Τι είναι το ICO; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Το ICO είναι πιθανώς ένας όρος που έχετε συναντήσει πολλές φορές κατά την έρευνα κρυπτογράφησης και ίσως αναρωτήσατε τι σημαίνει.

Εν συντομία, αντιπροσωπεύει ‘Αρχική προσφορά νομισμάτων“Και μπορεί επίσης να ονομαστεί”πώληση διακριτικών. Εκεί προσφέρεται ένα νέο κρυπτογράφηση σε συγκεκριμένη τιμή.

Μια εταιρεία το κάνει για να συγκεντρώσει χρήματα για να δημιουργήσει αυτό που σκοπεύουν να δημιουργήσουν.

Ως έμπορος, οι ICO μπορούν να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκομίσετε κέρδος. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί αγοράζοντας σε πολύ χαμηλή τιμή κατά τη διάρκεια του ICO και να πουλήσει μετά τη διάθεση του προϊόντος όταν οι τιμές πιθανότατα θα αυξηθούν.

Το 2017 ήταν μια μεγάλη χρονιά για τους ICO και πολλά έφτασαν, ωστόσο, περισσότερο ICOσήμερα είναι ιδιωτικά, όχι δημόσιο και πολλοί άνθρωποι δεν το ακούνε.

Πιστεύεται ευρέως ότι τώρα συγκεντρώνουν περισσότερα χρήματα από το κοινό, προσφέροντας επενδύσεις σε μεγάλο βαθμό στους επενδυτές φαλαινών.

Οι ICO δεν πρέπει να συγχέονται με τους IEO (Initial Exchange Offering), το οποίο είναι ένα γεγονός συγκέντρωσης χρημάτων για μια ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων.

Ένα από τα πιο πρόσφατα IEO είναι αυτό του LEO, το διακριτικό χρησιμότητας για την ανταλλαγή Bitfinex.

Θέλετε να μάθετε πώς να ανταλλάσσετε κρυπτονομίσματα σαν επαγγελματίας; Πάρτε μας μάθημα κρυπτονομισμάτων!

Είναι ICOs μια ασφαλής επένδυση?

επενδύοντας σε ico

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν από την κατάδυση σε ICO.

Ένα από τα πιο ζωτικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε είναι αυτό τα περισσότερα έργα κρυπτογράφησης πιθανότατα θα αποτύχουν. Οι επενδυτές πρέπει να είναι πολύ ρεαλιστικοί όσον αφορά τις προσδοκίες.

Εάν δεν μπορείτε να καταλάβετε τι διαφοροποιεί το κρυπτογράφηση από όλες τις άλλες επιλογές, τότε μάλλον δεν αξίζει την επένδυση.

Η απλότητα είναι ένα άλλο πράγμα που πρέπει να αναζητήσετε. Κοιτάξτε το Bitcoin, το πιο επιτυχημένο κρυπτογράφηση. Ενώ η ιδέα πίσω από το πώς λειτουργεί είναι πολύπλοκη, επιλύει ένα απλό πρόβλημα.


Μια διάσημη φράση από τον Peter Lynch λέει: «Ποτέ μην επενδύετε σε καμία ιδέα που δεν μπορείτε να απεικονίσετε με ένα κραγιόνι». Ακούγεται ιδιαίτερα με τα κρυπτονομίσματα.

Απάτες

ICOείναι ευαίσθητα σε συστήματα αντλίας και απόρριψης ή απλώς κλοπή χρημάτων και το πρόβλημα είναι πολύ πραγματικό.

Αντλία και χωματερή τα προγράμματα είναι όπου το άτομο που αναζητά επενδύσεις κατέχει ήδη πολλά κρυπτονομίσματα και αφού η τιμή έχει αυξηθεί μετά τον ICO, πουλά όλα όσα κατέχει, ρίχνει την τιμή και τρέχει με επενδυτικά κεφάλαια.

Οχι όλα ICOΕίναι απάτες και αυτό δεν πρέπει να σας αποθαρρύνει να μην συμμετέχετε σε ένα ICO. Απλώς απαιτεί να κάνετε πολλές έρευνες πριν λάβετε μέρος.

Τα βασικά πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε περιλαμβάνουν:

 • Ένας χάρτης πορείας. Αυτό θα πρέπει να εξηγήσει σωστά τα βήματα που θα λάβει ο οργανισμός καθώς μεγαλώνει.
 • Διαφανής ομάδα. Η ομάδα πίσω από το έργο θα έπρεπε να έχει αποκαλύψει την ταυτότητά τους και να έχει καλή φήμη.
 • Ανοιχτή πηγή. Αυτό δεν είναι πάντα απαραίτητο, αλλά είναι ένα καλό σημάδι εάν είναι ανοιχτοί για το πώς λειτουργεί το σύστημά τους.
 • Ρεαλιστικές αποδόσεις επενδύσεων. Οι περισσότεροι δεν θα μπορέσουν να σας δώσουν μια πραγματική ιδέα για το πόσο πιθανό να κερδίσετε πίσω, αλλά αν είναι μεγάλο ποσοστό να είστε προσεκτικοί.

Γνωστές απάτες ICO

απάτες ico

Ένας καλός τρόπος για να καταλάβετε τι να ψάξετε σε μια απάτη είναι να εξετάσετε απάτες που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί

Pincoin και iFan

Αυτά ήταν δύο ICO που έγιναν από την ίδια εταιρεία, Modern Tech, από το Βιετνάμ.

Στην επιφάνεια, φαινόταν σαν νόμιμες ιδέες, οι οποίες φυσικά κάθε απάτη πρέπει να προσελκύσει τους ανθρώπους.

Το iFan υποτίθεται ότι ήταν μια πλατφόρμα για διασημότητες για την προώθηση περιεχομένου σε θαυμαστές και η Pincoin ισχυρίστηκε ότι κατασκευάζει μια διαδικτυακή πλατφόρμα για διαφημίσεις, δημοπρασίες, επενδύσεις και αγορές.

Ένα βασικό πράγμα που πρέπει να σημειωθεί για το Pincoin ήταν ότι αυτοί ισχυρίστηκε ότι οι επενδυτές θα μπορούσαν να αναμένουν κέρδη έως και 40%, που είναι ένας γελοία μεγάλος ισχυρισμός.

Η απάτη της Modern Tech δεν ήταν ιδιαίτερα περίπλοκη. Απλώς πήραν τα χρήματα όλων και μετά εξαφανίστηκαν. Δεν υπήρχε αντλία και χωματερή.

Μέχρι 32.000 άτομα ήταν θύματα της απάτης και συνολικά περίπου 660 εκατομμύρια δολάρια εξαφανίστηκαν.

Centratech

Αυτή ίσως είναι μια από τις πιο διάσημες απάτες ICO μέχρι στιγμής και ήταν γνωστή για τη συμμετοχή του μπόξερ Floyd Mayweather και του μουσικού DJ Khaled.

Οι δύο ιδρυτές συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν για απάτη αφού συγκέντρωσαν 32 εκατομμύρια δολάρια.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), ισχυρίστηκε ότι οι δύο δημιούργησαν φανταστικές βιογραφίες στελεχών και δημοσίευσαν παραπλανητικό υλικό μάρκετινγκ.

Απλώς δείχνει ότι δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε πλήρως αυτό που ισχυρίζονται οι εταιρείες. Πρέπει να κοιτάξετε πολύ περισσότερο από τα υλικά που προσφέρουν.

Plexcoin

Το Plexcoin δεν ήταν τόσο επιτυχημένο όσο το Modern Tech και κατάφερε να κλέψει μόνο 15 εκατομμύρια δολάρια.

Ίσως το μεγαλύτερο σημάδι ότι το Plexcoin ήταν απάτη ήταν το παράλογος ισχυρισμός ότι οι επενδυτές θα μπορούσαν να αναμένουν έως και 1,354% απόδοση σε 29 ημέρες.

Το Plexcoin είναι επίσης μία από τις λίγες φορές που η SEC ασχολήθηκε με ICO ενώ έλαβε χώρα, παγώνοντας τα χρήματα.

Κανονισμός λειτουργίας

κανονισμός ico

Καθώς οι ICO εξακολουθούν να είναι μια πολύ νέα ιδέα σε πολλά μέρη του κόσμου, καταλαμβάνουν μια γκρίζα περιοχή από την άποψη της κυβερνητικής ρύθμισης.

Ωστόσο, η ρύθμιση για τους ICO προχωρά αργά σε διαφορετικά μέρη, αν και δεν υπάρχει ακόμη παγκόσμια συναίνεση για το πώς θα πρέπει να ρυθμιστούν ακόμη.

Ο κανονισμός αναπτύσσεται όχι μόνο λόγω απάτης, υπάρχει επίσης ανησυχία για το τι συμβαίνει με τα κεφάλαια που αποκτώνται και αν όλα όσα ισχυρίζονται ένας ICO είναι αλήθεια.

Η Κίνα και οι ΗΠΑ είναι ίσως οι αυστηρότεροι σε ICO.

Στην Κίνα, ICOαπαγορεύονται πλήρως. Πριν από αυτό, οι Κινέζοι επενδυτές ήταν πολύ ενεργοί σε ICOs, συγκεντρώνοντας περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια.

Πολλές πλατφόρμες στην Κίνα απαγορεύουν επίσης τις διαφημίσεις ICO.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι Η Κίνα μπορεί να το επιτρέψει ICOστο μέλλον και ότι η απαγόρευση είναι προσωρινή έως ότου τεθεί σε ισχύ ένα κανονιστικό πλαίσιο.

Στις ΗΠΑ, οι ICO λειτουργούν σε ένα πιο περίπλοκο τοπίο.

Ενώ η SEC είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για τη ρύθμιση ICOs, το κάνουν κατά περίπτωση ανάλογα με το αν τους θεωρούν τίτλους ή όχι, που μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιοριστεί.

Με την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο ρυθμίζονται οι ICO στη χώρα σας, μπορείτε να αποφύγετε την απώλεια των χρημάτων σας.

Πολλοί που ασχολούνται με την κρυπτογράφηση μπορεί να θεωρούν τον κανονισμό ICO ως κακό, επειδή δεν πιστεύουν ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να μετάλλιο σε κρυπτογράφηση.

Ωστόσο, από την άποψη των εμπόρων, η ρύθμιση είναι καλό και θα σας κρατήσει ασφαλείς. Ίσως να χρειαστούν περισσότερες πληροφορίες για εσάς.

Ποια είναι τα μεγαλύτερα ICO?

τα μεγαλύτερα icos

Ορισμένοι ICO ήταν πολύ μεγάλοι και σε πολλές περιπτώσεις, είναι μάρκες ERC-20 που κυκλοφόρησαν στην κορυφή του Ethereum.

 1. DomRaider – 65.890.000 $
  • Κυκλοφόρησαν το διακριτικό τους για να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη της εταιρείας τους και να προκηρύξουν δημοπρασίες σε όλο τον κόσμο.
 2. Τρόν – 70.000.000 $
  • Τώρα ένα από τα κορυφαία κρυπτονομίσματα, το έργο Tron είναι πολύ μεγάλο και στοχεύει στην αποκέντρωση του Διαδικτύου. Ο ιδρυτής του Tron, Justin Sun, είναι πολύ γνωστός και άρεσε και πολλοί έχουν σχολιάσει τις εξαιρετικές του δεξιότητες μάρκετινγκ.
 3. Bankex – 70.600.000 $
  • Μια εταιρεία που εργάζεται για τη δημιουργία ενός αλγορίθμου Proof of Asset. Αξίζει να σημειωθεί γιατί το έργο είναι ελκυστικό. είναι κάτι εύκολο να γίνει κατανοητό, μια μικρή συστροφή σε μια ιδέα που ήδη γνωρίζουν οι άνθρωποι.
 4. Αραγονία – 73.000.000 $
  • Ένα έργο για τη δημιουργία εργαλείων για αποκεντρωμένους οργανισμούς. Η Aragon έχει χάσει περίπου το 58% της αξίας της από την ICO. Αν και αυτό το ποσό μπορεί να ακούγεται υψηλό, άλλοι δεν ήταν τόσο τυχεροί.
 5. QASH – 105.000.000 $
  • Προφέρεται «μετρητά», το QASH είναι το εγγενές σύμβολο της πλατφόρμας Quoine και ελπίζει να λύσει ζητήματα ρευστότητας σε επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα.
 6. Κατάσταση – 108.000.000 $
  • Ένα έργο που σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα πορτοφόλι, υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων και υπηρεσία περιήγησης που υποστηρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.
 7. Μπάνκορ – 153.000.000 $
  • Ένα αποκεντρωμένο δίκτυο ρευστότητας όπου μπορείτε να ανταλλάξετε οποιοδήποτε κρυπτογράφηση για άλλο.
 8. Διακριτικό SIRIN LABS – 157.000.000 $
  • Στόχος τους είναι να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ της οικονομίας blockchain και της μαζικής αγοράς. Δυστυχώς, από το ICO, το έργο έχει χάσει έως και το 98% της αξίας του.
 9. Τέζος – 232.000.000 $
  • Ουσιαστικά προσπαθεί να είναι το τελευταίο blockchain. Έχουν βασική έμφαση στη διακυβέρνηση της αλυσίδας και πιστεύουν ότι θα το καταστήσει το πιο βιώσιμο blockchain ποτέ. Ο ICO τους έθεσε 10 φορές περισσότερα από ό, τι περίμεναν.
 10. Filecoin – 257.000.000 $
  • Το ICO της Filecoin έχει αυξηθεί περισσότερο μέχρι στιγμής, αλλά από τότε η αξία του Filecoin έχει μειωθεί σημαντικά, χάνοντας έως και το 62% της αξίας του.

Διαβάζοντας για την επιτυχημένη ICO, μπορείτε να δείτε τι πράγματα αναζητούν οι άνθρωποι σε έναν ICO.

Βασικά σημεία

Εάν θυμάστε κάτι από αυτό το άρθρο, βεβαιωθείτε ότι είναι αυτά τα βασικά σημεία.

 • ICOΕίναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κερδίσετε χρήματα. Μετά το ICO, η τιμή αυξάνεται συχνά και πολλοί πωλούν την επένδυσή τους για να κάνουν ένα γρήγορο κέρδος.
 • Οι επενδυτές πρέπει να κάνουν πολλή έρευνα πριν επενδύσουν. Θυμηθείτε, τα περισσότερα κρυπτονομίσματα πιθανότατα δεν θα επιτύχουν σε αυτό που σχεδιάζουν να δημιουργήσουν.
 • Οι απάτες είναι πραγματικές. Κοιτάξτε για τα ενδεικτικά σημάδια απάτες, ένα από τα μεγαλύτερα είναι η υπόσχεση να κάνετε αδύνατα κέρδη.
 • Ο κανονισμός πλησιάζει αργά ICOμικρό. Σε πολλές χώρες, αν και ρυθμίζονται με διαφορετικούς τρόπους.

Μάθετε να κάνετε συναλλαγές με το μάθημα κρυπτογράφησης

Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με άλλα κρυπτονομίσματα και πώς να τα ανταλλάξετε; Στη συνέχεια, εγγραφείτε στο μάθημα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων!

Αν σας άρεσε να διαβάζετε αυτό το άρθρο από Εκπαίδευση συναλλαγών, παρακαλώ δώστε το σαν και μοιραστείτε το με οποιονδήποτε άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρει επίσης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map