Ένας οδηγός για αρχάριους για Stablecoins

Αναρωτηθήκατε ποτέ «πώς λειτουργούν τα stablecoins;» Είστε στο σωστό μέρος. Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα stablecoins και αν θα μπορούσαν να είναι μια έξυπνη προσθήκη στο χαρτοφυλάκιό σας.

Όσον αφορά την ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων, μία από τις μεγαλύτερες κληρώσεις του τομέα μπορεί επίσης να είναι σοβαρός κίνδυνος: μεταβλητότητα. Ενώ νομίσματα fiat Συνήθως έχουν ημερήσια επίπεδα μεταβλητότητας 0,5%, δεν είναι ασυνήθιστο να αλλάζει η τιμή των κρυπτονομισμάτων κατά 5% – και εάν οι τιμές πέφτουν σταθερά, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τεράστιες απώλειες για τους επενδυτές. (Ένα νόμισμα fiat είναι ένα που ρυθμίζεται από μια κυβέρνηση και έχει μια σταθερή αξία, για παράδειγμα, η βρετανική λίρα ή το δολάριο ΗΠΑ).

Αν και η μεταβλητότητα μπορεί να είναι θετικός παράγοντας εάν οι έμποροι γνωρίζουν ακριβώς πότε να αγοράσουν και να πουλήσουν, αυτό σημαίνει ότι τα περισσότερα κρυπτονομίσματα είναι εξαιρετικά επικίνδυνες επενδύσεις. Ωστόσο, για όσους θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση στα αποκεντρωμένα οφέλη της κρυπτογράφησης, αλλά δεν θέλουν να ανησυχούν για τις απρόβλεπτες τιμές, υπάρχει μια εναλλακτική λύση: σταθερά νομίσματα.

Εάν αναρωτιέστε «πώς λειτουργούν τα stablecoins» ή ακόμα και «τι είναι τα stablecoin», βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Σε αυτό το άρθρο, έχουμε συγκεντρώσει τον απόλυτο οδηγό για αρχάριους στα stablecoin. Είτε είστε υπάρχων επενδυτής κρυπτογράφησης που θέλει να μάθει περισσότερα για αυτά τα περιουσιακά στοιχεία ή κάποιος που είναι επιφυλακτικός με το Bitcoin και πιστεύει ότι τα stablecoins θα μπορούσαν να είναι η απάντηση, διαβάστε για να ανακαλύψετε γιατί τόσοι πολλοί επενδυτές προσθέτουν stablecoin στο χαρτοφυλάκιό τους.

Τι είναι οι Σταθεροί?

χρήση του stablecoin

Πηγή: etoro.com

Όπως υποδηλώνει το όνομα, τα stablecoins είναι ένας συγκεκριμένος τύπος κρυπτογράφησης (ή crypto token) που έχει σχεδιαστεί για να είναι σταθερός στη φύση. Ενώ τα νομίσματα όπως το Bitcoin παίρνουν την αξία τους από μια σειρά παραγόντων – συμπεριλαμβανομένης της προσφοράς και της ζήτησης, της εμπιστοσύνης των επενδυτών και γεγονότων όπως το Bitcoin κατά το ήμισυ – τα σταθερά νομίσματα συνδέονται με μια σταθερή εξωτερική τιμή.

Συχνά, αυτό είναι ένα νόμισμα fiat όπως το δολάριο ΗΠΑ, αλλά μπορεί επίσης να είναι ένα εμπόρευμα όπως ο χρυσός, το πετρέλαιο ή ορισμένες εξαγωγές ορυκτών. Μπορεί ακόμη και να είναι ένα άλλο κρυπτογράφηση, αρκεί να είναι ένα (ή περισσότερα) που δεν υπόκειται σε τεράστιες μεταβολές τιμών.

Η ιδέα πίσω από αυτό είναι ότι η αξία του υποκείμενου περιουσιακού στοιχείου θα είναι αρκετά σταθερή για να διατηρήσει το stablecoin υπό έλεγχο. Επειδή το stablecoin έχει την ίδια αξία, προστατεύεται από την αστάθεια της αγοράς που επηρεάζει τα τυπικά κρυπτονομίσματα. Παρόλο που θα επηρεαστεί από τυχόν διακυμάνσεις που συμβαίνουν στο συνδεδεμένο περιουσιακό στοιχείο του, αυτές είναι πιθανότατα να είναι πολύ λιγότερο δραματικές από αυτές που επηρεάζουν την τιμή των Bitcoin, Ethereum και άλλων σημαντικών κρυπτογράφησης.

Τι είναι η μεταβλητότητα?

Η μεταβλητότητα είναι μια από τις πιο σημαντικές έννοιες στην αγορά κρυπτογράφησης. Πριν απαντήσουμε στην ερώτηση «για ποιο σταθερό νόμισμα χρησιμοποιούνται;», ας ανακεφαλαιώσουμε ακριβώς τι σημαίνει ο όρος «μεταβλητότητα» και πώς μπορεί να μετρηθεί στις επενδύσεις.

Η μεταβλητότητα είναι ο βαθμός στον οποίο ένα cryptocurrency (ή οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό στοιχείο) κυμαίνεται στην αξία. Είναι ένας σημαντικός δείκτης για εμπόρους και επενδυτές, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες για να προβλέψουν ξεμπλοκάρισμα επενδυτικές ευκαιρίες. Στην πραγματικότητα, η μελέτη των προηγούμενων κινήσεων τιμών είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε προτού προσθέσετε ένα νέο crypto στο χαρτοφυλάκιό σας.

Κατά την επένδυση σε κρυπτονομίσματα, αυτές οι μεταβολές τιμών γενικά υπολογίζονται σε κουκούτσια. Αυτό σημαίνει ποσοστό σε σημείο (ή σημείο ενδιαφέροντος τιμής) και χρησιμοποιείται για να δείξει ακόμη και τις μικρότερες αλλαγές στην αξία. Σκεφτείτε ένα pip ως το τέταρτο δεκαδικό ψηφίο σε έναν αριθμό – για παράδειγμα, 0,0001 $.

Ένα εξαιρετικά ευμετάβλητο κρυπτογράφηση είναι αυτό που κυμαίνεται άγρια ​​στην αξία. Το Bitcoin αναφέρεται συχνά ως ένα από τα πιο ασταθή στοιχεία του κόσμου. Για τους τρεις μήνες μεταξύ Οκτωβρίου 2017 και Ιανουαρίου 2018, για παράδειγμα, το νόμισμα έφτασε το ρεκόρ μεταβλητότητας 8% – ενώ τον Ιούνιο του 2019, η τιμή του έπεσε κατά 1.000 $ σε μόλις 20 λεπτά!

Αν και κανένα νόμισμα δεν είναι εντελώς απαλλαγμένο από αστάθεια, είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο για τα νομίσματα fiat να βιώνουν αυτό το επίπεδο μεταβολής των τιμών σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό σημαίνει ότι τα stablecoins είναι πολύ πιο ανθεκτικά στους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τη συμβατική κρυπτογράφηση.

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι Stablecoin και τι χρησιμοποιούνται?

σταθερά νομίσματα

Πηγή: blockdata.tech

Για να κατανοήσουμε τι χρησιμοποιούνται τα stablecoin, θα πρέπει να εξερευνήσουμε τους διαφορετικούς τύπους stablecoin. Αυτοί οι τρεις τύποι είναι:

 • Σταθερά νομίσματα που υποστηρίζονται από Fiat (αλλιώς γνωστά ως σταθερά νομίσματα μανταλάκια)
 • Παράπλευρα σταθερά νομίσματα
 • Αλγοριθμικά σταθερά νομίσματα

Κάθε μία από αυτές τις κατηγορίες έχει διαφορετικές ιδιότητες που τις καθιστούν κατάλληλες για μια σειρά διαφορετικών σκοπών. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στον τρόπο λειτουργίας αυτών των τύπων stablecoin.

Τι είναι οι Σταθεροί που υποστηρίζονται από Fiat?

Σταθερά νομίσματα με υποστήριξη Fiat, ή μανταλάκια σταθερά νομίσματα, είναι αρκετά αυτονόητα. Πρόκειται για διακριτικά κρυπτογράφησης που συνδέονται με αξία σε ένα υποκείμενο νόμισμα fiat. Αυτό θα μπορούσε να είναι η βρετανική λίρα, γιεν Ιαπωνίας, καναδικό δολάριο, ελβετικό φράγκο – οι πιθανότητες είναι σχεδόν ατελείωτες, αλλά το πιο συνηθισμένο είναι το δολάριο ΗΠΑ.

Το πιο διάσημο stablecoin με υποστήριξη fiat είναι Tether (USDT) το οποίο κυκλοφόρησε το 2014. Αυτό ήταν στην πραγματικότητα το πρώτο stablecoin στον κόσμο, οπότε είναι κάτι που καθορίζει τις τάσεις. Ο Tether απευθύνθηκε έκκληση σε επενδυτές που ενθουσιάστηκαν από την αποκεντρωμένη φύση της κρυπτογράφησης, αλλά βρήκαν την προοπτική της δραματικής μεταβολής των τιμών του Bitcoin πολύ ανησυχητική. Και αυτή η έκκληση έχει αποδώσει. Το Tether δεν είναι μόνο το πιο δημοφιλές stablecoin, αλλά και το τρίτο μεγαλύτερο κρυπτονομίσματα με βάση το όριο αγοράς. Τη στιγμή της γραφής, το όριο αγοράς είναι 17.473.086.836 $ και έχει τον υψηλότερο όγκο συναλλαγών 24 ωρών από οποιοδήποτε ψηφιακό στοιχείο στην αγορά (41.067.765.107 $).

Το Tether παίρνει το όνομά του από το γεγονός ότι είναι «δεμένο» στο δολάριο ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι το 1USDT είναι ίσο με το 1USD. Άλλα παραδείγματα σταθερών νομισμάτων που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ είναι:

 • TrueUSD
 • Νόμισμα USD
 • Δολάριο Δίδυμων

Μία από τις πιο σημαντικές χρήσεις για σταθερά νομίσματα με υποστήριξη fiat είναι ως μεσάζων μεταξύ του fiat και του κρυπτονομίσματος. Στις ανταλλαγές, συχνά αντιμετωπίζεται ως ψηφιακό δολάριο. Εάν ένας επενδυτής δεν μπορεί να πραγματοποιήσει μια άμεση συναλλαγή σε USD, η χρήση των διακριτικών Tether μπορεί να είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση. Επειδή το 1USDT (θεωρητικά) θα εκτιμά πάντα το 1USD, πολλοί επενδυτές επιλέγουν να μετατρέψουν τα χρήματά τους σε Tether ως τρόπο αποθήκευσης τους σε ψηφιακά πορτοφόλια χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν ότι η αξία τους θα μειωθεί με την πάροδο του χρόνου..

Επιπλέον, πολλά χρηματιστήρια δεν προσφέρουν στους επενδυτές την ευκαιρία να αγοράσουν και να πουλήσουν κρυπτογράφηση χρησιμοποιώντας νόμισμα fiat. Ως αποτέλεσμα, η μετατροπή κρυπτονομισμάτων σε fiat μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη – αλλά η μετατροπή κρυπτογράφησης σε Tether και, στη συνέχεια, Tether σε USD, είναι αρκετά απλή.

Τι είναι οι παράλληλοι σταθεροί?

Παράπλευρα σταθερά νομίσματα δουλέψτε χρησιμοποιώντας την ίδια αρχή με τα σταθερά νομίσματα με υποστήριξη fiat. Ωστόσο, αντί να συνδέονται με USD, GBP ή EUR, συνδέονται σε αξία με ένα άλλο κρυπτογράφηση.

Διαβάστε περισσότερα:

Δημοφιλή κρυπτονομίσματα για αγορά και πώληση σε βρετανικές λίρες

Τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα στις ΗΠΑ

Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα εξασφαλισμένα σταθερά νομίσματα συνδέονται με μια ποικιλία διαφορετικών κρυπτονομισμάτων. (Αυτό μερικές φορές αναφέρεται ως καλάθι περιουσιακών στοιχείων). Μπορεί να πιστεύετε ότι η σύνδεση ενός stablecoin σε ένα ή περισσότερα κρυπτονομίσματα νικά το αντικείμενο ενός stablecoin. Σε τελική ανάλυση, εάν τα υποκείμενα στοιχεία του δεν είναι σταθερά, πώς μπορεί ένα stablecoin να ανταποκρίνεται στο όνομά του?

Αυτή είναι μια έγκυρη ανησυχία. Ασφάλεια σταθερά νομίσματα όπως το Νόμισμα κατασκευαστή (DAI) είναι πολύ λιγότερο σταθερές από αυτές που υποστηρίζονται από ένα νόμισμα fiat. Έχουν όμως ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι του μανταλιού και των κεντρικών σταθερών νομισμάτων: μπορούν να φιλοξενηθούν πλήρως στο blockchain. Αυτό σημαίνει ότι είναι εντελώς αποκεντρωμένες, σε αντίθεση με εκείνες που βασίζονται σε κρατικά στοιχεία ενεργητικού.

Οι περισσότεροι επενδυτές χρησιμοποιούν εξασφαλισμένα σταθερά νομίσματα ως εργαλείο αντιστάθμισης να αντισταθμίσουν περισσότερα ασταθή νομίσματα στο χαρτοφυλάκιό τους. Αν και είναι η πιο ευμετάβλητη μορφή stablecoin, μπορούν ακόμα να είναι μια αποτελεσματική μορφή διαχείρισης κινδύνων, ξεπερνώντας μερικές από τις καταιγίδες που μπορούν να προκαλέσουν τεράστιες κινήσεις τιμών σε πιο σημαντικά cryptos.

Τι είναι οι Αλγοριθμικοί Σταθεροί?

Σε αντίθεση με τα σταθερά νομίσματα που υποστηρίζονται από fiat ή με ασφάλεια, αλγοριθμικά σταθερά νομίσματα δεν συνδέονται με ένα υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο. Αντ ‘αυτού, η παροχή κυκλοφορίας ελέγχεται ανάλογα με την απόδοσή της.

Για παράδειγμα, εάν ένα νόμισμα υποτίθεται ότι έχει περίπου ίση αξία με το δολάριο ΗΠΑ και αρχίζει να πέφτει κάτω από αυτό το ποσό, ένας αλγόριθμος θα μειώσει αυτόματα την προσφορά για να ανεβάσει την τιμή. Ομοίως, εάν η τιμή αρχίζει να ξεπερνά το 1 $, ο αλγόριθμος θα αυξήσει την κυκλοφορία της προσφοράς για να μειώσει την τιμή.

Τα αλγοριθμικά σταθερά νομίσματα βασίζονται στο θεωρία της ποσότητας του χρήματος. Αυτό δηλώνει ότι η τιμή ενός αγαθού ή μιας υπηρεσίας είναι άμεσα ανάλογη με το χρηματικό ποσό που κυκλοφορεί. Είναι η ίδια πρακτική που χρησιμοποιούν οι περισσότερες τράπεζες για τη ρύθμιση του πληθωρισμού ή του αποπληθωρισμού.

Ένα παράδειγμα ενός αλγοριθμικού stablecoin είναι Βάση. Ιδρύθηκε από τρεις πτυχιούχους από το Πανεπιστήμιο του Princeton τον Απρίλιο του 2018, ο Basis συγκέντρωσε εντυπωσιακά 133 εκατομμύρια δολάρια στον πιο πρόσφατο επενδυτικό γύρο του, δείχνοντας ότι πολλοί άνθρωποι μπορούν να δουν τις δυνατότητες αλγοριθμικών σταθερών νομισμάτων. Το σύστημά του περιγράφεται ως «αλγοριθμική κεντρική τράπεζα» – αλλά ποια πλεονεκτήματα έχει έναντι των σταθερών νομισμάτων?

Σε αντίθεση με τα σταθερά νομίσματα όπως το Tether, η Basis δεν απαιτεί από τους ιδρυτές της να διατηρούν αποθεματικά δολαρίων ΗΠΑ. Αυτό συμβαίνει επειδή το νόμισμα είναι συνδεδεμένο με τιμή 1 USD, αλλά δεν υποστηρίζεται ενεργά από φυσικά αποθέματα. Αυτό το επιτρέπει να είναι πραγματικά αποκεντρωμένο από τις τράπεζες fiat με τρόπο που δεν μπορούν να είναι τα περισσότερα κρυπτονομίσματα που υποστηρίζονται από fiat.

Η αλγοριθμική προσέγγιση είναι επίσης πιο ακριβής από το να συνδέεται με μια επιλογή κρυπτονομισμάτων. Ο αλγόριθμος δεν εξαρτάται από παράγοντες της εξωτερικής αγοράς, ενώ μια εκτεταμένη επιτυχία στον τομέα της κρυπτογράφησης (όπως η πανδημία coronavirus, η οποία επηρέασε τις επενδύσεις όλων των ειδών σε τέτοιο βαθμό που είναι τώρα γνωστή ως «crash coronavirus») είναι πιθανό να ρίξτε την αξία ενός εξασφαλισμένου stablecoin που καταρρέει.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των Stablecoins?

Τώρα έχουμε απαντήσει στην ερώτηση «τι είναι τα σταθερά νομίσματα», ας σταθμίσουμε τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτού του τύπου κρυπτογράφησης για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε αν τα stablecoins είναι μια καλή επένδυση το 2020 και μετά.

✅ Το κύριο όφελος της επένδυσης σε stablecoins είναι ότι μπορούν να είναι μια αποτελεσματική μορφή διαχείρισης κινδύνων. Ως εργαλείο αντιστάθμισης, τα stablecoins μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του χαρτοφυλακίου σας και να λειτουργήσουν ως μια μορφή ασφάλισης για να αντισταθμίσουν τις πιο επικίνδυνες επενδύσεις

✅ Τα σταθερά νομίσματα μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε νόμισμα fiat, γεγονός που τους καθιστά έναν βολικό ενδιάμεσο μεταξύ του fiat και του crypto

✅ Τα Stablecoins απαιτούν πολύ μικρή παρακολούθηση από τους επενδυτές, χάρη στα εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα μεταβλητότητάς τους

✅ Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά μεγάλων ποσών χρημάτων σε υπεράκτιους λογαριασμούς χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν για δυσμενείς συναλλαγματικές ισοτιμίες ή διασυνοριακές χρεώσεις

✅ Τα σταθερά νομίσματα είναι επίσης λιγότερο ευάλωτα σε παραβίαση από τα συμβατικά κρυπτονομίσματα, καθώς το blockchain δεν αποθηκεύει πραγματικά την ασφάλεια του

✅ Τα σταθερά νομίσματα είναι εξαιρετικά επεκτάσιμα, καθώς δεν υπάρχουν σταθερά αποθέματα

Ποια είναι τα μειονεκτήματα των Stablecoins?

Τα σταθερά νομίσματα μπορεί να συνοδεύονται από πολλά πλεονεκτήματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι άψογα. Στην πραγματικότητα, πολύ μακριά! Αυτά είναι τα βασικά μειονεκτήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αποφασίσετε εάν θα επενδύσετε σε οποιοδήποτε είδος stablecoin.

❌ Ενώ τα stablecoins μπορούν να είναι ένα καλό εργαλείο αντιστάθμισης, δεν είναι οι ίδιες καλές επενδύσεις. Αυτό συμβαίνει επειδή η αξία τους με την πάροδο του χρόνου δεν θα αυξηθεί ποτέ – θα είναι πάντα ίση με 1 μονάδα του υποκείμενου βασικού περιουσιακού στοιχείου

❌ Πολλά σταθερά νομίσματα απαιτούν από έναν θεματοφύλακα ή έναν ελεγκτή να παρακολουθεί την απόδοσή τους και να διασφαλίζει ότι η τιμή είναι συνδεδεμένη. Αυτό απαιτεί από τους επενδυτές να εμπιστεύονται κάποιον και σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα για ανθρώπινο λάθος

❌ Μερικοί άνθρωποι έχουν παρομοιάσει αλγοριθμικά σταθερά νομίσματα με ένα σχήμα πυραμίδας. Η χαμηλή τιμή των συμβόλων όπως το Basis (1 $) σημαίνει ότι η ανάπτυξη πρέπει αναπόφευκτα να επιδοτείται από νέους επενδυτές που αγοράζουν το «πρόγραμμα»

Can Μπορεί να υπάρχει έλλειψη διαφάνειας γύρω από σταθερά νομίσματα με υποστήριξη fiat. Για παράδειγμα, ο Tether επανειλημμένα δέχτηκε επίθεση επειδή υποτίθεται ότι δεν διαθέτει αρκετά αποθέματα USD για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του ότι για κάθε μάρκα Tether που εκδίδει, κατέχει $ 1 στην τράπεζα

Βασικά σημεία

 • Τα Stablecoins αναπτύχθηκαν για να παρακάμψουν την αστάθεια που καθιστά την αγορά κρυπτογράφησης τόσο επικίνδυνη
 • Τα σταθερά νομίσματα συχνά λειτουργούν ως τομή μεταξύ του fiat και του κρυπτονομίσματος
 • Η αστάθεια ενός τυπικού κρυπτονομίσματος μπορεί να είναι περίπου 5%, σε αντίθεση με 0,5% για ένα τυπικό νόμισμα fiat
 • Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι stablecoin: fiat-backed, collateral και algoritmic
 • Η πλειονότητα των σταθερών νομισμάτων που υποστηρίζονται από fiat συνδέεται με το δολάριο ΗΠΑ
 • Τα κυριότερα σταθερά νομίσματα περιλαμβάνουν Tether, DAI Coin και Basis
 • Τα αλγοριθμικά σταθερά νομίσματα βασίζονται στη θεωρία της ποσότητας του χρήματος
 • Το Stablecoins μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο αντιστάθμισης κινδύνου για τη διαχείριση του κινδύνου σε ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο
 • Ωστόσο, δεν είναι οι ίδιες μια επένδυση που θα αυξάνει την αξία με την πάροδο του χρόνου

Εάν αναρωτιέστε «τι είναι σταθερά νομίσματα», ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός για αρχάριους θα σας δώσει μια εισαγωγή σε αυτόν τον μοναδικό τύπο κρυπτογράφησης. Καθώς το ευρύτερο ενδιαφέρον για τα stablecoins αρχίζει να αυξάνεται, τώρα θα μπορούσε να είναι η στιγμή να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στα stablecoins και να παρακολουθούμε τη χρήση τους στην ευρύτερη αγορά. Στην πραγματικότητα, μια έκθεση από την ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων Binance αποκάλυψε ότι το ενδιαφέρον για σταθεροποιημένα νομίσματα σε δολάρια ΗΠΑ αυξήθηκε δραματικά μεταξύ Μαΐου 2018 και Μαΐου 2019, με τον όγκο των περιουσιακών στοιχείων 24 ωρών από τις σταθερές νομίσματα να αυξάνεται από 35,78% σε 60,55%.

Σκέφτεστε να προσθέσετε stablecoin στο χαρτοφυλάκιό σας; Παρά τη χαμηλή μεταβλητότητά τους, είναι ακόμα σημαντικό να θυμόμαστε ότι οποιαδήποτε μορφή κρυπτονομίσματος είναι μια επικίνδυνη επένδυση. Πάντα να πραγματοποιείτε τη δέουσα επιμέλεια πριν αγοράσετε ένα σταθερό Bitcoin που υποστηρίζεται από ασφάλεια, ή αλγόριθμο.

Ένας οδηγός για αρχάριους για Stablecoins – Συχνές ερωτήσεις

Πόσα σταθερά νομίσματα υπάρχουν?

Υπάρχουν σήμερα περισσότερα από 200 σταθερά νομίσματα στην αγορά κρυπτονομισμάτων. Δεδομένου ότι υπάρχουν πάνω από 6.000 κρυπτονομίσματα συνολικά, αυτό αντιπροσωπεύει ένα σχετικά μικρό μερίδιο.

Ποιο είναι το πιο δημοφιλές stablecoin?

Το πιο δημοφιλές stablecoin είναι το Tether. Ήταν το πρώτο stablecoin που κυκλοφόρησε, επομένως θεωρείται συχνά το Bitcoin των stablecoins!

Είναι σταθερά νομίσματα σταθερά?

Η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση δεν είναι απλή. Ενώ τα stablecoins είναι συνήθως πολύ πιο σταθερά από τα συμβατικά κρυπτονομίσματα, είναι πάντα τόσο σταθερά όσο το υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο στο οποίο είναι συνδεδεμένα. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι εντελώς απαλλαγμένοι από την αστάθεια (σχεδόν δεν υπάρχει νόμισμα).

Γιατί τα stablecoins είναι δημοφιλή?

Τα Stablecoins είναι δημοφιλή επειδή παρακάμπτουν μεγάλο μέρος της μεταβλητότητας που καθιστά το Bitcoin και άλλα cryptos τόσο επικίνδυνα. Έχουν επίσης γίνει όλο και πιο δημοφιλείς ως τρόπος μετατροπής κρυπτονομισμάτων σε fiat.

Ποιο είναι το μέλλον των σταθερών νομισμάτων?

Καθώς τα stablecoins αυξάνονται σε δημοτικότητα, πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι θα μπορούσαμε να τους δούμε να ενθαρρύνουν τη μαζική υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων. Στο μέλλον, τα stablecoins θα μπορούσαν να είναι μια βολική μορφή πραγματοποίησης διαδικτυακών ή ανέπαφων πληρωμών, καθώς και μεταφορά χρημάτων μεταξύ ψηφιακών πορτοφολιών.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner