νόμισμα που χρησιμοποιεί τεχνολογία Blockchain, αλλά είναι μόνο ένα παράδειγμα εφαρμογής Blockchain. Σε μόλις πέντε χρόνια ο κόσμος θα μπορούσε να έχει εκατομμύρια διαφορετικά Blockchains, τα οποία το καθένα χρησιμοποιείται για την εκτέλεση διαφορετικών εργασιών. Για παράδειγμα, η Nasdaq κατασκευάζει επί του παρόντος ένα Blockchain το οποίο θα αποδείξει την κυριότητα των μετοχών της εταιρείας. Άλλες δυνατότητες περιλαμβάνουν ένα Blockchain για να σας βοηθήσουν να μεταφέρετε χρήματα ή να συνδυάσετε με το αυτοκίνητό σας, οι εφαρμογές της τεχνολογίας είναι σχεδόν ατελείωτες.

Ενδιαφέρον, αλλά πώς θα με επηρεάσει?

επίδραση της τεχνολογίας blockchain

Χρησιμοποιούμε ήδη εφαρμογές Blockchain στην καθημερινή μας ζωή, με εταιρείες Blockchain να αντικαθιστούν την παλιά τεχνολογία με εκπληκτικό ρυθμό. Η Chain είναι μια μικρή εταιρεία blockchain που παρέχει την αναλογία που χρησιμοποιείται μεταξύ του Blockchain και της φωνής μέσω IP (VOIP). Η τεχνολογία VOIP αντικατέστησε το τυπικό σύστημα τηλεφωνίας πριν από μια δεκαετία, όταν οι κλήσεις μεταδόθηκαν μέσω παλαιών αναλογικών καλωδίων, διακοπτών και δρομολογητών.

Το νέο σύστημα VOIP έφερε τηλεφωνικές κλήσεις στην ψηφιακή εποχή, χωρίς να επηρεάζει την εμπειρία του χρήστη. Αν και η ποιότητα των κλήσεων δεν βελτιώθηκε πολύ, το μεγαλύτερο όφελος ήρθε όταν οι τιμές των τηλεφωνικών κλήσεων μειώθηκαν σημαντικά. Σήμερα, μπορείτε να καλέσετε οποιονδήποτε, οπουδήποτε στον κόσμο δωρεάν, μέσω εφαρμογών όπως FaceTime, WhatsApp, Skype και Viber.

Αυτό είναι μόνο ένα μικρό παράδειγμα των δυνατοτήτων που ανοίγουν μέσω της χρήσης της τεχνολογίας Blockchain. Εάν μπορέσουμε να αρχίσουμε να εμπιστευόμαστε αυτήν τη νέα μορφή κωδικού υπολογιστή, τα συμβούλια, οι τράπεζες, οι δικηγόροι και οι ασφαλιστικοί μεσίτες θα μπορούσαν όλοι να αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το άρθρο: Πόσο χάνετε από την μη επένδυση?

Είναι δυνατόν να κερδίσετε χρήματα από το blockchain?

Ο Adam Ludwin της εταιρείας Chain πιστεύει ότι τους τελευταίους έξι μήνες μεγάλες εταιρείες και τράπεζες συνειδητοποίησαν ότι υπάρχουν μεγάλα πιθανά κέρδη. Όλοι βιάζονται να δημιουργήσουν στρατηγικές Blockchain, οι οποίες έχουν επιταχύνει τη διαδικασία υιοθέτησης της νέας τεχνολογίας.

Οι πρώτες συγκεκριμένες εταιρείες Blockchain μπορούν να προβληθούν ήδη στο AIM, συμπεριλαμβανομένου του Coinsilium που σχεδιάζει να επιπλεύσει αργότερα φέτος. Παρόλο που το Blockchain ενδέχεται να μην αντικαταστήσει ολόκληρο το τρέχον χρηματοοικονομικό μας σύστημα, όπως αναμένουν ορισμένοι υποστηρικτές, το περιμένουν σίγουρα θα φέρει τεράστιες ευκαιρίες στη ζωή μας. Μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο, τις οποίες θα μπορούσαμε να δούμε να αναπτύσσονται σημαντικά ή να αποτυγχάνουν εντελώς.

Εδώ στο Trading Education, είναι η αποστολή μας να σας παρουσιάσουμε τις τελευταίες ειδήσεις και συμβουλές από τον κόσμο των συναλλαγών, ώστε να μπορείτε να κάνετε ενημερωμένες και μορφωμένες επενδύσεις. Για να μάθετε περισσότερα, ρίξτε μια ματιά στα ιστολόγιά μας ή επικοινωνήστε με την εξειδικευμένη ομάδα μας.

Επόμενο: Irrational Exuberance: Αυτό το ανεκτίμητο κλασικό είναι τόσο συναφές όσο ποτέ

Αν σας άρεσε να διαβάζετε αυτό το άρθρο από το Trading Education, δώστε ένα παρόμοιο και μοιραστείτε το με οποιονδήποτε άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρει επίσης.

Πηγή: www.fool.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner