Κορυφαίες 7 συμβουλές για τον έλεγχο των δαπανών σας κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου αυτής της χρονιάς

Τα χρήματα είναι πολύ σημαντικό μέρος της περιόδου των διακοπών. Εκτιμούμε όσο το πνευματικό και μαγικό μέρος της εορταστικής περιόδου, καθώς και όλα αυτά τα πολύτιμα και σημαντικά πράγματα που δεν μπορούν να φανούν με τα μάτια σας αλλά μπορούν να γίνουν αισθητά με την καρδιά σας, όπως λέει ο Saint-Exupery.

Τα χρήματα δεν είναι λιγότερο σημαντικά για την περίοδο των διακοπών. Το χρήμα είναι η ψυχή της πλειονότητας των δραστηριοτήτων διακοπών που σχεδιάζετε. Λόγω της περιόδου των διακοπών, όπως γνωρίζουμε πολύ καλά, κοστίζει κάποια χρήματα.

Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, γύρω 500 βρετανικές λίρες ανά μέλος ενός νοικοκυριού στη Μεγάλη Βρετανία μόνο για τα Χριστούγεννα μόνο όπως δείχνουν οι εκθέσεις του 2017.

Μπορούμε να περιμένουμε μόνο το εορταστική τρέλα να συνεχιστεί φέτος, τουλάχιστον αυτές είναι οι προβλέψεις των γνωστών στατιστικών και αναφορών της Mintel.

Παρόλο που κάθε προσπάθεια μάρκετινγκ και διαφήμισης εκεί έξω μας κάνει να πιστεύουμε ότι η εορταστική περίοδος είναι απλά ο καλύτερος χρόνος για να περάσετε, και η πολυτέλεια, και περιποιηθείτε, καλύπτουν κάποιες εκπληκτικές προσφορές αγορών, ενώ οι αγοραστές συνεχίζουν να επιδίδονται σε βαθιές εκπτώσεις, τα χρήματα θα συνεχίσουν να κάνουν αυτόν τον κόσμο να γυρίζει κατά τη διάρκεια της περιόδου των διακοπών του 2018!

Όσο πολλοί άνθρωποι θυμίζουν συχνά ότι τα χρήματα δεν είναι το κλειδί για την ευτυχία, προτιμούμε να πιστεύουμε ότι η ελευθερία είναι το κλειδί για την ευτυχία και τα χρήματα σας δίνουν μια ελευθερία, τόσο περισσότερα χρήματα έχετε, τόσο περισσότερη ελευθερία απολαμβάνετε.

Γιορτάζοντας την εορταστική περίοδο με προϋπολογισμό σίγουρα δεν είναι επιλογή για πολλούς. Σε τελική ανάλυση, χρειάζεστε χρήματα για να αγοράσετε κάτι τόσο απλό όσο το γκι για να δημιουργήσετε ένα είδος εορταστικής ατμόσφαιρας ενθουσιασμού.

Για να μην αναφέρουμε ότι θα θέλατε να εξαπλώσετε κάποια χαρά αγοράζοντας δώρα για ολόκληρη την οικογένεια, διακοσμήστε ολόκληρο το σπίτι, περιποιηθείτε τον εαυτό σας με διακοπές μακριά για να ανταμείψετε τον εαυτό σας για το μακρόχρονο σκληρό έργο.

Ωστόσο, Εδώ είναι ένας έλεγχος πραγματικότητας για εσάς – όσο το ψώνια για διακοπές είναι πολύ διασκεδαστικό, κυνηγώντας μερικές εορταστικές εκπτώσεις, Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή τείνει να σας αφήνει με ένα λεπτό και ελαφρύ πορτοφόλι κάθε χρόνο.

Πιστέψτε μας, ακόμη και οι μη προγραμματισμένες αγορές και οι παρορμητικές αγορές δεν θα είναι τόσο σκληρές για τις εξοικονομήσεις σας εάν εσείς φροντίστε να διατηρήσετε τον προϋπολογισμό σας υπό έλεγχο και ακολουθήστε αυτήν τη λίστα με επτά πολύ χρήσιμες συμβουλές και παραβιάσεις που σας βοηθούν στη διαχείριση των χρημάτων σας αποτελεσματικά.

Στο τέλος της μέρας, ακολουθώντας αυτές τις 7 συμβουλές για τον έλεγχο των δαπανών σας, αυτή η εορταστική περίοδος θα σας βοηθήσει όχι μόνο να αποφύγετε τις υπερβολικές δαπάνες για διακοπές, αλλά και να εξοικονομήσετε χρήματα.

Όσο περισσότερα χρήματα εξοικονομείτε, τόσο περισσότερα χρήματα θα τοποθετήσετε σε επενδύσεις που θα μπορούσαν να σας αποφέρουν ακόμη περισσότερα χρήματα και να σας κάνουν σημαντικά πλουσιότερους και προετοιμασμένους για όλες τις εορταστικές εποχές που θα έρθουν!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει: Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα τι είναι μια επένδυση, εσείς?

Συμβουλή 1: Jingle κουδούνια, προϋπολογισμός σε όλη τη διαδρομή!

δημιουργήστε προϋπολογισμούς για τις διακοπές


Ξεκινήστε τα πράγματα δημιουργώντας έναν προϋπολογισμό που μπορεί να λειτουργήσει με τους επισκέπτες των διακοπών σας, τα άτομα που σκοπεύετε να εκπλήξετε φέτος με ένα δώρο και, φυσικά, με το πορτοφόλι σας.

Μην πηγαίνετε στη θάλασσα και μην ξοδεύεις χρήματα που δεν έχεις ή χρήματα που χρειάζεστε για κάτι άλλο εκτός της εορταστικής περιόδου.

Λάβετε υπόψη όλα τα κόστη που μπορεί να απαιτήσει ένα πάρτι διακοπών, όπως διακοσμήσεις, ποτά και φαγητό, μικρά δώρα, παιχνίδια και όλες τις άλλες λεπτομέρειες που μπορούν γρήγορα να συσσωρευτούν σε μια πυραμίδα χρημάτων που δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά.

Εργαστείτε με ό, τι έχετε και μην υπερβαίνετε αυτό που δεν έχετε ως προϋπολογισμό.

Όλοι θέλουμε να διοργανώσουμε ένα θεαματικό πάρτι ή να κάνουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα να νιώθουν επιπλέον χαϊδεμένοι και χαρούμενοι με κάποια δώρα, αλλά αυτό δεν συμβαίνει κάθε χρόνο.

Εάν πρέπει, θα πρέπει να δαγκώσετε καλύτερα τη σφαίρα και κόψτε μερικά περιττά έξοδα που δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά.

Μια λίστα με όλα τα άτομα για τα οποία θέλετε να αγοράσετε ένα δώρο ή να προσκαλέσετε να γιορτάσετε στο πάρτι σας μπορεί να είναι ένα σημαντικό βοήθημα σε αυτήν την περίπτωση, καθώς θα πλοηγηθεί και θα καθοδηγήσει τις αγορές σας στις διακοπές και θα σας βοηθήσει να μειώσετε τις μη ελεγχόμενες δαπάνες.

Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε Ακόμη και οι μικρότερες λεπτομέρειες στη λίστα, πράγματα όπως η αποθήκευση γεμιστών μπορούν εύκολα να συγκεντρωθούν σε σημαντικό αριθμό στον τραπεζικό λογαριασμό σας.

Τα εορταστικά πάρτι μπορούν να γίνουν πολύ ακριβά και συχνά τείνουμε να παίρνουμε υπερβολικά με φαγητό και ποτό, οπότε προσπαθήστε να είστε λογικοί και αγοράστε μόνο ό, τι θα σας αφήσει με λιγότερα υπόλοιπα όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η σχεδίαση μιας καθορισμένης γραμμής από πού ξεκινάει ο προϋπολογισμός σας και πού τελειώνει είναι πολύ σημαντικό για τον έλεγχο των συνηθειών αγορών των διακοπών σας και για να εξοικονομήσετε χρήματα που μπορείτε να επενδύσετε αργότερα.

Εμείς στο Εκπαίδευση συναλλαγών Συχνά αρέσει να σκέφτομαι τις δαπάνες για διακοπές όπως μια στρατηγική διαπραγμάτευσης στις αγορές συναλλάγματος ή μετοχών. Όταν τα πράγματα αποδειχθούν πολύ ζοφερά και υπάρχει δυνητικά υψηλός κίνδυνος να καταλήξουμε σε μια μεγάλη απώλεια πολλών χρημάτων που διαφορετικά χρειάζεστε για να ζήσετε, διαχειρίζεστε καλύτερα τον κίνδυνο και αποτρέπετε την πτώση εγκαίρως.

Δείτε επίσης: Ο Νο 1 Οικονομικός Λυπάμαι που θέλετε να αποφύγετε με κάθε κόστος

Συμβουλή 2: Κάντε την έρευνά σας και αναζητήστε τις καλύτερες προσφορές

κυνηγήστε τις καλύτερες προσφορές

Οι εκπτώσεις και οι πωλήσεις των διακοπών διαφημίζονται πάντα ως μια καλή συμφωνία, αλλά αυτό δεν ισχύει απαραίτητα.

Ωστόσο, πρέπει να αγοράσετε πολλά δώρα, διακοσμήσεις, κάρτες, στηρίγματα, φαγητό και ποτό για τα πάρτι των διακοπών και θα συνεχίσετε να το κάνετε κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, οπότε γιατί να μην κυνηγήσετε μερικές εκπτώσεις και πωλήσεις.

Σκεφτείτε το ως μειώνοντας τα περιττά έξοδα και εξοικονομώντας χρήματα, μπορείτε να επενδύσετε σε κάτι σημαντικό αργότερα και θα δείτε ότι όλη η σκληρή δουλειά της έρευνας, η παρακολούθηση των εκπτώσεων παντού και η μείωση των κωδικών έκπτωσης, κουπονιών και κωδικών κουπονιών από την εφημερίδα αξίζει στο τέλος.

Φροντίστε λοιπόν ξέρετε πού και πότε είναι οι καλύτερες προσφορές. Για να ερευνήσετε διεξοδικά και να μπορέσετε να βρείτε μερικές εξαιρετικές προσφορές, ακολουθούν μερικές απλές αλλά πολύ αποτελεσματικές ιδέες.

Συγκρίνετε πάντα την ηλεκτρονική τιμή και την τιμή στο κατάστημα, μερικές φορές υπάρχει διαφορά ή έκπτωση για online αγορές. Τα λιγότερο ακριβά είδη πωλούνται συχνά την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα οπότε σκεφτείτε μερικές αγορές της τελευταίας στιγμής. Φυσικά, αναζητήστε μερικά κουπόνια στο διαδίκτυο, στην εφημερίδα, σε εγκύκλιοι κ.λπ..

Στο Εκπαίδευση συναλλαγών πιστεύουμε ακράδαντα στην καλή και ενδελεχή προετοιμασία σε όλες τις πτυχές της ζωής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο παρέχουμε ενημερωμένες και παγκόσμιας κλάσης συναλλαγές συναλλάγματος και χρηματιστηρίου εκπαιδευτικά μαθήματα εντελώς δωρεάν!

Συμβουλή 3: Είναι η πιο υπέροχη στιγμή… για εναλλακτικές λύσεις!

Ένα δώρο δεν χρειάζεται να είναι πολύ ακριβό για να είναι νόημα και να κάνει κάποιον ευτυχισμένο.

Συχνά τα πράγματα που κάνουμε με αγάπη για τους ανθρώπους που αγαπάμε είναι αρκετά. Αυτή την περίοδο των διακοπών μπορείτε Σκεφτείτε εναλλακτικά δώρα ή εναλλακτικούς τρόπους δώρων για να μειώσετε τις περιττές δαπάνες διακοπών.

Ναι, τα αντικείμενα που αγοράζονται από το κατάστημα είναι συχνά υπέροχα, αλλά εναλλακτικά δώρα, όπως κάτι DIY που φτιάξατε τον εαυτό σας, ένα ποίημα που έχετε γράψει για κάποιον ή μια εμπειρία που μπορείτε να προσφέρετε σε κάποιον δωρεάν είναι πολύ πιο μαγική και συναρπαστική.

Γι ‘αυτό φροντίστε να εξετάσετε εναλλακτικές λύσεις, όπως χειροποίητα και DIY δώρα, όπως χειροτεχνίες, ψητά, μουσικές λίστες αναπαραγωγής, ένα μασάζ, ακόμη και έναν σύνδεσμο για ένα από τα καταπληκτικά δωρεάν εκπαιδευτικά μαθήματα στο Εκπαίδευση συναλλαγών προσφέρουν ποια μπορεί να αλλάξει τη ζωή κάποιου και να του προσφέρει έναν σκοπό και μια καριέρα.

Αντί να δώσετε δώρα σε φίλους, μπορείτε να προσφέρετε να οργανώσετε ένα δείπνο ή μια συγκέντρωση επιδορπίων. Μπορεί ακόμη και να εκπλαγείτε από πόσους φίλους σας θα ανακουφιστούν από το ότι μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα αυτή την περίοδο των διακοπών.

Συμβουλή 4: Αγοράστε όλα τα δώρα Ho-Ho-Honline

αγοράστε όλα τα δώρα με έναν προϋπολογισμό

Σίγουρα δεν χρειάζεται να σπάσετε την τράπεζα για να εκπλήξετε και να περιποιηθείτε τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Η αγορά με προϋπολογισμό μπορεί να είναι εξίσου σημαντική και ευχάριστη για την οικογένεια και τους φίλους σας και μερικές φορές οι καλύτερες προσφορές είναι διαθέσιμες μόνο στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση του αναλυτή της Mintel’s Retail and Apparel, Alexis DeSalva, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου του 2018, οι άνθρωποι σχεδιάζουν να ψωνίσουν δώρα σε μια ποικιλία καταστημάτων, τόσο εκτός σύνδεσης όσο και διαδικτυακά, αλλά η αύξηση των online αγορών είναι πιθανό να συνεχιστεί και δεν υπάρχει αμφιβολία γιατί.

Με τόσα πολλά διαδικτυακά καταστήματα λιανικής πώλησης και τόσα πολλά δώρα με ένα κλικ μακριά, οι διαδικτυακές αγορές είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα από εκπτώσεις μόνο στο διαδίκτυο και δωρεάν αποστολή, αλλά εάν δεν είστε αρκετά προσεκτικοί, μπορείτε εύκολα να πέσετε στην παγίδα των κακών συνηθειών δαπανών και να κάνετε ορισμένες παρορμητικές αγορές, χωρίς να παρατηρήσετε ότι οι αριθμοί των τραπεζικών λογαριασμών σας γίνονται όλο και χαμηλότεροι.

Οι διαδικτυακές αγορές είναι πραγματικά καταπληκτικές, αλλά απαιτεί καλή πειθαρχία, όπως πολλά πράγματα στη ζωή. Όπως εμείς Εκπαίδευση συναλλαγών αρέσει να πιστεύω, η πειθαρχία είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό όταν προσπαθείτε να εξοικονομήσετε χρήματα ή να κερδίσετε χρήματα. Η πειθαρχία εκτιμάται επίσης ιδιαίτερα σε προσπάθειες όπως το συναλλαγές forex, διαπραγμάτευση μετοχών και συναλλαγές κρυπτογράφησης ομοίως.

Μη χάσετε: Μάθετε online συναλλαγές Forex δωρεάν

Συμβουλή 5: Εργασία, αποθήκευση, ταξίδια, γιορτή, επανάληψη

εργασία εκτός ταξιδιού γιορτάστε επανάληψη

Το να έρθετε μαζί ως οικογένεια και να απολαύσετε και να γιορτάσετε την εορταστική περίοδο με όλα τα μέλη της οικογένειάς σας είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά και μαγικά πράγματα της περιόδου των Χριστουγέννων.

Δυστυχώς, λαμβάνοντας υπόψη τη ζωή που έχει ο σύγχρονος άνθρωπος, ζούμε και εργαζόμαστε μακριά από τις οικογένειές μας. Αυτός είναι ο λόγος Τα ταξίδια είναι ένα από τα μεγαλύτερα έξοδα για πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Κόστος ξενοδοχείου και διαμονής, εισιτήρια πτήσεων και άλλες μέθοδοι μεταφοράς, φαίνεται ότι όλοι θα επιβιβαστούν για την επερχόμενη περίοδο των Χριστουγέννων και όλα αυτά αναστατώνουν τον τραπεζικό σας λογαριασμό, τουλάχιστον..

Ωστόσο, η απόλαυση των Χριστουγέννων με την οικογένειά σας εξακολουθεί να είναι σημαντική για τους περισσότερους ανθρώπους και είναι πρόθυμοι να βουτήξουν στο χάος των ταξιδιών των διακοπών και όλα τα καταστροφικά έξοδά τους και ελπίζουν να επιβιώσουν.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά τρόπους που μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε μέρος του κόστους και τα τέλη, συμπεριλαμβανομένων: ακολουθήστε αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και παρακολουθείτε τους κωδικούς προσφοράς και τις εκπτώσεις που ενδέχεται να δημοσιεύουν. ταξιδέψτε με μια μεταφορά μόνο για να εξοικονομήσετε επιπλέον χρεώσεις αποσκευών και βεβαιωθείτε ότι οι αποσκευές σας δεν θα χαθούν λόγω της αυξημένης εναέριας κυκλοφορίας και του τρελού αριθμού επιβατών. μην φέρετε δώρα στις αποσκευές σας, καλύτερα τα στείλετε στην οικογένειά σας. Φάτε πριν φτάσετε στο αεροπλάνο και παραλείψτε τα ακριβά φαγητά και σνακ της αεροπορικής εταιρείας. ψωνίστε για ημερομηνίες ταξιδιού και αεροπορικές εταιρείες. ταξιδεύετε με μια μεγάλη ομάδα για να μειώσετε το κόστος με κοινά έξοδα.

Συμβουλή 6: Απολαύστε ένα χαρούμενο μικρό έξτρα

Είναι εύκολο να παρασυρθείτε με τη συνολική χαρούμενη ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου και να αποφασίσετε να απολαύσετε ό, τι μοιάζει με μερικές μικρές χαρές που διαφορετικά δεν θα σκεφτόσασταν όλο το χρόνο.

Ωστόσο, όλες αυτές οι επιπλέον διακοπές, όπως τους αποκαλούμε, μπορεί να βάλει γρήγορα μια ακριβή τιμή στον τελευταίο μήνα του έτους.

Κάποιοι θα επενδύσουν κάποια σκληρά κερδισμένα χρήματα σε ένα νέο ζευγάρι παπούτσια ή δύο, άλλοι θα ήθελαν να θυμούνται τα Χριστούγεννα του 2018 με μια φωτογραφική συνεδρία με τον πατέρα Χριστουγέννων.

Ανεξάρτητα από το τι σας αρέσει αυτά τα Χριστούγεννα, μην ξεχνάτε ότι τα λεφτά σας Ορισμένες περιττές επιπλέον διακοπές μπορούν πραγματικά να χρησιμοποιηθούν για κάτι πιο σημαντικό όπως η πραγματοποίηση επένδυσης.

Για παράδειγμα, Η επένδυση στην εκπαίδευση ή η επένδυση των ανταλλακτικών σας σε έναν λογαριασμό συναλλαγών είναι ένας πολύ καλύτερος τρόπος που θα μπορούσε να σας αποφέρει κέρδος. Γι ‘αυτό φροντίστε να μειώσετε όλα τα εορταστικά πρόσθετα, διαφορετικά, αυτά θα ταιριάξουν γρήγορα στον προϋπολογισμό σας.

Οι άνθρωποι διαβάζουν επίσης: Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσετε τις επενδύσεις?

Συμβουλή 7: Μην υπερκαλύπτετε τη συσκευασία δώρου

μην ξαπλώνετε στη συσκευασία δώρου

Πολλοί από εμάς επιλέγουν μια επαγγελματική συσκευασία δώρου μόνο και μόνο επειδή δεν είμαστε φυσικά καλοί στο να το κάνουμε αυτό. Ωστόσο, η πληρωμή κάποιου για να τυλίξει το δώρο, ανεξάρτητα από το πόσο εκπληκτικό είναι το τελικό αποτέλεσμα, είναι κάτι που σίγουρα θα φάει στον εορταστικό προϋπολογισμό σας.

Έχετε μερικές επιλογές για να μειώσετε αυτό το κόστος. Πρώτα απ ‘όλα, ορισμένα καταστήματα λιανικής προσφέρουν δωρεάν συσκευασία δώρου κατά την περίοδο των διακοπών.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια πιο απλή συσκευασία, όπως μια τσάντα δώρου, δεν χρειάζεται ένας ιδιοφυής εγκέφαλος για να τοποθετήσετε το δώρο σε μια όμορφη τσάντα.

Τέλος, έχετε ακόμα αρκετό χρόνο για να εξασκήσετε τις δεξιότητες τυλίγματος δώρων! Σε περίπτωση που δεν θέλετε ακόμα να κάνετε αυτό και να επιλέξετε επαγγελματική βοήθεια, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε όλο αυτό τον ελεύθερο χρόνο για να αποκτήσετε κάτι πολύ πιο προφητικό, οπότε γιατί να μην ξεκινήσετε να μαθαίνετε συναλλαγές forex?!

Συμπερασματικά

Δεν θέλετε να πιέζεστε να εξοικονομείτε χρήματα κάθε εορταστική περίοδο, έτσι; Μερικές φορές θέλουμε απλώς να ξαφνιάσουμε και να περιποιηθούμε τον εαυτό μας και την οικογένεια και τους φίλους μας, να διαδώσουμε τη χαρά και τη χαρά.

Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει σκεφτείτε μερικούς εναλλακτικούς τρόπους για να κερδίσετε ένα επιπλέον κέρδος. Το Forex trading είναι μια εξαιρετική δραστηριότητα μερικής απασχόλησης που προσφέρει κάποιες ευκαιρίες για κέρδος και δυνατότητες αύξησης του πλούτου σας.

Ένας από τους κύριους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την επιτυχία της προσπάθειάς σας για διαπραγμάτευση συναλλάγματος είναι η παγκόσμια εκπαίδευση για την ανταλλαγή συναλλάγματος.

Στο Εκπαίδευση συναλλαγών σας παρέχει πολλές πιθανότητες μάθετε συναλλαγές forex και εξερευνήστε τις ευκαιρίες σας να γίνετε έμπορος forex μέσω πολλών πολύτιμων και αξιόπιστων κόμβων πληροφοριών, γνώσεων και ανάπτυξης δεξιοτήτων, συμπεριλαμβανομένων δωρεάν διαδικτυακών μαθημάτων κατά την εγγραφή σας στον ιστότοπο, ενδιαφέροντα άρθρα, διαδραστικά κουίζ και διασκεδαστικά και ενημερωτικά βίντεο.

Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο, βεβαιωθείτε ότι σας αρέσει και το μοιράζεστε με τους φίλους σας, ώστε να μπορούν επίσης να επωφεληθούν από αυτές τις 7 απλές εορταστικές συμβουλές για να κρατήσετε τον τραπεζικό λογαριασμό σας άδειο κατά τη διάρκεια αυτών των Χριστουγέννων. Καλά Χριστούγεννα σε όλους σας!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map