Monero: Το μόνο αληθινό νόμισμα απορρήτου;

Το Monero (XMR) είναι ίσως ένα από τα τα πιο γνωστά νομίσματα απορρήτου που διατίθενται σήμερα, αλλά είναι το καλύτερο εκεί έξω; Τι προσφέρει στους εμπόρους που οι άλλοι δεν το κάνουν?

Ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2014, το Monero είναι τόσο ασφαλές και μυστικό όσο μπορείτε.

Έχει μακράν το πιο ολοκληρωμένος αλγόριθμος ασφαλείας από τα κορυφαία κρυπτονομίσματα σήμερα και κατατάσσεται στην 10η μεγαλύτερη από την CoinMarketCap τη στιγμή της σύνταξης.

Αξίζει να επενδύσετε αυτό το νόμισμα απορρήτου; Μπορεί να περάσει πέρα ​​από τη σκιερή εικόνα του και να προσφέρει απόδοση που εκτιμούν και θέλουν οι απλοί άνθρωποι?

Θέλετε να μάθετε πώς να ανταλλάσσετε κρυπτονομίσματα σαν επαγγελματίας; Πάρτε μας μάθημα κρυπτονομισμάτων!

Τι προσπαθεί να επιτύχει ο Monero?

Δεν είναι γνωστά πολλά για τους ανθρώπους πίσω από το κρυπτογράφηση Monero. Στον ιστότοπό τους, σχεδόν όλοι οι συνεισφέροντες είναι ανώνυμοι.

Ο κύριος προγραμματιστής είναι γνωστός ως Fluffypony, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Riccardo Spagni και κατάγεται από τη Νότια Αφρική. Αρχικά ενδιαφερόταν για την κρυπτογράφηση και το Monero μέσω της εξόρυξης.

Η ομάδα του Monero πιστεύει ότι το απόρρητο είναι το πιο σημαντικό πράγμα που χρειάζεται η κρυπτογράφηση και η Monero επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό ανιχνευσιμότητα και αποσύνδεση.

Πολλοί παρερμηνεύουν ότι αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι θέλουν την προστασία της ιδιωτικής ζωής σε σκιερά και παράνομα πράγματα, ωστόσο, αυτό δεν είναι όλη η αλήθεια.

Το απόρρητο είναι επίσης σημαντικό γιατί, με πολλά κρυπτονομίσματα, όλες οι πληροφορίες εμφανίζονται δημόσια στο blockchain και οι άνθρωποι μπορούν να σαρώσουν τα πορτοφόλια άλλων και να δουν πού πηγαίνουν τα χρήματά τους.

Θα ήσασταν άνετα με τον εργοδότη σας γνωρίζοντας τι ξοδεύετε τα χρήματά σας?

Ή εάν είστε επιχείρηση, πιθανότατα δεν θέλετε οι προμηθευτές να γνωρίζουν πόσα χρήματα έχετε, επειδή θα μπορούσαν τότε να αλλάξουν ανάλογα τις τιμές.

Αυτό εγείρει επίσης ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο τα οικονομικά σας στοιχεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άτομα με κακές προθέσεις.

Αν και το Bitcoin είναι ανώνυμο, με λίγη δουλειά, μπορείτε να μάθετε πού πηγαίνουν οι συναλλαγές, πόσο μεγάλες είναι αυτές οι συναλλαγές και πιθανώς να καταλάβετε τι είναι.

Οι εταιρείες πιστωτικών καρτών, για παράδειγμα, δεν παρέχουν τέτοιες πληροφορίες, οι πελάτες τους προστατεύονται.

Με το Monero, τα στοιχεία σας ως αποστολέας ή παραλήπτη είναι ασφαλή καθώς και το ποσό που στάλθηκε.

Η Monero δεν συνιστά ούτε συγχωρεί τη χρήση νομισμάτων Monero για συναλλαγές που παραβιάζουν το νόμο.

Τούτου λεχθέντος, ορισμένοι έχουν επικρίνει την έλλειψη δράσης της Monero για την πρόληψη μιας τέτοιας συμπεριφοράς και την προστασία των χρηστών της.

Πώς λειτουργεί το Monero?

monero, κρυπτογράφηση

Το Monero κωδικοποιείται κυρίως στο C ++, χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο απόδειξης εργασίας και είναι ανοιχτού κώδικα.

Τα μπλοκ δημιουργούνται κάθε δύο λεπτά, υπάρχει μια άπειρη μέγιστη προσφορά και ελάχιστη ανταμοιβή 0,3 Monero ανά λεπτό.

Ένα βασικό πράγμα που πρέπει να κατανοήσετε σχετικά με την κρυπτογράφηση Monero είναι τα CryptoNote και CryptoNight.

Ο Nicolas Van Saberhagen δημιούργησε το πρωτόκολλο CryptoNote για το χειρισμό δημόσιων συναλλαγών με τρόπο που προστατεύει την ταυτότητα των χρηστών.

Η πρώτη κρυπτογράφηση που εφαρμόστηκε ήταν το Bytecoin το 2012.

Ωστόσο, το Bytecoin δημιουργήθηκε ως ακαδημαϊκό πείραμα και μετά από λίγα χρόνια, το 80% του είχε εξορυχθεί, το οποίο ήταν ένα σημαντικό πρόβλημα για την επεκτασιμότητα.

Μονόρο είναι ένα σκληρό πιρούνι του Bytecoin και χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο CryptoNote με τη μορφή CryptoNight.

Το CryptoNight είναι καλύτερο από το CryptoNote επειδή οι κανονικοί επεξεργαστές μπορούν να το εξορύξουν, κάτι που θεωρητικά σημαίνει ότι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να το εξορύξουν.

ο Μονόρο Το cryptocurrency χρησιμοποιεί αυτό που αποκαλεί «υπογραφή δαχτυλιδιού για να αποσυνδεθείτε και να αποκρύψετε τις συναλλαγές.

Πρόκειται για μια έξυπνη καινοτομία όπου η διεύθυνση του αποστολέα περιλαμβάνεται στην υπογραφή με μια ομάδα άλλων υπογραφών, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μην μπορούν να προσδιορίσουν ποιος ήταν ο πραγματικός αποστολέας.

Οι αποστολείς μπορούν επίσης να αυξήσουν τον αριθμό των διευθύνσεων που εμπλέκονται στη συναλλαγή τους αυξάνοντας το επίπεδο «mixin». Όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο μίξης σας, τόσο περισσότερο κοστίζει η συναλλαγή.

Ο αλγόριθμος της Monero επιλέγει τυχαία άλλες διευθύνσεις και πραγματοποιούνται πολλές συναλλαγές.

Σε γενικές γραμμές, δεν χρειάζεται να συνδυάσετε περισσότερες από τέσσερις συναλλαγές.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποιες διευθύνσεις ανταλλάσσουν χρήματα. Εάν εμφανιστεί η διεύθυνσή σας, κανείς δεν μπορεί να πει εάν συμμετέχετε ή όχι.

Για τους δέκτες, έχουν κάτι που ονομάζεται «μυστική διεύθυνση που είναι μια προσωρινή διεύθυνση που θα χρησιμοποιήσει ο παραλήπτης για να λάβει νομίσματα Monero.

Οι εφάπαξ διευθύνσεις επίσης δεν εμφανίζουν αξία.

Η διεύθυνση stealth δεν είναι ίδια με τη δημόσια διεύθυνση σας.

Με τις διευθύνσεις stealth, το πορτοφόλι Monero σας μπορεί να εντοπίσει όλα όσα σας ανήκουν και θα μπορείτε να τα εντοπίσετε με «ιδιωτικό κλειδί προβολής».

Τα ποσά πρέπει επίσης να είναι κρυμμένα γιατί τότε οι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν τι πληρώνετε και ενδεχομένως σε ποιον στέλνετε.

Για να κρύψει το ποσό, η Monero χρησιμοποιεί το «ring CT» (εμπιστευτικές συναλλαγές). Το μόνο πράγμα που χρειάζεται ένας δακτύλιος CT είναι να αξίζει περισσότερο από τίποτα και να μην είναι άκυρο. Αυτό ξεκίνησε το 2017.

Μόνο ο αποστολέας και ο παραλήπτης θα γνωρίζουν πόσα στάλθηκαν, κανένας άλλος.

Τα άτομα που χρησιμοποιούν το Monero δεν μπορούν να κάνουν δημόσιες συναλλαγές και οι διευθύνσεις του Monero είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές όπως το Bitcoin.

Κανείς δεν μπορεί να δει πόσα Μονόρο νομίσματα που έχετε. Άλλα άτομα θα μπορούν να γνωρίζουν τέτοιες πληροφορίες μόνο εάν τα άτομα έχουν τα προσωπικά σας κλειδιά.

Η ιστορία των κερμάτων δεν είναι επίσης γνωστή. Αυτό είναι σημαντικό γιατί εάν τα νομίσματα χρησιμοποιήθηκαν για παράνομους σκοπούς, κανείς δεν θα το γνώριζε και αυτό το κέρμα δεν θα υποτιμηθεί.

Υπήρξε εικασία στο παρελθόν ότι τα Bitcoin που είχαν αρχικά χρησιμοποιηθεί για παράνομους σκοπούς μεταφέρουν την ιστορία τους μαζί τους, ενδεχομένως να διακινδυνεύσουν την ασφάλεια εκείνων που χρησιμοποιούν τέτοια νομίσματα αργότερα.

Δεν υπάρχει επιλογή για μυστικότητα ή για δημοσιοποίηση συναλλαγών, όπως ο Dash. Αναμφισβήτητα, εάν υπήρχε, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι εάν κάποιος το χρησιμοποιεί, υπάρχει κάτι ύποπτο.

Με την ανωνυμία όλων των συναλλαγών, αυτό αποκλείεται.

Οι δυνατότητες απορρήτου του Monero σημαίνει ότι πρέπει να λάβετε τη σωστή διεύθυνση κατά την αποστολή κρυπτογράφησης σαν να το κάνετε λάθος, δεν θα έχετε ιδέα πού στάλθηκε.

Το έργο Kovri είναι κάτι τέτοιο Μονόρο εργάζεται σε αυτό που κρύβει ότι η κυκλοφορία σας στο Διαδίκτυο, οπότε αν χρησιμοποιείτε το Monero, έτσι ώστε άτομα που μπορούν να σας κατασκοπεύουν στο διαδίκτυο να μην μπορούν να δουν.

Στο μέλλον, η Monero σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ένα δεύτερο στρώμα για ταχύτητα και επεκτασιμότητα.

Πώς έχει εκτελέσει το Monero?

ανώτατο όριο αγοράς monero

Σύμφωνα με CoinMarketCap, Μονόρο είναι το 10ο μεγαλύτερο cryptocurrency όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, η οποία είναι 1.351.312.282 $ και υπάρχει συνολική προσφορά 17.157.476 XMR κατά τη στιγμή της γραφής.

Υπάρχει απεριόριστη παροχή Μονόρο νομίσματα κάτι που πιθανότατα θα σημαίνει ότι οι τιμές δεν θα γίνουν πολύ υψηλές καθώς τα κέρματα θα συνεχίσουν να παράγονται.

Κοιτάζοντας ιστορικά την τιμή του Monero, ήταν ιδιαίτερα ασταθές σε σχέση με το Bitcoin. Για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την απελευθέρωση του Monero, υπήρξε μικρή αστάθεια έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.

Η αστάθεια του Monero ξεκίνησε σε μεγάλο βαθμό τον Αύγουστο του 2016 όπου έφτασε στην τιμή των 0,02 Satoshis ανά κέρμα.

Τότε τον Αύγουστο του 2017, το Monero έφτασε στην τιμή των 0,03 Satoshis, το οποίο ακολούθησε μια τεράστια ακίδα των ΗΠΑ 494 $ ανά κέρμα. Ταυτόχρονα, η Monero έφτασε στο υψηλότερο ανώτατο όριο αγοράς της που ξεπερνά τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μετά από αυτό το υψηλό, η τιμή του Monero, τόσο έναντι του δολαρίου ΗΠΑ όσο και του Bitcoin, μπήκε σε μια αγορά αρκούδας που μειώθηκε σταδιακά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Από τον Δεκέμβριο του 2018, Μονόρο ήταν πιο σταθερή, κυμαινόμενη σε μεγάλο βαθμό στην τιμή.

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εμπορία του κρυπτονομίσματος Monero, είναι πιο συμφέρουσα η ανταλλαγή του έναντι Bitcoin αντί του δολαρίου ΗΠΑ, καθώς οι τιμές ήταν πιο ασταθείς.

Μέχρι σήμερα, το Monero είναι υψηλότερο έναντι του Bitcoin από το δολάριο ΗΠΑ.

Ο Monero θα φτάσει ξανά στα ίδια ψηλά?

Είναι δυνατόν, αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια την τιμή της Monero στο μέλλον.

Πολλοί το αναγνωρίζουν αυτό η αγορά είναι πολύ πιο ώριμη από ό, τι πριν από μερικά χρόνια και έτσι οι κορυφές μπορεί να μην φτάσουν στα ψηλά που είδαμε προηγουμένως.

Τούτου λεχθέντος, όσον αφορά το Monero, η τιμή του πιθανότατα θα μειωθεί εάν υπάρχουν αρνητικά νέα σχετικά με το πώς λειτουργεί το απόρρητό του και πιθανότατα θα αυξηθεί καθώς εφαρμόζουν περισσότερες δυνατότητες απορρήτου.

Είναι το Monero μια καλή επένδυση?

monero επένδυση

Το Monero είναι μια καλή επένδυση εάν πιστεύετε ότι η προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας πρέπει να προηγείται οτιδήποτε άλλο στο εμπόριο κρυπτονομισμάτων.

αμφισβητήσιμα Μονόρο έχει κάνει συναλλαγές πιο κοντά σε αυτό που έχουμε συνηθίσει. Όταν πραγματοποιείτε μια συναλλαγή σε μετρητά ή online με πιστωτική κάρτα, κανείς δεν θα γνωρίζει το ιστορικό συναλλαγών σας.

Αξίζει όμως να εξεταστεί αν Μονόρο θα κλείσει ποτέ από κυβερνήσεις που μπορεί να πιστεύουν ότι χρησιμοποιείται για παράνομους σκοπούς.

Αν σας αρέσει η ιδέα πίσω από το Monero, αλλά θέλετε να ανταλλάξετε κάτι διαφορετικό, τότε Το Dash ή το Zcash μπορεί να είναι καλές εναλλακτικές λύσεις.

Αξίζει όμως να ρωτήσετε, είναι πραγματικά απαραίτητη η επιπλέον ασφάλεια γύρω από το Monero; Το Bitcoin, για παράδειγμα, δεν έχει ποτέ παραβιαστεί και είναι αρκετά ασφαλές.

Υπάρχει επίσης το ζήτημα ότι υποτίθεται ότι οι περισσότερες συναλλαγές που έγιναν πριν από τον Φεβρουάριο του 2017 είναι ανιχνεύσιμες και υπήρχε μια αναφορά που το διερεύνησε.

Μονόρο υπήρξε επίσης η επιλογή για κακόβουλα προγράμματα και χάκερ που έχει καταστρέψει την προοπτική του κοινού σχετικά με αυτό.

Ορισμένοι έχουν επικρίνει τις προσπάθειες του Monero να αποτρέψει τον εκβιασμό στο Monero. Δημιούργησαν μόνο έναν ιστότοπο που συμβουλεύει τους ανθρώπους πώς να προστατεύονται από τέτοιες επιθέσεις.

Επιπλέον, θα πρέπει επίσης να εξεταστεί εάν το κρυπτογράφηση Monero είναι πολύ περίπλοκο για χρήση από τους φυσιολογικούς ανθρώπους?

Βασικά σημεία

Εάν θυμάστε κάτι από αυτό το άρθρο, επισημάνετε αυτά τα βασικά σημεία.

  • Μονόρο έχει το 10ο μεγαλύτερο όριο αγοράς στο CoinMarketCap. Τη στιγμή της γραφής, το ανώτατο όριο αγοράς της Monero είναι 1.351.312.282 $.
  • Χρησιμοποιώντας υπογραφές δακτυλίου, τυχαία άτομα περιλαμβάνονται στις συναλλαγές. Με αυτόν τον τρόπο κανείς δεν μπορεί να πει ποιος έστειλε τη συναλλαγή.
  • Τα δημόσια βιβλία ενδέχεται να είναι επικίνδυνα καθώς δείχνουν το ιστορικό συναλλαγών όλων. Αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί από τους απατεώνες.
  • Μονόρο είναι η κρυπτογράφηση της επιλογής για πολλούς χάκερ. Εξαιτίας αυτού, το Monero έχει πρόβλημα αρνητικής εικόνας.

Μάθετε να ανταλλάσσετε το Monero με το μάθημα κρυπτογράφησης

Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με άλλα κρυπτονομίσματα και πώς να τα ανταλλάξετε; Στη συνέχεια, εγγραφείτε στο μάθημα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων!

Αν σας άρεσε να διαβάζετε αυτό το άρθρο από Εκπαίδευση συναλλαγών, παρακαλώ δώστε το σαν και μοιραστείτε το με οποιονδήποτε άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρει επίσης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner