Τι είναι η τεχνολογία Blockchain; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Το Blockchain και η κρυπτογράφηση εμφανίστηκαν ως λέξη buzz σε διάφορους τομείς της ζωής κατά την τελευταία δεκαετία. Οι άνοδοι των κρυπτονομισμάτων στα τέλη του 2017 έδωσαν σε αυτές τις λέξεις μια ευρύτερη πρόταση. Υπάρχουν λίγοι που δεν γνωρίζουν αυτά τα λόγια. Επίσης, τα κλάσματα των ανθρώπων που χρησιμοποιούν συχνά αυτές τις λέξεις κατανοούν την πραγματική έννοια και το νόημα αυτών των λέξεων. Νωρίτερα, η τεχνολογία blockchain συσχετίστηκε με το Bitcoin. Όμως, σήμερα, αυτή η τεχνολογία φαίνεται να φέρνει επανάσταση σε όλους σχεδόν τους τομείς της ζωής. Οι ερευνητές είναι απασχολημένοι με την αύξηση της δυνατότητας κλιμάκωσης και ασφάλειας αυτής της τεχνολογίας οργής.

Blockchain

Μετά από πολλή έρευνα, οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το blockchain είναι ένα είδος δημόσιου βιβλίου που αποθηκεύει όλες τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται στον ψηφιακό κόσμο. Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του blockchain είναι ότι κάθε συναλλαγή αποθηκεύεται σε ξεχωριστό μπλοκ και μοιράζεται από όλους στο δίκτυο. Όλα αυτά τα μπλοκ συνδέονται το ένα με το άλλο αντιστέκοντας έτσι στην αλλοίωση του καθολικού. Η κρυπτογραφία και οι αλγόριθμοι κατανεμημένης συναίνεσης είναι οι τεχνικές για την εξασφάλιση αυτών των συναλλαγών. Οι αυξανόμενες τάσεις ψηφιοποίησης και ευφυΐας σε όλο τον κόσμο έχουν κάνει το blockchain μια ευρύτερη πρόταση για να κατανοήσουν οι άνθρωποι.

Τύποι Blockchains

Υπάρχουν δύο τύποι τεχνολογίας blockchain που χρησιμοποιούνται ευρέως σε όλο τον κόσμο. Αυτά είναι:

1-Επιτρεπόμενα Blockchains

Αυτά είναι τα blockchain που επικυρώνονται μόνο από τους κατόχους και τους επικυρωμένους χρήστες στο δίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι δεν απαιτείται περαιτέρω επαλήθευση σχετικά με την εξουσία αυτών των χρηστών, επειδή αυτοί είναι οι αξιόπιστοι. Αυτά τα είδη μπλοκ συχνά χρησιμοποιούνται σε κυβερνητικά ιδρύματα και επιχειρήσεις και οι κυβερνητικές υπηρεσίες είναι οι επικυρωμένοι χρήστες. Τα επιτρεπόμενα blockchain μπορούν επίσης να είναι ιδιωτικά και σε τέτοιες περιπτώσεις οι οργανισμοί γίνονται επικυρωμένοι χρήστες.

2-χωρίς άδεια μπλοκ αλυσίδων

Αυτές είναι οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες μπλοκ αλυσίδες στις οποίες κάθε χρήστης του δικτύου συμμετέχει στη συναίνεση. Είναι αυτό το blockchain στο οποίο κάθε μπλοκ ασφαλίζεται μέσω ενός κλειδιού ασφαλείας. Αυτοί οι τύποι blockchains είναι προσβάσιμοι για όλους, αλλά κανείς δεν μπορεί να αντιγράψει ή να μετριάσει τη συναλλαγή που πραγματοποιείται.

Τεχνολογία Blockchain

Η τεχνολογία Blockchain είναι η τεχνολογία που βοηθά τους προγραμματιστές να αναπτύξουν διάφορες εφαρμογές που υποστηρίζονται από το blockchain. Αυτή η τεχνολογία επέκτεινε τη χρήση του blockchain σε διάφορους τομείς της ζωής, συμπεριλαμβανομένων των υγειονομικών και φιλανθρωπικών οργανισμών. Είναι μια τεχνολογία ανοιχτού κώδικα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από ιδιώτες όσο και από εταιρείες με τους δικούς τους τρόπους για να ωφεληθούν. Η χρήση αυτής της τεχνολογίας έχει καταργήσει το ρόλο τρίτων στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η τεχνολογία blockchain θεωρείται ιδανική για χώρες με πλειονότητα πληθυσμού χωρίς τράπεζες. Με απλά λόγια μπορούμε να πούμε ότι η τεχνολογία blockchain είναι η τεχνολογία που βοηθά στην αποθήκευση και ανταλλαγή ψηφιακών στοιχείων σε ένα δίκτυο peer-to-peer χωρίς την ανάγκη μεσαζόντων.

Διαβάστε επίσης: 8 καλύτερα διαδικτυακά μαθήματα Blockchain για εκπαίδευση & Πιστοποίηση 2019

Εργασία της τεχνολογίας Blockchain

πώς λειτουργεί το blockchain

πηγή img: Πλήθος G2

Κατά την τελευταία δεκαετία, η τεχνολογία blockchain έχει αναγνωριστεί ως ένας γρήγορος τρόπος για να γίνει πλούσιος. Γι ‘αυτό όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε blockchain και κρυπτονομίσματα. Είναι επιτακτική ανάγκη να κατανοήσουμε την έννοια και τη λειτουργία της τεχνολογίας blockchain για να αποκτήσουμε τα πραγματικά πλεονεκτήματα. Η λειτουργία της τεχνολογίας blockchain μπορεί να εξηγηθεί σε τέσσερα εύκολα βήματα. Αυτά είναι:

READ Ripple – MoneyNetint με RippleNet Eyeing για χρήση XRP για την προέλευση της ζήτησης

1-Πραγματοποίηση συναλλαγής

Το πρώτο και το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κατανοήσετε τη λειτουργία της τεχνολογίας blockchain είναι ότι απαιτεί συναλλαγή. Η συναλλαγή μπορεί να πραγματοποιηθεί μεταξύ δύο ατόμων ή επιχειρήσεων ανεξάρτητα από τις τοποθεσίες τους. Ένα από αυτά γίνεται ο αποστολέας και το άλλο γίνεται ο παραλήπτης.

2-Επικύρωση / Επαλήθευση συναλλαγής

Μετά την πραγματοποίηση της συναλλαγής, το επόμενο βήμα στη λειτουργία της τεχνολογίας blockchain είναι η επικύρωση ή η επαλήθευση αυτής της συναλλαγής. Καθώς η συναλλαγή μοιράζεται σε εκατομμύρια υπολογιστές σε όλο τον κόσμο, ένα δίκτυο υπολογιστών βιάζεται να επαληθεύσει αυτήν την συναλλαγή. Αυτά επιβεβαιώνουν τη συναλλαγή μαζί με την ημερομηνία, την ώρα, το ποσό, ακόμη και τους συμμετέχοντες της συναλλαγής.

3-Σχηματισμός ενός μπλοκ

Όταν η συναλλαγή επικυρώνεται από υπολογιστές στο δίκτυο, αποθηκεύεται σε ξεχωριστό μπλοκ. Αυτό το μπλοκ περιέχει όλες τις πληροφορίες σχετικά με αυτήν τη συναλλαγή. Αυτές οι πληροφορίες μπορεί να περιλαμβάνουν ώρα, ημερομηνία, ποσό, ψηφιακές υπογραφές και πολλά άλλα. Αυτά τα μπλοκ είναι ορατά σε όλα τα άτομα ή τις επιχειρήσεις στο δίκτυο και, ως εκ τούτου, η αλλαγή στο αρχείο του καθίσταται αδύνατη. Αυτό το νέο μπλοκ προσαρτάται σε μια ήδη υπάρχουσα βάση δεδομένων blockchain. Οι πληροφορίες σε κάθε μπλοκ αποθηκεύονται μέσω κρυπτογραφίας και ορισμένων άλλων κατανεμημένων αλγόριθμων συναίνεσης.

4-Κατανομή κωδικού / κατακερματισμού

Το τελευταίο βήμα στη λειτουργία του blockchain είναι η κατανομή ενός κώδικα ή κατακερματισμού σε αυτό το μπλοκ. Αυτός ο κωδικός εκχωρείται μετά την επαλήθευση όλων των συναλλαγών. Αυτός ο κωδικός είναι πάντα μοναδικός που καθιστά την συναλλαγή ασφαλή. Εδώ, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι νέο μπλοκ μπορεί να προστεθεί στο blockchain μόνο αφού του δοθεί ένας συγκεκριμένος κωδικός. Επίσης, αυτό το νέο μπλοκ γίνεται ορατό για το ευρύ κοινό μετά την προσθήκη σε υπάρχον blockchain ή βάση δεδομένων.

Πλεονεκτήματα της τεχνολογίας Blockchain

Όντας μια τεχνολογία ανοιχτού κώδικα, το blockchain χρησιμοποιείται ευρέως σε διάφορους τομείς της ζωής. Η αυξανόμενη χρήση αυτής της τεχνολογίας έχει φέρει επανάσταση σε πολλές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Μερικά από τα πλεονεκτήματά του είναι:

1-Ταχύτητα συναλλαγής

Η τεχνολογία Blockchain χρησιμοποιείται ευρέως σε όλο τον κόσμο για τη γρήγορη ταχύτητα των παγκόσμιων συναλλαγών. Εδώ, είναι σκόπιμο να αναφερθεί ότι η υιοθέτηση αυτής της τεχνολογίας έχει φέρει επανάσταση στον τραπεζικό κλάδο σε όλο τον κόσμο. Αυτό συμβαίνει επειδή οι καθολικές συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν σε 15-20 ημέρες πραγματοποιούνται τώρα μέσα σε δευτερόλεπτα. Για παράδειγμα, μια καθολική συναλλαγή ολοκληρώνεται σε μόλις 0,3 δευτερόλεπτα στο δίκτυο blockchain της Ripple.

2-Ασφάλεια

Οι αυξανόμενες απειλές για την ασφάλεια στον οικονομικό κόσμο έχουν επίσης αυξήσει τη χρήση της τεχνολογίας blockchain σε διάφορους τομείς. Ο υψηλός βαθμός κρυπτογράφησης σε αυτήν την τεχνολογία καθιστά κάθε συναλλαγή ασφαλή. Επιπλέον, η διαθεσιμότητα μπλοκ με τη μορφή δημόσιου βιβλίου σε όλους στον κόσμο καθιστά αδύνατο για όλους να αλλάξουν τις συναλλαγές. Όλα τα μπλοκ που αποθηκεύουν πληροφορίες σχετικά με ορισμένες συναλλαγές ασφαλίζονται με κατακερματισμούς / κωδικούς που είναι μοναδικοί. Οι ερευνητές και οι ειδικοί εξακολουθούν να ασχολούνται με την αύξηση της ασφάλειας των συναλλαγών που πραγματοποιούνται στον ψηφιακό κόσμο.

READ Blockchain στην αγορά υγειονομικής περίθαλψης να ξεπεράσει τα 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025

3-Διαφάνεια

Ένα άλλο πλεονέκτημα της τεχνολογίας blockchain είναι η απαράμιλλη διαφάνεια. Καμία άλλη τεχνολογία δεν μπορεί να αντέξει την τεχνολογία blockchain στη διαφάνεια των παγκόσμιων συναλλαγών επειδή όλες οι συναλλαγές είναι ορατές σε όλους. Μόνο τα άτομα που έχουν κλειδιά μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις συναλλαγές χωρίς να τις αλλάξουν. Επιπλέον, ο αποστολέας και ο παραλήπτης παραμένουν ενήμεροι για την κατάσταση της συναλλαγής που λαμβάνει χώρα.

4-Αποτελεσματικότητα κόστους

Το πεδίο της τεχνολογίας blockchain αυξάνεται επίσης κάθε μέρα λόγω της οικονομικής αποδοτικότητας. Αυτή η τεχνολογία έχει εξαλείψει το ρόλο των διαμεσολαβητών στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές που όχι μόνο αύξησαν την ταχύτητα των συναλλαγών, αλλά και κατέστησαν αυτές τις οικονομικές αποδοτικές. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη τεκμηρίωσης στο δίκτυο blockchain που να εξαλείφει επίσης τις καθυστερήσεις στις συναλλαγές. Ο αποστολέας και ο παραλήπτης συνδέονται άμεσα μεταξύ τους μέσω δικτύου blockchain και ενημερώνονται σχετικά με την κατάσταση της συναλλαγής.

5-Συνεργασία

Η συνεργασία είναι επίσης ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα της τεχνολογίας blockchain επειδή τόσο ο αποστολέας όσο και ο παραλήπτης συνεργάζονται μεταξύ τους καθ ‘όλη τη διαδικασία συναλλαγής που το καθιστά ικανοποιητικό και χωρίς τριβές. Αυτό καθιστά επίσης την τεχνολογία blockchain αξιόπιστη και γρήγορη, επειδή δεν υπάρχει ανάγκη τρίτου μέρους.  

6-Υψηλός βαθμός ακρίβειας

Τέλος, η τεχνολογία blockchain χρησιμοποιείται ευρέως λόγω του υψηλού βαθμού ακρίβειας στις συναλλαγές. Η ορατότητα των μπλοκ σε όλους στο δίκτυο καθιστά τις συναλλαγές διαφανείς. Επίσης, οι σύνδεσμοι μεταξύ αυτών των μπλοκ αυξάνουν την ακρίβεια της τεχνολογίας επειδή οι πληροφορίες σε αυτά τα μπλοκ δεν μπορούν ούτε να αντιγραφούν ούτε να αλλάξουν.

Πώς χρησιμοποιούν τα Cryptocurrencies Blockchain?

Υπάρχουν περισσότερα από 1400 κρυπτονομίσματα που χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain με τους δικούς τους συγκεκριμένους τρόπους. Το Bitcoin ήταν το πρώτο κρυπτογράφηση που χρησιμοποίησε αυτήν την τεχνολογία. Λαμβάνοντας υπόψη τα διάφορα προβλήματα στο δίκτυό του, διάφορα νομίσματα alt χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία σε διαφορετικές μορφές. Για παράδειγμα, στο δίκτυο του Bitcoin κάθε νέο μπλοκ δημιουργείται μετά από δέκα λεπτά που επαληθεύει τη συναλλαγή. Από την άλλη πλευρά, στο Ethereum blockchain αυτή τη φορά μειώνεται στα 10-20 δευτερόλεπτα και αυτή τη φορά μειώνεται στα 0,3 δευτερόλεπτα στο δίκτυο blockchain του Ripple.

Το μέλλον της τεχνολογίας Blockchain

Λόγω της ευρείας χρήσης της, η τεχνολογία blockchain παραμένει στην πρώτη γραμμή σχεδόν όλων των συζητήσεων που σχετίζονται με τα ψηφιακά νομίσματα. Οι περισσότεροι από τους ειδικούς είναι της άποψης ότι η χρήση της τεχνολογίας blockchain φαίνεται ατελείωτη. Σε μια ή δύο δεκαετίες, θα βρίσκεται στο πίσω μέρος σχεδόν όλων των τομέων της ζωής. Ορισμένες από τις χρήσεις της τεχνολογίας blockchain στο εγγύς μέλλον μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Η χρήση του στην πραγματοποίηση έξυπνων συμβάσεων μπορεί να αυξηθεί.
  • Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η τεχνολογία blockchain θα χρησιμοποιηθεί σύντομα για τη διανομή ιατρικών πληροφοριών κορυφαίας προτεραιότητας.
  • Καθώς οι γενικές εκλογές στις περισσότερες χώρες έχουν παραβιαστεί, η τεχνολογία blockchain ενδέχεται σύντομα να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς ψηφοφορίας για να γίνουν οι εκλογές δίκαιες και γρήγορες.
  • Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τη χρήση του στη βιομηχανία ηλεκτρονικού εμπορίου, επομένως, ελπίζουμε ότι η αγορά και πώληση όλων των ειδών ακινήτων θα πραγματοποιούνται μέσω blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner