Επενδύοντας στο Ethereum – Πρέπει να επενδύσετε στο Ethereum το 2021;

Όπου το Bitcoin είναι ο βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων, το Ethereum είναι η βασίλισσα. Μαζί, αυτά τα δύο κρυπτονομίσματα κυριαρχούν στην αγορά κρυπτογράφησης. Το Bitcoin και το Ethereum έχουν καθιερωθεί καλά. Για κάθε επενδυτή, νέο ή παλιό, και τα δύο αυτά κρυπτονομίσματα έχουν εξαιρετικές προοπτικές. Για ένα καλό επενδυτικό χαρτοφυλάκιο κρυπτονομισμάτων, η συμπερίληψη Bitcoin και Ethereum μπορεί ακόμη και να θεωρηθεί απαραίτητη.

Για οποιαδήποτε επένδυση, το πιο σημαντικό μέρος είναι οι κινητήριες δυνάμεις της τιμής του περιουσιακού στοιχείου. Οι οδηγοί της τιμής ενός περιουσιακού στοιχείου δίνουν στους επενδυτές μια ιδέα για το τι να περιμένουν από την επένδυση στο μέλλον, κοντά ή μακριά, καθώς η ανάλυση των παραγόντων που καθορίζουν την τιμή είναι μια σαφής ένδειξη των κινήσεων δράσης των τιμών. Ως εκ τούτου, ρωτάμε:

Τι οδηγεί πραγματικά την τιμή του Ethereum?

Οι τρεις σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή του Ethereum:

 1. Συσχέτιση με το Bitcoin
 2. Η πλατφόρμα του Ethereum
 3. Υιοθεσία

Πρέπει να επενδύσετε στο Ethereum το 2021?

Γιατί πρέπει να σκεφτείτε να συμπεριλάβετε το Ethereum στο χαρτοφυλάκιο κρυπτογράφησής σας το 2021?

Το Ethereum θεωρείται ως μια ισχυρή επένδυση σε σχέση με άλλα κρυπτονομίσματα. Παρά τις διακυμάνσεις στην ιστορία του Ethereum, αναλυτές κρυπτογράφησης και ειδικοί συμφωνούν ότι η τιμή του Ethereum θα αυξηθεί περαιτέρω το 2021 και μετά.

Το Ethereum 2.0, η δεύτερη έκδοση του Ethereum, είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι αναλυτές κρυπτογράφησης είναι εξαιρετικά θετικοί για το μέλλον του ethereum και την απόδοση των τιμών του.

Το Ethereum είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο καθιερωμένα νομίσματα στην αγορά. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτογράφηση και έχει διατηρήσει την κατάταξή του. Ο σκοπός της κρυπτογράφησης είναι να παρέχει μια πλατφόρμα για έξυπνα συμβόλαια. Η Ethereum, μέσω της πλατφόρμας ανάπτυξης, δημιούργησε επίσης αποκεντρωμένες εφαρμογές και αποκεντρωμένη χρηματοδότηση. Αν και τα νέα κρυπτονομίσματα παρόμοια με το Ethereum υποστηρίζουν πλέον έξυπνα συμβόλαια, DeFi και dApps, το Ethereum παραμένει ο πρωτοπόρος αυτών των καινοτομιών. Περισσότερα από 250.000 κρυπτονομίσματα βασίζονται στην πλατφόρμα του Ethereum, με μερικά από αυτά να είναι τα κορυφαία όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση της αγοράς.

Παράγοντες τιμών του Ethereum

Η αγορά κρυπτονομισμάτων λειτουργεί με μοναδικό τρόπο. Σε μια παραδοσιακή αγορά, η ζήτηση και η προσφορά – οι δυνάμεις της αγοράς ή το αόρατο χέρι του Adam Smith – καθορίζει τις τιμές. Ωστόσο, δεδομένου ότι η αγορά κρυπτογράφησης δεν είναι παραδοσιακή, δεν λειτουργεί ούτε ως μία.

Η προσφορά κρυπτονομισμάτων είναι περιορισμένη, πράγμα που σημαίνει ότι το αποθεματικό προσφοράς δεν μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί για να καλύψει τη ζήτηση και να δημιουργήσει μια ισορροπία. Αυτός είναι επίσης ένας από τους λόγους για τους οποίους τα κρυπτονομίσματα είναι μια τέτοια επενδυτική επένδυση – δεν υπάρχει τιμή ισορροπίας, ώστε οι τιμές να μπορούν να αυξηθούν πέρα ​​από τη φαντασία.

Η τρέχουσα διαθέσιμη προσφορά νομισμάτων της Ethereum ισούται με τη συνολική προσφορά της – στα 114,402 εκατομμύρια – επομένως, οι παράγοντες της ζήτησης επηρεάζουν την τιμή του.

1. Συσχέτιση με το Bitcoin

Το Bitcoin είναι ο ηγέτης της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Όντας το πρώτο κρυπτογράφηση, κατέχει μεγάλη δύναμη στην αγορά. Το Bitcoin συσχετίζεται επίσης θετικά με άλλα κρυπτονομίσματα. Ως εκ τούτου, οποιεσδήποτε θετικές αλλαγές στο Bitcoin είναι επωφελείς για ολόκληρη την αγορά.

Η βασίλισσα και ο βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων, λοιπόν, έχουν σημαντική θετική συσχέτιση – συνήθως πάνω από 0,8. Ωστόσο, δεν έχουν πάντα θετική συσχέτιση. Επί του παρόντος, η συσχέτιση μεταξύ των δύο κρυπτονομισμάτων μπορεί να παρατηρηθεί ότι μειώνεται.

2. Η πλατφόρμα Ethereum

Η Ethereum επαναφέρει την αγορά κρυπτογράφησης με την ίδρυσή της. Το Ethereum έφερε καινοτομίες όπως έξυπνα συμβόλαια, αποκεντρωμένη χρηματοδότηση και αποκεντρωμένες εφαρμογές. Τα DeFi και dApps θεωρούνται το μέλλον και το Ethereum θεωρείται ο πρωτοπόρος τους, γεγονός που θέτει το cryptocurrency σε πλεονέκτημα.

Ωστόσο, το Ethereum είναι ένα από τα παλαιότερα κρυπτονομίσματα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει ενσωματώσει τη νεότερη διαθέσιμη τεχνολογία, την οποία τα περισσότερα ανταγωνιστικά κρυπτονομίσματα έχουν χρησιμοποιήσει.

Το Ethereum αντιμετώπισε προβλήματα με δυνατότητα κλιμάκωσης και αποτελεσματικότητας, αλλά οι προγραμματιστές εργάζονται συνεχώς στην πλατφόρμα. Μια νέα ενημέρωση πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα – Ethereum 2.0. η πλατφόρμα μετακινείται από τον παλαιότερο μηχανισμό απόδειξης εργασίας στο πιο πρόσφατο Proof of Stake. Έχουν επίσης ληφθεί και άλλα μέτρα για τη βελτίωση της ταχύτητας και της επεκτασιμότητας. Αυτή η ενημέρωση της πλατφόρμας θα αυξήσει σίγουρα την αξία της κρυπτογράφησης.

3. Υιοθέτηση

Το ποσοστό υιοθέτησης οποιουδήποτε κρυπτονομίσματος είναι ένας σημαντικός παράγοντας αύξησης των τιμών. Το ποσοστό υιοθέτησης δείχνει τη ζήτηση για κρυπτογράφηση. Το Ethereum είναι γνωστό για τα καινοτόμα έξυπνα συμβόλαια, τα dApps και το DeFi.

Το μέλλον είναι ψηφιακό και το Ethereum λειτουργεί ως μια περιζήτητη πλατφόρμα για αποκεντρωμένες εφαρμογές και χρηματοδότηση.

Καθώς αυξάνεται η υιοθέτηση του Ethereum, περισσότεροι αγοραστές μετατοπίζουν τις μετατοπίσεις ισχύος στην αγορά και όχι σε πωλητές, γεγονός που αυξάνει την τιμή του κρυπτονομίσματος.

Θα σκεφτόσασταν να επενδύσετε σε Ethereum ETH?

Bitcoin εναντίον Ethereum

Καθώς η Ethereum συνέχισε την ανοδική της τάση στο πρόσφατο bull bull, παρόλο που το Bitcoin έχασε αξία, ο βασιλιάς και η βασίλισσα θεωρούνταν τελικά ως ανταγωνιστές. Και ακούστηκαν περισσότερες κραυγές για το πώς το Ethereum πρόκειται να εκθρονίσει τον βασιλιά έγινε γνωστό.

Ο αρχικός σκοπός του Bitcoin ήταν να λειτουργεί ως μέσο ανταλλαγής, αλλά η κρυπτογράφηση δεν φαίνεται κατάλληλη για την εκπλήρωση αυτού του ρόλου. Τα κρυπτονομίσματα λειτουργούν ως ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές όταν συντρίβεται η παραδοσιακή αγορά – όπως το πώς παρατηρήθηκε κατά τη συντριβή του χρηματιστηρίου του 2020 λόγω της επιδημίας του κοροναϊού. Δεδομένου ότι το Bitcoin κυριαρχεί στην αγορά κρυπτογράφησης, είναι η πιο περιζήτητη επιλογή.

Αυτό καθιστά το Bitcoin περισσότερο από ένα περιουσιακό στοιχείο από ένα μέσο ανταλλαγής. Μόνο η τιμή του Bitcoin το καθιστά ανέφικτο να λειτουργεί ως μέσο ανταλλαγής. Στη συνέχεια, το Bitcoin είναι επίσης ένα παλιό νόμισμα και πάσχει από επεκτασιμότητα και αναποτελεσματικότητα.

Για παράδειγμα, το Bitcoin μπορεί να επεξεργαστεί τέσσερις συναλλαγές σε ένα δευτερόλεπτο, ενώ το Ethereum επιδιώκει 20 συναλλαγές ένα δεύτερο. Ερευνα από τον Economist διαπίστωσε ότι ένα σημαντικό μέρος του Bitcoin – το ένα τρίτο – διατηρείται για επενδυτικούς σκοπούς, ενώ η αξία του Bitcoin που χρησιμοποιείται για τη διευκόλυνση των συναλλαγών είναι σχετικά μικρή.

Με αυτό είπε, Ethereum, ως προς το πώς αντιμετωπίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Bitcoin, μετά την αναβάθμιση του Ethereum 2.0, η βασίλισσα αποτελεί μια βιώσιμη επιλογή για το θρόνο του Bitcoin.

Διαβάστε περισσότερα: Ethereum Vs. Bitcoin: Είναι το Ethereum καλύτερη επένδυση από το Bitcoin?

Ethereum Performance στο πρόσφατο Bull Run

Η αρχή του νέου έτους είδε μια συνέχεια του bull bull που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2021. Η αγορά κρυπτονομισμάτων σημείωσε τεράστια άνθηση, με τα κρυπτονομίσματα να δημιουργούν νέα υψηλά όλων των εποχών ή κοντά σε υψηλά επίπεδα όλων των εποχών. Το Ethereum ακολούθησε στενά το Bitcoin καθ ‘όλη τη διάρκεια του bull, και όταν το Bitcoin άρχισε να χάνει αξία, οι αναλυτές περίμεναν το ίδιο από το Ethereum.

Ωστόσο, έγινε μια ευχάριστη έκπληξη όταν η Ethereum συνέχισε την ανοδική της πορεία παρά το Bitcoin. Το Ethereum έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών και σήμερα είναι στα 1649 $. Η βασίλισσα των κρυπτονομισμάτων εξακολουθεί να διατηρεί την ανοδική της τάση, και οι αναλυτές περιμένουν καλά πράγματα από το κρυπτογράφηση.

Το Ethereum έχει στενή σχέση με το Bitcoin, το οποίο συνήθως το καθιστά δεύτερη επιλογή στο Bitcoin ή απλώς μια συνοδευτική επιλογή με το Bitcoin. Το Ethereum πρέπει να ανατρέψει το Bitcoin στην αγορά κρυπτογράφησης για να καθιερωθεί ως ένα ακόμη ισχυρότερο κρυπτογράφηση.

Καθώς οι επενδυτές αντιλαμβάνονται το Ethereum ως μια ανεξάρτητη, βιώσιμη επιλογή για επενδύσεις, θα κερδίσει επ ‘αόριστον αξία και αυτό είναι κάτι που προσπαθούσε να κάνει το Ethereum τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Πρόβλεψη τιμής Ethereum

Αναβάθμιση Ethereum 2.0

Το Eth2 είναι η πιο σημαντική αναβάθμιση στην ιστορία του κρυπτονομίσματος. Οι προγραμματιστές έχουν σχεδιάσει μνημειακές αλλαγές που θα βελτιώσουν σημαντικά την πλατφόρμα. Το Ethereum έχει γίνει μια από τις πιο αξιόπιστες πλατφόρμες για αποκεντρωμένες εφαρμογές και αποκεντρωμένη χρηματοδότηση. Αλλά καθώς το δίκτυο κέρδισε δημοτικότητα, η αυξημένη χρήση οδήγησε στην αποκάλυψη πολλών προβλημάτων που σχετίζονται με την επεκτασιμότητα. Ως εκ τούτου, η αναβάθμιση Eth2 είναι έτοιμη να φέρει επανάσταση στην τεχνολογία της πλατφόρμας.

Πολλές σημαντικές αλλαγές βρίσκονται σε εξέλιξη. Με τη μετάβαση αναβάθμισης από το τρέχον δίκτυο στο νέο, αναπτύχθηκε ένα ενδιάμεσο δίκτυο που ονομάζεται Beacon Chain. Το Beacon Chain λειτουργεί από τον Δεκέμβριο του 2021 και θα διευκολύνει τη μετάβαση. Ο μηχανισμός συναίνεσης εξόρυξης, δηλαδή το Proof to Work (PoW), σχεδιάζεται να μετατοπιστεί σε μηχανισμό Proof of Stake (PoS). Το Proof of Stake αυξάνει την αποδοτικότητα του δικτύου καθώς ο μηχανισμός απαιτεί συγκριτικά λιγότερη ενέργεια.

Οι κόμβοι αλυσίδας Shard αναμένεται να αυξήσουν την απόδοση του δικτύου κατά 64 φορές. Η αναβάθμιση έχει προγραμματιστεί σε τέσσερις φάσεις και είναι πιθανό να ολοκληρωθεί έως το 2022. Η ανακοίνωση για την έναρξη της αναβάθμισης Ethereum 2.0 έως τον Δεκέμβριο του 2021 μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως ένας από τους λόγους αύξησης των τιμών. Ως εκ τούτου, η ενημέρωση είναι πιθανό να αυξήσει σημαντικά την τιμή του Ethereum καθώς αντιμετωπίζει τα θέματα που αντιμετωπίζει η Ethereum αυτήν τη στιγμή.

Μελλοντικές προβλέψεις τιμών Ethereum

Ένα ερευνητικό έγγραφο από το Οικονομολόγος αποκαλύπτει ότι το Ethereum έχει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης στο μέλλον – δεδομένης της τιμής του.

Ο 5ετής προβλεπόμενος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης του Ethereum από τον Economist ορίζεται στο 136%, ενώ για λόγους σύγκρισης, ο προβλεπόμενος ρυθμός ανάπτυξης του Bitcoin είναι μόλις 10%. Η εφημερίδα προέβλεπε επίσης μια τιμή 5 ετών και για τα δύο κρυπτονομίσματα.

Η πρόβλεψη τιμής για το Ethereum είναι 868 $, κάτι που μπορεί να μην φαίνεται εντυπωσιακό, αλλά το Bitcoin προβλέπεται να έχει τιμή μόνο 988 $.

Η Wallet Investor δεν προέβλεψε τεράστια άνοδο στην τιμή του Ethereum το 2021. Το Ethereum προβλέπεται να παραμείνει σχετικά σταθερό καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, από χαμηλά $ 1.000 έως υψηλό 1.600 $.

Διάγραμμα πρόβλεψης τιμής ethereum

Σύμφωνα με το Long Forecast, το Ethereum προβλέπεται να ξεπεράσει τα 5.000 $ μέχρι το τέλος του 2021. Οι προβλέψεις τους δείχνουν ότι το Ethereum ανεβαίνει σε αξία για το προβλέψιμο μέλλον. Το Long Forecast προβλέπει επίσης ότι το Ethereum θα χτυπήσει το 2023. Αφού αυξήθηκε σε 6000 $ το 2022, η κρυπτογράφηση βασίλισσας αναμένεται να μειωθεί περίπου 2.000 $ το 2023.

Πλεονεκτήματα της επένδυσης στο Ethereum

Εδώ είναι τα καλύτερα πράγματα για το Ethereum:

✅ Κυκλοφόρησε το 2015. είναι ένα από τα παλαιότερα κρυπτονομίσματα.

✅ Το Ethereum είναι γνωστό ως βασίλισσα του βασιλιά του Bitcoin λόγω της ισχυρής του βάσης.

✅ Κυκλοφόρησε ως πλατφόρμα ανάπτυξης για έξυπνες συμβάσεις, αποκεντρωμένες εφαρμογές και χρηματοδότηση.

✅ Το Ethereum βρίσκεται σήμερα σε ανοδική τάση καθώς καθιέρωσε το υψηλό όλων των εποχών.

✅ Η κρυπτογράφηση λέγεται ότι κατέχει κολοσσιαίο δυναμικό – ακόμη περισσότερο από το Bitcoin.

✅ Το Ethereum είναι προσιτό σε σύγκριση με το Bitcoin.

✅ Η αναβάθμιση Eth2 θα φέρει σημαντικές αλλαγές και βελτιώσεις στην πλατφόρμα και πιθανότατα θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών.

Μειονεκτήματα Της επένδυσης στο Ethereum

Εδώ είναι τα πιο αδύναμα μέρη για το Ethereum:

❌ Το Ethereum αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό από το Bitcoin καθώς και νέα κρυπτονομίσματα που έχουν ενσωματώσει την πιο προηγμένη διαθέσιμη τεχνολογία στις πλατφόρμες τους.

❌ Όπως είναι πιθανό μετά από ένα bull bull, ορισμένες προβλέψεις εκτιμούν μια απότομη πτώση της τιμής του Ethereum.

Κατώτατη γραμμή: Επένδυση στο Ethereum 2021

Οι προβλέψεις για κρυπτονομίσματα είναι μικτές. Ενώ ορισμένες πλατφόρμες προτείνουν φαινομενική ανάπτυξη, άλλες δεν είναι τόσο αισιόδοξες.

Το Ethereum σημείωσε αύξηση 1200% από τον Μάρτιο του 2020 και προς το παρόν συνεχίζει να ανεβαίνει. Ωστόσο, η αγορά κρυπτονομισμάτων είναι βάναυση και μπορεί να αναμένεται απότομη πτώση της αξίας ενός κρυπτονομίσματος μετά από υψηλή ανάπτυξη, όπως φαίνεται στην τρέχουσα περίοδο. Οι διορθώσεις ενδέχεται να αναλάβουν το Ethereum. Σε τελική ανάλυση, είναι ένα περιουσιακό στοιχείο υψηλού κινδύνου και υψηλής ανταμοιβής.

eToro – Η καλύτερη πλατφόρμα για επένδυση στο Ethereum

Το eToro έχει αποδειχθεί αξιόπιστο στον κλάδο της κρυπτογράφησης εδώ και πολλά χρόνια – σας προτείνουμε να τα δοκιμάσετε.

Τα εικονικά νομίσματα είναι εξαιρετικά ασταθή. Το κεφάλαιό σας κινδυνεύει.

Βασικά σημεία

 • Οι οδηγοί της τιμής του Ethereum είναι η συσχέτιση με το Bitcoin, το δίκτυο της Ethereum και η αυξημένη υιοθέτηση.
 • Το Ethereum, που κυκλοφόρησε το 2015, έχει κεφαλαιοποίηση αγοράς 189 δισεκατομμυρίων δολαρίων και είναι μια πλατφόρμα για έξυπνες συμβάσεις, αποκεντρωμένες εφαρμογές και χρηματοδότηση.
 • Το Ethereum πιθανότατα μπορεί να αντικαταστήσει το Bitcoin στην αγορά, καθώς το Bitcoin πάσχει από σημαντικές ανεπάρκειες.
 • Η Ethereum σημείωσε ένα υψηλό όλων των εποχών στα 1649 $ στην πρόσφατη bull bull. Επίσης, αντίθετα με τον κανόνα της αγοράς και ανέβηκε παρά την απώλεια αξίας του Bitcoin.
 • Η αναβάθμιση Eth2 έχει προγραμματιστεί να φέρει ουσιαστικές βελτιώσεις στην πλατφόρμα, όπως οι αλυσίδες Shard και η μετάβαση στο μηχανισμό συναίνεσης Proof to Stake.
 • Η αναβάθμιση έχει προγραμματιστεί σε τέσσερις φάσεις και είναι πιθανό να ολοκληρωθεί έως το 2022.
 • Η έρευνα του Economist προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 5 ετών 136% και τιμή 5 ετών 868 $.
 • Οι Long Forecasts προβλέπουν αξία μεγαλύτερη από 6.000 $ μέχρι το τέλος του 2023.
 • Το Wallet Investor είναι αισιόδοξο για την πρόβλεψη τιμών του κρυπτονομίσματος.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να επενδύσετε στο Ethereum: Ο απόλυτος οδηγός για αρχάριους για επενδύσεις στο ETH

7 Κορυφαία κρυπτονομίσματα που θα μπορούσαν να σας κάνουν εκατομμυριούχο το 2021

Τι θα οδηγήσει στην τιμή του Ethereum το 2021?

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της επένδυσης στο Ethereum, θα είναι εκατομμυριούχος δημιουργός?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner