Ανάλυση τιμών Bitcoin: Οι ταύροι BTC αντιμετωπίζουν μια κρίσιμη αντίσταση στην πορεία πίσω στα 20.000 $

Καθημερινή πρόβλεψη τιμής Bitcoin BTC

  • Η αντίσταση των δύο εβδομάδων βρίσκεται στο δρόμο του ταύρου.
  • Το RSI 4 ωρών θα μπορούσε να εισέλθει στη ζώνη υπεραγοράς, προκαλώντας βραχυπρόθεσμη διόρθωση.

Το Bitcoin αρπάζει όλα τα πρωτοσέλιδα του τελευταίου και για έναν καλό λόγο. Από τα ιδρύματα έως τους τακτικούς επενδυτές, φαίνεται ότι όλοι θέλουν ένα κομμάτι της πίτας Bitcoin. Αυτό το θετικό συναίσθημα αντικατοπτρίζεται στη δράση των τιμών, καθώς το BTC απέχει μόλις από το εύρος των μαλλιών από τη ζώνη των 20.000 $.

Δύο εβδομάδες αντίσταση στο δρόμο

Οι ταύροι ξεκίνησαν το ράλι τους αυτό το Σαββατοκύριακο και κατάφεραν να συσπειρώσουν τέσσερις συνεχόμενες θετικές ημέρες. Η τιμή έχει ανέβει από 18.000 $ σε 19.360 $, ξεπερνώντας πάνω από το SMA 20 ημερών κατά τη διάρκεια αυτού του ράλι. Η κινητή μέση σύγκλιση / απόκλιση (MACD) υποδηλώνει ότι η ορμή πρόκειται να αντιστραφεί από bearish σε bullish.

btc / USD ημερήσιο γράφημα 121520

Εικόνα: ημερήσιο γράφημα BTC / USD

Όπως φαίνεται, υπάρχει μια ισχυρή αντίσταση στα 19.725 $, η οποία σταμάτησε την τιμή να κινηθεί μπροστά δύο εβδομάδες πίσω. Οι αγοραστές πρέπει να ξεπεράσουν αυτό το επίπεδο για να επιστρέψουν στη ζώνη των 20.000 $. Αφού παρατηρήσουμε το γράφημα 4 ωρών, μπορούμε να δούμε δύο βραχυπρόθεσμα εμπόδια αντίστασης που πρέπει να ξεπεράσουν οι αγοραστές στα 19.375 $ και 19.700 $.

btc / usd 4ωρο γράφημα 121520

Εικόνα: Διάγραμμα 4 ωρών BTC / USD

Ωστόσο, ο σχετικός δείκτης ισχύος (RSI) είναι τάση περίπου 66,55, ακριβώς δίπλα στη ζώνη υπεραγοράς. Εάν η θετική τιμή επηρεάσει το RSI πάνω από 70, θα μπορούσε να προκαλέσει βραχυπρόθεσμη διόρθωση.

Μισό δισεκατομμύριο Bitcoin αποσύρθηκε από τις ανταλλαγές

Προσθέτοντας περαιτέρω εμπιστοσύνη στο bullish POV μας, αποδεικνύεται ότι το Bitcoin πρόσφατα γνώρισε τη μεγαλύτερη μονοήμερη πτώση των ποσών που διατηρούνται στα χρηματιστήρια. Σύμφωνα με τη Santiment, περίπου 29.709 Bitcoin (αξίας 570 εκατομμυρίων δολαρίων) αποσύρθηκαν μόλις λίγες μέρες πριν. Η εκκίνηση αναλυτικών δεδομένων σημείωσε ότι αυτή είναι η πιο σημαντική πτώση μιας ημέρας από τον Απρίλιο.

ποσό bitocin που διατηρείται στο γράφημα ανταλλαγής

Εικόνα: Santiment

Το ποσό του BTC που διατηρείται στα χρηματιστήρια φαίνεται να μειώνεται. Οι ανταλλαγές είχαν το 6% της συνολικής προσφοράς Bitcoin στις αρχές του έτους. Ο αριθμός μειώθηκε σε λίγο πάνω από 4% τον Οκτώβριο και 3,8% τον Νοέμβριο. Τον Δεκέμβριο, το ποσό αυτό μειώθηκε ακόμη περισσότερο στο 3,7% (684.000 bitcoin αξίας 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων).

Το ποσό του Bitcoin που διατηρείται στα χρηματιστήρια και η τιμή του νομίσματος φαίνεται να σχετίζεται σε κάποιο βαθμό. Το 2020, η αύξηση της τιμής του Bitcoin φαίνεται να συσχετίζεται με την πτώση του ποσού που διατηρείται στα χρηματιστήρια.

Σύμφωνα με μια έκθεση της Trustnodes, τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η άνοδος του 2019 στα 14.000 $ δεν ήταν βιώσιμη καθώς η προσφορά πώλησης αυξήθηκε με περισσότερα Bitcoins να μετακινούνται σε χρηματιστήρια. Αυτό μπορεί να μην συμβαίνει το 2020, καθώς οι δύο μετρήσεις κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση (πιθανώς λόγω του μισού). Ως εκ τούτου, οι ανθρακωρύχοι ενδέχεται να μην είναι σε θέση να αυξήσουν την πίεση πώλησης όπως θα μπορούσαν το 2021 καθώς λαμβάνουν λιγότερα Bitcoin τώρα.

Η επιχείρηση φύλαξης Bitcoin της Fidelity θεωρείται “εξαιρετικά επιτυχημένη”

Ο Abigail Johnson, Διευθύνων Σύμβουλος της Fidelity Investments, δήλωσε ότι η επιχείρηση φύλαξης Bitcoin της εταιρείας ήταν "απίστευτα επιτυχημένη. ” Παρόλο που δεν παρείχε συγκεκριμένες πληροφορίες, η Johnson σημείωσε ότι η Fidelity εργάζεται σκληρά για να συνδέσει τον κόσμο της κληρονομιάς με το μέλλον των ψηφιακών στοιχείων.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη με τον Barron, ο Τζόνσον είπε:

Η οικοδόμηση αυτών εντός και εκτός ράμπας για τη διευκόλυνση των συναλλαγών μεταξύ νομισμάτων fiat και κρυπτονομισμάτων είναι κάτι που συμβαίνει τώρα και χαίρομαι που κινείται.

Δεδομένης της ζήτησης των καταναλωτών, ο Johnson είπε ότι η επιχείρηση φύλαξης Bitcoin της Fidelity ήταν πολύ απαραίτητη. Τον Μάρτιο του 2019, η Fidelity άρχισε να προσφέρει υπηρεσίες φύλαξης bitcoin μέσω μιας ξεχωριστής θυγατρικής εταιρείας που ονομάζεται Fidelity Digital Assets. Εκτός από την προστασία Bitcoin, το Fidelity Digital Assets παρέχει επίσης υπηρεσίες συναλλαγών και εκτέλεσης κρυπτονομισμάτων.

Στη συνέντευξη, η Τζόνσον είπε ότι θεωρεί τον χώρο κρυπτογράφησης «συναρπαστικό». Είπε ότι η επιχείρηση κρυπτογράφησης της Fidelity βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

Έχουμε μια πολύ καλή δυναμική ως επιχείρηση, η οποία είναι πραγματικά συναρπαστική, και αυτό ακριβώς έψαχνα να πετύχω όταν μετακομίσαμε στο [crypto], οπότε είμαι πολύ χαρούμενος.

Τα ιδρύματα θα βάλουν 600 δισεκατομμύρια δολάρια σε BTC, σύμφωνα με την JPMorgan

Μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες στις ΗΠΑ, η JPMorgan Chase, έχει εκτιμήσει ότι έως και 600 εκατομμύρια δολάρια θα μπορούσαν να εισέλθουν σε Bitcoin. Για να συμβεί αυτό, οι ασφαλιστικές εταιρείες και τα συνταξιοδοτικά ταμεία στην Ιαπωνία, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ θα πρέπει να κατανέμουν το 1% του ενεργητικού τους στο εμβληματικό κέρμα.

Σε πρόσφατο σημείωμα, ο αναλυτής της JPMorgan Nikolaos Panigirtzoglou δήλωσε ότι η θεσμική ζήτηση της BTC θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με μια προηγούμενη έκθεση της U.Today, η Massachusetts Mutual Life Insurance Company εξέπληξε την κοινότητα κρυπτογράφησης αποκτώντας Bitcoin αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Panigirtzoglou πιστεύει ότι περισσότερα ιδρύματα θα ακολουθήσουν το μονοπάτι του MassMutual, προκαλώντας ένα φαινόμενο ντόμινο.

Οι αγορές Bitcoin της MassMutual αντιπροσωπεύουν ένα άλλο ορόσημο στην υιοθέτηση του Bitcoin από θεσμικούς επενδυτές. Μπορεί κανείς να δει την πιθανή ζήτηση που θα μπορούσε να προκύψει τα επόμενα χρόνια, καθώς άλλες ασφαλιστικές εταιρείες και συνταξιοδοτικά ταμεία ακολουθούν το παράδειγμα της MassMutual.

Αν και ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan, Jamie Dimon, εξακολουθεί να επικρίνει το Bitcoin, οι στρατηγικοί της τράπεζας φαίνεται να είναι όλο και πιο αισιόδοξοι για το νόμισμα. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση του Bloomberg, οι στρατηγικοί της τράπεζας δήλωσαν ότι η θεσμική υιοθέτηση του Bitcoin μόλις ξεκίνησε.

Η υιοθέτηση του bitcoin από θεσμικούς επενδυτές έχει ξεκινήσει μόνο, ενώ για το χρυσό η υιοθέτησή του από θεσμικούς επενδυτές είναι πολύ προχωρημένη.

Βασικά επίπεδα τιμών για παρακολούθηση BTC

Η αντίσταση στα 19.725 $ είναι το πιο κρίσιμο επίπεδο που πρέπει να προσέξετε. Το να ξεπεράσεις παίρνει την τιμή στα 20.000 $. Ωστόσο, μια αποτυχία σε αυτό το επίπεδο μειώνει την κορυφαία κρυπτογράφηση στο SMA 20 ημερών (18.670 $). Εάν η τιμή μειωθεί περαιτέρω, οι αγοραστές θα ελπίζουν ότι η ανοδική τάση θα διατηρηθεί για να αποτρέψει μια καταστροφική πτώση στο SMA 50 ημερών (17.000 $).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner