Cryptocurrency της Κίνας DCEP: Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα;

Τους τελευταίους μήνες, οι ανακοινώσεις που ενδέχεται να ξεκινήσουν σύντομα η κρυπτογράφηση της Κίνας προκάλεσαν μεγάλη ανησυχία και ενδιαφέρον.

Αλλά τι ακριβώς ελπίζει να κερδίσει η κρυπτογράφηση της Κίνας; Πόσο παρόμοιο θα είναι το εικονικό τους νόμισμα με το cryptocurrency γενικά?

Είναι πολύ πιθανό ότι δεν θα αποκεντρωθεί και θα είναι ένας τρόπος για τον έλεγχο του πληθυσμού της Κίνας ακόμη περισσότερο.

Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε τι ακριβώς γνωρίζουμε ήδη για τη νέα κρυπτογράφηση της Κίνας και τι υποτίθεται ότι ελπίζουν να κάνουν με αυτό.

Θέλετε να μάθετε πώς να ανταλλάσσετε κρυπτονομίσματα σαν επαγγελματίας; Πάρτε μας μάθημα κρυπτονομισμάτων!

Τι ελπίζει να κερδίσει η κρυπτογράφηση της Κίνας?

dcep, κρυπτογράφηση της Κίνας

Η κρυπτογράφηση της Κίνας είναι δημιουργήθηκε από την The People’s Bank Of China (PBOC) και ήταν εργάζεται πάνω από πέντε χρόνια και η τεχνολογία πίσω από την κρυπτογράφηση είναι έτοιμη από το 2018.

Δεν γνωρίζουμε ακόμη πότε θα αρχίσει να λειτουργεί, το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι θα ξεκινήσει «σύντομα».

Ορισμένες πηγές το πιστεύουν θα μπορούσε να ξεκινήσει στις 11 Νοεμβρίου 2019 το οποίο είναι γνωστό ως “Singles Day” και είναι μία από τις πιο πολυσύχναστες ημέρες της Κίνας για ψώνια.

Πιστεύεται ότι το κρυπτογράφηση θα λειτουργεί παράλληλα με το γιουάν, το εθνικό νόμισμα της Κίνας και οι χρήστες θα μπορούν να το χρησιμοποιούν διεθνώς.

Άλλοι το πιστεύουν πιθανότατα θα αντικαταστήσει πλήρως τα φυσικά μετρητά στην Κίνα. Δεν είναι ακόμη γνωστό πόσο πιθανό είναι αυτό.

Είναι ακόμα πολύ νωρίς και δεν γνωρίζουμε ακόμη τι θα ονομάζεται μικρότο έχω το ονομάσει “DC / EP‘ ή DCEP, που σημαίνει Ψηφιακό νόμισμα / Ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμών.

Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι το cryptocurrency έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στην Κίνα μεγαλύτερο έλεγχο στο χρηματοοικονομικό της σύστημα.

Ο σκοπός του DCEP

Σύμφωνα με τον Mu Changchun, αναπληρωτή διευθυντή του τμήματος Paying του PBOC, ο σκοπός της κρυπτογράφησης της Κίνας είναι ο ακόλουθος:

  • Περιορισμός της δημόσιας ζήτησης για άλλα κρυπτογραφικά στοιχεία.
  • Εδραίωση της εθνικής νομισματικής κυριαρχίας της Κίνας ·
  • Διασφάλιση ότι η κεντρική τράπεζα διατηρεί τον έλεγχο της νομισματικής πολιτικής που επηρεάζει το νόμισμα.
  • Αυξήστε την πιθανότητα των χρηστών να χρησιμοποιούν το νόμισμα.
  • Διανείμετε τον κίνδυνο να έχετε όλη την εξουσία απευθείας στα χέρια της κεντρικής τράπεζας.
  • Και ενθαρρύνετε τον ανταγωνισμό μεταξύ των οργανισμών που λαμβάνουν την κρυπτογράφηση.

Ο Mu είπε επίσης ότι το DCEP κρυπτογράφησης της Κίνας θα επιτρέψει στην κινεζική κυβέρνηση να το κάνει αποτελεσματικότερη παρακολούθηση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, δωροδοκίας και άλλων παράνομων συναλλαγών.

Η Κίνα θα μπορεί επίσης να παρακολουθεί τις συναλλαγές εντός και εκτός της Κίνας για να δει πώς χρησιμοποιούν οι άνθρωποι.

Αυτό θα τους δώσει μεγαλύτερη εικόνα για το πόσο καλά αποδίδει η κινεζική οικονομία και ενδεχομένως την παγκόσμια οικονομία εάν απογειωθεί παγκοσμίως.

Με αυτές τις πληροφορίες, οι πιστωτές θα είναι σε θέση να κάνουν με μεγαλύτερη ακρίβεια αξιολογεί την πιστοληπτική ικανότητα των δανειοληπτών επισης.

Ωστόσο, μια τέτοια ενέργεια αποτελεί επίσης έκκληση για ανησυχία, καθώς δίνει και στην Κίνα δυνητικά υπερβολικό έλεγχο.

Εξαιτίας αυτού, είναι πιθανό ότι άτομα από άλλα έθνη δεν θα θέλουν να το χρησιμοποιήσουν. Οι χώρες μπορούν ακόμη και να την απαγορεύσουν για αυτόν τον λόγο.

Επιπλέον, αυτό δεν συμβαδίζει με αυτό που συνήθως αντιπροσωπεύει το κρυπτογράφηση, το οποίο είναι η διαφάνεια και η απομάκρυνση των κεντρικών τραπεζών από τον έλεγχο του τρόπου λειτουργίας των χρημάτων.

Αυτό θα αποβάλει τους λάτρεις της κρυπτογράφησης.

Είναι το DCEP μια απάντηση στο Libra?

dcep και facebook libra

Εν μέρει, ναι.

Στην Κίνα, Libra του Facebook το έργο θεωρείται απειλή αυτό θα δώσει πάρα πολύ έλεγχο στην κρυπτογράφηση στις ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούσαν να τον ελέγξουν.

Και δεν ανησυχεί μόνο η Κίνα για το Libra, αλλά και πολλά άλλα έθνη ανησυχούν επίσης. Η Ινδία έχει ήδη ανακοινώσει τις προθέσεις της πιθανώς να απαγορεύσει το Libra.

Αν και οι Κινέζοι εργάζονταν για την κρυπτογράφηση τους πριν από την ανακοίνωση του Libra, μπορεί να συμβαίνει ότι η Libra επιτάχυνε τη σημασία της απελευθέρωσής της.

Αλλά η Κίνα δεν προσπαθεί απλώς να πολεμήσει το Libra του Facebook, προσπαθεί επίσης να εξαλείψει όλα τα κρυπτονομίσματα, ιδιαίτερα Bitcoin.

Ίσως γνωρίζετε ήδη ότι η σχέση της Κίνας με την κρυπτογράφηση δεν ήταν πάντα μεγάλη. Για αρχαριους, οι Κινέζοι απαγόρευσαν ICO υποστηρίζοντας ότι έως και το 90% από αυτά είναι δόλια.

Αλλά εδώ και πολύ καιρό, οι Κινέζοι προσπαθούν να διεκδικήσουν την κυριαρχία του γιουάν και να αντικαταστήσουν το δολάριο ΗΠΑ ως αποθεματικό νόμισμα των χωρών.

Περίπου το 58% όλων των συναλλαγματικών αποθεμάτων είναι σε δολάρια ΗΠΑ και το 40% του παγκόσμιου χρέους είναι σε δολάρια ΗΠΑ, σύμφωνα με το διεθνές νομισματικό ταμείο.

Η Κίνα μπορεί επίσης να προσπαθεί να παρακάμψει τη SWIFT και άλλους διεθνείς παρόχους πληρωμών που κυριαρχούν στη Δύση.

Τι θα συμβεί σε άλλα κρυπτονομίσματα που βασίζονται στην Κίνα?

Η εκκίνηση του DCEP από την Κίνα μπορεί να είναι κακές ειδήσεις τόσο για την Tron όσο και για τη NEO, δύο από τα μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα στον κόσμο.

Σύμφωνα με το CoinMarketCap τη στιγμή της γραφής, Το Tron είναι το 11ο μεγαλύτερο cryptocurrency και το NEO είναι το 22ο.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν νέα σχετικά με το τι θα συμβεί σε αυτά τα δύο κρυπτονομίσματα κατά την έναρξη της εθνικής κρυπτογράφησης της Κίνας.

Αν και πρέπει να ανησυχούν γιατί Η Κίνα μπορεί να επιδιώξει να τους απαγορεύσει.

Ή είναι πιθανό ότι θα πρέπει να κάνουν κάποιες σοβαρές αλλαγές. Και τα δύο κρυπτονομίσματα θα λειτουργούν με πολύ διαφορετικό τρόπο από αυτά της Κίνας.

Και οι δύο εστιάζουν σε έξυπνα συμβόλαια, κάτι που μπορεί να παραβλέψει το κρυπτογράφηση της DCEP της Κίνας.

Πώς θα λειτουργήσει?

ηλεκτρονική πληρωμή ψηφιακού νομίσματος

Τα σκαμπανεβάσματα του τρόπου λειτουργίας του κρυπτονομίσματος της Κίνας δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί.

Ίσως ακόμη και η Κίνα να μην αποκαλύψει τέτοιες πληροφορίες και η τεχνολογία πίσω από αυτήν να μην είναι ανοιχτού κώδικα και να διατηρείται μυστική.

Τάχα, DCEP θα μπορεί να διαχειρίζεται έως και 300.000 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο, αν και είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν αυτό είναι ακόμη δυνατό.

Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι άτομα και επιχειρήσεις θα μπορούν να κατεβάσουν ένα εικονικό πορτοφόλι με το οποίο θα μπορούν να μετατρέψουν το γιουάν τους σε κρυπτογράφηση.

Δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν αυτά τα πορτοφόλια θα εκδοθούν αποκλειστικά από το PBOC ή εάν ορισμένες ιδιωτικές εταιρείες θα μπορούν να εκδώσουν τις δικές τους.

Χωρίς εξόρυξη?

Είναι επίσης γνωστό ότι μόνο το PBOC θα είναι σε θέση να εκδώσει DCEP, το οποίο πιθανότατα σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει εξόρυξη.

Θα υπάρχει ένα σύστημα δύο επιπέδων όπου το PBOC και οι εμπορικές τράπεζες θα εκδώσουν DCEP, αν και η κεντρική τράπεζα θα πληρωθεί πλήρως για αυτό.

Εάν συμβαίνει αυτό, μπορεί να χρησιμοποιήσει μια απόδειξη πονταρίσματος, μια κατ ‘εξουσιοδότηση απόδειξη πονταρίσματος ή παρόμοιο αλγόριθμο για την επικύρωση συναλλαγών και τη δημιουργία νέων νομισμάτων.

Όλες οι επικυρώσεις πιθανότατα θα περάσουν απευθείας μέσω του PBOC με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί σήμερα το γιουάν.

Για τους λάτρεις της κρυπτογράφησης, αυτό δεν είναι πολύ ελκυστικό και μπορεί επίσης να σημαίνει ότι το DCEP θα είναι πιο ευάλωτο σε επίθεση.

Αλλά αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι η Κίνα μπορεί απλώς να μην χρησιμοποιεί κανέναν από αυτούς τους αλγόριθμους και το κρυπτογράφηση θα λειτουργεί παρόμοια με τη Visa ή οποιονδήποτε άλλο κεντρικό επεξεργαστή πληρωμών.

Αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι όταν πρόκειται για επιτόπια διακυβέρνηση, όλες οι αποφάσεις θα περάσουν επίσης από το PBOC.

Οι φυσιολογικοί άνθρωποι πιθανότατα δεν θα έχουν λόγο ή ψήφο για το πώς αυξάνεται η κρυπτογράφηση με την πάροδο του χρόνου.

Η κρυπτογράφηση της Κίνας είναι πιστεύεται ότι δεν έχει αλγόριθμο για τον περιορισμό της προσφοράς, όπως το Bitcoin, το PBOC θα διατηρήσει τον πλήρη έλεγχο.

Οι έμποροι θα μπορούν να επωφεληθούν από το κρυπτογράφηση της Κίνας?

κρυπτογράφηση της Κίνας

Ενδεχομένως, αυτό μπορεί να είναι δυνατό.

Αν και αντί να αντικαταστήσει το γιουάν, η κρυπτογράφηση της Κίνας θα λειτουργήσει παράλληλα, μπορεί ακόμη και να συνδεθεί μεταξύ τους ως προς την αξία.

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι όταν διαπραγματεύεστε το κρυπτογράφηση, απλώς ανταλλάσσετε το γιουάν.

Οι πρώτες εταιρείες που θα αποκτήσουν το DCEP θα είναι η Alibaba και η Tencent μαζί με την Union Pay, μια ένωση κινεζικών τραπεζών.

Και έτσι, είναι πολύ πιθανό οι άνθρωποι να πάρουν πρώτα τα χέρια τους στην κρυπτογράφηση μέσω αυτών των οργανισμών.

Μερικοί έχουν υποθέσει εάν Η κρυπτογράφηση της Κίνας θα μπορούσε να είναι το επόμενο stablecoin. Πολλά σταθερά νομίσματα, ιδιαίτερα στην περίπτωση του Tether έχουν αποδειχθεί ότι δεν είναι τόσο σταθερά.

Στην περίπτωση του Tether, η κρυπτογράφηση έπρεπε να συνδέεται με την αξία του δολαρίου ΗΠΑ, αλλά με την πάροδο του χρόνου αποκαλύφθηκε ότι δεν ήταν.

Ένα παρόμοιο φαινόμενο θα μπορούσε να συμβεί με το DCEP και το γιουάν.

Η Κίνα δεν είναι η μόνη χώρα που δημιουργεί ένα εθνικό κρυπτογράφηση. Η Βενεζουέλα δημιουργεί επίσης τη δική της υποστήριξη από το αποθεματικό πετρελαίου που ονομάζεται «Petro».

Βασικά σημεία

Εάν θυμάστε κάτι από αυτό το άρθρο, επισημάνετε αυτά τα βασικά σημεία.

  • Η κρυπτογράφηση της Κίνας DCEP ουσιαστικά θα είναι μια εικονική έκδοση του γιουάν. Υποτίθεται ότι θα αντικαταστήσει όλα τα φυσικά μετρητά.
  • Θα διανεμηθεί και θα ελεγχθεί από τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας. Θα αποφασίσουν πώς θα αναπτυχθεί και θα ελέγξουν πόσο δημιουργείται.
  • Η Κίνα ελπίζει DCEP θα ξεπεράσει το Bitcoin και το δολάριο ΗΠΑ διεθνώς. Για πολύ καιρό, η Κίνα ψάχνει να κάνει το γιουάν παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.
  • DCEP είναι πιθανό να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2020. Αν και εργάζεται πάνω σε αυτό για πέντε χρόνια, η επικείμενη έναρξη του Libra μπορεί να έχει επιταχύνει τις προσπάθειες της Κίνας.

Μάθετε να κάνετε συναλλαγές με το μάθημα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων

Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με άλλα κρυπτονομίσματα και πώς να τα ανταλλάξετε; Στη συνέχεια, εγγραφείτε στο μάθημα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων!

Αν σας άρεσε να διαβάζετε αυτό το άρθρο από Εκπαίδευση συναλλαγών, παρακαλώ δώστε το σαν και μοιραστείτε το με οποιονδήποτε άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρει επίσης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner