Satoshi Nakamoto: Τι ξέρουμε για αυτόν;

10 χρόνια αργότερα και η ταυτότητα του Satoshi Nakamoto εξακολουθεί να είναι ένα πλήρες μυστήριο και δεν μπορούμε ακόμα να δημιουργήσουμε μια πλήρη εικόνα για το ποιος θα μπορούσε να είναι.

Όλα όσα γνωρίζουμε για αυτόν προέρχονται από το Bitcoin λευκό χαρτί, φόρουμ και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πολλά από τα οποία μπορούν να προβληθούν στο Διαδίκτυο. Κανείς δεν συνεργάστηκε μαζί του.

Νακαμότο εξαφανίστηκε το 2011 και σταμάτησε να δημοσιεύει σε φόρουμ και να γράφει email και δεν ακούστηκε τίποτα περισσότερο από αυτόν.

Αλλά έχει σημασία η ταυτότητα του Satoshi Nakamoto?

Ναί, Ο Νακαμότο είναι εκτιμάται ότι έχει 1 εκατομμύριο bitcoin, που είναι αρκετά, ειδικά όταν θεωρείτε ότι θα κυκλοφορούν μόνο 21 εκατομμύρια.

Κατά τη στιγμή της γραφής, αυτό θα έκανε Η καθαρή αξία του Satoshi Nakamoto για το 2019 περίπου 10,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Επιπλέον, εάν ο Nakamoto πούλησε ξαφνικά ολόκληρη την προσφορά του, η αξία του Bitcoin θα μπορούσε να πέσει σε ένα απίστευτο χαμηλό.

Να γιατί Το Bitcoin κατηγορήθηκε ότι ήταν σχέδιο Ponzi επειδή ο δημιουργός και ο ιδρυτής κατέχουν τόσο σημαντικό μερίδιο.

Ωστόσο, πρέπει να αναφερθεί ότι μέχρι στιγμής, αυτό το Bitcoin δεν έχει μετακινηθεί από τότε που εξαφανίστηκε το Nakamoto.

Τι γνωρίζουμε λοιπόν για την ταυτότητα του Satoshi Nakamoto?

Ο Satoshi Nakamoto δεν ολοκλήρωσε ποτέ το Bitcoin

satoshi nakamoto και bitcoin

Πιστεύεται από ορισμένους ειδικούς ότι Το Bitcoin δεν τελείωσε ποτέ και μπορεί να έχουν κυκλοφορήσει πολύ νωρίς.

Ισχυρίζονται ότι η Λευκή Βίβλος του Bitcoin και μεγάλο μέρος του διαδικτύου του Nakamoto δίνει την εντύπωση ότι Το Bitcoin ήταν ένα πείραμα ή ένα πρωτότυπο σε καλύτερη έκδοση.

Αυτό υποστηρίζεται επίσης από το γεγονός ότι Νακαμότο έκανε ακόμα πολλές αλλαγές στο Bitcoin και πρότειναν πολλούς άλλους μετά την κυκλοφορία του Bitcoin.

Νακαμότο έκανε πολλές αλλαγές στον πηγαίο κώδικα και σπάνια έδινε έναν λόγο γιατί σύμφωνα με πηγές που συνεργάστηκαν στενά μαζί του, κάτι που δεν βοηθά στο να αποκαλυφθεί.

Ίσως το τελευταίο αποδεικτικό στοιχείο ότι ο Nakamoto δεν τελείωσε ποτέ το Bitcoin είναι ότι δεν έπρεπε ποτέ να χρησιμοποιηθεί από τόσους πολλούς ανθρώπους και ότι παλεύει με την κλιμάκωση.

Είναι πολύ πιθανό ότι ως πρωτότυπο έπρεπε να δοκιμαστεί μόνο σε μια μικρή ομάδα ανθρώπων.

Διαίρεση Bitcoin

Μετά την εξαφάνιση του Nakamoto, άρχισαν να εμφανίζονται κατάγματα στην κοινότητα Bitcoin καθώς η κοινότητα προσπάθησε να ξεπεράσει προβλήματα με το δίκτυο που σχετίζεται με την ταχύτητα, την ασφάλεια και το φοβερό ζήτημα της κλιμάκωσης.

Οι δύο κύριοι παράγοντες που οδήγησαν σε διαφωνίες σχετικά με το πώς πρέπει να προχωρήσει το Bitcoin χωρίς το Nakamoto SegWitx2 (Segregated Witness) και το δίκτυο αστραπής.

Καθώς το Bitcoin άλλαξε, οι άνθρωποι υποστήριξαν ότι ήταν πραγματικά Bitcoin, επειδή είχε αλλάξει τόσο πολύ από το αρχικό όραμα του Nakamoto.

Αυτό οδήγησε στη διάσπαση του Bitcoin σε Bitcoin και Bitcoin Cash, που είχε μπλοκ οκτώ φορές μεγαλύτερο. Με αυτόν τον τρόπο το Bitcoin Cash θα μπορούσε να επεξεργαστεί περισσότερες συναλλαγές σε ένα μπλοκ, επιταχύνοντας τους χρόνους συναλλαγών.

Αυτό ήταν κάτι που είχε αναφέρει ο Nakamoto πολλές φορές στο παρελθόν ως βιώσιμος τρόπος για να συνεχίσει να αυξάνει το Bitcoin.

Η επιτυχία του Bitcoin Cash ήταν αρκετά μεγάλη για να μετατρέψει ακόμη και τον Roger Ver, που συνήθως αναφέρεται ως Bitcoin Jesus, να εμπλακεί και τώρα είναι ένα από τα κύρια πρόσωπα στην προώθηση του Bitcoin Cash.

Μέχρι στιγμής, η αλλαγή έχει λειτουργήσει. Το Bitcoin Cash είναι πλέον σε θέση να επεξεργάζεται 61 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο, το οποίο είναι πολύ πιο γρήγορο από το Bitcoins 7. Ωστόσο, οι άνθρωποι έχουν αναφέρει ανησυχίες για την ασφάλεια του Bitcoin Cash.

Οι αλλαγές δεν σταμάτησαν εκεί. Το Bitcoin Cash, όπως το Bitcoin πριν, συνέχισε να αλλάζει και να υιοθετεί λειτουργίες όπως έξυπνα συμβόλαια.

Οι επικριτές ήταν δυσαρεστημένοι με αυτό, λέγοντας ξανά ότι το Bitcoin Cash είχε αλλάξει πάρα πολύ. Αυτό οδήγησε στη συνέχεια σε περαιτέρω διάσπαση και τη δημιουργία του Bitcoin SV (Satoshi Vision).

Τι γνωρίζουμε για την ταυτότητα του Nakamoto?

satoshi nalamoto ταυτότητα

Ο Nakamoto ισχυρίστηκε ότι ήταν από την Ιαπωνία και γεννήθηκε στις 5 Απριλίου 1975, κάτι που τον έκανε 44 ετών από το 2019.

Παρά το ιαπωνικό όνομα, πολλοί πιστεύουν ότι ήταν διαφορετικής προέλευσης λόγω των τέλειων αγγλικών του και ότι κανένα από τα έγγραφά του, συμπεριλαμβανομένης της Λευκής Βίβλου, δεν γράφτηκε στα Ιαπωνικά.

Μια άλλη θεωρία είναι ότι ήταν πιθανώς Ιαπωνικά Αμερικανός όπως υποτίθεται ότι ανέλαβε ο Hal Finney, ένα από τα πρώτα άτομα που συμμετείχαν στο Bitcoin.

Κάποιοι το έχουν σημειώσει Νακαμότο μερικές φορές χρησιμοποιούσαν βρετανικά αγγλικά και αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ήταν από μια χώρα της Κοινοπολιτείας.

Χρησιμοποίησε ακόμη και βρετανικές φράσεις όπως «αιματηρές σκληρές», τις οποίες πολλοί θεωρούσαν ως ένδειξη ότι δεν ήταν Αμερικανός.

Πιστεύεται επίσης ευρέως ότι το φόντο του πρέπει να προήλθε από το cypherpunk κίνηση που ασχολήθηκε πολύ με έννοιες που σχετίζονται με το απόρρητο.

Πέρα από αυτό, οι περισσότεροι άνθρωποι το πιστεύουν αυτό Satoshi Nakamoto ήταν ψευδώνυμο, που θα ταίριαζε στην ιδέα ότι προήλθε από το κίνημα των cypherpunks.

Μερικοί έχουν προτείνει ότι το όνομα Satoshi Nakamoto προέρχεται από τις εταιρείες Samsung, Toshiba, Nakamichi και Motorola.

Χρησιμοποιώντας τα πρώτα μέρη του ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑmsung και ΤόσιΜπορείτε να φτιάξετε το Satoshi, και με τα πρώτα μέρη του Νάκαmichi και Μότοrola, μπορείτε να φτιάξετε το Nakamoto.

Ο Nakamoto χρησιμοποίησε επίσης ανώνυμες υπηρεσίες email και χρησιμοποίησε το Tor για την καταχώριση του domain Bitcoin.org, τονίζοντας περαιτέρω το γεγονός ότι το απόρρητο ήταν πολύ σημαντικό γι ‘αυτόν.

Γιατί εξαφανίστηκε ο Satoshi Nakamoto?

Αυτό μπορεί να έχει σχέση με τη φύση του Nakamoto που πιθανώς προέρχεται από το κίνημα cypherpunks που ενδιαφερόταν πολύ για την ιδιωτική ζωή στο Διαδίκτυο και μπορεί απλά να ήταν ότι ο Nakamoto ήθελε να ζήσει μια ιδιωτική ζωή.

Ωστόσο, κάποιοι το πιστεύουν Νακαμότο εξαφανίστηκε με σκοπό να κάνει το Bitcoin πιο αποκεντρωμένο.

Αφαιρώντας τον εαυτό του, αφαίρεσε την κεντρική οντότητα που σχετίζεται με τους περισσότερους ανθρώπους όταν υπήρχαν ζητήματα που έπρεπε να αντιμετωπιστούν. Θα μπορούσε να αφήσει το Bitcoin να γίνει δικό του πράγμα αναπτύχθηκε από τους ανθρώπους.

Ωστόσο, μια λιγότερο κολακευτική υπόθεση είναι ότι ήθελε να διατηρήσει το απόρρητό του και είδε το Bitcoin να απογειώνεται, να τρέχει αποτελεσματικά με το 1 εκατομμύριο Bitcoin του.

Δείτε επίσης: 5 άτομα που έγιναν εκατομμυριούχοι από το Bitcoin

Ποιος είναι ο Satoshi Nakamoto; Οι τέσσερις κορυφαίες πιθανές ταυτότητες

Υπάρχουν πολλές πιθανές ταυτότητες του Satoshi Nakamoto. Ωστόσο, κανένα από αυτά δεν μπορεί να αποδειχθεί.

Dorian Prentice Satoshi Nakamoto

Dorian Prentice Satoshi Nakamoto

Ο Ντόριαν είναι ένας Ιάπωνος-Αμερικανός του οποίου το όνομα γέννησης είναι Satoshi Nakamoto και ο οποίος συνεργάστηκε με την κυβέρνηση των ΗΠΑ ως μηχανικός συστημάτων σε διαβαθμισμένα αμυντικά έργα και εκπαιδεύτηκε επίσης ως φυσικός.

Ωστόσο, ο Ντόριαν αρνείται επιθετικά ότι είναι Νακαμότο και ισχυρίζεται ότι δεν είχε ακούσει ποτέ για το Bitcoin, έως ότου ρωτήθηκε για τον εφευρέτη.

Ενδιαφέρον όμως, Ντόριαν έζησε περίπου 2,6 μίλια από το Hal Finney που συμμετείχε σε μεγάλο βαθμό στη δημιουργία του Bitcoin.

Τούτου λεχθέντος, είναι το πίστευαν ευρέως ΝτόριανΤο όνομα είναι καθαρά σύμπτωση ή ότι ήταν ίσως ένας πατέρας, που αποσπά την προσοχή από το πραγματικό Nakamoto.

Ο Ντόριαν επίσης δεν έχει υπόβαθρο στην κίνηση του cypherpunk.

Χαλ Φίνι

hal finney

Ο Hal Finney ήταν κρυπτογράφος που δούλευε σε ένα πρώιμο πρωτότυπο ενός κρυπτονομίσματος. Αυτός ασχολήθηκε με το cypherpunk κίνημα και ενδιαφερόταν πολύ για το Bitcoin από την αρχή.

Ασχολήθηκε έντονα με τον Nakamoto στη δημιουργία Bitcoin και ήταν ίσως ένας από τους μεγαλύτερους συνεισφέροντες σε αυτό, εκτός από Νακαμότο ο ίδιος.

Φίνι ήταν ακόμη και ο πρώτος δέκτης του πρώτου Bitcoin σε μια συναλλαγή από το Nakamoto μετά το ζωντανό δίκτυο.

Το 2009, ο Finney διαγνώστηκε με αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση, που συνήθως αναφέρεται ως νόσος ALS ή Lou Gehrig.

Στη συνέχεια, το 2014, ο Finney πέθανε. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο θάνατος και η επιδείνωση της υγείας του Finney μπορεί να συνδέονται ΝακαμότοΗ εξαφάνιση.

Υπάρχει επίσης μια θεωρία ότι ο Nakamoto ήταν ο Nick Szabo, αλλά ο Finney έκανε όλη την κωδικοποίηση. Ωστόσο, πρέπει να αναφερθεί ότι Ο Finney έγραψε στο C και το Bitcoin κωδικοποιήθηκε στο C++.

Είναι επίσης πιθανό ότι το όνομα Satoshi Nakamoto επιλέχθηκε επειδή ο Dorian Nakamoto έμενε κοντά και αν κάποιος τον έψαχνε, θα βρούσαν τον Dorian, όχι τον Finney.

Ο Craig Steven Wright ισχυρίζεται ότι είναι Satoshi Nakamoto

Κρεγκ Στίβεν Ράιτ

Αρχικά Wired και Gizmodo ξεπέρασαν τον Craig Steven Wright ως Nakamoto και αρχικά το αρνήθηκε. Ωστόσο, μέσα σε λίγους μήνες, ισχυρίστηκε ότι ήταν αυτός.

Η πεποίθηση είναι ότι Κατασκευαστής δημιούργησε το Bitcoin με τον αναλυτή ιατροδικαστικής David Kleiman, αλλά οι κριτικοί επεσήμαναν ότι αυτό το πεδίο δεν έχει καμία σχέση με την κρυπτογράφηση.

Είναι ενδιαφέρον ότι πιστεύεται ότι Κατασκευαστής κατέχει περίπου 1,1 εκατομμύρια Bitcoin και σε ένα σημείο πιστεύεται ότι ήταν το 10% της συνολικής προσφοράς.

Ο αριθμός είναι παρόμοιος με αυτό που πιστεύεται ότι ανήκε στη Nakamoto. Ωστόσο, το ποσό που ανήκει στη Wright πιστεύεται ότι προήλθε από την εταιρεία εξόρυξης που συνιδιοκτήτησε με τον Kleiman.

Ο Ράιτ είναι επίσης Αυστραλός και όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ο Νακαμότο ήταν γνωστό ότι μερικές φορές χρησιμοποιούσε βρετανικά αγγλικά κατά τη σύνταξη. Τα αυστραλιανά αγγλικά ενσωματώνουν βρετανικά και αμερικανικά στοιχεία, τα οποία θα μπορούσαν να το εξηγήσουν αυτό.

Σε ένα συνέντευξη με το BBC, ο Ράιτ είπε ότι θα μπορούσε να αποδείξει ότι ήταν Nakamoto, ωστόσο, δεν μπόρεσε να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία για να το υποστηρίξει Από.

Ο ισχυρισμός του Ράιτ ότι ήταν Nakamoto πιστεύεται ότι ήταν προηγουμένως απάτη αλλά από το 2019, Κατασκευαστής προσπάθησε να κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το Bitcoin στο όνομά του στις ΗΠΑ και είναι μήνυσε ανθρώπους για δυσφήμιση στο Ηνωμένο Βασίλειο που ισχυρίζονται ότι δεν είναι Νακαμότο.

Η Wright συμμετέχει επίσης στο έργο Bitcoin SV.

Νικ Σζάμπο

Νικ Σζάμπο

Ο Szabo είναι επιστήμονας υπολογιστών, νομικός μελετητής, κρυπτογράφος και γνωστός για τη δημιουργία της έννοιας των έξυπνων συμβάσεων.

Περίπου την εποχή που αναπτύχθηκε το Bitcoin, Σζάμπο δούλευε σε ένα πολύ παρόμοιο έργο που ονομάζεται BitGold και μάλιστα δημοσίευσε ένα άρθρο στο BitGold μια εβδομάδα πριν το Bitcoin κυκλοφορήσει το 2009.

Το BitGold είναι ένα πολύ παρόμοιο έργο με το Bitcoin. Εδώ είναι μερικές από τις ομοιότητες:

 • Χρησιμοποιήστε έναν αλγόριθμο Proof of Work;
 • Ηλεκτρονικό σύστημα peer to peer;
 • Δεν απαιτείται τρίτος;
 • Απαιτείται συναίνεση πριν ξεκινήσει το επόμενο μπλοκ;
 • Τα κρυπτογραφικά παζλ πρέπει να λυθούν για να λάβουν κέρματα;
 • Τα νέα νομίσματα σφραγίζονται με το χρόνο.

Είναι επίσης πολύ ενδιαφέρον ότι από όλα τα έργα που αναφέρονται στη Λευκή Βίβλο του Nakamoto, δεν αναφέρθηκε το BitGold, παρά τις τεράστιες ομοιότητες.

Σζάμπο είναι επίσης ένας πολύ γνωστός χρήστης ψευδωνύμων και τα αρχικά του N S είναι τα ίδια. Ίσως να ήθελε να επιλέξει ένα ψευδώνυμο παρόμοιο με το δικό του.

Ωστόσο, Νικ Σζάμπο δεν είναι γνωστό ότι μπορεί να γράψει σε Γ++, Η γλώσσα κωδικοποίησης του Bitcoin.

Παρόλα αυτά, κάποιοι το πιστεύουν Σζάμπο μπορεί να ήταν ο εγκέφαλος πίσω από την ιδέα και συνεργάστηκε με κάποιον άλλο, ενδεχομένως Hal Finney που το κωδικοποίησε.

Χρησιμοποιώντας τη στυλομετρία, που είναι η μελέτη του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι διατυπώνουν γραπτή γλώσσα, ομοιότητες στον τρόπο Νακαμότο και Σζάμπο γράφω και έχουν βρεθεί Αγγλικά.

Μερικές από τις ομοιότητες περιλαμβάνουν:

 • Βάζοντας δύο κενά στην αρχή μιας πρότασης.
 • Ξεκινήστε προτάσεις με “Πρέπει να σημειωθεί”.
 • «Ένα επίπεδο» ακολουθούμενο από ένα ουσιαστικό.
 • Χρησιμοποιήστε τη φράση «φυσικά» χωρίς να απομονώσετε κόμματα.
 • Η φράση «μπορεί να χαρακτηριστεί».
 • Το “Timestamp” χρησιμοποιείται ως ρήμα.

Ωστόσο, πρέπει να πούμε ότι κάποιος μπορεί να έχει μιμηθεί το στυλ γραφής του.

Ίσως είναι πιθανό ότι ο Satoshi Nakamoto έριξε μεγάλο μέρος του έργου του Nick Szabo, επομένως γιατί το στυλ γραφής είναι παρόμοιο και γιατί ένα τέτοιο παρόμοιο έργο δεν αναφέρθηκε στη Λευκή Βίβλο.

Σζάμπο είναι επίσης ένα από τα μόνα άτομα που επικοινωνούσαν με Νακαμότο να μην έχει κυκλοφορήσει τα email του και ορισμένοι σημείωσαν ότι η παρουσία του στο διαδίκτυο σχεδόν εξαφανίστηκε όταν κυκλοφόρησε το Bitcoin.

Ο John McAfee ισχυρίζεται ότι γνωρίζει την ταυτότητα του Nakamoto

Ο John McAfee είναι η αμφιλεγόμενη φιγούρα πίσω από την εταιρεία ασφάλειας λογισμικού McAfee.

Αυτός ήταν πολύ φωνητικό Κελάδημα ισχυριζόμενος ότι γνωρίζει την πραγματική ταυτότητα του Νακαμότο, αποτελεσματικά λέγοντας ότι αν ο Nakamoto δεν αποκαλύψει την ταυτότητά του, ο McAfee θα το κάνει.

McAfee πιστεύει Satoshi Nakamoto είναι μια συλλογή ανθρώπων, ωστόσο, ο συγγραφέας της Λευκής Βίβλου Bitcoin γράφτηκε από έναν άνδρα που ζει στις ΗΠΑ.

Λέει επίσης ότι είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιος είναι ο Nakamoto επειδή άνθρωποι όπως ο Craig Wright μπορούν να ισχυριστούν ψευδώς ότι είναι αυτός και αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο.

Στα tweets του, Η McAfee φάνηκε επίσης να υποδηλώνει ότι η ομάδα των ανθρώπων πίσω από το Bitcoin ήταν Ινδοί σε ένα email που ανέβασε όταν επικοινωνούσε με κάποιον που ισχυρίζεται ότι είναι Nakamoto.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι ο McAfee ξέρει ποιος είναι ο Nakamoto και ότι του αρέσει απλώς η προσοχή.

Μια ομάδα ανθρώπων

Το satoshi nakamoto είναι μια ομάδα ανθρώπων

Είναι πολύ πιθανό ότι ο Satoshi Nakamoto δεν ήταν μόνο ένα άτομο αλλά μια ομάδα ανθρώπων. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι ισχυρίστηκαν ότι η εργασία κωδικοποίησης στο Bitcoin ήταν τόσο καλή που πιθανότατα δεν έγινε από ένα μόνο άτομο.

Αυτό θα μπορούσε επίσης να εξηγήσει γιατί η χρήση των αγγλικών του μετακινείται μερικές φορές από τις ΗΠΑ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Θα μπορούσε ο Satoshi Nakamoto να πεθάνει?

Είναι πολύ πιθανό ότι ο Νακαμότο απλά πέθανε και γι ‘αυτό εξαφανίστηκε.

Αυτό είναι δυνατό σε δύο περιπτώσεις. πρώτον όσον αφορά Χαλ Φίνι και ενδεχομένως σε σχέση με Ντέιβ Κλίμαν που δούλεψε μαζί με τον Craig Wright και πέθανε το 2013.

Πρέπει πραγματικά να γνωρίζουμε την ταυτότητα του Nakamoto?

Άνθρωποι, όπως ο John McAfee, πιστεύουν ότι ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ποιος είναι, και μπορεί να έχει ένα καλό σημείο όσον αφορά τους ανθρώπους που προσποιούνται ότι είναι Nakamoto.

Μπορεί επίσης να είναι σημαντικό να μάθετε ποιος είναι ο Nakamoto για να τους αποτρέψει να ξεφορτώσουν τα 1 εκατομμύριο Bitcoin που κατέχουν και να βυθίσουν τις τιμές Bitcoin.

Η περίπτωση μπορεί να είναι ότι εάν συμβεί ένα τέτοιο γεγονός, θα το κάνει πιο σχετικό μόνο για να μάθετε ποιοι είναι.

Αν όμως αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του Νακαμότο, Μπορεί να υπάρχουν απειλές για τη ζωή του ή μπορεί να αντιμετωπίσει σύλληψη από τις φορολογικές αρχές ή άλλους οργανισμούς λόγω εγκλημάτων που έχουν συμβεί όπως η αγορά παράνομων αντικειμένων στο Διαδίκτυο με Bitcoin.

Βασικά σημεία

Εάν θυμάστε κάτι από αυτό το άρθρο, επισημάνετε αυτά τα βασικά σημεία.

 • Satoshi Nakamoto κατέχει περίπου 1 εκατομμύριο Bitcoin. Εάν το Bitcoin πωλήθηκε, θα καταστρέψει την τιμή.
 • Πολλά άτομα θα μπορούσαν να είναι Νακαμότο. Κανένα από αυτά δεν μπορεί να αποδειχθεί μέχρι στιγμής.
 • Τα Bitcoin Cash και Bitcoin SV διαχωρίστηκαν από το Bitcoin για να συμβαδίσουν ΝακαμότοΟι ιδέες. Η σημασία αυτού είναι συζητήσιμη.
 • Είναι πολύ πιθανό αυτό Satoshi Nakamoto ήταν μια ομάδα ανθρώπων. Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει μερικά πράγματα για την προσωπικότητά του.

Αν σας άρεσε να διαβάζετε αυτό το άρθρο από Εκπαίδευση συναλλαγών, παρακαλώ δώστε το σαν και μοιραστείτε το με οποιονδήποτε άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρει επίσης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner