Όρος Gox: Η ιστορία του μεγαλύτερου εισβολέα Bitcoin

Όρος Το Gox ήταν το πρώτο μεγάλο χρηματιστήριο Bitcoin που υπήρχε ποτέ και ήταν εξαιρετικά δημοφιλές ενώ ήταν online.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, κυριάρχησε στην αγορά κρυπτογράφησης και ήταν το μόνο πραγματικά αξιόπιστο μέρος που οι άνθρωποι μπορούσαν να πάνε για να πάρουν τα χέρια τους Bitcoin.

Δυστυχώς όμως, όπως ίσως γνωρίζετε ήδη, Mt. Ο Gox συνετρίβη και έκαψε, και έως το 2015 χρεοκόπησε και έχασε πολλούς ανθρώπους πολλά χρήματα στη διαδικασία.

Καταλαβαίνοντας τι συνέβη στο Mt. Gox, οι έμποροι κρυπτογράφησης μπορούν να είναι πιο προσεκτικοί με το κεφάλαιό τους και να λαμβάνουν προφυλάξεις για να διασφαλίσουν ότι δεν θα γίνουν «goxed».

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε την άνοδο και την πτώση του βουνού. Το Gox και τα μαθήματα που μπορούν να πάρουν οι έμποροι κρυπτογράφησης από την κατάρρευση του.

Θέλετε να μάθετε πώς να ανταλλάσσετε κρυπτονομίσματα σαν επαγγελματίας; Πάρτε μας μάθημα κρυπτονομισμάτων!

Πώς το Mt. Έναρξη Gox?

έναρξη του Mt Gox, ανταλλαγή bitcoin

Όρος Το Gox δημιουργήθηκε από τον Jed McCaleb (ο οποίος ίδρυσε επίσης τους Ripple και Stellar) το 2011 από την απογοήτευση για το πόσο δύσκολο ήταν να πάρει τα χέρια του στο Bitcoin.

Το όνομά του βασίζεται στο παιχνίδι της κάρτας συναλλαγών Magic the Gathering και σημαίνει «Magic The Gathering Online Exchange» και ήταν αρχικά ένας ιστότοπος για την αγορά και πώληση καρτών.

2011, Όρος Gox έγινε ο πρώτος αξιόπιστος ιστότοπος που μετατράπηκε σε δολάρια ΗΠΑ Bitcoin. Δεν υπήρχε πραγματική εναλλακτική λύση εκείνη την εποχή, υποτίθεται ότι είχε έως και το 98% του παγκόσμιου μεριδίου αγοράς του Bitcoin.

Η εταιρεία αναπτύχθηκε εξαιρετικά γρήγορα. Καθώς το Bitcoin έγινε πιο δημοφιλές, Όρος Gox από 3.000 σε 60.000 πελάτες μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Αυτό συνέπεσε με την αύξηση της τιμής του Bitcoin από λιγότερο από 1 $ στις αρχές του 2011 σε 30 $ έως τον Ιούνιο του 2011.

Σε αυτό το σημείο, ωστόσο, η McCaleb είχε ήδη πουλήσει το μεγαλύτερο μέρος της εταιρείας στον Mark Karpelès, Γάλλο που ζούσε στην Ιαπωνία.


Εκεί ξεκίνησε το πρόβλημα.

Έμμεση σχέση με το Silk Road

Χωρίς Όρος Το Gox, το Silk Road μπορεί να μην έχει ανέβει για να γίνει αυτό που έγινε.

Πολλοί χρήστες του Mt. Η Gox το χρησιμοποιούσε για να αγοράσει Bitcoin το οποίο στη συνέχεια θα χρησιμοποιούσε στο Silk Road για να αγοράσει παράνομα ναρκωτικά.

Το ένα τρίτο έως το ήμισυ όλων των συναλλαγών στις Όρος Gox συνδέθηκαν με το Silk Road. Είναι πιθανό ο Όρος Ο Γκοξ το ήξερε για αυτό και ίσως έμμεσα επωφελήθηκε από αυτό.

Η επιτυχία του Silk Road έφερε περισσότερα μάτια προς το Mt. Gox και σύντομα θα γινόταν ένα μεγάλο ζήτημα για αυτούς.

Ποιος είναι ο Mark Karpelès?

Mark Karpeles, Διευθύνων Σύμβουλος του Mt Gox

Ο Mark Karpelès ήταν ο κάτοχος της πλειοψηφίας και διευθύνων σύμβουλος του Mt. Gox από το 2011 έως το 2015.

Έβλεπε την τεράστια επιτυχία του Mt. Το Gox καθώς και η καταστροφική του πτώση, για την οποία πολλοί τον κατηγορούν.

Δύο χρόνια στην πορεία του ως ιδιοκτήτης του βουνού. Gox, η εταιρεία είχε πάνω από 1 εκατομμύριο χρήστες και η εταιρεία αυξήθηκε με ταχύ ρυθμό.

Ο Karpelès ήταν ένας ασυνήθιστος τύπος και αγαπούσε να ξοδεύει τα χρήματά του από το Mt. Gox.

Ωστόσο, δεν ήταν πολύ επαγγελματίας στο πώς χειρίστηκε Όρος Gox και η κακή ηγεσία του οδήγησε στην κατάρρευση της εταιρείας. Δεν είχε εμπειρία στη διοίκηση μιας τόσο μεγάλης εταιρείας.

Ο Karpelès υποτίθεται ότι πίστευε ότι επειδή το Bitcoin δεν ήταν «πραγματικό» νόμισμα, ότι κανένας από τους κανόνες δεν εφαρμόστηκε και έτσι μπορούσε να κάνει ό, τι ήθελε.

Όρος Gox ήταν εξαιρετικά οργανωμένη. Δεν υπήρχε CTO και COO.

Οι άνθρωποι το ονόμασαν «ευρύτερη και μικρότερη πυραμίδα» δομή μιας εταιρείας. υπήρχε ο Karpelès στην κορυφή και μετά όλοι οι άλλοι στο κάτω μέρος.

Το γραφείο ήταν πολύ δραματικό λόγω της έλλειψης παραγγελίας που μπορεί επίσης να συνέβαλε στην πτώση της εταιρείας.

Όρος Το Gox περνάει από ταραγμένους καιρούς

Όρος Ο Gox διαλύθηκε κομμάτι-κομμάτι.

Η πρώτη μεγάλη κίνηση εναντίον του Mt. Ο Gox ήρθε όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ εφάρμοσε νόμους για το πώς Bitcoin θα μπορούσε να πωληθεί. Αυτό οδήγησε τις ΗΠΑ να καταλάβουν 5 εκατομμύρια δολάρια από το Mt. Οι λογαριασμοί της Gox.

Για να επιστρέψουν τα χρήματά τους, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ήθελε πληροφορίες για το Silk Road.

Το ενδιαφέρον της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την εταιρεία η ιαπωνική κυβέρνηση άρχισε να ανησυχεί και άρχισε να επιβάλλει αυστηρούς κανονισμούς στο Mt. Gox.

Ένα από τα βασικά πράγματα που έκαναν οι Ιάπωνες ρυθμιστές ήταν να επιτρέψουν στους ανθρώπους να αγοράσουν Bitcoin μέσω του Mt. Gox με ιαπωνικά γεν.

Αυτό ήταν ένα τεράστιο πλήγμα για τον Όρος. Gox επειδή πάνω από το 90% των χρηστών του ιστότοπου δεν ήταν Ιαπωνικά.

Αυτό οδήγησε τον Mt. Η Gox πρέπει να αναλάβει όλο και πιο επικίνδυνη συμπεριφορά, όπως ο χειρισμός φυσικών μετρητών από τράπεζες που λαμβάνονται από ενσύρματες μεταφορές.

Συχνά αυτό θα ήταν στα εκατομμύρια. Αυτό επιβράδυνε επίσης πολύ τη διαδικασία ανάληψης.

Αλλά αυτό δεν ήταν τίποτα σε σύγκριση με αυτό που επρόκειτο να συμβεί στη συνέχεια.

Όρος Ο Gox χρεοκοπεί

Λόγω του τρόπου με τον οποίο η Karpelès διοικούσε την εταιρεία, δεν υπήρχε τρόπος να γνωρίσουμε τον επιτυχημένο Mt. Το Gox ήταν ή πόσο μεγάλα ήταν τα έξοδά του ή πού πήγαιναν τα χρήματα.

Ο Mark Karpelès ήταν το μόνο άτομο με πρόσβαση στους λογαριασμούς και αρνήθηκε να μοιραστεί αυτές τις πληροφορίες με οποιονδήποτε άλλο.

Τότε μια μέρα χρήστες του Mt. Ο Gox άρχισε να έχει πρόβλημα να αποσύρει το Bitcoin ή το fiat. Μερικά άτομα περίμεναν μέρες για αναλήψεις.

Λίγο αργότερα, ο Όρος. Ο Gox υπέβαλε πτώχευση και το χρηματιστήριο έκλεισε.

Και τέλος, τα νέα έσπασαν. είχαν χάσει 850.000 Bitcoin. Τη στιγμή της σύνταξης αυτού του άρθρου, 850.000 Bitcoin αξίζει πάνω από 7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η τιμή του Bitcoin έπεσε μετά από το Mt. Ο Gox έκλεισε και έδωσε στο Bitcoin μια αρνητική εικόνα.

Στον εξωτερικό κόσμο, έμοιαζε ότι το Bitcoin δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα εξαιρετικά επικίνδυνο εργαλείο για οικονομικές κερδοσκοπίες ή ακόμη και μια απάτη.

Συνέβη επίσης περίπου την ίδια στιγμή με το κλείσιμο του Silk Road, καταστρέφοντας περαιτέρω την αντίληψη του κοινού. Ωστόσο, Bitcoin ανέκαμψε από όλα αυτά και συνεχίζει να είναι δυνατή.

Πώς το Mt. Η Gox χάνει 850.000 Bitcoin?

Σύμφωνα με τους ερευνητές, φαίνεται ότι το Bitcoin κλαπεί σε κομμάτια με την πάροδο του χρόνου.

Δεν είναι γνωστό πώς έγινε αυτό, αλλά έγινε με την πάροδο των ετών χωρίς κανείς να το παρατηρήσει.

Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι το Mt. Ο Gox είχε ένα «ζεστό πορτοφόλι» και ένα «κρύο πορτοφόλι».

Το ζεστό πορτοφόλι είναι το σημείο όπου στάλθηκε το Bitcoin όταν αγοράστηκε και το κρύο πορτοφόλι ήταν όπου τοποθετήθηκαν τα Bitcoin για να τα διατηρήσουν ασφαλή.

Φαινεται οτι Bitcoin όπου στραγγίστηκε από το ζεστό πορτοφόλι και φαίνεται ότι το ζεστό πορτοφόλι δεν παρακολουθήθηκε.

Ο Karpelès έπρεπε να είχε δώσει μεγαλύτερη προσοχή σε αυτό, ή τουλάχιστον να αφήσει τους επαγγελματίες της λογιστικής να αναλάβουν τον έλεγχο.

Οι απώλειες φαίνεται να πηγαίνουν πίσω πριν ο Karpelès ελέγξει τον Mt. Gox.

Υποτίθεται ότι 80.000 Bitcoin ήδη έλειπαν, κάτι που μπορεί να φέρει την ευθύνη στον Jed McCaleb.

Όταν ο Karpelès ανέλαβε τον έλεγχο της εταιρείας, το Bitcoin ήταν ακόμα σχετικά φτηνό και δεν ήταν τεράστια απώλεια και θα μπορούσε να ανακάμψει.

Ωστόσο, η απώλεια φάνηκε να αυξάνεται και να μεγαλώνει και η τιμή του Bitcoin άρχισε να ανεβαίνει στα ύψη.

Κάποιοι προτείνουν ότι ο McCaleb χρησιμοποίησε Καρπέλες ως «τύπος πτώσης», κάποιος να πάρει την ευθύνη όταν ο Όρος. Ο Gox κατέρρευσε.

Είναι δύσκολο για τους ανθρώπους να εντοπίσουν πού πήγαν όλα τα χρήματα γιατί ο Όρος. Η Gox χρησιμοποίησε πολλές διευθύνσεις και με κάθε συναλλαγή, χρησιμοποιούνται διαφορετικά Bitcoin.

Όρος Gox κατάφερε να πάρει πίσω 200.000 από τους αγνοούμενους Bitcoin. Πώς ακριβώς έγινε αυτό, κανείς δεν ξέρει.

Εάν οι χάκερ πιάσουν, πιθανότατα θα εξαρτάται από το πώς χρησιμοποίησαν το Bitcoin έκλεψαν.

Είναι πολύ πιθανό ότι ο κύριος λόγος που ο Karpelès δεν επέτρεψε σε άλλους να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς των εταιρειών είναι ότι ήθελε να κρύψει το γεγονός ότι η εταιρεία αιμορραγούσε το Bitcoin.

Κάποιοι κατηγορούν τον Karpelès για κλοπή

Πολλοί υποθέτουν ότι ο Karpelès ήταν κλέφτης και έκλεψε τα χαμένα Bitcoin.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν φάνηκε ότι έψαχνε πολύ σκληρά για να τα βρει και οι άνθρωποι επέκριναν τις προσπάθειές του.

Ο Μάρκ συνελήφθη τελικά το 2015 για φερόμενη παραποίηση οικονομικών αρχείων. Υποτίθεται ότι πλαστά κέρδη 1 εκατομμυρίου δολαρίων το 2013.

Καρπέλες αρνείται την κλοπή Bitcoin ή η απώλεια ήταν λάθος του Willy Bot.

Ο Willy Bot δημιουργήθηκε για να ανακτήσει τα 80.000 Bitcoin που χάθηκαν που είχε ο Karpelès όταν έλαβε για πρώτη φορά τον έλεγχο της εταιρείας.

Αυτό ήταν ένα bot που αγόραζε Bitcoin κάθε 5 έως 10 λεπτά χωρίς οικονομική υποστήριξη.

Ωστόσο, υποτίθεται Ο Γουίλι Μποτ έχασε πάνω από 64 εκατομμύρια δολάρια, επιδεινώνει περαιτέρω τα οικονομικά προβλήματα της εταιρείας.

Ο Karpelès πέρασε τέσσερις μήνες στη φυλακή καθώς οι Ιάπωνες εισαγγελείς συνέχισαν να προσθέτουν νέες κατηγορίες.

Τελικά, Καρπέλες κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση με την αιτιολογία ότι τα κέρδη δεν ήταν σε θέση να καλύψουν τις ζημίες και τις δαπάνες.

Υπήρχε μια ανησυχία ότι η υπόθεση δεν θα διερευνηθεί σωστά επειδή δεν υπήρχαν αρκετά άτομα με εμπειρία. Ακόμα και σήμερα, αυτό πιθανότατα εξακολουθεί να ισχύει.

Ακόμα κι αν όλα τα κλεμμένα Bitcoin έχουν ανακτηθεί, ο Karpelès μπορεί να χρειαστεί να διωχθεί για κάτι που σχετίζεται με τον τρόπο που διαχειρίστηκε απερίσκεπτα τον Mt. Gox.

Θα ξανασυμβεί ένα τέτοιο χάκερ?

παραβιάσεις bitcoin

Δυστυχώς, υπάρχει ακόμη η πιθανότητα να ξανασυμβούν τέτοιες παραβιάσεις.

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες ανταλλαγές δεν έχουν σχεδιαστεί για να αποθηκεύουν με ασφάλεια την κρυπτογράφηση.

Καθώς είναι συγκεντρωτικά, είναι εύκολο να επιτεθούν οι χάκερ. Υποτίθεται ότι είναι μόνο μέσο ανταλλαγής.

Όρος Gox δεν προοριζόταν να αποθηκεύσει χρήματα χρημάτων ή Bitcoin καθόλου. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το συνειδητοποίησαν αυτό και θα άφηναν μεγάλα ποσά των καταθέσεων τους στο Mt. Gox που κινδύνευαν να πειραχτούν.

Λόγω της επιτυχίας του, το Mt. Ο Gox έγινε τεράστιος στόχος.

Οι ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων σήμερα ξοδεύουν πολύ περισσότερο χρόνο για την εξασφάλιση του δικτύου τους, αλλά εξακολουθούν να συμβαίνουν νέα για επιθέσεις.

Σήμερα, οι ανταλλαγές γίνονται καλύτερες και πιο ασφαλείς. Ωστόσο, υπάρχει ακόμα η απειλή να «γοητευτεί».

Στις πρώτες μέρες που ξεκίνησαν πολλές επιχειρήσεις Bitcoin, πολλά από τα άτομα που συμμετείχαν ήταν πολύ αφελής και δεν είχαν μικρή εμπειρία στη διαχείριση τέτοιων επιχειρήσεων.

Το 2019, πολλές από τις κορυφαίες ανταλλαγές αντιμετωπίζονται από επαγγελματίες με εμπειρία σε παρόμοιες εταιρείες.

Αν κάτι, Όρος Gox αποτελεί μια σταθερή υπενθύμιση για να μην αφήσετε ποτέ το cryptocurrency σας σε ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων, να το αποσύρετε πάντα και να το τοποθετείτε σε ένα πορτοφόλι.

Ή, αν δεν εμπιστεύεστε μια ανταλλαγή, ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων ως CFD ή άλλα μέσα αγοράς, όπως συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ή ETF.

Ενώ οι άνθρωποι άρεσαν ότι το Bitcoin δεν ελέγχεται από καμία κυβέρνηση, συνειδητοποίησαν γρήγορα την αρνητική πλευρά αυτού όταν δεν υπήρχε κυβερνητική υποστήριξη που θα μπορούσε να τους σώσει όταν ο Mt. Ο Gox κατέρρευσε.

Ο κανονισμός πλησιάζει αργά το κρυπτογράφηση, αλλά πιθανότατα θα χρειαστούν μερικά ακόμη χρόνια, ίσως ακόμη και δεκαετίες, έως ότου φτάσουν στο επίπεδο όπου οι περισσότεροι άνθρωποι θα αισθάνονται άνετα και ασφαλή.

Από το 2019, οι άνθρωποι ελπίζουν ακόμη να πάρουν τα Bitcoin τους από το Mt. Gox.

Βασικά σημεία

Εάν θυμάστε κάτι από αυτό το άρθρο, επισημάνετε αυτά τα βασικά σημεία.

  • Όρος Gox ήταν η πρώτη αξιόπιστη Bitcoin ανταλλαγή. Πιστεύεται ότι στο αποκορύφωμά τους, έως και το 98% του συνόλου του Bitcoin διαπραγματεύονταν μέσω αυτών.
  • Συνολικά, Όρος Gox έχασε 850.000 Bitcoin όταν υπέβαλε αίτηση πτώχευσης. Αυτό έγινε από χάκερ που έμοιαζαν να έχουν πάρει μικρά κομμάτια συνεχώς κατά τη διάρκεια των ετών.
  • 200.000 Bitcoin ανακτήθηκαν. Σήμερα, αυτό σημαίνει ότι 650.000 εξακολουθούν να λείπουν και είναι πολύ πιθανό να μην βρεθούν ποτέ.
  • Οι ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων γίνονται πιο ασφαλείς. Ωστόσο, εξακολουθεί να συνιστάται ευρέως ότι οι έμποροι πρέπει πάντα να αποσύρουν το κρυπτογράφηση τους στο πορτοφόλι τους.

Μάθετε να ανταλλάσσετε Bitcoin με το μάθημα κρυπτογράφησης

Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με άλλα κρυπτονομίσματα και πώς να τα ανταλλάξετε; Στη συνέχεια, εγγραφείτε στο μάθημα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων!

Αν σας άρεσε να διαβάζετε αυτό το άρθρο από Εκπαίδευση συναλλαγών, παρακαλώ δώστε το σαν και μοιραστείτε το με οποιονδήποτε άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρει επίσης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map