Τεχνική Ανάλυση Ethereum: ETH Διασχίζει το επίπεδο των 1.200 $

Ημερήσια ανάλυση τιμών Ethereum ETH

  • Το Ethereum δεν έχει τάση πάνω από 1.200 $ από τον Ιανουάριο του 2018.
  • Τα υπόλοιπα των ανθρακωρύχων ETH έχουν φτάσει στο χαμηλό όλων των εποχών.

Το Ethereum κατάφερε να ανέβει στη ζώνη των 1.200 δολαρίων για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2018. Υπάρχει έλλειψη σημαντικών εμποδίων αντίστασης εκ των προτέρων, κάτι που θα τους δώσει αρκετό χώρο για να μετακινηθούν στη ζώνη των 1.300 δολαρίων..

Το Ethereum ανεβαίνει από >100% σε δύο εβδομάδες

Το Ethereum έφτασε τα 595 $ στις 24 Δεκεμβρίου, όταν οι ταύροι πήραν τον έλεγχο. Από τότε, η τιμή αυξήθηκε σχεδόν 109% πριν τελειώσει πάνω από 1.200 $. Το Bollinger Band στο χρονικό πλαίσιο 1 ημέρας μας λέει ότι η τιμή περνούσε μια περίοδο χαμηλής μεταβλητότητας και ενοποίησης. Από τότε, η μεταβλητότητα δεν έχει ελεγχθεί.

ημερήσιο γράφημα eth / usd 010721

Εικόνα: ημερήσιο γράφημα ETH / USD

Η κινητή μέση σύγκλιση / απόκλιση (MACD) δείχνει ότι η δυναμική της αγοράς γίνεται ολοένα και πιο ανοδική. Ως εκ τούτου, αναμένεται μεγαλύτερη ανοδική κίνηση. Κοιτάζοντας το γράφημα 4 ωρών, μπορούμε να δούμε ότι η τιμή έχει βρει υποστήριξη στην ανοδική τάση.

eth / usd 4ωρο γράφημα 010721

Εικόνα: Διάγραμμα 4 ωρών ETH / USD

Το Ethereum, όπως και το Bitcoin, είχε αναβοσβήνει το σήμα πώλησης με τη μορφή ενός πράσινου εννέα κηροπηγίου στον διαδοχικό δείκτη TD. Ωστόσο, η τιμή μπόρεσε να ανακάμψει μετά από μια σύντομη πτώση. Ο δείκτης σχετικής αντοχής σέρνεται στην άκρη της ζώνης υπεραγοράς. Ως εκ τούτου, αναμένεται προσωρινή διόρθωση.

Στη συνέχεια, ας δούμε τα επίπεδα που διατηρούν την τιμή στο “In / Out of the Money Around Price” (IOMAP) του IntoTheBlock.

διάγραμμα eth / usd volume 010721

Εικόνα: IntoTheBlock

Υπάρχει έλλειψη ισχυρών εμποδίων αντίστασης μπροστά, γεγονός που δίνει στον ETH έναν εύκολο δρόμο σε 1.300 $. Στο κάτω μέρος, ο ισχυρότερος τοίχος στήριξης είναι στα 1.050 $, όπου 337.500 διευθύνσεις είχαν αγοράσει σχεδόν 2 εκατομμύρια μάρκες ETH. Αυτό το επίπεδο πρέπει να είναι αρκετά ισχυρό ώστε να απορροφά πολλές πιέσεις πώλησης.

Τα υπόλοιπα του Ethereum Miner έχουν χαμηλό όλων των εποχών

Σύμφωνα με το Santiment, ο αριθμός των διακριτικών Ethereum που κατέχουν οι ανθρακωρύχοι έχουν φτάσει στο χαμηλό όλων των εποχών (εξαιρουμένων των ανοιχτών εβδομάδων ICO το 2015).

eth / usd santiment chart 010721

Εικόνα: Santiment

Φαίνεται ότι οι ανθρακωρύχοι έχουν πουλήσει τις εκμεταλλεύσεις τους στο Ethereum, κάτι που είναι αρνητικό.

Το τυλιγμένο Ether είναι πλέον διαθέσιμο στο Tron

Η BitGo κυκλοφόρησε πρόσφατα το έργο tokenized bitcoin με βάση το Ethereum – Wrapped Bitcoin (WBTC) – στο blockchain TRON. Σύμφωνα με τα βιβλία δημόσιας τάξης της εταιρείας, οι πελάτες της ήδη κόβουν WBTC και WETH ως μάρκες TRC-20 στο TRON.

Η Alameda Research and CoinList τυλίγει και έκοψε σχεδόν 100 BTC ως μάρκες TRC-20 WBTC (περίπου 3,4 εκατομμύρια δολάρια) μετά την εκτέλεση της BitGo σε λίγες μέρες δοκιμής τον Δεκέμβριο. Σύμφωνα με έκθεση CoinDesk, ο Ryan Salame της Alameda είπε ότι η εταιρεία έκοψε 1 WETH στο Tron μόλις δύο μέρες πίσω. Τα νομισματοκοπεία TRC-20 WBTC και WETH της εμπορικής εταιρείας έγιναν για να καλύψουν τη ζήτηση των πελατών εξωχρηματιστηριακών (OTC) και να δοκιμάσουν το νέο προϊόν.

Σύμφωνα με μια προηγούμενη έκθεση του Coindesk, η BitGo ανακοίνωσε συνεργασία με την TRON τον Σεπτέμβριο με σχέδια να φέρει WBTC και WETH στο δίκτυο TRON. Το έργο είναι επί του παρόντος πλήρως λειτουργικό. Ο Justin Sun, διευθύνων σύμβουλος της TRON, δήλωσε:

Η αναπτυσσόμενη συμμαχία μας με το BitGo έφερε επιτέλους λύσεις μεταξύ αλυσίδων όπως WBTC και WETH.

Η προμήθεια ERC-20 WBTC αυξήθηκε σημαντικά κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020, κορυφώνοντας πάνω από 124.000 BTC τυλιγμένα στο Ethereum το Νοέμβριο. Ωστόσο, καθώς η έκρηξη της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) μειώθηκε, η προσφορά ERC-20 WBTC μειώθηκε στο σημερινό της επίπεδο περίπου 110.000 μάρκες.

Οι μετοχές του Grayscale ETHE μειώθηκαν κατά 50%

Ενώ η τιμή της Ether (ETH) σημείωσε άνοδο άνω του 75% τις τελευταίες 15 ημέρες, το Ethereum Trust της Grayscale Investments μειώθηκε κατά 50% την ίδια χρονική περίοδο. Οι μετοχές της ETHE αντιπροσωπεύουν 0,09620794 της Ether και είναι περίπου ένα ασφάλιστρο 21% επί της τιμής spot της ETH.

Οι μετοχές της Grayscale στο ETHE βρίσκονται σε άνοδο, αυξάνοντας περίπου το 500% από 4,20 $ στις αρχές Οκτωβρίου. Έφτασε τα 25 $ στις 22 Δεκεμβρίου. Οι μετοχές έκτοτε έπεσαν κατά περίπου 50%, δημοσιεύοντας πρόσφατα ένα τοπικό χαμηλό $ 12 πρόσφατα.

Ο Joshua Frank, Διευθύνων Σύμβουλος της TheTie, προσέφερε μια θεωρία για να εξηγήσει την ασυνήθιστη δράση των τιμών Είπε ότι το θεσμικό arbitrage μπορεί να ενισχύσει τα πρόσφατα κέρδη της Ether, υποθέτοντας ότι οι επενδυτές αγοράζουν ETH για να κλείσουν τα δάνεια που έχουν ληφθεί για να αγοράσουν μετοχές στο Grayscale’s Ethereum Trust.

Πρότεινε ότι πολλοί επενδυτές της Ethereum Trust δανείστηκαν ETH με ετήσιο επιτόκιο περίπου 8%, προτού χρησιμοποιήσουν τα δανεισμένα περιουσιακά στοιχεία για να αγοράσουν μετοχές ETHE στο ισοδύναμο της τιμής spot της Ethereum. Αυτό έγινε για να επωφεληθεί από την ευκαιρία που παρουσίασε το ιστορικό ασφάλιστρο τιμών του ETHE (το ETHE είχε διαπραγματευτεί με 100% premium έναντι του Ether στα τέλη Δεκεμβρίου).

Με το κλείσιμο των μετοχών πολλών επενδυτών, ο Frank καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι επενδυτές του ETHE πωλούν τώρα τις μετοχές τους, ενώ αγοράζουν την Ether στις επιτόπιες αγορές για να κλείσουν τις θέσεις τους και να πραγματοποιήσουν κέρδος.

Αυτό είναι πιθανό ένα μεγάλο μέρος του λόγου για τον οποίο η ETH είχε μαζική αύξηση αυτό το Σαββατοκύριακο, γιατί το ETHE έπεσε σήμερα (παρά τη μαζική εκτέλεση του ETH αυτό το Σαββατοκύριακο) και γιατί το ασφάλιστρο στο ETHE έχει μειωθεί τόσο δραστικά.

Βασικά επίπεδα τιμών για παρακολούθηση για ETH

Από την άλλη πλευρά, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν οι αγοραστές έχουν τη δυναμική που απαιτείται για να φτάσουν τα 1.300 $ μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Στο κάτω μέρος, εάν η υποστήριξη των 1.050 $ δεν διατηρηθεί ισχυρή, η τιμή μπορεί να μειωθεί στα 1.025 $.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner