Chainlink: Γεφύρωση του χάσματος μεταξύ έξυπνων συμβάσεων και του πραγματικού κόσμου

Το Chainlink (LINK), εν συντομία, είναι ένα δίκτυο αποκεντρωμένων χρησμών (θα εξηγήσουμε τι είναι σύντομα) που τροφοδοτούν πληροφορίες σε έξυπνες συμβάσεις σε blockchain.

Ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2017 από την κατάλληλη εταιρεία SmartContract, Το Chainlink ήταν μια ιστορία επιτυχίας σε μεγάλο βαθμό από την αρχή.

Η ομάδα πίσω από το Chainlink δημιουργεί έξυπνα συμβόλαια για περισσότερα από πέντε χρόνια και διαπίστωσε ότι πολλά από αυτά απαιτούν ροές ζωντανών δεδομένων για να επιβεβαιώσουν εάν έχουν πραγματοποιηθεί εκδηλώσεις..

Δημιουργώντας αυτό το αποκεντρωμένο δίκτυο, ΚΡΙΚΟΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ θα μπορεί να συνδεθεί έξυπνες συμβάσεις σε όλες τις αλυσίδες.

Είναι το Chainlink μια σοφή επένδυση; Ας ανακαλύψουμε.

Θέλετε να μάθετε πώς να ανταλλάσσετε κρυπτονομίσματα σαν επαγγελματίας; Πάρτε μας μάθημα κρυπτονομισμάτων!

Τι προσπαθεί να επιτύχει το Chainlink?

chainlink, έξυπνη σύμβαση

Το βασικό πράγμα που προσπαθεί να επιτύχει το Chainlink είναι να δημιουργώ έξυπνες συμβάσεις που βασίζονται σε δεδομένα σε πραγματικό χρόνο.

Για να κατανοήσουμε πλήρως τι προσπαθεί να επιτύχει το Chainlink, πρέπει πρώτα να καταλάβουμε τι είναι ένα μαντείο και πώς σχετίζονται με έξυπνες συμβάσεις.

Το μαντείο είναι ένα «μέσο«Που βγαίνει και επιβεβαιώνει δεδομένα πραγματικού κόσμου και αναφέρει αυτές τις πληροφορίες πίσω στο έξυπνο συμβόλαιο.

Οι μπλοκ αλυσίδων που χρησιμοποιούν έξυπνα συμβόλαια χρειάζονται oracle επειδή δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες εκτός του δικτύου τους, κυρίως λόγω του τρόπου δημιουργίας τους κρυπτογραφικά.

Ωστόσο, υπάρχει ένα βασικό πρόβλημα με μαντείες στο ότι είναι σε μεγάλο βαθμό συγκεντρωτικά και επομένως όλες οι πληροφορίες τους προέρχονται από μία πηγή, η οποία μπορεί να μην είναι σωστή συνέχεια.

Μπορεί επίσης να μην είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να εμπιστευτούμε πλήρως ένα μαντείο.


Σήμερα δεν υπάρχει πραγματικά μια εξαιρετική υπηρεσία oracle εκεί έξω, αντίθετα, υπάρχουν κεντρικές υπηρεσίες oracle που διευθύνονται από μικρές ομάδες ανθρώπων, δεν μπορείτε να καταλάβετε πόσο ακριβείς είναι.

Συν, διαφορετικοί κλάδοι θα θέλουν διαφορετικές συμφωνίες από τους στόχους τους και σκοπεύουν να φέρουν άτομα από μια σειρά διαφορετικών βιομηχανιών για να δημιουργήσουν ένα δίκτυο για όλους τους σκοπούς.

Εάν δίδονται λανθασμένα δεδομένα σε ένα έξυπνη σύμβαση, μπορεί να το προκαλέσει σε λάθος moment, το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι καταστροφικό.

Ethereum και άλλα έξυπνη σύμβαση Οι πλατφόρμες χρειάζονται πραγματικά δεδομένα για να λειτουργήσουν. Είναι ένα ζωτικό πράγμα που δεν θα λειτουργήσει χωρίς αυτό.

ΚΡΙΚΟΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ θέλει να είναι ο μεσάζων μεταξύ έξυπνες συμβάσεις στο blockchain και στον πραγματικό κόσμο.

Αυτό που προτείνουν είναι ένα ασφαλές δίκτυο oracle σε αποκεντρωμένο blockchain, που επιτρέπει στις έξυπνες συμβάσεις να συνδέονται με εξωτερικά δεδομένα με τα σωστά δεδομένα.

Υποτίθεται ότι, οποιοσδήποτε διαθέτει ροή δεδομένων θα μπορεί να παρέχει δεδομένα για έξυπνα συμβόλαια και σε αντάλλαγμα θα λαμβάνει διακριτικά LINK.

Αυτά τα άτομα ή οι οργανισμοί ονομάζονται «Node Operators».

Ένα άλλο πράγμα που προσπαθεί να κάνει το Chainlink είναι να δημιουργήσει διαλειτουργικότητα μεταξύ διαφορετικών blockchain. για να δημιουργήσετε ένα δίκτυο αποκεντρωμένων blockchains.

Ποιος εργάζεται στο Chainlink?

Τα κύρια άτομα πίσω από το Chainlink είναι ο CEO Sergey Nazarov και ο CTO Steve Ellis.

Ο Ναζάροφ έχει έννομο συμφέρον για την κρυπτογράφηση από το 2011 και είναι σειριακός επιχειρηματίας. Πριν εργαστεί στο Chainlink, εργάστηκε στο Secure Asset Exchange, ένα δίκτυο ανταλλαγών και το CryptoMail, μια αποκεντρωμένη υπηρεσία email.

Η Ellis συνεργάστηκε επίσης με τη Nazarov στο Secure Asset Exchange.

Το Chainlink ήταν πολύ επιτυχές στην απόκτηση συνεργατών.

Ένας από τους μεγαλύτερους συνεργάτες τους είναι η SWIFT (Εταιρεία Παγκόσμιας Διατραπεζικής Χρηματοοικονομικής Τηλεπικοινωνίας), ο κορυφαίος παγκόσμιος φορέας ανταλλαγής τραπεζών και συνδέει περισσότερα από 11.000 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παγκοσμίως.

Η SWIFT συνεργάζεται με το Chainlink για να δημιουργήσει το SWIFT Smart Oracle που θα συνδέσει έξυπνα συμβόλαια με ροές δεδομένων.

Η συνεργασία με το SWIFT είναι μεγάλη υπόθεση και δημιούργησε πολλή διαφημιστική εκστρατεία για το Chainlink.

Το Chainlink συνεργάζεται επίσης με την Google και οργανισμούς όπως το IC3 καθώς και πολλούς ακαδημαϊκούς.

Πώς λειτουργεί το Chainlink?

δίκτυο chainlink

Το Chainlink θα δημιουργήσει ένα blockchain διαφορετικών χρηστών και οι χρήστες θα μπορούν να ελέγχουν πόσο καλά είναι τα oracle ελέγχοντας την προηγούμενη απόδοσή τους.

Το δίκτυο Chainlink αποτελείται από δύο μέρη: on-chain που λειτουργεί στο blockchain. εκτός αλυσίδας, που είναι πληροφορίες στον πραγματικό κόσμο.

Τα δύο μέρη θα πρέπει να αλληλεπιδράσουν αποτελεσματικά για να είναι επιτυχής το Chainlink.

Έξυπνες συμβάσεις θα χρησιμοποιήσει δεδομένα από πολλά oracle για να επιτευχθεί συναίνεση σχετικά με το εάν έχει συμβεί ένα γεγονός.

Η Oracle αναμένεται επίσης να χρησιμοποιεί πολλές πηγές πληροφοριών επισης.

Το διακριτικό LINK θα χρησιμοποιηθεί για έξυπνα συμβόλαια και για την πληρωμή του Node Operators και όλα τα μέρη της σύμβασης έχουν κόστος που σχετίζεται με αυτά.

Έξυπνες συμβάσεις θα έχει επίσης την επιλογή να επιβάλει πρόστιμο για κακή συμπεριφορά, που θα πρέπει να πληρώσουν οι χρησμοί.

Μέχρι στιγμής, το Chainlink μπορεί να παρέχει ένα αποκεντρωμένο δίκτυο oracle σε Bitcoin, Ethereum και Hyperledger.

Ο αριθμός των blockchain Chainlink θα λειτουργήσει πιθανότατα θα αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου.

ΚΡΙΚΟΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ξεκίνησε το mainnet στην κορυφή του Ethereum και του ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ Το διακριτικό είναι διακριτικό ERC20, Ωστόσο, καθώς μεγαλώνει σε δημοτικότητα, μπορεί να μετακινηθεί και να δημιουργήσει το δικό του blockchain.

Το Chainlink χτίζεται επίσης με γνώμονα την αναβαθμιζόμενη στο μυαλό του, τόσο θεωρητικά, όσο περνάει ο καιρός θα μπορεί να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να μην πέφτει πίσω.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Chainlink και τον τρόπο με τον οποίο αλλάζουν έξυπνα συμβόλαια, μπορείτε να τα ελέγξετε λευκό χαρτί.

Πώς έχει αποδειχθεί το Chainlink?

Το Chainlink έχει ένα κεφαλαιοποίηση αγοράς 767.566.703 $, 24ωρο όγκο συναλλαγών 92.795.573 $ και κυκλοφορία 350.000.000 κουπόνι LINK συνολικά 1.000.000.000 κουπόνια LINK, τη στιγμή της γραφής σύμφωνα με CoinMarketCap.

Το Chainlink έχει το 16ο μεγαλύτερο όριο αγοράς και ένα ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ το διακριτικό κοστίζει 2,22 $.

Κοιτάζοντας πίσω το Chainlink ιστορικά, η Chainlink έφτασε στην υψηλότερη κεφαλαιοποίηση της αγοράς των 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούνιο του 2019 και ένα διακριτικό κοστίζει 4,05 $, σχεδόν διπλάσια από την αξία που είναι σήμερα.

Η χαμηλότερη τιμή του Chainlink ήταν 0,13 $ ανά διακριτικό LINK κατά την κυκλοφορία του.

Το Chainlink είναι σχετικά νέο στη σκηνή της κρυπτογράφησης και έτσι έχασε την κυκλοφορία του στο bull bull 2017.

Τα συνέδρια είχαν επίσης θετικό αντίκτυπο στην απόδοση του Chainlink.

Το Chainlink θα φτάσει ξανά στα ίδια υψηλά?

Όπως πάντα με αυτήν την ερώτηση, είναι δύσκολο να το πούμε.

Πολλοί σχολιαστές κρυπτογράφησης πιστεύουν ότι η αγορά κρυπτογράφησης είναι πιο ώριμη τώρα και ότι μια άλλη αγορά ταύρων όπως αυτή του 2017 είναι λιγότερο πιθανή.

Εχοντας πεί αυτό, αν ΚΡΙΚΟΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ συνεργάζεται με μια μεγάλη τράπεζα ή πάροχο πληρωμών όπως η Visa ή η MasterCard, η ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ το διακριτικό θα μπορούσε να αυξηθεί δραματικά στην αξία, καθώς και άλλα κρυπτονομίσματα.

Η αξία του νομίσματος LINK θα αυξηθεί σταδιακά καθώς επιτυγχάνονται περισσότερες συνεργασίες.

Πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι το Chainlink αυξήθηκε πολύ γρήγορα σε σύντομο χρονικό διάστημα, κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί καλό σημάδι ότι μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται.

Αξίζει να επενδύσετε το Chainlink?

επενδύοντας σε chainlink

Εάν πιστεύετε ότι η έξυπνη τεχνολογία συμβολαίων και η διαλειτουργικότητα μεταξύ των blockchain είναι ο δρόμος προς τα εμπρός, τότε το Chainlink μπορεί να είναι μια σοφή επένδυση για εσάς.

Το Chainlink έχει αποδείξει ότι μπορεί να εντάξει μεγάλους οργανισμούς όπως το SWIFT σε τεχνολογία blockchain και είναι ακόμα πρώτες μέρες.

Είναι πολύ πιθανό ότι το Chainlink θα πετύχει, αν και από το πόσο δεν έχει ακόμη δει.

Εάν είναι σε θέση να συνεχίσει να το κάνει αυτό, μπορεί να συνεργαστεί με περισσότερες μεγάλες εταιρείες και blockchain που χρειάζονται παρόμοιες υπηρεσίες για έξυπνες συμβάσεις.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το Chainlink θα γίνει το νούμερο ένα cryptocurrency.

Ο τρόπος με τον οποίο έχει σχεδιαστεί είναι να λειτουργεί παράλληλα με τα υπάρχοντα κρυπτονομίσματα και όχι να τα αντικαθιστά.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το διακριτικό LINK δεν είχε σχεδιαστεί για συναλλαγή και επομένως η χρήση του θα παραμείνει πιθανότατα σε έξυπνες συμβάσεις.

Αλλά όπως και πολλά άλλα κρυπτονομίσματα, δεν σχεδιάστηκαν πολλές για να είναι κερδοσκοπικές επενδύσεις.

ΚΡΙΚΟΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ πιθανότατα θα απομακρύνει τους λάτρεις της κρυπτογράφησης που πιθανότατα το βλέπουν ως εργαλείο για μεγάλες επιχειρήσεις.

Με τη συνεργασία με τράπεζες, το Chainlink θα είναι άμεσος ανταγωνισμός με Κυματισμός, που θα είναι δύσκολο να νικήσεις.

Ένας άλλος αντίπαλος θα ήταν η Aeternity, η οποία επίσης προσπαθεί να δημιουργήσει ένα αποκεντρωμένο δίκτυο oracle.

ΚΡΙΚΟΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ θα ανταγωνίζεται επίσης με άλλα blockchain που προσπαθούν να προσφέρουν διαλειτουργικότητα. Τούτου λεχθέντος, φαίνεται ότι είναι μπροστά τους μέχρι τώρα.

Αν και τεχνικά οποιοσδήποτε θα μπορούσε να γίνει μαντείο, πιθανότατα θα είναι μεγάλοι οργανισμοί όπως το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και θα είναι δύσκολο για μεμονωμένους χρήστες να ανταγωνιστούν.

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το Chainlink θα μπορούσε να καταλήξει αρκετά συγκεντρωτικό, το αντίθετο από αυτό που προσπαθούν να επιτύχουν.

Βασικά σημεία

Εάν θυμάστε κάτι από αυτό το άρθρο, επισημάνετε αυτά τα βασικά σημεία.

  • ΚΡΙΚΟΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ στοχεύει στη δημιουργία ενός αποκεντρωμένου δικτύου oracle. Το Oracles είναι αυτό που τροφοδοτεί έξυπνα συμβόλαια δεδομένων από τον πραγματικό κόσμο.
  • ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ Το διακριτικό ανταμείβεται σε χρησμούς για το έργο τους. Προς το παρόν, το διακριτικό LINK είναι το 16ο μεγαλύτερο στο CoinMarketCap.
  • ΚΡΙΚΟΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ θέλει επίσης να δημιουργήσει διαλειτουργικότητα μεταξύ blockchain. Με αυτόν τον τρόπο διαφορετικά blockchain μπορούν να μιλούν μεταξύ τους και να επικοινωνούν δεδομένα.
  • Το SWIFT και το Google είναι δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα που συνεργάζονται ΚΡΙΚΟΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ. Εάν το Chainlink μπορεί να διατηρήσει τους συνεργάτες του, πιθανότατα θα αυξηθεί η τιμή.

Μάθετε να ανταλλάσσετε το Chainlink με το μάθημα κρυπτογράφησης

Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με άλλα κρυπτονομίσματα και πώς να τα ανταλλάξετε; Στη συνέχεια, εγγραφείτε στο μάθημα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων!

Αν σας άρεσε να διαβάζετε αυτό το άρθρο από Εκπαίδευση συναλλαγών, παρακαλώ δώστε το σαν και μοιραστείτε το με οποιονδήποτε άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρει επίσης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map