Τεχνική Ανάλυση Bitcoin: BTC Πτώσεις Κάτω από το Ψυχολογικό Επίπεδο 35.000 $

Ημερήσια ανάλυση τιμών Bitcoin BTC

  • Οι αρκούδες Bitcoin έχουν μειωθεί για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα.
  • Το MACD στο ημερήσιο διάγραμμα έχει αντιστραφεί από bullish σε bearish.

Οι αρκούδες Bitcoin παρέμειναν υπό έλεγχο για την τέταρτη συνεχόμενη ημέρα. Κατά τη διάρκεια αυτής της έκτασης, η τιμή του Bitcoin μειώθηκε κατά 40.000 $ σε 34.250 $, χάνοντας σχεδόν 5.750 $ σε αποτίμηση. Ας δούμε πώς είναι τα πράγματα πίσω από τα παρασκήνια.

Bitcoin Crashes για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα

Κατά τη διάρκεια αυτής της συντριβής, η τιμή μειώθηκε κάτω από τα ψυχολογικά επίπεδα των 40.000 και 35.000 δολαρίων. Λόγω αυτής της συντριβής, η δυναμική της αγοράς έχει αντιστραφεί από ανοδική σε bearish, όπως αποδεικνύεται από την κινητή μέση σύγκλιση / απόκλιση (MACD).

btc / USD ημερήσιο γράφημα 011221

Εικόνα: ημερήσιο γράφημα BTC / USD

Σύμφωνα με το IOMAP του IntoTheBlock, η τιμή του bitcoin θα μπορούσε να μειωθεί στα 31.000 $ προτού συναντήσει σημαντική υποστήριξη. Προηγουμένως σε αυτό το επίπεδο, 350.000 διευθύνσεις είχαν αγοράσει 262.000 μάρκες BTC.

γράφημα όγκου btc / usd 011221

Εικόνα: IntoTheBlock

Οι Ταύροι πρόκειται να ανακτήσουν τις τιμές?

Κοιτάζοντας το γράφημα 4 ωρών, μπορεί κανείς να δει ότι το γράφημα 4 ωρών κατάφερε να αντιστρέψει το παραβολικό SAR από bearish σε bullish. Ο δείκτης σχετικής αντοχής (RSI) κυμαίνεται κατά μήκος 42,45. Αυτό δείχνει ότι οι αγοραστές είναι έτοιμοι να αυξήσουν την τιμή εάν ανακτήσουν τη δυναμική τους.

btc / usd 4ωρο γράφημα 011221

Εικόνα: Διάγραμμα 4 ωρών BTC / USD

Το γράφημα 4 ωρών έχει αναβοσβήνει ένα σήμα αγοράς με ένα κόκκινο-εννέα κηροπήγιο στον διαδοχικό δείκτη TD σε αυτό το ίδιο χρονικό πλαίσιο. Αφού αναβοσβήνει αυτό το σύμβολο, η τιμή αυξήθηκε από 31.450 $ σε 35.500 $ πριν αντιμετωπίσει αντίσταση στο SMA 50-bar.

btc / usd 4ωρο γράφημα 011221

Εικόνα: Διάγραμμα 4 ωρών BTC / USD

2,4 δισεκατομμύρια δολάρια αξίας Bitcoin και άλλων νομισμάτων που εκκαθαρίστηκαν σε μία ημέρα

Τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων (Bitcoin, Ether, XRP και άλλα διακριτικά) αξίας άνω των 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων έχουν εκκαθαριστεί σε ανταλλαγές παραγώγων σε μια μέρα, σύμφωνα με τον Bybt. Αυτό έρχεται μετά την κατάρρευση της τιμής του Bitcoin στο χαμηλό της μιας εβδομάδας στα 33.447 $ πρόσφατα στο χρηματιστήριο Bitstamp.

btc / usd bitstamp chart 011221

Εικόνα: Tradingview.com

Το Bitcoin μειώθηκε κατά 20,5% από το υψηλό όλων των εποχών στα 42.000 $ (στις 8 Ιανουαρίου). Τα Altcoins έχουν βιώσει ακόμη ένα πιο σημαντικό χτύπημα, με τον Ether (ETH) να πέφτει στα 1.010 $ αφού πέφτει από το να πέσει το μακροχρόνιο υψηλό όλων των εποχών των 1.448 $.

Από τις διαγραφές 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι θέσεις long αντιστοιχούν στο 88,42% (2,16 δισεκατομμύρια δολάρια). Μόνο 282,63 εκατομμύρια δολάρια σορτς ρευστοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των 24 ωρών. Η Binance παρουσίασε τον υψηλότερο όγκο εκκαθάρισης (903,31 εκατομμύρια δολάρια), ακολουθούμενη από τον Huobi (523,53 εκατομμύρια δολάρια) και το Bybit (494,55 εκατομμύρια δολάρια).

Σύμφωνα με μια έκθεση του Bloomberg, ο Vijay Ayyar του Luno είπε ότι αυτό θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας πολύ πιο απότομης διόρθωσης.

Πρέπει να καθοριστεί αν αυτή είναι η αρχή μιας μεγαλύτερης διόρθωσης, αλλά τώρα έχουμε δει αυτό το σπάσιμο παραβολών, ώστε να είναι απλώς.

Ο Gab προωθεί το Bitcoin καθώς η πλατφόρμα κατακλύζεται από τους υποστηρικτές του Trump

Με 5000 χρήστες να συμμετέχουν σε μια μέρα και 18 εκατομμύρια επισκέψεις σε ιστότοπους, η Gab – πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης – περνά από μια φυσική επίθεση DDoS. Ο διευθύνων σύμβουλος της Gab Andrew Torba είπε πρόσφατα ότι:

Η κυκλοφορία συνεχίζει να αυξάνεται σταθερά, ακόμα περισσότεροι διακομιστές στο δρόμο σήμερα.

Η πλατφόρμα εκτελεί τους δικούς της διακομιστές και κατάφερε να αποκτήσει μια μη αποδεκτή εφαρμογή για κινητά μέσω του Mastodon, σύμφωνα με μια έκθεση της Trustnodes. Καθώς η Parler απαγορεύτηκε πρόσφατα από την Google, την Apple και την Amazon, οι χρήστες της πλατφόρμας (που αποτελούνται κυρίως από συντηρητικούς) δεν έχουν άλλη επιλογή από το να δοκιμάσουν τον Gab.

Καθώς ο Gab απαγορεύτηκε σε πολλές πλατφόρμες το 2018 (συμπεριλαμβανομένων των επεξεργαστών πληρωμών), δεν διαθέτει υπηρεσίες mainstream όπως το Amazon cloud. Η πλατφόρμα υιοθέτησε το Bitcoin και σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί ως εναλλακτική λύση στο Twitter, ο Gab αυτή τη στιγμή αφιερώνει χρόνο για να ενημερώσει τους χρήστες του για το πού βρίσκεται το BTC. «Το Bitcoin είναι δωρεάν χρήματα ομιλίας», είπε. Η εταιρεία πρόσθεσε:

Όλο και περισσότερο οι επιχειρήσεις και τα άτομα αποκόπτονται από την παραδοσιακή επεξεργασία πληρωμών, τις τράπεζες και άλλα στο διαδίκτυο. Αυτό περιλαμβάνει το Gab.com και τον ιδρυτή μας Andrew Torba, οι οποίοι έχουν και οι δύο μαύρες λίστες από τη VISA, καθώς και επεξεργαστές πληρωμών όπως το Paypal. Το Bitcoin λύνει αυτό το πρόβλημα.

Όσον αφορά το Bitcoin, περίπου 70 εκατομμύρια ψηφοφόροι του Trump που μετακινούνται στο Gab ενδέχεται να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση σχετικά με το Bitcoin. Η πλατφόρμα εξηγεί πώς οι χρήστες μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν για να υποστηρίξουν πλατφόρμες που τους παρέχουν τώρα έναν τρόπο να συμμετάσχουν σε δημόσια συζήτηση.

Η HSBC απαγορεύει τους Bitcoiners

Μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες στο Ηνωμένο Βασίλειο, η HSBC, δεν θα επιτρέψει στους Bitcoin να εξαργυρώσουν τα κέρδη τους μετά το ρεκόρ του ρεκόρ του περιουσιακού στοιχείου, σύμφωνα με την έκθεση The Times. Εν τω μεταξύ, άλλες μεγάλες τράπεζες αρνούνται να δεχτούν πιστωτικές κάρτες για αγορές κρυπτονομισμάτων.

Εδώ και πολλά χρόνια, πολλές τραπεζικές επιχειρήσεις στη Βρετανία αντιτίθενται στα κρυπτονομίσματα. Σύμφωνα με μια προηγούμενη έκθεση της U. Σήμερα, η HSBC και η Barclays μπλοκάρουν τους λογαριασμούς ενός εμπόρου ποδηλασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο αφού πραγματοποίησε μια συναλλαγή σε μια ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων.

Οι ανησυχίες για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες αναφέρονται σε μεγάλο βαθμό ως ο λόγος πίσω από την απροθυμία τους να ασχοληθούν με εικονικά περιουσιακά στοιχεία. Ωστόσο, ο Ντάνι Σκοτ, διευθύνων σύμβουλος της ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων CoinCorner, λέει ότι οι παραδοσιακά εχθρικές βρετανικές τράπεζες τώρα ζεσταίνουν το Bitcoin.

Δεν είχαμε καμία τράπεζα να αρνείται ή να δυσκολεύει τους πελάτες μας να ρευστοποιήσουν το bitcoin τους για λίγο τώρα. Νομίζω ότι οι τράπεζες γίνονται πιο άνετες με το bitcoin – εφόσον η πηγή αυτών των κεφαλαίων είναι ξεκάθαρη, δεν υπάρχουν προβλήματα.

Επίπεδα τιμών BTC για παρακολούθηση

Το πιο κρίσιμο επίπεδο για να παρακολουθήσετε το Bitcoin είναι το SMA 50 bar (36.000 $) στο 4ωρο χρονικό διάστημα. Εάν οι αγοραστές καταφέρουν να ξεπεράσουν αυτό το επίπεδο, θα αντιστρέψουν την αρνητική ορμή βραχυπρόθεσμα. Στο μειονέκτημα, εάν οι αρκούδες αναιρέσουν αυτήν τη βραχυπρόθεσμη ανοδική διόρθωση, θα είναι σε θέση να μειώσουν την τιμή στο φράγμα στήριξης των 31.000 $. Οι αγοραστές πρέπει να υπερασπιστούν αυτό το επίπεδο με κάθε κόστος για να αποτρέψουν ένα διάλειμμα κάτω από $ 30.000 ανά bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner