Η άνοδος του Cryptocurrency: Χρειαζόμαστε ακόμα τράπεζες;

Για περισσότερο από ένα χρόνο τώρα, η κρυπτογράφηση αυξάνεται ραγδαία σε δημοτικότητα. Είναι πλέον ένα βασικό χρηματοοικονομικό σημείο συζήτησης και μπορεί κάποια μέρα να αντικαταστήσει ολόκληρο τον τραπεζικό κλάδο όπως το γνωρίζουμε. Στην πραγματικότητα, έχει αυξηθεί τόσο γρήγορα στη δημοτικότητα που πολλοί έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται εάν χρειαζόμαστε ακόμη καθόλου τράπεζες.

Οι τραπεζίτες και οι τράπεζες δεν αντιμετωπίζονται ιδιαίτερα ευνοϊκά σήμερα, ειδικά όχι από εκείνους που κατηγορούν την τραπεζική απληστία για την οικονομική βλάβη που υπέστησαν κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 2008. Ο Peter Daisyme έχει ήδη ρίξει μια ματιά σε αυτό το ερώτημα, οπότε στο Trading Education θα αναλύσουμε τις σκέψεις και τα ευρήματά του.

Τι κάνουν οι τράπεζες, ακριβώς?

τι κάνουν οι τράπεζες

Προτού διερευνήσουμε την πιθανότητα αντικατάστασης των κρυπτονομισμάτων από τράπεζες, ας ρίξουμε μια ματιά σε τι ακριβώς χρειαζόμαστε οι τράπεζες. Οι τράπεζες διαδραματίζουν έξι βασικούς ρόλους:

1. Χρηματοδότηση και δανεισμός

Οι τράπεζες είναι η νούμερο ένα πηγή χρηματοδότησης στον κόσμο τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τις επιχειρήσεις. Είναι αναπόσπαστο στο να επιτρέπει στους ανθρώπους να αγοράζουν πέρα ​​από τα υπάρχοντα μέσα τους και να πραγματοποιούν μακροπρόθεσμες επενδύσεις – κυρίως υποθήκες.

2. Καταγραφή και διαχείριση συναλλαγών

Οι τράπεζες λειτουργούν ως διευκολυντές σε όλα τα είδη μικρών και μεγάλων χρηματοοικονομικών συναλλαγών, είτε μεταξύ των δικών σας λογαριασμών είτε σε άλλα μέρη. Διατηρούν επίσης ένα λεπτομερές αρχείο καταγραφής όλων αυτών των συναλλαγών.

3. Αποθήκευση νομίσματος με ασφάλεια

Οι τράπεζες λειτουργούν ως ασφαλής ζώνη για να αποθηκεύετε τα χρήματά σας όταν δεν χρησιμοποιούνται. Χωρίς τράπεζες, θα μπορούσατε να αναγκαστείτε να αποθηκεύσετε μετρητά με φυσικό τρόπο που είναι πολύ λιγότερο ρευστό και ασφαλές.

4. Ανταλλαγή νομισμάτων

Οι τράπεζες σας επιτρέπουν να ανταλλάξετε το νόμισμά σας σε άλλο νόμισμα σε οποιαδήποτε τοποθεσία θέλετε.

5. Εξασφάλιση χρηματοοικονομικής σταθερότητας

Οι κεντρικές τράπεζες είναι υπεύθυνες για την εποπτεία ορισμένων βασικών οικονομικών λειτουργιών, όπως ο καθορισμός και ο έλεγχος των επιτοκίων και του πληθωρισμού. Αυτό επιτυγχάνεται με την εκτύπωση και τη διανομή νέων πηγών χρημάτων όταν είναι απαραίτητο.

6. Εποπτεία οικονομικών κινήσεων και αναδοχών

Οι τράπεζες επενδύσεων μπορούν να σας βοηθήσουν όταν κάνετε μεγάλες οικονομικές κινήσεις, όπως εξαγορές μεταξύ επιχειρήσεων. Βοηθούν επίσης στην αναδοχή.

Οι άνθρωποι διαβάζουν επίσης: Το Bitcoin εξακολουθεί να είναι μια αξιόλογη επένδυση το 2018?

Πού πηγαίνουν λάθος οι τράπεζες?

πού πηγαίνουν λάθος οι τράπεζες

Όταν αναλύετε όλους αυτούς τους σκοπούς, φαίνεται ότι οι τράπεζες είναι αναντικατάστατες. Γιατί λοιπόν θα θέλαμε να τα αντικαταστήσουμε; Εδώ είναι οι τρεις κύριοι λόγοι για τους οποίους:

1. Υψηλά τέλη

Οι τράπεζες είναι ουσιαστικά επιχειρήσεις, και ο στόχος τους είναι να αποφέρουν κέρδη από τα χρήματα που κατέχουν. Εκτός από τις αποδόσεις από την επένδυση κεφαλαίων, παράγουν επίσης υψηλά επίπεδα χρημάτων μέσω μιας μεγάλης ποικιλίας διαφορετικών τελών. Αυτό περιλαμβάνει χρεώσεις για πραγματοποίηση αναλήψεων, αποστολή χρημάτων σε λογαριασμό αλλοδαπού, υπερανάληψη ή απλή κατοχή λογαριασμού. Αυτά τα τέλη μπορεί συχνά να φαίνονται υπερβολικά και περιττά.

2. Ο ανθρώπινος παράγοντας

Φυσικά, οι τράπεζες διευθύνονται από ανθρώπους. Κάθε τραπεζίτης θα έχει τη δική του προσωπική ατζέντα: ίσως στοχεύουν να οδηγήσουν την τράπεζα σε νέες κατευθύνσεις ή να δημιουργήσουν υψηλότερα χρηματικά ποσά από υπάρχοντες πελάτες. Σε κάθε περίπτωση, η ανθρώπινη πλευρά των τραπεζιτών οδηγεί στην απληστία που με τη σειρά της προσφέρει μια χειρότερη εξυπηρέτηση για τους πελάτες.

3. βραδύτητα

Το τραπεζικό σύστημα είχε σίγουρα τον χρόνο του στον ήλιο. Για πολλά χρόνια, οι τράπεζες προσέφεραν ταχύτητα και ευκολία πολύ πιο πέρα ​​και πέρα ​​από κάθε εναλλακτικό τρόπο αποθήκευσης μετρητών και πληρωμής. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει πλέον: σε σύγκριση με τα κρυπτονομίσματα, οι διαδικασίες των τραπεζών απλά δεν μπορούν να συγκριθούν με ταχύτητα, ευκολία και κόστος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν: 4 κοινά λάθη που κάνουν οι έμποροι Forex

Πού μπορούν τα κρυπτονομίσματα να καλύψουν τα κενά?

Πού μπορούν τα κρυπτονομίσματα να καλύψουν το κενό

Τα κρυπτονομίσματα σε καμία περίπτωση δεν προσφέρουν άμεση αντικατάσταση σε ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα. Αλλά θα μπορούσαν να φέρουν αλλαγή σε αυτούς τους βασικούς τομείς:

Ανταλλαγή νομίσματος

Επί του παρόντος, τα κρυπτονομίσματα μπορούν να ανταλλαχθούν αμέσως με διάφορα νομίσματα σε όλο τον κόσμο. Καθώς η δημοτικότητά τους εξαπλώνεται και οι κυβερνήσεις αρχίζουν να τις ρυθμίζουν καλύτερα, τα κρυπτονομίσματα θα πρέπει να είναι διαθέσιμα για άμεση ανταλλαγή και σε πολλά περισσότερα νομίσματα.

Ασφάλεια και αποθήκευση

Τα κρυπτονομίσματα μπορούν να αποθηκευτούν χρησιμοποιώντας μια ποικιλία κινητών συσκευών, διαδικτυακών υπηρεσιών και ηλεκτρονικών πορτοφολιών. Όλα αυτά είναι κρυπτογραφημένα και προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης. Για να αποκτήσει κάποιος άλλος πρόσβαση στα κρυπτονομίσματά σας, θα χρειαζόταν το υλικό και μια σειρά πολύπλοκων κωδικών πρόσβασης.

Ασφάλεια για συναλλαγές

Εάν ανταλλάσσετε κρυπτονομίσματα για άλλα κρυπτονομίσματα ή για αγαθά ή υπηρεσίες, τότε επωφελείστε από την τεχνολογία κατανεμημένων καθολικών. Αυτό κρυπτογραφεί όλες τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται και βοηθά να τις διατηρήσετε εντελώς ανώνυμες. Εάν κάποιος προσπάθησε να παραβιάσει αυτήν την αλυσίδα και να αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματά σας, θα ήταν εύκολο να εντοπιστεί.

Δείτε επίσης: Fortune Stories of the Crypto Kings

Πού μειώνεται η κρυπτογράφηση?

πού πέφτει η κρυπτογράφηση

Ακολουθούν ορισμένες από τις λειτουργίες που τα κρυπτονομίσματα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν επί του παρόντος στον τραπεζικό τομέα.

Ο ρόλος της κεντρικής τράπεζας

Τα κρυπτονομίσματα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν ορισμένους ρόλους της κεντρικής τράπεζας, όπως τον καθορισμό επιτοκίων ή τον έλεγχο του πληθωρισμού. Ενώ αυτή η αποκέντρωση είναι ακριβώς αυτό που τους κάνει τόσο ελκυστικούς σε πολλούς, αυτό θα μπορούσε σίγουρα να αποδειχθεί προβληματικό μακροπρόθεσμα.

Ο ρόλος των επενδυτικών τραπεζών

Χρειάζεστε ακόμη οικονομικούς εμπειρογνώμονες για να διευκολύνετε και να καθοδηγήσετε τους ανθρώπους μέσω επενδυτικών ευκαιριών.

Δάνεια και χρηματοδότηση

Δεν υπάρχει τίποτα να πούμε ότι τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν να χειριστούν οικονομικά ωφέλιμες λειτουργίες όπως η έκδοση δανείων και η χρηματοδότηση σημαντικών αγορών. Αν και αυτό θα μπορούσε να αλλάξει στο μέλλον, δεν θα συμβεί σύντομα.

Μη χάσετε: Η απόλυτη λίστα θερινής ανάγνωσης για επενδυτές

Πώς θα ήταν ένας κόσμος χωρίς τράπεζες;?

κόσμο χωρίς τράπεζες

Τώρα εξετάσαμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της αντικατάστασης τραπεζών με κρυπτονομίσματα, ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς θα μοιάζει πραγματικά ο κόσμος εάν επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η αλλαγή.

Αύξηση του δανεισμού peer-to-peer

Χωρίς τράπεζες να προσφέρουν χρηματοδότηση για στεγαστικά δάνεια και άλλες σημαντικές αγορές, θα δούμε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση του δανεισμού P2P. Η αναζήτηση δανείων από φίλους, μέλη της οικογένειας και άλλα πλούσια άτομα θα ήταν πολύ πιο συνηθισμένη.

Απώλεια ανθρώπινης νοημοσύνης

Οι εργαζόμενοι στις τράπεζες παρέχουν πληθώρα πληροφοριών σχετικά με τη λήψη χρηματοοικονομικών αποφάσεων τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τις επιχειρήσεις. Αν και θα μπορούσατε να υποστηρίξετε ότι αυτή η γνώση θα μπορούσε απλώς να μεταφερθεί στο διαδίκτυο ή να διατεθεί μέσω της συνεχώς εξελισσόμενης τεχνολογίας AI, σίγουρα θα χάναμε την ανθρώπινη αφή.

Οικονομική αστάθεια (τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα)

Καθώς οι άνθρωποι συνηθίζουν στα κρυπτονομίσματα, η αστάθεια τους γίνεται εμφανής. Εάν τα κρυπτονομίσματα επρόκειτο να αναλάβουν, θα δείτε τεράστιες αυξήσεις και μειώσεις της αξίας από μέρα σε μέρα. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε άνευ προηγουμένου πληθωρισμό και σοβαρή πτώση των καταναλωτικών δαπανών.

Επόμενο: Σταματήστε να ασκείτε κακές συνήθειες συναλλαγών!

Τι γίνεται αν οι τράπεζες κινούνται με τους καιρούς?

Αντί να επιλέξετε μεταξύ του ενός ή του άλλου, ίσως είναι δυνατόν να βρείτε ένα υγιές μέσο έδαφος. Οι τράπεζες διαθέτουν ήδη την υποδομή και αποτελούν το στήριγμα του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος: τα κρυπτονομίσματα αντιπροσωπεύουν απλώς τη φυσική πορεία της ψηφιακής εξέλιξης. Λοιπόν, γιατί δεν μπορούν οι τράπεζες να προσπαθούν να ενσωματώσουν τα οφέλη των κρυπτονομισμάτων στις υπηρεσίες που προσφέρουν?

Μέσω της προσεκτικής εφαρμογής, θα μπορούσαν να μειώσουν σημαντικά τα τέλη συναλλαγών, να αυξήσουν τη διαφάνεια και να βελτιώσουν την ασφάλεια. Ορισμένες τράπεζες ήδη αναζητούν τρόπους για να το κάνουν αυτό. Η αλλαγή είναι πολύ μακριά, αλλά αυτό μπορεί να μην είναι κακό, καθώς τα ίδια τα κρυπτονομίσματα βρίσκονται ακόμη στα σχετικά πρώτα στάδια της εξέλιξης. Ίσως καθώς ωριμάζουν, θα υπάρχει περιθώριο να τα ενσωματώσουμε στο παλιομοδίτικο τραπεζικό σύστημα που έχουμε συνηθίσει.

Αν σας άρεσε να διαβάζετε αυτό το άρθρο από το Trading Education, δώστε ένα παρόμοιο και μοιραστείτε το με οποιονδήποτε άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρει επίσης.

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στις οφειλόμενο.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner