Η περίπλοκη σχέση της Κίνας με το Cryptocurrency

Το σημερινό θέμα θα εξηγήσει την περίπλοκη σχέση μεταξύ Κίνα και κρυπτογράφηση. Κατά τη διάρκεια των ετών, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο έχει γίνει αρκετά γνωστή όσον αφορά την έκρηξη της κρυπτογράφησης. Γιατί αυτό?

Είναι σημαντικό να αναλύσουμε αυτήν τη σχέση επειδή η κρίσιμη συμμετοχή της Κίνας και η αναμφισβήτητη επιρροή στην παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσουν να επεκτείνονται. Η ύπαρξη ενός τόσο ισχυρού παίκτη στην παγκόσμια αγορά που απομακρύνεται από τα κρυπτονομίσματα και το blockchain δεν μπορεί μόνο να επηρεάσει το μέλλον του παγκόσμιου εμπορίου, αλλά και να δώσει ένα παράδειγμα για άλλες χώρες να ακολουθήσουν.

Είτε πρόκειται για αρνητική είτε για θετική κατεύθυνση, δεν μπορούμε να πούμε πραγματικά, αλλά θα προσπαθήσουμε να συνοψίσουμε και να κατανοήσουμε τους λόγους πίσω από τις απόψεις της χώρας για το κρυπτογράφηση.

Προτού φτάσουμε σε αυτό, ας σας πούμε μερικά ενδιαφέροντα γεγονότα για την Κίνα για να δοκιμάσετε και να καταλάβετε γιατί είναι τόσο σημαντικό να μιλάμε για τη σχέση της χώρας και της τεχνολογίας blockchain που πολλοί συμφωνούν ότι είναι το μέλλον των χρηματοοικονομικών συναλλαγών και πληρωμών.

 • Η εξαγωγική οικονομία της Κίνας αυξήθηκε περίπου 1.000% μεταξύ της δεκαετίας του 1970 και του 2010.

 • Η Κίνα έχει το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό δισεκατομμυριούχων μετά τις ΗΠΑ.

 • Η Κίνα είναι γνωστή ως «παγκόσμιο εργοστάσιο» λόγω της τεράστιας παραγωγικής και εξαγωγικής της βάσης.

 • Τα τελευταία 10 χρόνια, το μέσο εισόδημα των νοικοκυριών στην Κίνα αυξήθηκε πάνω από 400%.

 • Η Κίνα κατάφερε να σηκώσει περισσότερους ανθρώπους από τη φτώχεια από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο.

 • Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας στον κόσμο και ο δεύτερος μεγαλύτερος εισαγωγέας εμπορευμάτων.

 • Όσον αφορά τις ΑΞΕ (Άμεσες Ξένες Επενδύσεις), η Κίνα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος και ο κορυφαίος δέκτης.

 • Μέχρι το 2025, το ΑΕΠ της Κίνας αναμένεται να ξεπεράσει αυτό των ΗΠΑ.

 • Η κινεζική κυβέρνηση έχει επενδύσει τρισεκατομμύρια δολάρια σε υποδομές για να διασφαλίσει ότι η οικονομία αναπτύσσεται, νέες επιχειρήσεις αναπτύσσονται και οι καταναλωτές αναπτύσσονται και είναι ικανοποιημένοι.

 • Σύμφωνα με το ΔΝΤ (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), η Κίνα έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα ξένου νομίσματος στον κόσμο, φτάνοντας τα 3.073 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (Δεκέμβριος 2018).

Μπορείτε να βρείτε πιο ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τον οικονομικό και εμπορικό αντίκτυπο της Κίνας εδώ.

Ας επιστρέψουμε στο κύριο θέμα συζήτησης: Κίνα και κρυπτογράφηση!

Κανονισμός λειτουργίας

Πέρυσι, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC), η οποία είναι το όργανο της κεντρικής αρχής που ρυθμίζει όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και είναι υπεύθυνη για τη σύνταξη της νομισματικής πολιτικής της χώρας, κατέστησε σαφές ότι η κρυπτογράφηση δεν είναι επιθυμητή.

Σύμφωνα με την αρχική δήλωση, που έγινε στις αρχές του 2018, Η πρόσβαση σε όλα τα εγχώρια και ξένα κρυπτονομίσματα και ιστότοπους ICO θα αποκλειστεί. Η Κίνα στοχεύει να περιορίσει όλες τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων με μια ισχυρή απαγόρευση συναλλαγματικών συναλλαγών.

Ο κορυφαίος οργανισμός οικονομικού σχεδιασμού πρότεινε επίσης νέους κανόνες που θα κλείσουν όλες τις τοπικές εγκαταστάσεις εξόρυξης κρυπτονομισμάτων.

Για να υπενθυμίσουμε σε όλους, η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων είναι η διαδικασία επικύρωσης συναλλαγών στο δίκτυο ψηφιακών μορφών χρημάτων όπως το Bitcoin ή το Ethereum και η λήψη κερμάτων ως ανταμοιβή. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε ισχυρό υλικό που θα καταναλώνει μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Κίνα φιλοξενεί τις μεγαλύτερες εκμεταλλεύσεις εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, λόγω της φθηνής ηλεκτρικής ενέργειας στις πλούσιες σε άνθρακα περιοχές της Σινγιάνγκ και της Εσωτερικής Μογγολίας. Οι κινέζοι ανθρακωρύχοι έχουν επίσης αναπτύξει τα μηχανήματά τους στις επαρχίες της νότιας Γιουνάν και του Σιτσουάν για να επωφεληθούν από τη φθηνή υδροηλεκτρική ενέργεια που διατίθεται στην περιοχή κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών.

Ωστόσο, οι Κινέζοι ανθρακωρύχοι πιθανότατα θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις βάσεις τους στο Γιουνάν και το Σιτσουάν και να εξετάσουν το ενδεχόμενο να μετακινηθούν σε ξένες χώρες εάν θέλουν να διατηρήσουν την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.

Αναμένεται ότι ως αποτέλεσμα των νέων νόμων, Εξόρυξη Bitcoin δεν θα κυριαρχείται πλέον από την Κίνα και θα αποκεντρωθεί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για τις αρχές που προσπαθούν να επιβάλουν Απαγόρευση εξόρυξης Bitcoin στην Κίνα.

Στις αρχές του 2018, οι κορυφαίοι ρυθμιστικοί φορείς χρηματοδότησης του Διαδικτύου της Κίνας εξέδωσαν επίσης ειδοποίηση σε εταιρείες να ξεκινήσουν την έξοδο από την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων λόγω του υψηλού κινδύνου κερδοσκοπίας εικονικών νομισμάτων. Η παραγγελία δεν ολοκληρώθηκε, αλλά πολλοί τοπικοί ανθρακωρύχοι αναγκάστηκαν να αναζητήσουν εναλλακτικές επιλογές σε χώρες όπως ο Καναδάς και οι ΗΠΑ.

Στα τέλη του 2018, ανακοινώθηκε επίσης ότι η Κίνα θα αποκλείσει την πρόσβαση σε περισσότερους από 120 ιστότοπους που λειτουργούν από υπεράκτιες ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων, παρέχοντας εμπορικές υπηρεσίες στους πολίτες της χώρας.

Οι εγχώριοι ιστότοποι που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του Bitcoin, θα παρακολουθούνται και θα κλείνουν επίσης.

Όλες αυτές οι ενέργειες, με στόχο την εξάλειψη σχεδόν κάθε ίχνος που οδηγεί σε κρυπτονομίσματα, συναλλαγές κρυπτονομισμάτων και αρχικές προσφορές νομισμάτων (ICO) τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, θα καταστρέψουν πλήρως την αγορά.

«Για να αποφευχθούν οικονομικοί κίνδυνοι, η Κίνα θα εντείνει τα μέτρα για την κατάργηση οποιωνδήποτε πλατφορμών στην ξηρά ή υπεράκτια που σχετίζονται με εικονικές συναλλαγές νομισμάτων ή ICO», δήλωσε μια δημοσίευση, που συνδέεται με την Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC).

Γιατί η Κίνα απαγόρευσε τις συναλλαγές και ανταλλαγές Bitcoin?

Απαγόρευση bitcoin της Κίνας

Ο κύριος λόγος πίσω από την ένταση τέτοιων ενεργειών είναι για την προστασία της τοπικής οικονομίας και την εξάλειψη των ανησυχιών της χρηματοοικονομικής αστάθειας.

Διακόπηκαν επίσης τα διαδικτυακά μέσα πολυμέσων που επικεντρώθηκαν στο Blockchain και στην κρυπτογράφηση. Αυτό ήταν αρκετά ατυχές επειδή μερικοί από αυτούς συγκέντρωσαν αρκετά εκατομμύρια δολάρια σε επιχειρηματικό κεφάλαιο. Το «φύλακα» της Κίνας στο Διαδίκτυο μπλόκαρε τους επίσημους δημόσιους λογαριασμούς τους πέρυσι λόγω παραβιάσεων των νέων κανονισμών.

Για να διευκρινίσει περαιτέρω πώς αισθάνεται η χώρα για τα κρυπτονομίσματα και την πιθανή εξάπλωσή τους στην καθημερινή μας ζωή, η κεντρική περιοχή Chaoyang του Πεκίνου εξέδωσε επίσης ειδοποίηση τον Αύγουστο του 2018, δηλώνοντας ότι τα ξενοδοχεία, τα κτίρια γραφείων και τα εμπορικά κέντρα δεν επιτρέπεται να διοργανώνουν εκδηλώσεις που προωθούν κρυπτονομίσματα.

Κίνα και ICO

Οι ICO είναι μια μορφή συγκέντρωσης κεφαλαίων μέσω της οποίας οι εταιρείες ανταλλάσσουν τα δικά τους, πρόσφατα δημιουργημένα κρυπτονομίσματα (που ονομάζονται tokens), για πληρωμές σε υπάρχοντα κρυπτονομίσματα, συνήθως καθιερωμένα όπως το Bitcoin ή το Ethereum. Με αυτόν τον τρόπο, οι επενδυτές ICO κερδίζουν όταν τα νέα τους μάρκα αρχίζουν να κερδίζουν αξία με ταχύτερο ρυθμό από το κρυπτονομίσμα που τους πληρώνουν κατά τη φάση του crowdsourcing.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές απαγόρευσαν επίσημα τους ICO. Περιγράφουν τους ICO ως «μη εξουσιοδοτημένη παράνομη δραστηριότητα συγκέντρωσης χρημάτων».

Οι ICO και οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα που πραγματοποιεί πράξεις ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων κλήθηκαν να μετακινήσουν τις δραστηριότητές τους σε χώρες όπου επιτρέπονται τέτοιες δραστηριότητες, όπως η Σιγκαπούρη.

Αποτελέσματα

αποτελέσματα από την απαγόρευση bitcoin της Κίνας

Από την επίσημη ανακοίνωση πέρυσι, σχεδόν 100 ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων και σχεδόν το ίδιο ποσό έργων ICO έχουν κλείσει στην Κίνα.

Ως αποτέλεσμα, το ζεύγος συναλλαγών Yuan-Bitcoin μειώθηκε σημαντικά από 90% σε λιγότερο από 5% των συνολικών συναλλαγών Bitcoin στον κόσμο, σύμφωνα με την Shanghai Securities News.

Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της κεντρικής τράπεζας είπε ότι, «Αν τα πράγματα εξακολουθούσαν να είναι όπως ήταν στην αρχή του έτους, πάνω από το 80 τοις εκατό του παγκόσμιου εμπορίου bitcoin και της χρηματοδότησης ICO θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα – πώς θα μοιάζουν τα πράγματα σήμερα; Είναι πραγματικά αρκετά τρομακτικό. “

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο περιορισμός των ανταλλαγών κρυπτονομισμάτων, των ICO και κάθε άλλης δραστηριότητας που σχετίζεται με την κρυπτογράφηση ήταν η απόλυτη σωστή απόφαση για τη χώρα.

ο Απαγόρευση κρυπτογράφησης της Κίνας οδήγησε σε έναν αυξανόμενο κύκλο εργασιών σε υπερπόντιες συναλλαγές, οδηγώντας σε φοροδιαφυγή συμμόρφωσης. Αυτό είναι αρκετά επικίνδυνο για το νομισματικό σύστημα λόγω της παράνομης έκδοσης κρυπτογράφησης. Αυτό θα περιλαμβάνει σχέδια και επιθέσεις μάρκετινγκ για απάτη των λιγότερων χρηστών κρυπτογράφησης από τα χρήματά τους.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) θεωρεί τα ψηφιακά νομίσματα ως παράνομα επειδή δεν εκδίδονται από κανένα αναγνωρισμένο νομισματικό ίδρυμα. Όχι μόνο αυτό, αλλά επειδή δεν έχουν κανένα νομικό καθεστώς, η Κίνα δεν έχει την τάση να τα κάνει ισοδύναμα με τα χρήματα και συμβουλεύει τους πολίτες τους για την κυκλοφορία τους ως νόμισμα.

Ωστόσο, πολλοί οικονομικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν επίσης ότι οι ρεαλιστικές επιπτώσεις της απαγόρευσης της ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων, των συναλλαγών και των ICO είναι χαμηλές και δεν υπάρχει τρόπος να απαγορευτεί εντελώς η διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η Κίνα φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό εκμεταλλεύσεων εξόρυξης Bitcoin στον κόσμο λόγω των πολλών περιοχών που προσφέρουν φτηνή επιδοτούμενη ηλεκτρική ενέργεια. Η εξόρυξη έχει μετατραπεί σε κερδοφόρα επιχείρηση για πολλούς Κινέζους. Η απαγόρευση από τις κινεζικές αρχές θα έχει σίγουρα αρνητικό αντίκτυπο στη συνολική αγορά κρυπτογράφησης. «Οι αυστηρότεροι κανονισμοί θα επηρεάσουν το σύμπαν κρυπτογράφησης, “ όπως λένε πολλοί ειδικοί και επιχειρηματίες, συμπεριλαμβανομένου του Wayne Cao, ο οποίος κατέχει μια επιχείρηση που πρόσφερε πρόσφατα 10 δισεκατομμύρια μάρκες σε ICO.

Άλλοι οικονομικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι είναι μόνο θέμα χρόνου πριν η Κίνα καταργήσει την απαγόρευση κρυπτογράφησης. Η ανθεκτική φύση των κρυπτονομισμάτων θα τους βοηθήσει να επιστρέψουν και με αυτό θα πρέπει να προγραμματίζονται και να εφαρμόζονται όλο και περισσότεροι κανονισμοί.

Τελικά, η εξεύρεση τρόπου απαγόρευσης ή αποτελεσματικής ρύθμισης της αποκεντρωμένης, εικονικής νομισματικής αγοράς χωρίς αποκεντρωμένες ρυθμίσεις και blockchain θα παραμείνει πράγματι μια μεγάλη πρόκληση για οποιονδήποτε ρυθμιστικό φορέα, ακόμα κι αν πρόκειται για την Κίνα για την οποία.

Επίσης, η απαγόρευση τοπικών πλατφορμών ICO και ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων δεν μπορεί να λύσει πραγματικά το πρόβλημα, καθώς πολλοί έμποροι και επιχειρηματίες στρέφονται σε υπερπόντιες πλατφόρμες για να συνεχίσουν να συμμετέχουν σε συναλλαγές εικονικού νομίσματος. Συνολικά, οι συναλλαγές ICO και εικονικού νομίσματος δεν μπορούν να αποσυρθούν πλήρως από την Κίνα, παρά την επίσημη απαγόρευση.

Έχουν σταματήσει να εμφανίζονται διαφημίσεις για κρυπτονομίσματα που είναι πιθανώς ένα από τα πιο ορατά αποτελέσματα των αυστηρών κανονισμών κρυπτογράφησης που τέθηκαν σε εφαρμογή πέρυσι.

Στην Κίνα, είναι πολύ κοινό για τους χρήστες να χρησιμοποιούν VPN (εικονικά ιδιωτικά δίκτυα) για την ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων, καθώς πολλές πλατφόρμες ανταλλαγής μεταφέρθηκαν είτε στην Ιαπωνία είτε στη Σιγκαπούρη. Ωστόσο, η προώθηση αυτών των πλατφορμών και η προσέλκυση νέων ανθρώπων μπορεί να είναι λίγο δύσκολη, καθώς η προώθηση σχετικών επιχειρηματικών προγραμμάτων μπορεί να σας βάλει στη φυλακή.

Η Ιαπωνία και η Σιγκαπούρη θα επωφεληθούν επίσης από τη νέα παραγγελία της PBOC, δηλώνοντας ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πρέπει να σταματήσουν να παρέχουν χρηματοδότηση σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με κρυπτονομίσματα στην Κίνα. Δεν μπορείτε να κατεδαφίσετε εντελώς τις συναλλαγές. Οι άνθρωποι που θέλουν να το κάνουν αυτό πρέπει να πάνε κάπου. Θα στραφούν στη Σιγκαπούρη και την Ιαπωνία και δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει η Κίνα.

Τελικές σκέψεις

Αν και πολλές χώρες και παγκόσμιοι επιχειρηματίες θεωρούν τη χρηματοδότηση blockchain, την ψηφιακή χρηματοδότηση και την έξυπνη χρηματοδότηση ως το επόμενο λογικό και πολύ ελκυστικό βήμα προς την αποκέντρωση του χρηματοοικονομικού κόσμου, υπάρχουν χώρες όπως η Κίνα που παραμένουν αρκετά μακριά από αυτήν την τάση.

Όχι μόνο μακρινό, αλλά προσπαθώντας να διασφαλίσουμε ότι όλες οι πλατφόρμες, καταστήματα και δραστηριότητες που σχετίζονται με την κρυπτογράφηση.

Η Κίνα θέλει να διασφαλίσει ότι η τεχνολογία blockchain δεν θα βλάψει τα συμφέροντα των καταναλωτών ούτε θα επηρεάσει τη σταθερότητα της χρηματοπιστωτικής αγοράς.

Και πάλι, υπάρχει όλο το ζήτημα της θεωρίας έναντι της πρακτικής. Άτομα που ενδιαφέρονται να διαπραγματευτούν, να εξορύξουν και να γίνουν μέλη της κοινότητας της ψηφιακής χρηματοδότησης θα μετεγκατασταθούν, θα χρησιμοποιήσουν VPN ή θα βρουν άλλους τρόπους για να εξασκήσουν αυτό που βρίσκουν ελκυστικό για αυτούς.

Ας συνοψίσουμε την κατάσταση για άλλη μια φορά:

 • Αν και η Κίνα φιλοξενεί τις μεγαλύτερες εκμεταλλεύσεις εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, πολλά ορυχεία Bitcoin στην Κίνα είχαν σταματήσει να λειτουργούν ή μετακινήθηκαν σε νέα τοποθεσία στις αρχές του 2018.

 • Οι ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων ή οι πλατφόρμες συναλλαγών απαγορεύτηκαν ουσιαστικά. Η εκτέλεση τέτοιων δραστηριοτήτων θεωρείται παράνομη και μπορεί να σας οδηγήσει σε φυλάκιση.

 • Παραγγέλθηκαν σε εμπορικές τράπεζες και εταιρείες πληρωμών Κλείστε όλους τους λογαριασμούς συναλλαγών Bitcoin και μην λειτουργείτε ή δεχτείτε οποιαδήποτε μορφή πληρωμών με κρυπτογράφηση ή διεξάγετε συναλλαγές κρυπτονομισμάτων.

 • Η προώθηση ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων ή συναλλαγών στο διαδίκτυο είναι παράνομη.

 • Όσον αφορά την απαγόρευση Bitcoin στην Κίνα, Η κατοχή Bitcoin εξακολουθεί να είναι νόμιμη, αλλά η διαπραγμάτευση είναι παράνομη.

Το μέλλον είναι θετικό

bitcoin μέλλον

Το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα έχουν επιστρέψει στο προσκήνιο των κινεζικών μέσων μετά από μερικά χρόνια στασιμότητας.

Αφού το Facebook ανακοίνωσε πρόσφατα το νέο του πρόγραμμα κρυπτογράφησης, με το όνομα Libra, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας, το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ανακοίνωσε ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών για τα κρυπτονομίσματα αυξάνεται. Η πρόσφατη αιχμή οφείλεται στο ότι το Bitcoin υποθέτει χαρακτηριστικά ενός «περιουσιακού στοιχείου ασφαλούς καταφυγίου», σε σύγκριση με τη μακροοικονομική επιβράδυνση και την τεράστια αστάθεια στις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές.

Τα κρυπτονομίσματα έχουν αρχίσει να δείχνουν σημάδια ανάκαμψης. Νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, οι αναζητήσεις θεμάτων που σχετίζονται με το Bitcoin στην Κίνα έχουν αυξηθεί.

Όχι μόνο αυτό, αλλά και το Huobi, a Κινεζική ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων εφαρμογή που μετεγκαταστάθηκε στη Σιγκαπούρη μετά την καταστολή στην Κίνα από το 2017-2018, ήταν δημοφιλές στο κατάστημα εφαρμογών της Κίνας για iOS.

Παρόλο που η κρυπτογράφηση έχει κερδίσει περισσότερη προσοχή στα μέσα ενημέρωσης φέτος, δεν έχουμε ακόμη δει εάν η Κίνα θα αποφασίσει να μαλακώσει τους κανονισμούς της έναντι του κρυπτονομίσματος ή όχι.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner