Ανάλυση τιμών Bitcoin: SMA 20 ημερών αποτρέπει το BTC από δραστικές πτώσεις

Καθημερινή πρόβλεψη τιμής Bitcoin BTC

  • Η τιμή του Bitcoin απέτυχε να εκπληρώσει τον bearish σταυρό στο 4ωρο χρονικό διάστημα.
  • Το IOMAP δείχνει δύο ισχυρά εμπόδια αντίστασης στα 38.000 $ και 40.000 $.

Μετά την πτώση από το φράγμα αντίστασης των 40.000 δολαρίων στις 10 Ιανουαρίου, η τιμή του Bitcoin έπεσε στα 34.000 δολάρια τις επόμενες τέσσερις ημέρες πριν βρει υποστήριξη στο SMA 20 ημερών. Στη συνέχεια, η τιμή αυξήθηκε για να δοκιμάσει ξανά το φράγμα των 40.000 δολαρίων προτού επιστρέψει αμέσως στο SMA 20 ημερών.

Η SMA 20 ημερών κρατάει BTC Up

Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, το 20ήμερο SMA κατάφερε να διατηρήσει την τιμή Bitcoin. Ενώ το MACD δείχνει σταθερή αρνητική ορμή, το SMA 20 ημερών (35.600 $) αρνήθηκε να παραιτηθεί υπό αυτήν την πτωτική πίεση.

btc / USD ημερήσιο γράφημα 011921

Εικόνα: ημερήσιο γράφημα BTC / USD

Μια πιο προσεκτική ματιά στο IOMAP του IntoTheBlock μας δείχνει γιατί αυτό το εμπόδιο υποστήριξης ήταν τόσο ισχυρό. Προηγουμένως σε αυτό το επίπεδο, 746.000 διευθύνσεις είχαν αγοράσει 382.500 μάρκες BTC. Ως εκ τούτου, αυτή η γραμμή είναι αρκετά ανθεκτική ώστε να απορροφά τεράστια πίεση πώλησης.

γράφημα τόμου btc / usd 011921

Εικόνα: IntoTheBlock

Το γράφημα 4 ωρών παρουσιάζει μια αισιόδοξη άποψη στους κατόχους. Πρώτον, το MACD δείχνει αυξανόμενη δυναμική της αγοράς, η οποία θα πρέπει να υπαινίσσεται ένα επερχόμενο άλμα στις τιμές Bitcoin. Δεύτερον, το SMA 50-bar ήταν στα πρόθυρα διέλευσης πάνω από το SMA 20-bar για να σχηματίσει ένα bearish cross μοτίβο. Ωστόσο, φαίνεται ότι αυτές οι δύο τεχνικές έχουν αποκλίνει.

btc / usd γράφημα 4 ωρών 011921

Εικόνα: Διάγραμμα 4 ωρών BTC / USD

Συνολικά το συναίσθημα των τιμών Bitcoin φαίνεται πτωτικό

Τέλος, το παρακάτω γράφημα που ελήφθη από το IntoTheBlock μας βοηθά να οπτικοποιήσουμε τον αριθμό των διευθύνσεων που εισέρχονται καθημερινά στο πρωτόκολλο. Όπως μπορείτε να δείτε, ο αριθμός των διευθύνσεων έχει μειωθεί σημαντικά από 685.400 στις 7 Ιανουαρίου σε 470.450 στις 17 Ιανουαρίου.


διάγραμμα διευθύνσεων bitcoin 011921

Εικόνα: IntoTheBlock

Αυτό μας δείχνει ότι το συνολικό δίκτυο εξασθενεί σημαντικά με λιγότερες διευθύνσεις πρόθυμες να συμμετάσχουν στο πρωτόκολλο.

Ο πρώην Καναδός πρωθυπουργός επαινεί το Bitcoin

Ο πρώην πρωθυπουργός του Καναδά Stephen Harper δήλωσε πρόσφατα ότι υπάρχει πιθανότητα τα ψηφιακά νομίσματα Bitcoin και κεντρικής τράπεζας (CBDC) να μπορούν να χρησιμεύσουν ως αποθεματικά νομίσματα για να αντικαταστήσουν το δολάριο. Σε μια συνέντευξη με τον Τζέι Μάρτιν του Cambridge House, ο Χάρπερ εξέτασε τη δυνατότητα αντικατάστασης του δολαρίου από μεγάλα νομίσματα όπως το ευρώ ή το κινεζικό γιουάν.

Ο Χάρπερ εξέφρασε τις αμφιβολίες του για ένα από τα νομίσματα ως βιώσιμο εναλλακτικό νόμισμα λόγω της μακροπρόθεσμης αβεβαιότητας σχετικά με την αξία του ευρώ και "αυθαίρετα μέτρα" η κινεζική κυβέρνηση θα λάβει σχετικά με την αξία του γιουάν.

Είναι δύσκολο να δούμε ποια είναι η εναλλακτική λύση στο δολάριο ΗΠΑ ως το σημαντικότερο αποθεματικό νόμισμα στον κόσμο. Εκτός από το χρυσό, το Bitcoin, ένα ολόκληρο καλάθι πραγμάτων […] Νομίζω ότι θα δείτε τον αριθμό των πραγμάτων που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι ως αποθεματικά θα επεκταθούν, αλλά το δολάριο ΗΠΑ θα εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο μέρος του.

Ο πρώην πρωθυπουργός συνέχισε να λέει ότι πίστευε ότι οι CBDCs ήταν σε κάποιο βαθμό «αναπόφευκτες», αλλά πιθανότατα θα υπόκεινται σε νομισματική πολιτική σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, ο Χάρπερ είπε ότι ανησυχεί για τη δημιουργία κεντρικών τραπεζών "είδος γενικού τραπεζίτη" και όχι απλώς μια οικονομική παρακολούθηση. Αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει την ανάπτυξη οποιασδήποτε CBDC. Αυτός πρόσθεσε:

Τελικά, εάν έχετε ψηφιακό νόμισμα και ο σκοπός της κεντρικής τράπεζας είναι να ελέγξει τον πληθωρισμό και να δημιουργήσει ένα σταθερό νόμισμα και την τιμή, τότε το ψηφιακό νόμισμα είναι ακριβώς μια εξέλιξη της αγοράς.

Από την άλλη πλευρά, εάν οι CBDC είναι απλώς «άγρια ​​πειράματα» για να αποφασίσουν τον ρόλο της κεντρικής τραπεζικής, τότε ο Harper είπε ότι θα ανησυχούσε.

Πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ: Το BTC είναι «εδώ για να μείνει»

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο «Wall Street Week» του Bloomberg TV, ο Dr. Lawrence H Summers, πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, μοιράστηκε τις απόψεις του για το Bitcoin. Ο Summers είπε ότι πιστεύει ότι το Bitcoin είναι ένα ανθεκτικό πλεονέκτημα και «είναι εδώ για να μείνει».

Νομίζω ότι ορισμένα ιδρύματα αρέσουν [Bitcoin], είναι εδώ για να μείνουν. Δεν νομίζω ότι το όλο πράγμα θα καταρρεύσει. Νομίζω ότι αφού τρέξαμε και έπειτα έπεφτε προς τα κάτω, και έπειτα επιστρέψαμε, φαίνεται πολύ πιο ανθεκτικό, και ως εκ τούτου νομίζω ότι οι άνθρωποι πρόκειται να κινηθούν προς αυτό, και καθώς οι άνθρωποι κινούνται προς αυτό, δεδομένης της πεπερασμένης προσφοράς του, αυτό είναι θα είναι ένας παράγοντας που εργάζεται για την αύξηση των τιμών

Το 2016, ο Summers είχε πει ότι διαφωνούσε με το σχόλιο του Διευθύνοντος Συμβούλου της JPMorgan Chase, Jamie Dimon (που έγινε το 2015) ότι «καμία κυβέρνηση δεν θα υποστηρίξει ποτέ ένα εικονικό νόμισμα που ξεπερνά τα σύνορα και δεν έχει τους ίδιους ελέγχους». Ο Summers είπε:

Ο Τζέιμι είναι ένας έξυπνος άντρας… Αλλά ο Μπιλ Γκέιτς είναι επίσης έξυπνος και είπε ότι το Διαδίκτυο δεν πηγαίνει πουθενά.

Ο Δρ Summers είναι ένας από τους κορυφαίους οικονομολόγους της Αμερικής. Υπηρέτησε ως Διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου στη Διοίκηση Ομπάμα και ως Πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και εργάστηκε ως Επικεφαλής Οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Η τιμή του Bitcoin αναμένεται να φτάσει τα επίπεδα?

Εάν η τιμή του Bitcoin συνεχίσει να δοκιμάζει το SMA 20 ημερών και τελικά καταρρεύσει, μπορεί να μειωθεί στο SMA 50 ημερών (27.350 $). Από την άλλη πλευρά, οι άνοδοι των τιμών BTC αντιμετωπίζουν ισχυρή αντίσταση στο 38.000 $.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map