Οδηγός 2021 για το Equity Trading UK

Η αγορά διαπραγμάτευσης μετοχών είναι ευρέως γνωστή ως «χρηματιστήριο» – με την οποία ανταλλάσσετε μετοχές ή μετοχές δημοσίων διαπραγματεύσεων.

Όπως και με οποιοδήποτε άλλο χρηματοοικονομικό μέσο, ​​η ιδέα της διαπραγμάτευσης μετοχών είναι να υποθέσουμε την άνοδο ή την πτώση των τιμών των μετοχών – με σκοπό την επίτευξη σταθερών κερδών.

Αν ψάχνετε να ξεκινήσετε τη διαπραγμάτευση μετοχών, τότε έχετε φτάσει στο σωστό μέρος. Αυτός ο οδηγός είναι για εσάς. Θα εξηγήσουμε πώς η διαπραγμάτευση μετοχών λειτουργεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αν θέλετε να μπείτε στην εμπορία μετοχών στο Ηνωμένο Βασίλειο, ξεκινήστε σήμερα με το eToro!

Περιεχόμενο:

Τι είναι το Equity Trading UK?

Διαπραγμάτευση μετοχικού κεφαλαίου UK

Τρόποι διαπραγμάτευσης μετοχών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Πλεονεκτήματα του Equity Trading UK

Κίνδυνοι διαπραγμάτευσης μετοχών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Στρατηγικές μετοχικού εμπορίου στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τύποι παραγγελιών μετοχικού κεφαλαίου στο Ηνωμένο Βασίλειο

Συμβουλές για διαπραγμάτευση μετοχών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Πώς να βρείτε τους καλύτερους μεσίτες μετοχών στο Ηνωμένο Βασίλειο του 2021?

Πώς να ξεκινήσετε το Equity Trading UK – Βήμα βήμα προς βήμα

συμπέρασμα

Συχνές ερωτήσεις

Παρακάτω, θα καλύψουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Equity Trading στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό περιλαμβάνει στρατηγικές διαπραγμάτευσης μετοχών, υποστηριζόμενες αγορές, πιθανές χρεώσεις που πρέπει να λάβετε υπόψη και πώς μπορείτε να βρείτε έναν αξιόπιστο διαδικτυακό μεσίτη για να ξεκινήσετε σήμερα.

Contents

Τι είναι το Equity Trading UK?

Το «Equity» είναι ένας κοινός όρος που αναφέρεται σε παραδοσιακές μετοχές και μετοχές. Επομένως, όταν ασχολείστε με τη διαπραγμάτευση μετοχών, θα αγοράζετε και πουλάτε μετοχές δημοσίων εισηγμένων εταιρειών.

Η βασική έννοια της διαπραγμάτευσης μετοχών είναι να επωφεληθείτε από την κίνηση των τιμών αυτών των αποθεμάτων. Οι θέσεις που εισάγετε ενδέχεται να διαρκέσουν από λίγα δευτερόλεπτα έως μερικούς μήνες – ανάλογα με τη στρατηγική διαπραγμάτευσης μετοχών.

Για παράδειγμα, εάν ένας έμπορος μετοχών στο Ηνωμένο Βασίλειο πιστεύει ότι η αξία των μετοχών της BP θα αυξηθεί τις επόμενες εβδομάδες, θα προσπαθήσουν να επωφεληθούν από αυτό με μια «εντολή αγοράς».

Σε ένα άλλο παράδειγμα, εάν ένας έμπορος πιστεύει ότι οι μετοχές της Rolls Royce είναι υπερτιμημένες, θα φαίνεται να ωφελούνται από την πτώση των τιμών.

Αυτό ονομάζεται σύντομη πώληση – όπου πουλάτε μετοχές σε υψηλότερη τιμή για να τις επαναγοράσετε σε χαμηλότερη τιμή. Για να επιλέξετε αυτό, θα πρέπει απλώς να υποβάλετε μια «εντολή πώλησης» στον επιλεγμένο μεσίτη διαπραγμάτευσης μετοχών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ως εκ τούτου, η διαπραγμάτευση μετοχών στο Ηνωμένο Βασίλειο σας επιτρέπει να αποκομίσετε κέρδος τόσο από την άνοδο όσο και από την πτώση των χρηματιστηρίων.

Διαπραγμάτευση μετοχικού κεφαλαίου UK

Η διαπραγμάτευση μετοχικού κεφαλαίου είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για την περιγραφή θέσεων αγοράς και πώλησης που πραγματοποιούνται από μεγάλους, θεσμικούς εμπόρους. Αγοράζουν και πωλούν μετοχές μόνοι τους, καθώς και για λογαριασμό των πελατών τους – οι οποίοι θα μπορούσαν να είναι μεμονωμένοι επενδυτές, επενδυτικά καταπιστεύματα ή αμοιβαίο κεφάλαιο.

Με άλλα λόγια – αυτές οι εταιρείες είναι υπεύθυνες για την κερδοσκοπία σχετικά με τη μελλοντική αξία των αποθεμάτων. Εάν προέβλεπαν σωστά, ο πελάτης τους θα κερδίσει χρήματα από το εμπόριο. Σε αντάλλαγμα, η εταιρεία προβαίνει σε προμήθεια για εικασίες προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ως επί το πλείστον, αυτά τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αγοράζουν μετοχές αξίας εκατομμυρίων λιρών μέσω μιας ενιαίας συναλλαγής. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια τόσο μεγάλη επένδυση είναι αρκετή για να αυξήσει την τιμή των αντίστοιχων μετοχών.

Το απαιτούμενο επενδυτικό κεφάλαιο για τέτοιες μεγάλες συναλλαγές προέρχεται απευθείας από το εν λόγω ίδρυμα. Ως εκ τούτου, λαμβάνοντας υπόψη τον όγκο του σχετικού κεφαλαίου, τα άτομα δεν ασχολούνται με την εμπορία μετοχικών κεφαλαίων.

Τρόποι διαπραγμάτευσης μετοχών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η διαπραγμάτευση μετοχών στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να πραγματοποιηθεί με διάφορους τρόπους. Το μάθημα που θα ακολουθήσετε εξαρτάται από διάφορους παράγοντες – όπως εάν θέλετε να επενδύσετε σε μετοχές μακροπρόθεσμα ή να τις ανταλλάξετε σε βραχυπρόθεσμη βάση.

Σε αυτήν την ενότητα, διερευνούμε τα διάφορα χρηματοοικονομικά μέσα που έχετε στη διάθεσή σας για την εμπορία μετοχών από την άνεση του σπιτιού σας.

Equity Trading UK αγοράζοντας μετοχές

Ο συμβατικός τρόπος διαπραγμάτευσης μετοχών είναι η άμεση αγορά των μετοχών. Δηλαδή – θα αποκτήσετε την κυριότητα των αποθεμάτων που αγοράζετε. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε έναν διαδικτυακό μεσίτη που προσφέρει τα ίδια κεφάλαιά σας.

Λαμβάνοντας μια μακροπρόθεσμη στρατηγική, οι έμποροι διατηρούν τα περιουσιακά τους στοιχεία για αρκετά χρόνια. Αυτό σας δίνει το δικαίωμα να συλλέγετε πληρωμές μερισμάτων – που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να χρηματοδοτήσετε άλλες προσπάθειες συναλλαγών.

Με άλλα λόγια, ουσιαστικά θα επενδύετε στα ίδια κεφάλαια αντί να τα διαπραγματεύεστε.

Το μειονέκτημα είναι ότι η επένδυση σε μετοχές δεν σας δίνει την ίδια ευελιξία με αυτή των συναλλαγών. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις συναλλαγές σας ή να κάνετε σύντομες πωλήσεις των μετοχών χωρίς να δανειστείτε χρήματα από τον μεσίτη – κάτι που θα σας κοστίσει επιπλέον χρεώσεις.

Ωστόσο, υπάρχουν επίσης ορισμένα αξιοσημείωτα οφέλη που συνοδεύουν τις παραδοσιακές αγορές μετοχών. Για παράδειγμα, στο FCA broker eToro, μπορείτε να επενδύσετε σε μετοχές με προμήθεια μηδενικού τοις εκατό και να διατηρήσετε τα περιουσιακά σας στοιχεία χωρίς να χρειάζεται να πληρώσετε τυχόν τρέχουσες χρεώσεις.

Όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή για να εξαργυρώσετε την επένδυσή σας, μπορείτε να πουλήσετε τα μερίδιά σας πίσω στο eToro με το πάτημα ενός κουμπιού. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν εντελώς διαδικτυακά και τα κέρδη σας θα κατατεθούν απευθείας στον λογαριασμό σας στο eToro trading στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Equity Trading UK με CFDs

Σε αντίθεση με την επένδυση, η διαδικασία διαπραγμάτευσης μετοχών θεωρείται βραχυπρόθεσμη προσέγγιση. Αυτό συμβαίνει επειδή οι επαγγελματίες έμποροι μετοχών συχνά διατηρούν τις θέσεις τους ανοιχτές μόνο για λίγες ώρες έως το πολύ λίγες εβδομάδες.

Σε αυτές τις περιπτώσεις – οι έμποροι τοποθετούν πολλές θέσεις μετοχών καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας, στοχεύοντας περιθώρια χαμηλού κέρδους στην περιοχή από 1 έως 2%.

Μερικές φορές, οι έμποροι μετοχών στο Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποιούν δεκάδες συναλλαγές την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα. Εάν ο έμπορος είναι συνεπής στη σωστή πρόβλεψη – αυτά τα μικρά κέρδη μπορούν να προσθέσουν έως και ένα σημαντικό ποσό.

Ωστόσο, όταν πραγματοποιείτε συναλλαγές βραχυπρόθεσμα, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε έναν διαδικτυακό μεσίτη που προσφέρει ανταγωνιστικές αμοιβές και προμήθειες. Αν όχι, τα προαναφερθέντα ημερήσια κέρδη στόχου 1 – 2% θα καταπιεί γρήγορα.

Ως εκ τούτου, η συντριπτική πλειονότητα των βραχυπρόθεσμων συναλλαγών μετοχών πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας CFDs.

Το CFD (Συμβόλαιο για Διαφορά) είναι ένα παράγωγο μέσο που παρακολουθεί την αξία του υποκείμενου περιουσιακού στοιχείου. Σας επιτρέπουν να ανταλλάσσετε μετοχές χωρίς να έχετε το απόθεμα. Αντ ‘αυτού, θα κάνετε εικασίες για CFD που αντικατοπτρίζουν την πραγματική τιμή των μετοχών.

Για παράδειγμα,

 • Εάν η HSBC αποτιμάται στα 390p στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, το αντίστοιχο CFD θα αποτιμάται επίσης στα 390p.
 • Εάν η αξία των μετοχών της HSBC μετακινηθεί στα 420p μέχρι το τέλος της ημέρας, τότε θα ισχύει και η αξία του μέσου CFD.

Το πιο αξιοσημείωτο πλεονέκτημα της διαπραγμάτευσης CFD μετοχών είναι ότι έχετε τη δυνατότητα να προχωρήσετε τόσο μακροπρόθεσμα όσο και σύντομα. Αυτό σας δίνει την ευκαιρία να κάνετε εικασίες σχετικά με τις κινήσεις των τιμών προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα για να δείξετε πώς λειτουργεί η διαπραγμάτευση μετοχών στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη χρήση CFD.

 • Ας υποθέσουμε ότι οι μετοχές της BT αποτιμώνται στα 140p το καθένα στο LSE.
 • Αναμένετε ότι οι μετοχές θα μειώσουν την αξία τους τις επόμενες ημέρες.
 • Έτσι, κάνετε μια παραγγελία πώλησης αξίας 5.000 £ στον διαδικτυακό σας μεσίτη.
 • Λίγες μέρες αργότερα, οι μετοχές της BT μειώθηκαν κατά 2%.
 • Ως εκ τούτου, τα CFD κατέχουν επίσης την ίδια τιμή με το LSE που αναφέρεται στο BT.
 • Αποφασίζετε να εισπράξετε τα κέρδη σας τοποθετώντας μια εντολή αγοράς.
 • Με το ποντάρισμα των £ 5.000, τα κέρδη σας 2% σας κέρδισαν 100 £.

Όπως μπορείτε να δείτε από το παραπάνω παράδειγμα, τα CFD αντικατοπτρίζουν την ίδια ακριβώς τιμή των μετοχών της BT. Όταν η τιμή της μετοχής της BT μειώθηκε – το ίδιο ισχύει και για την τιμή των αντίστοιχων CFD.

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στη μόχλευση όταν διαπραγματεύεστε μετοχές μέσω CFD – τα οποία θα καλύψουμε με περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα.

Τελικά, τα CFD προσφέρουν έναν εξαιρετικό τρόπο διαπραγμάτευσης μετοχών στο Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς να χρειάζεται να αγοράσουν το υποκείμενο απόθεμα.

Equity Trading UK με επιλογές

Οι επιλογές μετοχών, γνωστές και ως «επιλογές μετοχών» θεωρούνται μια πιο προηγμένη προσέγγιση για διαπραγμάτευση μετοχών. Για όσους δεν το γνωρίζουν, οι επιλογές μετοχών είναι συμβόλαια που σας δίνουν το δικαίωμα να αγοράσετε ή να πουλήσετε ένα απόθεμα σε μια προκαθορισμένη τιμή και ώρα.

Οι επιλογές διαπραγμάτευσης μετοχών σας προσφέρουν πρόσθετη ευελιξία καθώς και αγοραστική δύναμη.

Ωστόσο, απαιτεί επίσης να πληρώσετε μια μικρή χρέωση που ονομάζεται «ασφάλιστρο» – που συνήθως κυμαίνεται από 5% έως 10% της αξίας της σύμβασης.

Συνήθως, ένα συμβόλαιο επιλογών αποτελείται από 100 μετοχές. Αντί να αγοράσετε και να πουλήσετε παραγγελίες, θα επιλέξετε ανάμεσα σε κλήσεις και Puts.

 • Αγοράζετε μια επιλογή κλήσης όταν αναμένετε ότι η τιμή των ιδίων κεφαλαίων θα αυξηθεί εντός του προκαθορισμένου χρόνου.
 • Αγοράζετε μια επιλογή επιλογής εάν αναμένετε ότι η αξία των ιδίων κεφαλαίων θα πέσει εντός του προκαθορισμένου χρόνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν κάνετε συναλλαγές επιλογών, έχετε το «δικαίωμα» να αγοράσετε ή να πουλήσετε το απόθεμα στην προκαθορισμένη ημερομηνία και τιμή – αλλά δεν είστε υποχρεωμένοι να εκτελέσετε το εμπόριο.

Σημασία – εάν η πρόβλεψή σας ήταν λανθασμένη, θα χάσετε μόνο το ασφάλιστρο και τίποτα περισσότερο.

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, οι επιλογές μετοχών διαπραγμάτευσης μπορεί να φαίνονται πολύπλοκες στους νέους εμπόρους. Για να καθαρίσετε την ομίχλη, δείτε το γρήγορο παράδειγμα που αναφέρεται παρακάτω.

 • Ας υποθέσουμε ότι πιστεύετε ότι η αξία των μετοχών της Barclays είναι υποτιμημένη στην τρέχουσα τιμή των 10 £ ανά μετοχή
 • Ο διαδικτυακός σας μεσίτης προσφέρει συμβόλαιο επιλογών 2 μηνών.
 • Όπως αναμένετε, η τιμή των Barclays θα αυξηθεί πριν λήξει το συμβόλαιο επιλογών – αγοράζετε μια επιλογή κλήσης.
 • Το συμβόλαιο είναι για 100 μετοχές της Barclays και με premium 1 £ ανά μετοχή.
 • Αυτό σημαίνει – πρέπει να πληρώσετε 100 £ στον μεσίτη για να αποκτήσετε πρόσβαση στην αγορά.
 • Πριν από τη λήξη των επιλογών, η τιμή των αποθεμάτων της Barclays αυξάνεται σε 15 £ το καθένα.
 • Αυτό δείχνει αύξηση £ 5 στην τιμή κάθε μετοχής – επομένως, μπορείτε να εισπράξετε τα κέρδη σας ασκώντας το δικαίωμά σας να πουλήσετε τις μετοχές.
 • Στις 100 μετοχές σας – θα έχετε κέρδος 50 £ – μείον το ασφάλιστρο των 100 £ που πληρώσατε για να αποκτήσετε πρόσβαση στην αγορά.
 • Συνολικά, αυτό σημαίνει ότι έχετε κερδίσει συνολικό κέρδος 400 £ στο εμπόριο μετοχών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αντίθετα, εάν η τιμή των μετοχών της Barclays δεν αυξηθεί, δεν θα χρειαστεί να πουλήσετε τις μετοχές. Σε αυτήν την περίπτωση – θα χάσετε το ασφάλιστρο των £ 100 μόνο όταν έληξαν τα συμβόλαια.

Όπως μπορείτε να δείτε από αυτό το παράδειγμα – όταν κάνετε επιλογές συναλλαγών, πρέπει να πληρώσετε μόνο το ασφάλιστρο για να αποκτήσετε πρόσβαση στην αγορά. Δεν χρειάζεται να επενδύσετε στα αποθέματα ούτε να αποκτήσετε ιδιοκτησία του περιουσιακού στοιχείου.

Πλεονεκτήματα του Equity Trading UK

πλεονεκτήματα της διαπραγμάτευσης μετοχών Ηνωμένο Βασίλειο

Αναρωτιέστε εάν η διαπραγμάτευση μετοχών είναι ο σωστός δρόμος για να εισέλθετε στο χρηματιστήριο; Εάν ναι, ρίξτε μια ματιά σε μερικά από τα οφέλη της διαπραγμάτευσης μετοχών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εδώ είναι τα καλύτερα πράγματα σχετικά με τη διαπραγμάτευση μετοχών:

Δυναμικό υψηλού κέρδους

Είναι αλήθεια ότι η επένδυση σε μετοχές μπορεί να σας προσφέρει εκθετικές αποδόσεις μακροπρόθεσμα. Ωστόσο, ίσως χρειαστεί να περιμένετε λίγα χρόνια για να φτάσετε εκεί.

Επιπλέον, θα μπορούσατε επίσης να εκτεθείτε σε πτωτικές τάσεις της αγοράς και να καταλήξετε να χάσετε ένα αρκετά μεγάλο μέρος της επένδυσής σας.

Από την άλλη πλευρά, σε σύγκριση με τις μακροπρόθεσμες στρατηγικές, οι έμποροι μετοχών μπορούν να επωφεληθούν όχι μόνο από την ανοδική πορεία των τιμών αλλά και από την πτώση των τιμών, επίσης.

Στις βραχυπρόθεσμες συναλλαγές, μπορείτε να μετατρέπετε τα κέρδη πιο συχνά στοχεύοντας μικρότερα περιθώρια διαθέσιμα στην αγορά. Κάθε κερδοφόρα συναλλαγή θα προσθέσει περισσότερα χρήματα στον λογαριασμό συναλλαγών σας – τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αυξήσετε την αγοραστική δύναμη στην επόμενη συναλλαγή σας.

Αυτές οι επαναλαμβανόμενες νίκες μπορούν να ανέλθουν σε σημαντικά κέρδη μακροπρόθεσμα.

Πρόσβαση σε βρετανικές και διεθνείς αγορές

Όχι πολύ καιρό πριν, οι έμποροι μετοχών του Ηνωμένου Βασιλείου είχαν πρόσβαση μόνο σε εταιρείες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Όμως, χάρη στους διαδικτυακούς μεσίτες διαπραγμάτευσης μετοχών, σήμερα μπορείτε να αγοράσετε και να πουλήσετε μετοχές τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά.

Για παράδειγμα, η δημοφιλής πλατφόρμα διαπραγμάτευσης μετοχών eToro σάς παρέχει πρόσβαση σε περισσότερες από 2.400 μετοχές σε 17 χρηματιστήρια.

Αυτό σας επιτρέπει να συμμετέχετε σε διαπραγμάτευση μετοχών όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Ασία και όχι μόνο.

Μικρές πωλήσεις

Όπως αναφέραμε παραπάνω, οι ανοικτές πωλήσεις είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της διαπραγμάτευσης μετοχών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σε αντίθεση με τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις, μπορείτε να βρείτε ευκαιρίες συναλλαγών ανεξάρτητα από ποια κατεύθυνση κινείται η αγορά.

Χάρη στις συναλλαγές CFD, μπορείτε τώρα να κερδίσετε ακόμη και όταν η τιμή του αποθέματος πέσει. Αυτό σας επιτρέπει να αντισταθμίσετε τις συναλλαγές σας σε κάποιο βαθμό – μια στρατηγική που είναι ζωτικής σημασίας για τη μείωση του κινδύνου.

Μοχλός συναλλαγές

Οι έμποροι μετοχών στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν επίσης την επιλογή να εφαρμόσουν μόχλευση στις θέσεις τους. Η μόχλευση σάς δίνει τη δυνατότητα να κερδίσετε μεγαλύτερη έκθεση στην αγορά πληρώνοντας μόνο ένα μικρό μέρος του συνολικού ποσού πονταρίσματος. Τα υπόλοιπα – θα δανείζεστε από τον μεσίτη σας.

Για παράδειγμα:

 • Ας υποθέσουμε ότι έχετε μόνο £ 1.000 στον λογαριασμό συναλλαγών σας.
 • Θέλετε να ανταλλάξετε 100 μετοχές της AstraZeneca σε £ 50 ανά μετοχή
 • Εφαρμόζετε μόχλευση 1: 5 στο εμπόριο μετοχών σας
 • Αυτό σας επιτρέπει να κάνετε συναλλαγές με 5.000 £ – όταν βγάζετε μόνο 1.000 £ από τα δικά σας χρήματα.

Με άλλα λόγια, η μόχλευση σάς επιτρέπει να στοχεύετε σημαντικά μεγαλύτερα κέρδη από αυτά που θα επέτρεπε το υπόλοιπο του λογαριασμού σας.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της ESMA, οι έμποροι μετοχών στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα μέγιστο ποσό μόχλευσης 1: 5 σε συναλλαγές μετοχών.

Ξεκινήστε τη διαπραγμάτευση μετοχών UK με χαμηλό ποσό κεφαλαίου

Παραδοσιακά, οι έμποροι έπρεπε να συγκεντρώσουν σημαντικά μεγάλα ποσά για να ξεκινήσουν τις συναλλαγές. Ωστόσο, με την εμφάνιση φιλικών προς το χρήστη διαδικτυακών πλατφορμών, η διαπραγμάτευση μετοχών είναι δυνατή με τη δημιουργία πολύ χαμηλότερων ποσών.

Για παράδειγμα, στο eToro, χρειάζεστε μόνο μια κατάθεση ελάχιστου ποσού 200 $ (περίπου 160 £) για να ξεκινήσετε τη διαπραγμάτευση μετοχών. Βασικά, το ελάχιστο μερίδιο ανά συναλλαγή μετοχών είναι μόλις 50 $.

Το καλύτερο είναι ότι πολλοί μεσίτες νέας εποχής σάς επιτρέπουν επίσης να ανταλλάσσετε μετοχές με μηδενική προμήθεια. Αυτό σημαίνει ότι θα εξοικονομήσετε ένα σημαντικό ποσό αμοιβών, επιτρέποντάς σας να ανταλλάσσετε μετοχές με μια βραχυπρόθεσμη στρατηγική που στοχεύει μικρότερα περιθώρια.

Έτοιμοι να βυθιστείτε διαπραγμάτευση μετοχών?

Κίνδυνοι διαπραγμάτευσης μετοχών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ενώ τα πλεονεκτήματα είναι πολλά, είναι επίσης σημαντικό να κατανοήσουμε ότι – όπως και όλες οι άλλες χρηματοπιστωτικές αγορές, η διαπραγμάτευση μετοχών έρχεται επίσης με τους δικούς της κινδύνους. Με άλλα λόγια, εάν υποθέσετε εσφαλμένα την αγορά, θα καταλήξετε να χάσετε κεφάλαια.

Όπως στην περίπτωση της μόχλευσης – ενώ μπορεί να μεγιστοποιήσει τα κέρδη σας, μπορεί επίσης να ενισχύσει τις πιθανές απώλειές σας.

Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να υπολογίσετε τους κινδύνους και να διαχειριστείτε τα χρηματικά σας κεφάλαια πριν ανοίξετε θέσεις.

Πολλοί έμποροι χρησιμοποιούν μια «στρατηγική διαχείρισης τραπεζικού λογαριασμού» για να περιορίσουν το μερίδιό τους στο εμπόριο μετοχών. Ένας κοινός κανόνας δεν είναι να ποντάρετε περισσότερο από το 2% του διαθέσιμου λογαριασμού συναλλαγών σε μία συναλλαγή.

Για παράδειγμα, εάν υπάρχουν μόνο £ 1.000 στο λογαριασμό σας, δεν θα διακινδυνεύσετε περισσότερα από 20 £ σε μία συναλλαγή μετοχών – και ούτω καθεξής.

Μια τέτοια στρατηγική διαχείρισης τραπεζικού λογαριασμού θα σας βοηθήσει να μετριάσετε τις απώλειές σας κατά τη διαπραγμάτευση μετοχών.

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από τις εντολές διαπραγμάτευσης stop-loss για να περιορίσετε τις απώλειές σας εάν το εμπόριο αντιβαίνει σε εσάς. Θα καλύψουμε περισσότερα σχετικά με το «stop-loss» και άλλες εντολές διαπραγμάτευσης αργότερα σε αυτόν τον οδηγό διαπραγμάτευσης μετοχών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στρατηγικές μετοχικού κεφαλαίου στο Ηνωμένο Βασίλειο

στρατηγικές διαπραγμάτευσης μετοχών

Οι εμπορικές στρατηγικές είναι απαραίτητες όταν θέλετε να αξιοποιήσετε την κίνηση των αποθεμάτων στην αγορά. Σας επιτρέπουν να δώσετε στον εαυτό σας την καλύτερη δυνατή πιθανότητα να κερδίσετε.

Οι περισσότερες στρατηγικές συναλλαγών βασίζονται σε τεχνική ανάλυση, διαγράμματα, δείκτες και μοτίβα για να προβλέψουν τη μελλοντική τιμή ενός χρηματοοικονομικού περιουσιακού στοιχείου.

Όταν διαπραγματεύεστε μετοχές στο Ηνωμένο Βασίλειο – είναι σημαντικό να βρείτε μια στρατηγική που να ταιριάζει καλύτερα με τους οικονομικούς σας στόχους και την όρεξη για κίνδυνο.

Παρακάτω, έχουμε μια ανάλυση των πιο κοινών στρατηγικών που χρησιμοποιούνται κατά την πρόσβαση στην αγορά μετοχών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αγορά και κράτηση μετοχών

Εάν είστε νέοι στο εμπόριο μετοχών – σας συνιστούμε να δοκιμάσετε πρώτα τη στρατηγική «αγορά και αναμονή». Θεσω απλα; θα επενδύετε σε μετοχές και θα τα κρατάτε μέχρι να είναι η κατάλληλη στιγμή για να εξαργυρώσετε τα κέρδη σας.

Μερικοί έμποροι διατηρούν τα ίδια κεφάλαιά τους για αρκετούς μήνες ή χρόνια βάσει των εμπορικών τους στόχων.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα αυτής της στρατηγικής «buy and hold» είναι ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τις βραχυπρόθεσμες κινήσεις των τιμών της μετοχής. Αντ ‘αυτού, εικάζεστε το μακροπρόθεσμο δυναμικό της επιλεγμένης εταιρείας.

 • Για παράδειγμα, πάρτε την περίπτωση της Apple.
 • Στις αρχές του 2016, η αξία των μετοχών της Apple ανήλθε σε 24 $ ανά μετοχή.
 • Γρήγορη προώθηση στις αρχές του 2021. Οι μετοχές της Apple διατίθενται τώρα σε περίπου 142 $ ανά μετοχή.

Όπως μπορείτε να δείτε, κατά τη διάρκεια των πέντε ετών, η Apple έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 500%.

Εκτός από αυτό, εάν η αντίστοιχη εταιρεία πληρώσει μέρισμα, ως κάτοχος των ιδίων κεφαλαίων, έχετε επίσης το δικαίωμα να λάβετε αυτές τις πληρωμές. Αυτό σας δίνει την ευκαιρία να επανεπενδύσετε τα κεφάλαια σε άλλες μετοχές και να αυξήσετε τα χρήματά σας γρηγορότερα.

Συναλλαγές Swing

Όταν έχετε αποκτήσει επαρκή εμπειρία με τη διαπραγμάτευση μετοχών, ίσως θελήσετε να σκεφτείτε βραχυπρόθεσμες στρατηγικές – όπως swing trading.

Η ανταλλαγή συναλλαγών είναι μια προσέγγιση όπου διατηρείτε μια θέση για ένα μικρό χρονικό διάστημα – ελπίζοντας να αξιοποιήσετε τις αλλαγές στην ορμή των τιμών.

Συνήθως, ένας swing trader διατηρεί τις συναλλαγές μετοχών ανοιχτές οπουδήποτε από μερικές ημέρες έως μερικές εβδομάδες.

Σε αυτήν την ενεργή στρατηγική διαπραγμάτευσης μετοχών, ελπίζετε να επωφεληθείτε από την ανοδική και καθοδική μεταβολή των τιμών των μετοχών.

 • Για παράδειγμα, εάν οι μετοχές της Royal Mail έχουν αυξηθεί σταθερά για 1-2 εβδομάδες, ένας swing trader θα διατηρήσει ανοιχτή τη θέση αγοράς του για τη διάρκεια αυτής της τάσης.
 • Όταν η κίνηση πρόκειται να αντιστραφεί ή να πάρει μια «ταλάντευση» στην αντίθετη κατεύθυνση, ο έμπορος θα βγει από το εμπόριό του – κάνοντας έτσι κέρδη με τη σειρά του.
 • Ομοίως, εάν οι μετοχές της Royal Mail δείχνουν πτωτική τάση, ο swing trader θα ανοίξει με θέση πώλησης – ελπίζοντας να επωφεληθεί από την αντιστροφή.

Οι έμποροι που ασχολούνται με την ταχεία διαπραγμάτευση μετοχών βρίσκουν τις ευκαιρίες τους χρησιμοποιώντας τεχνική ανάλυση και δείκτες διαπραγμάτευσης. Αυτά τα εργαλεία χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό των προτύπων τιμών και των πιθανών κατευθύνσεων τάσης των επιλεγμένων ιδίων κεφαλαίων.

Συναλλαγές ημέρας

Το Day Trading έχει την ίδια βασική στρατηγική με το «swing trading». Ωστόσο, η κύρια διάκριση είναι ότι οι έμποροι ημέρας αποχωρούν από τις θέσεις τους πριν κλείσει η αγορά μέχρι το τέλος της ημέρας.

Με άλλα λόγια, οι συναλλαγές ημέρας περιορίζονται σε μία μόνο ημέρα διαπραγμάτευσης, ενώ οι συναλλαγές swing ενδέχεται να διατηρούν θέσεις για αρκετές ημέρες έως εβδομάδες.

Οι έμποροι της ημέρας μετοχών αναζητούν πολλές θέσεις καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας – ελπίζοντας να έχουν μικρά αλλά κανονικά κέρδη. Ως εκ τούτου, οι θέσεις τους μπορεί να παραμείνουν ανοιχτές μόνο για λίγες ώρες – ή μερικές φορές μόνο για λίγα λεπτά.

Εάν καταλήξετε να έχετε περισσότερα κέρδη από τις απώλειες – θα τελειώσετε την ημέρα με κέρδη. Όπως μπορείτε να μαντέψετε, η ημερήσια διαπραγμάτευση απαιτεί από εσάς να λαμβάνετε γρήγορες αποφάσεις με βάση τις ελάχιστες κινήσεις της μετοχής στην αγορά.

Ως εκ τούτου, αυτή η στρατηγική του Ηνωμένου Βασιλείου για τη διαπραγμάτευση μετοχών προορίζεται καλύτερα για όσους έχουν σε βάθος γνώση της αγοράς και τεχνικής ανάλυσης.

Ξύσιμο

Το Scalping είναι μια ενδοημερήσια στρατηγική διαπραγμάτευσης μετοχών, όπου θα αγοράζετε και πουλάτε μετοχές συχνά όλη την ημέρα. Ως εκ τούτου, σπάνια θα διατηρήσετε μια θέση ανοιχτή για περισσότερο από λίγα λεπτά.

Η κύρια ιδέα είναι να επωφεληθείτε από την παραμικρή μεταβολή των τιμών και να τερματίσετε το εμπόριο πριν αλλάξουν οι συνθήκες της αγοράς.

Ένας έμπορος του τριχωτού της κεφαλής θα πρέπει να αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του για να παρακολουθήσει βραχυπρόθεσμες κινήσεις της αγοράς. Αυτό συμβαίνει επειδή πρέπει να αναλάβουν δράση αμέσως όταν ανοίξει μια ευκαιρία και να δουν χειροκίνητα το εμπόριο.

Διαβάστε περισσότερα: Οδηγός Scalping Trading UK

Τύποι παραγγελιών μετοχικού κεφαλαίου στο Ηνωμένο Βασίλειο

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, οι παραγγελίες είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ελέγξετε τις θέσεις διαπραγμάτευσης μετοχών.

Αυτές οι εντολές διαπραγμάτευσης μεταφέρουν στον διαδικτυακό μεσίτη σας ποια θέση θέλετε να πάρετε. Αυτό θα περιλαμβάνει πτυχές όπως εάν θέλετε να πάτε πολύ ή σύντομα, σε ποια τιμή θέλετε να εισέλθετε στην αγορά και όταν θέλετε να την βγείτε.

Εάν σκοπεύετε να συμμετάσχετε σε διαπραγμάτευση μετοχών, είναι απαραίτητο να έχετε μια καλή γνώση των διαφόρων τύπων παραγγελιών.

Σε αυτήν την ενότητα, θα εξηγήσουμε τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες εντολές διαπραγμάτευσης μετοχών και τον τρόπο λειτουργίας τους.

Αγορά παραγγελιών και πώληση παραγγελιών

Αυτές είναι οι πιο θεμελιώδεις από όλες τις εντολές διαπραγμάτευσης μετοχών. Ανεξάρτητα από το χρηματοοικονομικό περιουσιακό στοιχείο που διαπραγματεύεστε – είτε πρόκειται για μετοχές, forex ή εμπορεύματα, θα πρέπει να εισέλθετε στην αγορά τοποθετώντας μία από αυτές τις παραγγελίες.

Για παράδειγμα,

 • Εάν πιστεύετε ότι η τιμή των ιδίων κεφαλαίων θα αυξηθεί – υποβάλετε εντολή αγοράς.
 • Εάν πιστεύετε ότι η τιμή των ιδίων κεφαλαίων θα μειωθεί – υποβάλετε μια εντολή πώλησης.

Κάθε συναλλαγή μετοχών που πραγματοποιείτε θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια εντολή αγοράς και πώλησης – ανεξάρτητα από τη θέση που παίρνετε.

 • Εάν προχωρήσετε πολύ και εισέλθετε στην αγορά με εντολή αγοράς – θα κλείσετε το εμπόριο μετοχών με εντολή πώλησης.
 • Εάν θέλετε να πάτε σύντομα και να εισέλθετε στην αγορά με εντολή πώλησης – θα χρησιμοποιήσετε μια εντολή αγοράς για να κλείσετε το εμπόριο μετοχών.

Εντολές αγοράς και παραγγελίες ορίων

Παραγγελίες αγοράς και πώλησης, πείτε στον διαδικτυακό σας μεσίτη με ποιον τρόπο πιστεύετε ότι θα μετακινηθεί η τιμή των μετοχών. Ωστόσο, πρέπει επίσης να καθορίσετε πότε θέλετε να εισέλθετε στην αγορά.

Σε τελική ανάλυση, στη βραχυπρόθεσμη διαπραγμάτευση μετοχών, θέλετε να επωφεληθείτε από τις ελάχιστες αλλαγές στις τιμές των μετοχών. Ως εκ τούτου, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η συναλλαγή σας εκτελείται τη σωστή στιγμή.

Όταν ανοίγετε μια συναλλαγή, ο διαδικτυακός μεσίτης μετοχών σας θα σας ρωτάει πάντοτε εάν θέλετε να υποβάλετε μια «εντολή αγοράς» ή μια «εντολή περιορισμού».

Παραγγελία αγοράς

Μια εντολή αγοράς υποδεικνύει στον μεσίτη σας ότι θέλετε να πραγματοποιηθεί αμέσως η ανταλλαγή μετοχών. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν συναντήσετε μια προσοδοφόρα ευκαιρία στην αγορά και θέλετε να την αξιοποιήσετε αμέσως.

Ωστόσο, λόγω της αστάθειας της αγοράς, ενδέχεται να υπάρχει μια μικρή διακύμανση μεταξύ της τιμής στην οποία τοποθετείτε την παραγγελία μετοχών και της τιμής στην οποία εκτελείται.

Για παράδειγμα:

 • Ας υποθέσουμε ότι ψάχνετε να κάνετε παραγγελία αγοράς σε μετοχές της British American Tobacco PLC (BAT)
 • Οι μετοχές της BATS διατίθενται προς το παρόν σε 27,24 £ ανά μετοχή.
 • Προχωράτε με εντολή αγοράς, ώστε να μπορείτε να κάνετε συναλλαγές αμέσως.
 • Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, η εντολή αγοράς σας εκτελείται στα 27,26 £ ανά μετοχή.

Όπως μπορείτε να δείτε, αντί για 27,24 £, η συναλλαγή σας πραγματοποιήθηκε στις 27,26 £ – αφήνοντας μια ελάχιστη διαφορά μόλις 0,02 £.

Οριακή παραγγελία

Μια οριακή εντολή, από την άλλη πλευρά, σας επιτρέπει να εισέλθετε στην αγορά μετοχών σε μια συγκεκριμένη τιμή. Δεν αποτελεί έκπληξη, το μεγαλύτερο μέρος της διαπραγμάτευσης μετοχών πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας οριακές εντολές. Αυτό συμβαίνει επειδή σας παρέχουν πλήρη έλεγχο της τιμής εισόδου των συναλλαγών μετοχών σας.

Ας εξηγήσουμε με ένα παράδειγμα.

 • Θέλετε να υποβάλετε μια παραγγελία αγοράς στο BAT- η τιμή των 27,24 £
 • Πιστεύετε ότι εάν η τιμή των ΒΔΤ παραβιάζει τις £ 27,90, τότε η μετοχή θα δείξει μια εκτεταμένη ανοδική μεταβολή των τιμών.
 • Ως εκ τούτου – θέλετε να εισέλθετε στην αγορά μόνο όταν η τιμή των ΒΔΤ φτάνει τα 27,90 £
 • Έτσι, κάνετε μια οριακή παραγγελία στα 27,90 £.

Μόλις υποβληθεί η οριακή εντολή σας, η συναλλαγή θα παραμείνει σε εκκρεμότητα έως ότου η αξία των ΒΔΤ φτάσει το προκαθορισμένο σημείο τιμής – στην περίπτωση αυτή, £ 27,90.

Με άλλα λόγια, η παραγγελία σας δεν θα εκτελεστεί εκτός εάν η τιμή αγοράς των ιδίων κεφαλαίων ταιριάζει με το καθορισμένο επίπεδο τιμής ή ακυρώσετε χειροκίνητα την παραγγελία.

Εντολές Stop-Loss και Εντολές κέρδους

Οι εντολές Market and Limit σάς επιτρέπουν να ελέγχετε πότε θέλετε να εισέλθετε στην αγορά. Αυτά είναι αλλιώς γνωστά ως "στρατηγικές εισόδου".

Ωστόσο, χρειάζεστε επίσης μερικά "στρατηγικές εξόδου" για να έχετε τον πλήρη έλεγχο των εντολών διαπραγμάτευσης μετοχών. Αυτές οι παραγγελίες σάς επιτρέπουν να αποφασίσετε πώς θέλετε να κλείσετε τις συναλλαγές σας.

Παραγγελίες Stop-Loss

Μια εντολή stop-loss χρησιμοποιείται για τον περιορισμό της απώλειας ενός εμπόρου σε θέση ιδίων κεφαλαίων. Όπως μπορείτε να μαντέψετε, αυτός ο τύπος παραγγελίας είναι ζωτικής σημασίας για να μετριάσετε τους κινδύνους που συνεπάγεται η διαπραγμάτευση μετοχών.

Ανεξάρτητα από το ποια είναι η εμπειρία σας στο εμπόριο ή πόσο σίγουροι είστε σχετικά με την πρόβλεψή σας – συνιστάται πάντα να χρησιμοποιείτε μια εντολή stop-loss σε όλες τις θέσεις σας.

Όπως μπορείτε να συμπεράνετε από το όνομα, μια εντολή stop-loss χρησιμοποιείται για τον περιορισμό των ζημιών σας σε περίπτωση που η αγορά κινείται ενάντια στο εμπόριο σας.

Το πιο σημαντικό, θα ενημερώσει τον μεσίτη σας σε ποια ακριβή τιμή θέλετε να κλείσετε τη συναλλαγή μετοχών.

Γενικά, οι παραγγελίες stop-loss υπολογίζονται ως ποσοστό.

Ας καθαρίσουμε την ομίχλη με ένα παράδειγμα:

 • Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να κάνετε παραγγελία αγοράς σε μετοχές της HSBC.
 • Αλλά δεν θέλετε να αποφύγετε να χάσετε περισσότερο από 1,5% της επένδυσής σας.
 • Ως εκ τούτου – θα ρυθμίσετε μια εντολή stop-loss που είναι 1,5% χαμηλότερη από την τιμή εισόδου.

Ωστόσο, εάν θέλετε να υποβάλετε μια παραγγελία πώλησης, θα ορίσετε την παραγγελία stop-loss στο 1% πάνω από την τιμή εισόδου.

Ανεξάρτητα από τη θέση που παίρνετε – μακρά ή σύντομη – η εντολή stop-loss θα περιορίσει τις απώλειές σας στο 1%.

Ακολουθεί ένα πρακτικό παράδειγμα για το πώς λειτουργούν οι παραγγελίες stop-loss.

 • Ας πάρουμε την περίπτωση των μετοχών της HSBC και ας πούμε ότι επί του παρόντος διατιμώνται σε 1,50 £ ανά μετοχή.
 • Παίρνετε μια μικρή θέση καθώς πιστεύετε ότι η τιμή των ιδίων κεφαλαίων θα μειωθεί.
 • Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα χάσετε περισσότερο από 1%, υποβάλετε μια παραγγελία stop-loss στα 1.515 £

Τελικά, οι εντολές stop-loss εξαλείφουν την ανάγκη να κλείσετε το εμπόριο για να περιορίσετε τις απώλειές σας με μη αυτόματο τρόπο. Μπορείτε να είστε σίγουροι γνωρίζοντας ότι αν η αγορά στραφεί εναντίον σας – το περισσότερο που θα χάσετε είναι ο κίνδυνος που είστε διατεθειμένοι να αναλάβετε.

Παραγγελίες Take-Profit

Σε αυτό το σημείο, έχουμε καλύψει πώς μπορείτε να εισέλθετε στην αγορά, πώς μπορείτε να κλείσετε τις παραγγελίες σας και πώς μπορείτε να περιορίσετε τις απώλειές σας.

Τώρα, το μόνο που μένει είναι να ορίσετε τον στόχο κέρδους σας. Εκεί χρησιμοποιείτε τις παραγγελίες λήψης κέρδους.

Μια παραγγελία κέρδους λέει στον μεσίτη σας σε ποια συγκεκριμένη τιμή θέλετε να κλειδώσετε τα κέρδη σας.

Για παράδειγμα:

 • Πραγματοποιείτε εντολή αγοράς σε μετοχές της HSBC στην τιμή των 1,50 £.
 • Ο στόχος κέρδους σας, σε αυτήν την περίπτωση, είναι 4% – που σημαίνει ότι θέλετε η τιμή της HSBC να αυξηθεί κατά 4%.
 • Επομένως – πραγματοποιείτε παραγγελία λήψης κέρδους στα 1,56 £.

Εάν έχετε υποθέσει σωστά και η τιμή των μετοχών της HSBC αυξάνεται σε £ 1,56, ο μεσίτης σας θα εξαργυρώσει τα κέρδη σας στο 4% και θα κλείσει αυτόματα τη θέση σας.

Κανονικά, οι έμποροι μετοχών τοποθετούν εντολές stop-loss και take-profit σε κάθε κατεύθυνση της τιμής εισόδου. Με αυτόν τον τρόπο, ανεξάρτητα από το πώς κινείται η αγορά – οι αντίστοιχες παραγγελίες σας θα εκτελούνται αυτόματα.

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε το εμπορικό σας ταξίδι?

Συμβουλές για διαπραγμάτευση μετοχών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τώρα που έχουμε καλύψει μερικές από τις στρατηγικές πίσω από την διαπραγμάτευση μετοχών, θα εξετάσουμε πώς μπορείτε να αρχίσετε να χτίζετε τις δεξιότητές σας.

Εξετάστε τις ακόλουθες συμβουλές για διαπραγμάτευση μετοχών πριν πάρετε την κατάρρευση!

Συμβουλή 1: Εμπορικές μετοχές χρησιμοποιώντας έναν λογαριασμό επίδειξης

Οι περισσότεροι γνωστοί ιστότοποι διαπραγμάτευσης μετοχών του Ηνωμένου Βασιλείου θα σας δώσουν πρόσβαση σε έναν δοκιμαστικό λογαριασμό. Όπως μπορείτε να μαντέψετε από το όνομα – αυτοί οι λογαριασμοί επίδειξης σάς επιτρέπουν να συμμετέχετε σε συναλλαγές μετοχών χρησιμοποιώντας «χαρτονομίσματα».

Στην πραγματικότητα, θα αποκτήσετε πρόσβαση σε πραγματικές συνθήκες της αγοράς, αλλά δεν θα χρειαστεί να διακινδυνεύσετε ούτε μια δεκάρα.

Όπως είναι προφανές, αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε σημαντικά τα σχοινιά της διαπραγμάτευσης μετοχών. Μπορείτε να εξοικειωθείτε με τις στρατηγικές διαπραγμάτευσης μετοχών καθώς και τη διαχείριση κινδύνων. Όταν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε στην αγορά πραγματικών μετοχών – μπορείτε να αλλάξετε τον λογαριασμό συναλλαγών σας ανά πάσα στιγμή.

Συμβουλή 2: Εξετάστε τις συναλλαγές αντιγραφής

Σε πλατφόρμες συναλλαγών όπως eToro, μπορείτε να επωφεληθείτε από μια λειτουργία που ονομάζεται «Αντιγραφή συναλλαγών». Αυτό σας επιτρέπει να αντιγράψετε τις στρατηγικές διαπραγμάτευσης ενός ειδικού επενδυτή μετοχών.

Με άλλα λόγια, μπορείτε να επιλέξετε έναν έμπορο της επιλογής σας και να αντιγράψετε αυτό που κάνουν στο δικό σας χαρτοφυλάκιο. Ως εκ τούτου, ουσιαστικά θα έχετε αυτούς τους έμπειρους εμπόρους μετοχών να κάνουν παραγγελίες για λογαριασμό σας.

Αυτή η δυνατότητα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη αν είστε ένας αρχάριος στον κόσμο της διαπραγμάτευσης μετοχών. Δεν χρειάζεται να επενδύσετε στην εκμάθηση τεχνικής ή θεμελιώδους ανάλυσης πίσω από προηγμένες στρατηγικές.

Αντ ‘αυτού, θα επενδύσετε τουλάχιστον $ 200 στον αντίστοιχο έμπορο αντιγράφων και θα αφήσετε τις στρατηγικές τους να λειτουργήσουν για εσάς.

Ωστόσο, το Copy Trading στο eToro εξακολουθεί να σας δίνει τον έλεγχο του χαρτοφυλακίου σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να αποφασίσετε πότε θα βγείτε από τη θέση και να χρησιμοποιήσετε μεμονωμένες παραγγελίες για να προσαρμόσετε τις συναλλαγές ανάλογα με τους στόχους σας.

Συμβουλή 3: Εγγραφείτε για σήματα διαπραγμάτευσης μετοχών

Εάν δεν είστε βέβαιοι για τις δεξιότητες τεχνικής ανάλυσης ή μάλλον δεν έχετε αρκετό χρόνο για να επενδύσετε στην έρευνα, είναι καλύτερο να εξετάσετε μια υπηρεσία σήματος διαπραγμάτευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ένα «σήμα» είναι μια πρόταση που σας λέει τι κεφάλαιο να αγοράσετε ή να πουλήσετε, πότε να εισέλθετε στην αγορά και σε ποια τιμή.

Μια πλατφόρμα σήματος μετοχών θα σας παρέχει αυτές τις προτάσεις σε πραγματικό χρόνο, ώστε να μπορείτε να επωφεληθείτε άμεσα από τις κινήσεις της αγοράς. Επιπλέον, οι καλύτεροι πάροχοι θα περιλαμβάνουν επίσης τις τιμές stop-loss και take-profit, καθώς και τη σχέση κινδύνου-ανταμοιβής.

Αυτό διασφαλίζει ότι γνωρίζετε πλήρως τους κινδύνους που εμπλέκονται και μπορείτε να κάνετε τις απαραίτητες παραγγελίες για να μετριάσετε τις απώλειές σας.

Συμβουλή 4: Μάθετε τεχνική ανάλυση

Υπάρχουν πράγματι μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να παρακάμψετε την ανάγκη για τεχνική έρευνα. Τούτου λεχθέντος, οι πιο έμπειροι έμποροι μετοχών προτιμούν πάντα να κάνουν τη δική τους ανάλυση για να πάρουν τον πλήρη έλεγχο των επιλογών διαπραγμάτευσης.

Ωστόσο, αυτό απαιτεί να έχετε μια αυστηρή αντίληψη για τη λειτουργία των αγορών διαπραγμάτευσης και των τεχνικών δεικτών.

Η τεχνική ανάλυση περιλαμβάνει τη μελέτη, την αξιολόγηση και την ερμηνεία ιστορικών διαγραμμάτων τιμολόγησης. Η ιδέα είναι να συναγάγουμε δεδομένα από αυτές τις τάσεις τιμολόγησης και να κατανοήσουμε πώς αυτές οι τάσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πρόβλεψη της μελλοντικής κίνησης της εν λόγω μετοχής.

Αυτή η ανάλυση γίνεται κυρίως χρησιμοποιώντας τεχνικούς δείκτες όπως το MACD και το Relative Strength Index. Υπάρχουν επίσης δεκάδες άλλοι τεχνικοί δείκτες στη διάθεσή σας στο Διαδίκτυο.

Συμβουλή 5: Παρακολουθήστε ένα μάθημα διαπραγμάτευσης μετοχών

Ένα διαδικτυακό μάθημα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αποκτήσετε γνώσεις σχετικά με τα πλεονεκτήματα του εμπορικού χώρου. Αυτές τις μέρες, υπάρχουν εκατοντάδες διαθέσιμα μαθήματα που είναι ευέλικτα για να ταιριάζουν σε οποιοδήποτε πρόγραμμα.

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα μάθημα με βάση το τρέχον επίπεδο συναλλαγών σας. Αυτά τα προγράμματα μπορούν να φιλοξενήσουν πλήρεις αρχάριους σε προχωρημένους εμπόρους που επιθυμούν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στο εμπόριο μετοχών.

Ορισμένα από αυτά τα μαθήματα παρέχονται επίσης σε πραγματικό χρόνο, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορείτε να αλληλεπιδράτε με τον πάροχο κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

Πώς να βρείτε τους καλύτερους μεσίτες μετοχών στο Ηνωμένο Βασίλειο του 2021?

μεσίτες μετοχών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Όπως ίσως έχετε παρατηρήσει από αυτόν τον οδηγό, ο διαδικτυακός σας μεσίτης παίζει σημαντικό ρόλο στην ομαλή εκτέλεση των συναλλαγών μετοχών σας. Ως εκ τούτου, είναι υψίστης σημασίας ότι έχετε έναν αξιόπιστο διαδικτυακό μεσίτη από την πλευρά σας.

Πιθανότατα, θα συγκλονιστείτε από τον τεράστιο αριθμό πλατφόρμων διαπραγμάτευσης μετοχών στο Ηνωμένο Βασίλειο στον Ιστό.

Έχοντας αυτό κατά νου, εδώ παραθέτουμε τους πολλούς παράγοντες που θα σας καθοδηγήσουν στην αναζήτησή σας για τον ιδανικό μεσίτη διαπραγμάτευσης μετοχών.

Κανονισμός και αδειοδότηση

Όταν επιλέγετε τον διαδικτυακό σας μεσίτη, εμπιστεύεστε ουσιαστικά τα κεφάλαια συναλλαγών σας μαζί τους. Κατά συνέπεια, είναι επιτακτική ανάγκη ο μεσίτης σας να έχει άδεια από κατάλληλους ρυθμιστικούς φορείς.

Το πρώτο βήμα είναι επομένως να ελέγξετε αν ο μεσίτης διαθέτει έγκυρες άδειες.

 • Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι μεσίτες διαπραγμάτευσης μετοχών ρυθμίζονται από την Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA).
 • Μπορείτε επίσης να βρείτε μεσίτες με άδεια από άλλους γνωστούς ρυθμιστικούς φορείς, όπως η Αυστραλιανή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (ASIC) και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (CySEC).

Με άλλα λόγια, εάν ένας μεσίτης δεν διαθέτει άδεια από κανέναν από αυτούς τους οργανισμούς, είναι καλύτερο να πάρετε την επιχείρησή σας αλλού.

Ωστόσο, πλατφόρμα συναλλαγών μετοχών χωρίς προμήθειες eToro έχει αδειοδοτηθεί και από τους τρεις παραπάνω οργανισμούς. Επιπλέον, ως έμπορος στο Ηνωμένο Βασίλειο, προστατεύεστε από το FSCS.

Υποστηριζόμενες μετοχές

Καθώς επικεντρωνόμαστε στην εμπορία μετοχών, πρέπει πρώτα να διασφαλίσετε ότι η επιλεγμένη πλατφόρμα σας προσφέρει την προτιμώμενη αγορά σας. Για παράδειγμα, ενώ ορισμένοι έμποροι μετοχών στο Ηνωμένο Βασίλειο προτιμούν να επικεντρώνονται στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, άλλοι ενδιαφέρονται περισσότερο για ξένες εταιρείες.

Συγκεκριμένα, οι χρηματιστηριακές αγορές των ΗΠΑ είναι δημοφιλείς στους βραχυπρόθεσμους εμπόρους – καθώς εδώ θα βρείτε μετοχές όπως Amazon, Google, Tesla και Ford Motors.

Η κορυφαία μας πλατφόρμα διαπραγμάτευσης μετοχών στο Ηνωμένο Βασίλειο eToro προσφέρει πρόσβαση σε 17 βρετανικές και διεθνείς αγορές.

Ιδιοκτησία ή CFD

Πριν ξεκινήσετε, είναι σημαντικό να καθορίσετε αν θέλετε να ακολουθήσετε τη στρατηγική «αγορά και αναμονή» ή να πραγματοποιήσετε συναλλαγές μετοχών βραχυπρόθεσμα χρησιμοποιώντας CFD.

Όπως έχουμε καλύψει νωρίτερα, εάν θέλετε να αποκτήσετε την κυριότητα της μετοχής, είναι καλύτερο να βρείτε έναν μεσίτη που δεν σας χρεώνει τρέχουσες χρεώσεις ή προμήθειες συναλλαγών.

Αυτό θα σας επιτρέψει να διατηρήσετε τα ίδια κεφάλαιά σας όσο θέλετε – χωρίς να χρειάζεται να πληρώσετε επιπλέον χρεώσεις συναλλαγών.

Από την άλλη πλευρά, εάν θέλετε να κάνετε συναλλαγές χρησιμοποιώντας CFD, έχετε επίσης πρόσβαση σε μόχλευση και βραχυπρόθεσμες πωλήσεις.

Λάβετε υπόψη ότι, στο Ηνωμένο Βασίλειο, η μόχλευση σε μετοχές περιορίζεται σε 1: 5. Επιπλέον, όταν κάνετε συναλλαγές με CFD – θα σας ζητηθεί να πληρώσετε «χρεώσεις ανταλλαγής» για να διατηρήσετε τις θέσεις σας ανοιχτές εν μία νυκτί.

Πλατφόρμα συναλλαγών

Οι περισσότεροι διαδικτυακοί μεσίτες σάς επιτρέπουν επίσης να επενδύσετε και να κάνετε συναλλαγές μέσω του ιστότοπού τους. Αυτό εξαλείφει την ανάγκη να βασίζεστε σε λογισμικό για να τοποθετήσετε τους εμπόρους σας.

Μπορείτε να χειριστείτε ολόκληρη τη διαδικασία διαπραγμάτευσης πραγματοποιώντας είσοδο στον λογαριασμό μεσιτείας σας στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως ο πιο βολικός τρόπος για να συμμετάσχετε σε διαπραγμάτευση μετοχών.

Ωστόσο, εάν βασίζεστε σε μεγάλο βαθμό στην τεχνική ανάλυση, ίσως προτιμάτε πλατφόρμες συναλλαγών όπως MetaTrader 4, MetaTrader 5 ή cTrader.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, πρέπει να επαληθεύσετε εάν ο διαδικτυακός σας μεσίτης υποστηρίζει αυτές τις πλατφόρμες συναλλαγών μετοχών τρίτων.

Επιπλέον, είναι επίσης καλύτερο να επιλέξετε έναν μεσίτη που διαθέτει μια εγγενή εφαρμογή διαπραγμάτευσης μετοχών για κινητά. Αυτό θα σας επιτρέψει να αποκτήσετε πρόσβαση στους λογαριασμούς σας στο Ηνωμένο Βασίλειο για διαπραγμάτευση μετοχών και να τους διαχειριστείτε από οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή.

Είστε έτοιμοι να πραγματοποιήσετε διαπραγμάτευση μετοχών στο Ηνωμένο Βασίλειο; Ξεκινήστε σήμερα!

Τέλη διαπραγμάτευσης μετοχών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Με την πάροδο του χρόνου, όλοι οι διαδικτυακοί μεσίτες είναι επιχειρήσεις. Προκειμένου να εκτελέσετε τις εντολές διαπραγμάτευσης μετοχών, σας χρεώνουν με τη σειρά τους προμήθειες και προμήθειες.

Αυτά τα τέλη μπορεί να διαφέρουν αρκετά από το ένα μεσίτη στο άλλο.

Ακολουθεί μια λίστα με τις πιο κοινές χρεώσεις διαπραγμάτευσης μετοχών που είναι πιθανό να συναντήσετε σε βρετανικές πλατφόρμες μεσιτείας.

Τέλη διαπραγμάτευσης

Οι χρεώσεις διαπραγμάτευσης ισχύουν συνήθως για μετοχές. Συνήθως χρεώνεται ως σταθερό επιτόκιο για κάθε συναλλαγή μετοχών που πραγματοποιείτε.

Για παράδειγμα:

 • Ας υποθέσουμε ότι ο μεσίτης σας στο Ηνωμένο Βασίλειο σας χρεώνει 5 £ ανά συναλλαγή.
 • Ανεξάρτητα από το ποσό της επένδυσής σας – πρέπει να πληρώσετε 5 £ όταν ανοίγετε μια συναλλαγή και πάλι, όταν κλείνετε την συναλλαγή.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν σας χρεώνει κάθε μεσίτης αυτήν την αμοιβή. Για παράδειγμα, στο eToro, η διαπραγμάτευση μετοχών είναι δυνατή χωρίς καμία προμήθεια μετοχών.

Προμήθειες συναλλαγών

Η προμήθεια συναλλαγών είναι μια άμεση χρέωση που χρεώνεται από τον μεσίτη σας σε όλες τις συναλλαγές μετοχών.

Οι προμήθειες υπολογίζονται είτε ως κατ ‘αποκοπή ποσοστό ανά συναλλαγή, είτε ως ποσοστό έναντι του μεγέθους της θέσης σας.

Σε έντονη αντίθεση, eToro σας επιτρέπει να ανταλλάσσετε μετοχές με μηδενική προμήθεια. Θα χρεωθείτε μόνο το spread – το οποίο θα εξηγήσουμε στη συνέχεια.

Εξάπλωση

Το spread υπολογίζεται ως η διαφορά μεταξύ της τιμής αγοράς και της τιμής πώλησης μιας καθαρής θέσης. Ένα μεγαλύτερο κενό τιμών σημαίνει ότι το spread θα είναι υψηλότερο στο εμπόριο.

Επομένως – θέλετε να αναζητήσετε μεσίτες που προσφέρουν αυστηρά spread στην αγορά μετοχών.

Σε αντίθεση με τις προμήθειες, το spread υπολογίζεται ως έμμεσο τέλος. Με άλλα λόγια – εάν ο μεσίτης σας χρεώνει 0,70% ως spread, ξεκινάτε το εμπόριο στο 0,70% με κόκκινο χρώμα.

Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεστε τη θέση σας για να κερδίσετε 0,70% στα κέρδη για να φτάσετε στο νεκρό σημείο.

Καταθέσεις και αναλήψεις

Για να ξεκινήσετε τη διαπραγμάτευση μετοχών με έναν διαδικτυακό μεσίτη, θα πρέπει πρώτα να χρηματοδοτήσετε τον λογαριασμό συναλλαγών σας.

Οι καλύτεροι μεσίτες μετοχών στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν μια ποικιλία επιλογών πληρωμής για να διαλέξετε. Για παράδειγμα, στο eToro, μπορείτε να καταθέσετε χρήματα μέσω πιστωτικών / χρεωστικών καρτών και τραπεζικών εμβασμάτων, καθώς και ηλεκτρονικών πορτοφολιών όπως Paypal και Neteller.

Θα πρέπει επίσης να σημειώσετε τα τέλη κατάθεσης και ανάληψης που χρεώνονται από τον μεσίτη. Ορισμένες πλατφόρμες καλύπτουν τη χρέωση των καταθέσεων, ενώ άλλες χρεώνουν μια μικρή χρέωση.

Εργαλεία για αρχάριους

Οι απαιτήσεις συναλλαγών για αρχάριους είναι εντελώς διαφορετικές από εκείνες των έμπειρων επαγγελματιών. Ως εκ τούτου, εάν είστε νέοι στη σκηνή των μετοχών, θέλετε μια πλατφόρμα συναλλαγών που προσφέρει μια φιλόξενη διεπαφή καθώς και χρήσιμα εργαλεία για να μάθετε να κάνετε συναλλαγές.

Ακολουθούν μερικές από τις δυνατότητες που περιζήτησαν οι αρχάριοι διαπραγμάτευσης μετοχών:

Εκπαιδευτικά εργαλεία

Είναι αρκετά προφανές ότι οι αρχάριοι έμποροι μπορούν να επωφεληθούν από εκπαιδευτικούς πόρους. Οι καλύτερες πλατφόρμες διαπραγμάτευσης μετοχών στο Ηνωμένο Βασίλειο παρέχουν αυτά τα εκπαιδευτικά υλικά με τη μορφή εξηγητών, οδηγών και σεμιναρίων.

Για παράδειγμα, στο eToro, μπορείτε να βρείτε podcast, καθημερινή ανάλυση αγοράς, εκπαιδευτικά βίντεο και μια σχολή συναλλαγών αποκλειστικά αφιερωμένη στους αρχάριους.

Αυτοματοποιημένες συναλλαγές

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, διαδικτυακοί μεσίτες όπως eToro να έχετε μια λειτουργία αντιγραφής αντιγράφων στην πλατφόρμα. Αυτά σας επιτρέπουν να επενδύσετε παθητικά – αντικατοπτρίζοντας τις στρατηγικές διαπραγμάτευσης έμπειρων εμπόρων μετοχών.

Για παράδειγμα, εάν ο επιλεγμένος έμπορος μετοχών αγοράσει 100 μετοχές της HSBC, το ίδιο εμπόριο θα πραγματοποιηθεί στον λογαριασμό σας. Εάν αποφασίσουν να πουλήσουν τις μετοχές, θα κάνετε το ίδιο.

Αυτές οι συναλλαγές είναι αυτοματοποιημένες, αλλά εξακολουθούν να σας επιτρέπουν να ελέγχετε τον λογαριασμό συναλλαγών σας. Μπορείτε να επιλέξετε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε στοιχεία από το χαρτοφυλάκιό σας ανά πάσα στιγμή.

Εργαλεία για έμπειρους εμπόρους

Ενώ οι αρχάριοι αναζητούν διαισθητικές πλατφόρμες που μπορούν να προσαρμοστούν στο επίπεδό τους, οι έμπειροι έμποροι χρειάζονται πιο προηγμένα χαρακτηριστικά που μπορούν να βοηθήσουν τις δοκιμασμένες και δοκιμασμένες στρατηγικές τους.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμπόρους ημέρας και swing που εξαρτώνται από την τεχνική ανάλυση για τις θέσεις μετοχών τους:

Ακολουθεί μια λίστα εργαλείων έρευνας που διατίθενται στις καλύτερες πλατφόρμες διαπραγμάτευσης μετοχών στο Ηνωμένο Βασίλειο:

 • Τεχνικοί δείκτες όπως το MACD, το RSI, το συναίσθημα της αγοράς και οι κινούμενοι μέσοι όροι
 • Εργαλεία σχεδίασης γραφημάτων για βοήθεια στην ανάλυση
 • Προσαρμόσιμη διεπαφή συναλλαγών – με δυνατότητες όπως προσαρμοσμένες λίστες παρακολούθησης και πολλαπλά γραφήματα
 • Ενσωμάτωση με αυτοματοποιημένα ρομπότ συναλλαγών

Εξυπηρέτηση πελατών

Όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση, θέλετε έναν διαδικτυακό ιστότοπο διαπραγμάτευσης μετοχών που προσφέρει αξιόπιστη εξυπηρέτηση πελατών όποτε τη χρειάζεστε. Αυτές τις μέρες, οι περισσότεροι διαδικτυακοί μεσίτες είναι εξοπλισμένοι με επιλογές ζωντανής συνομιλίας – επιτρέποντάς σας να συνδεθείτε με έναν πράκτορα μέσω του ιστότοπου.

Ωστόσο, αν προτιμάτε να μιλήσετε με έναν ειδικό πελάτη μέσω τηλεφώνου – βεβαιωθείτε ότι η πλατφόρμα έχει έναν αριθμό τηλεφώνου που αναφέρεται στον ιστότοπό του.

Είναι καλύτερο να μείνετε μακριά από μεσίτες που προσφέρουν βοήθεια μόνο μέσω email.

Σε τελική ανάλυση, αυτό σημαίνει ότι δεν θα λάβετε υποστήριξη σε πραγματικό χρόνο και ίσως χρειαστεί να περιμένετε αρκετές ημέρες για να λάβετε απάντηση από την ομάδα.

Πώς να ξεκινήσετε το Equity Trading UK – Βήμα βήμα προς βήμα

Είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε τα νερά της διαπραγμάτευσης μετοχών στο Ηνωμένο Βασίλειο?

Μόλις βρείτε τον διαδικτυακό σας μεσίτη, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανοίξετε τον λογαριασμό συναλλαγών σας και να αρχίσετε να κάνετε παραγγελίες,

Όπως τονίσαμε σε ολόκληρο τον οδηγό – eToro έρχεται μπροστά ως ο συνολικός καλύτερος διαδικτυακός μεσίτης μετοχών για εμπόρους όλων των επιπέδων.

Επομένως, θα τερματίσουμε τον οδηγό μας, δείχνοντάς σας πώς μπορείτε να ξεκινήσετε με το eToro.

Βήμα 1: Άνοιγμα λογαριασμού στο Equity Trading UK

Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό στο eToro κάνοντας κλικ στο «Πάρε μέρος τώρακουμπί στην αρχική σελίδα.

Στη συνέχεια, εισαγάγετε το πλήρες όνομα, τη διεύθυνση, την ημερομηνία γέννησης και τον αριθμό τηλεφώνου σας.

Επειδή το eToro συμμορφώνεται με τους κανονισμούς της KYC – θα πρέπει επίσης να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας. Αυτό μπορεί να γίνει ανεβάζοντας αντίγραφο του διαβατηρίου ή της άδειας οδήγησης.

Βήμα 2: Χρηματοδότηση του λογαριασμού σας

Για να ξεκινήσετε τη διαπραγμάτευση μετοχών στο eToro, πρέπει να προσθέσετε χρήματα στο λογαριασμό σας. Η ελάχιστη απαιτούμενη κατάθεση στην πλατφόρμα είναι 200 ​​$.

Μπορείτε να επιλέξετε κατάθεση χρημάτων μέσω τραπεζικής μεταφοράς, πιστωτικής / χρεωστικής κάρτας ή ηλεκτρονικών πορτοφολιών.

Βήμα 3: Τοποθετήστε το πρώτο σας εμπόριο μετοχών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Με τον λογαριασμό σας φορτωμένο με χρήματα, μπορείτε τώρα να αναζητήσετε μετοχές για συναλλαγές. Μεταβείτε στην ενότητα «Εμπορικές αγορές» και επιλέξτε «Μετοχές» από τη λίστα.

Αυτό θα σας οδηγήσει σε έναν πίνακα ελέγχου όπου μπορείτε να βρείτε τις πιο δημοφιλείς μετοχές στο eToro.

Αυτές θα ταξινομηθούν σε κατηγορίες όπως τεχνολογία, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, καταναλωτικά αγαθά κ.λπ..

Μπορείτε επίσης να βρείτε μετοχές εισάγοντας το όνομα της μετοχής στη γραμμή αναζήτησης στο πάνω μέρος της σελίδας.

Όταν βρείτε ένα μετοχικό κεφάλαιο που θέλετε να αγοράσετε ή να πουλήσετε, κάντε κλικ στο «Εμπόριο». Αυτό θα ανοίξει μια νέα φόρμα παραγγελίας – όπου μπορείτε να εισαγάγετε το ποσό που θέλετε να πραγματοποιήσετε συναλλαγές και να καθορίσετε τις παραγγελίες συναλλαγών σας.

Εάν κάνετε συναλλαγές CFD μετοχών, μπορείτε επίσης να επιλέξετε το ποσό μόχλευσης που θέλετε να εφαρμόσετε.

Μόλις είστε έτοιμοι, κάντε κλικ στο «Ανοιχτό εμπόριο» για να τοποθετήσετε το πρώτο σας εμπόριο μετοχών στο eToro – χωρίς προμήθειες!

Equity Trading UK – Συμπέρασμα

Συνοψίζοντας – η διαπραγμάτευση μετοχών ΗΒ αναφέρεται στη διαδικασία αγοράς και πώλησης αποθεμάτων. Μπορείτε να ανταλλάξετε μετοχές τόσο μακροπρόθεσμα όσο και βραχυπρόθεσμα – ανάλογα με τους οικονομικούς σας στόχους.

Εάν έχετε διαβάσει διεξοδικά τον οδηγό μας – θα πρέπει να γνωρίζετε ποιες στρατηγικές και κινδύνους εμπλέκονται κατά τη διαπραγμάτευση μετοχών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τώρα το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε τη λίστα ελέγχου μας και να βρείτε τον κατάλληλο διαδικτυακό μεσίτη για εσάς και τις ανάγκες σας για διαπραγμάτευση μετοχών.

Για όσους θέλουν να παραλείψουν την ερευνητική διαδικασία – σας συνιστούμε να ρίξετε μια ματιά στο eToro. Η πλατφόρμα ρυθμίζεται από την FCA και σας δίνει πρόσβαση σε 17 αγορές μετοχών με μηδενική προμήθεια!

eToro – TOP UK Equity Trading Platform με 0% προμήθεια

χρηματιστής etoro

Το eToro έχει αποδειχθεί αξιόπιστο στο χρηματιστήριο για πολλά χρόνια – σας προτείνουμε να τα δοκιμάσετε.

Το κεφάλαιό σας κινδυνεύει. Ενδέχεται να ισχύουν άλλες χρεώσεις

Συχνές ερωτήσεις

Τι είναι τα παράγωγα μετοχών?

Τα παράγωγα ιδίων κεφαλαίων είναι χρηματοοικονομικά μέσα που παρακολουθούν την αξία των υποκείμενων ιδίων κεφαλαίων. Τα πρωταρχικά παραδείγματα παραγώγων μετοχών περιλαμβάνουν CFD και επιλογές.

Είναι η διαπραγμάτευση μετοχών και η διαπραγμάτευση μετοχών ίδια?

Η διαπραγμάτευση μετοχών και η διαπραγμάτευση μετοχών είναι λίγο πολύ τα ίδια. Η μόνη διάκριση είναι ότι η διαπραγμάτευση μετοχών θα μπορούσε επίσης να αναφέρεται σε ένα ETF, εκτός από τις μετοχές μεμονωμένων εταιρειών.

Είναι δυνατή η ανταλλαγή διεθνών μετοχών από το Ηνωμένο Βασίλειο?

Ναι, οι διαδικτυακοί μεσίτες μετοχών στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν να σας προσφέρουν πρόσβαση σε διεθνείς αγορές. Στο eToro, μπορείτε να αγοράσετε και να πουλήσετε μετοχές από χρηματιστήρια στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, το Χονγκ Κονγκ και άλλα!

Ποιο είναι το ελάχιστο ποσό που απαιτείται για την έναρξη διαπραγμάτευσης μετοχών στο ΗΒ?

Στο eToro, μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαπραγμάτευση μετοχών ικανοποιώντας μια ελάχιστη κατάθεση μόλις $ 200 – που είναι περίπου 160 £.

Τα ομόλογα εμπίπτουν στα ίδια κεφάλαια?

Τα ομόλογα αποτελούν μέρος της αγοράς χρέους και δεν θεωρούνται μετοχές.

Ποια είναι η καλύτερη εφαρμογή διαπραγμάτευσης μετοχών για κινητά?

Η καλύτερη εφαρμογή συναλλαγών για κινητά για εσάς θα εξαρτηθεί από τις δυνατότητες που αναζητάτε. Μπορούμε να προτείνουμε την εφαρμογή για κινητά του eToro – καθώς είναι φιλική προς το χρήστη και σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε συναλλαγές εν κινήσει χωρίς προμήθεια.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner