Οι κορυφαίοι 21 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο για το 2018

Σε έναν κόσμο όπου συνεχώς προσπαθούμε να βελτιώσουμε τη ζωή και τον πλούτο μας, είναι συχνά καλή ιδέα να έχουμε κίνητρα και έμπνευση από εκείνους που έχουν σημειώσει επιτυχία σε διάφορους κλάδους.

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιοι είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο? Μην αναρωτιέσαι άλλο! Παρακάτω παρατίθενται οι πλουσιότεροι στον κόσμο 2018. Αυτά τα αποτελέσματα βασίζονται στη λίστα εμπλουτισμένων ειδών του Forbes. Μάθετε σε ποιες βιομηχανίες εργάζονται, τι αξίζουν και λίγο περισσότερο πώς έφτασαν εκεί που είναι σήμερα:

1. Τζεφ Μπέζος

Τζεφ Μπέζος

Εργασία: Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτής, Amazon.com

Γεννήθηκε: Albuquerque, Νέο Μεξικό, Ηνωμένες Πολιτείες

Καθαρή αξία: 112 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Τζεφ Μπέζος είναι το πρώτο άτομο που ξεπέρασε τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια ως νούμερο 1 στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes. Κατέχει το 16% του Amazon, το οποίο ίδρυσε σε ένα γκαράζ το 1994 στο Σιάτλ.

2. Μπιλ Γκέιτς

Μπιλ Γκέϊτς

Εργασία: Συνιδρυτής, Μπιλ & Ίδρυμα Melinda Gates

Γεννήθηκε: Σιάτλ, Ουάσιγκτον, Ηνωμένες Πολιτείες

Καθαρή αξία: 90 δισεκατομμύρια δολάρια

Παράλληλα με τη σύζυγό του, ο Bill Gates προεδρεύει του Bill & Το Ίδρυμα Melinda Gates, το οποίο είναι σήμερα το μεγαλύτερο ιδιωτικό φιλανθρωπικό ίδρυμα στον κόσμο. Ο Γκέιτς ήταν επίσης ο κύριος ιδρυτής της Microsoft, αλλά πούλησε και έδωσε το μεγαλύτερο μέρος του μεριδίου του. Αυτή τη στιγμή κατέχει λίγο περισσότερο από το 1% των μετοχών. Εξακολουθεί να στέκεται ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Microsoft.

3. Γουόρεν Μπάφετ

Γουόρεν Μπάφετ

Εργασία: Διευθύνων Σύμβουλος, Berkshire Hathaway

Γεννήθηκε: Ομάχα, Νεμπράσκα, Ηνωμένες Πολιτείες

Καθαρή αξία: 84 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Warren Buffett θεωρείται ένας από τους καλύτερους επενδυτές που έχει ζήσει ποτέ. Ο Buffett διευθύνει το Berkshire Hathaway, το οποίο κατέχει περισσότερες από 60 εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Dairy Queen (η αλυσίδα εστιατορίων), η Duracell και η GEICO, μεταξύ άλλων.

Δείτε επίσης: Τα 11 καλύτερα βιβλία για επενδύσεις το 2018

4. Bernard Arnault & Οικογένεια

Bernard Arnault

Εργασία: Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Moet Hennessy Louis Vuitton (LVMH)

Γεννήθηκε: Roubaix, Γαλλία

Καθαρή αξία: 72 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Bernard Arnault είναι ένας από τους απόλυτους κατασκευαστές γεύσεων στον κόσμο που επιβλέπει μια αυτοκρατορία 70 εμπορικών σημάτων, συμπεριλαμβανομένων των Sephora και Louis Vuitton.

5. Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg

Εργασία: Συνιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Facebook

Γεννήθηκε: White Plains, Νέα Υόρκη, Ηνωμένες Πολιτείες

Καθαρή αξία: 71 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Mark Zuckerberg είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook, το οποίο ίδρυσε το 2004. Η καθαρή του αξία αυξήθηκε καθώς η τιμή της μετοχής του κοινωνικού δικτύου αυξήθηκε ραγδαία. Πήρε το Facebook στο κοινό τον Μάιο του 2012 και εξακολουθεί να κατέχει περίπου το 17% των μετοχών.

6. Amancio Ortega

Amancio Ortega

Εργασία: Ιδρυτής & Πρώην πρόεδρος του ομίλου μόδας Inditex

Γεννήθηκε: Busdongo

Καθαρή αξία: 70 δισεκατομμύρια δολάρια

Η Amancio Ortega είναι αναμφίβολα ο πλουσιότερος λιανοπωλητής στον κόσμο και σήμερα είναι ένας από τους πλουσιότερους άντρες στην Ευρώπη. Συν-ίδρυσε την Inditex, γνωστή για την αλυσίδα μόδας της Zara, με την πρώην σύζυγό του το 1975. Κατέχει περίπου το 60% της εισηγμένης στη Μαδρίτη Inditex, η οποία έχει οκτώ μάρκες, συμπεριλαμβανομένης της Pull & Η Bear, Massimo Dutti, και σήμερα έχει πάνω από 7.500 καταστήματα σε όλο τον κόσμο. Κερδίζει πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο σε μερίσματα.

7. Carlos Slim Helu & οικογένεια

Carlos Slim Helu

Εργασία: Επίτιμος Πρόεδρος, América Móvil

Γεννήθηκε: Πόλη του Μεξικού, Μεξικό

Καθαρή αξία: 67,1 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Carlos Slim Helu είναι ο πλουσιότερος άντρας στο Μεξικό και, μαζί με την οικογένειά του, διαχειρίζεται το America Movil, το οποίο είναι η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στη Λατινική Αμερική. Διαθέτει επίσης μερίδια σε μεξικάνικα καταναλωτικά αγαθά, κατασκευές, ορυχεία και εταιρείες ακινήτων και το 17% των The New York Times.

8. Charles Koch

Τσαρλς Κοχ

Εργασία: Διευθύνων Σύμβουλος, Koch Industries

Γεννήθηκε: Wichita, Κάνσας, Ηνωμένες Πολιτείες

Καθαρή αξία: 60 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Charles Koch είναι διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Koch Industries από το 1967. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία της Αμερικής και απολαμβάνει έσοδα 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων από επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων χημικών ουσιών, αγωγών, κύπελλων Dixie, χαλιών Stainmaster και χαρτοπετσέτες Brawny.

9. David Koch

Ντέιβιντ Κοχ

Εργασία: Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, Koch Industries

Γεννήθηκε: Wichita, Κάνσας, Ηνωμένες Πολιτείες

Καθαρή αξία: 60 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο David Koch μοιράζεται τον πλειοψηφικό έλεγχο της Koch Industries με τον αδερφό του.

10. Λάρι Έλισον

Λάρι Έλισον

Εργασία: CTO και Ιδρυτής, Oracle

Γεννήθηκε: The Bronx, Νέα Υόρκη

Καθαρή αξία: 58,5 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Larry Ellison ίδρυσε την εταιρεία λογισμικού Oracle το 1977. Παραιτήθηκε από το ρόλο της CEO της Oracle το 2014, αλλά συνεχίζει να υπηρετεί ως επικεφαλής τεχνολογικός διευθυντής και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου. Το 2016, η Oracle απέκτησε λογισμικό cloud από τη Netsuite έναντι 9,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ως μέρος της προώθησης της εταιρείας σε υπολογιστές που βασίζονται σε σύννεφο. Το 2010, μεταφέρθηκε σε υλικό, αγοράζοντας τη Sun Microsystems για 7,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

11. Michael Bloomberg

Μάικλ Μπλούμπεργκ

Εργασία: Διευθύνων Σύμβουλος, Bloomberg

Γεννήθηκε: Μπράιτον, Βοστώνη, Μασαχουσέτη, Ηνωμένες Πολιτείες

Καθαρή αξία: 50 δισεκατομμύρια δολάρια

Το 1981, ο Μάικλ Μπλούμπεργκ συνέστησε εταιρεία μέσων ενημέρωσης και χρηματοοικονομικές πληροφορίες Bloomberg LP.

Αφού κατέβαλε την αρχική χρηματοδότηση της εταιρείας, συνέχισε να αναλαμβάνει 88% μερίδιο στην επιχείρηση, η οποία επί του παρόντος έχει έσοδα βόρεια 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

12. Larry Page

Λάρι Σελ

Εργασία: Διευθύνων Σύμβουλος, Αλφάβητο

Γεννήθηκε: East Lansing, Michigan, Ηνωμένες Πολιτείες

Καθαρή αξία: 48,8 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Larry Page βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μητρικής εταιρείας της Google, του Alphabet, του τμήματος έξυπνων οικιακών συσκευών Nest, του τμήματος υγειονομικής περίθαλψης Calico και άλλων. Συνιδρυτής της Google το 1998 με τον συνάδελφό του Sergey Brin.

13. Σεργκέι Μπριν

Σεργκέι Μπριν

Εργασία: Πρόεδρος, Google

Γεννήθηκε: Μόσχα, Ρωσία

Καθαρή αξία: 47,5 δισεκατομμύρια δολάρια

Το άλλο μισό του τεχνολογικού γίγαντα Αλφάβητο, ο Σεργκέι Μπριν εργάζεται ως πρόεδρος. Είχε προηγουμένως διευθυνθεί το τμήμα Google X και συνιδρυτής της εταιρείας μηχανών αναζήτησης Google το 1998 παράλληλα με τη σελίδα.

14. Τζιμ Γουόλτον

Τζιμ Γουόλτον

Εργασία: Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος, Arvest Bank Group, Inc..

Γεννήθηκε: Νιούπορτ, Αρκάνσας, ΗΠΑ.

Καθαρή αξία: 46,4 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Jim Walton είναι ο νεότερος από τους γιους του Sam Walton, ο οποίος είναι ο ιδρυτής της Walmart. Διαχειρίζεται την οικογενειακή «Arvest Bank», η οποία διαθέτει περιουσιακά στοιχεία άνω των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

15. S. Robson Walton

S Robson Walton

Εργασία: Διευθυντής, Wal-Mart Stores

Γεννήθηκε: Τάλσα, Οκλαχόμα, Ηνωμένες Πολιτείες

Καθαρή αξία: 46,2 δισεκατομμύρια δολάρια

Μετά το θάνατο του πατέρα του, ο S. Robson Walton ανέλαβε την προεδρία και προεδρεύει του διοικητικού συμβουλίου του Walmart για 23 χρόνια. Αποσύρθηκε ως πρόεδρος το 2015 και ο γαμπρός του τον αντικατέστησε. Συνεχίζει να κάθεται στο διοικητικό συμβούλιο του Walmart.

16. Άλις Γουόλτον

Άλις Γουόλτον

Εργασία: Πρόεδρος, Μουσείο Αμερικανικής Τέχνης Crystal Bridges

Γεννήθηκε: Νιούπορτ, Αρκάνσας, Ηνωμένες Πολιτείες

Καθαρή αξία: 46 δισεκατομμύρια δολάρια

Η Alice Walton είναι η μόνη κόρη του ιδρυτή της Walmart, Sam Walton.

Αντί να εργάζεται για τη Walmart, η εστίασή της ήταν η επιμέλεια της τέχνης. Το 2011 άνοιξε το Μουσείο Αμερικανικής Τέχνης Crystal Bridges στην πατρίδα της.

17. Μα Χουατένγκ

Μα Χουατένγκ

Εργασία: Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Tencent Holdings

Γεννήθηκε: Chaoyang, Κίνα

Καθαρή αξία: 45,3 δισεκατομμύρια δολάρια

Η Ma Huateng προεδρεύει του κινεζικού γίγαντα Διαδικτύου Tencent Holdings, η οποία είναι από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις με ανώτατο όριο αγοράς στην Κίνα. Η δημοφιλής εφαρμογή κοινωνικών μηνυμάτων Tencent Holdings «WeChat» έχει σχεδόν ένα δισεκατομμύριο χρήστες.

18. Francoise Bettencourt Meyers

Francoise Bettencourt Meyers

Εργασία: Πρόεδρος

Γεννήθηκε: Neuilly-sur-Seine, Γαλλία

Καθαρή αξία: 42,2 δισεκατομμύρια δολάρια

Η Francoise Bettencourt Meyers και η οικογένεια κατέχουν μερίδιο 33% της L’Oreal. Αυτή τη στιγμή είναι πρόεδρος της εταιρείας χαρτοφυλακίου της οικογένειας. Το 2017 έγινε η κυρίαρχη κληρονόμος της Γαλλίας L’Oreal όταν η Liliane Bettencourt, η μητέρα της, η οποία ήταν προηγουμένως πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, πέθανε.

19. Mukesh Ambani

Μουκς Αμπάνι

Εργασία: Ιδρυτής και πρόεδρος της Reliance Industries

Γεννήθηκε: Άντεν, Υεμένη

Καθαρή αξία: 40,1 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Mukesh Ambani διευθύνει και προεδρεύει ο γίγαντας φυσικού αερίου και πετρελαίου Reliance Industries, ο οποίος, με έσοδα άνω των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι μια από τις πιο πολύτιμες εταιρείες στην Ινδία.

20. Τζακ Μα

Τζακ Μα

Εργασία: Ιδρυτής και Εκτελεστικός Πρόεδρος, Alibaba Group

Γεννήθηκε: Χανγκζού, Κίνα

Καθαρή αξία: 39 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Jack Ma προεδρεύει και συνιδρύθηκε ο Όμιλος Alibaba, ο οποίος είναι μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο. Τα έσοδά τους τους 12 μήνες που έληξαν τον Μάρτιο του 2017 αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 50% σε 23 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι επενδύσεις του Ma πέρα ​​από την ιδρυτική του εταιρεία περιλαμβάνουν μερίδια σε εταιρείες βιομηχανίας ψυχαγωγίας, Beijing Enlight Media και Huayi Brothers.

21. Sheldon Adelson

Sheldon Adelson

Εργασία: Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Las Vegas Sands

Γεννήθηκε: Ντόρτσεστερ, Βοστώνη, Μασαχουσέτη, Ηνωμένες Πολιτείες

Καθαρή αξία: 38,5 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Adelson είναι Διευθύνων Σύμβουλος και πρόεδρος του Las Vegas Sands, η οποία είναι η μεγαλύτερη εταιρεία χαρτοπαικτικών λεσχών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε τη μεγαλύτερη δωρεά του είδους της στην ιστορία των ΗΠΑ στην εναρκτήρια επιτροπή του Ντόναλντ Τραμπ.

Αισθάνεστε εμπνευσμένοι; Με το Trading Education, μπορείτε να μάθετε πώς να επενδύετε σε κρυπτονομίσματα. Συμμετέχετε τώρα και μπορεί να δείτε το όνομά σας σε αυτήν την πλούσια λίστα τα επόμενα χρόνια!

Δείτε επίσης: 5 άτομα που έγιναν εκατομμυριούχοι από το Bitcoin

Μην χάσετε: 7 μετοχές που θα μπορούσαν να σας κάνουν εκατομμύρια το 2018

Αν σας άρεσε να διαβάζετε αυτό το άρθρο από το Trading Education, δώστε ένα παρόμοιο και μοιραστείτε το με οποιονδήποτε άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρει επίσης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner