Το Enigma J Paul Getty, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Αν έχετε δει όλα τα χρήματα στον κόσμο, μπορεί να απομακρυνθείτε με την ιδέα ότι το θέμα της ταινίας, ο δισεκατομμυριούχος Jean Paul Getty, ήταν ένας τσιγκούνης, εμμονή με χρήματα χωρίς ενδιαφέροντα εκτός μετρητών. Στην ταινία, ο Christopher Plummer’s Getty βλέπει ακόμη και την απαγωγή του εγγονού του με καθαρά οικονομικούς όρους – αλλά είναι μια ρεαλιστική άποψη του ανθρώπου που είναι γνωστός ως ο πρώτος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο?

j Paul getty προσφορές, αγοράστε όταν όλοι οι άλλοι πωλούν

Μέρος της περιουσίας του Getty προήλθε από την οικογένειά του. Ο πατέρας του ήταν αρκετά τυχερός για να χτυπήσει λάδι σε ένα οικόπεδο όταν ο Getty ήταν έφηβος. Αλλά παρόλο που αυτό ήταν αρκετό για να κάνει τους οικογενειακούς εκατομμυριούχους, το καθεστώς της Getty ως δισεκατομμυριούχου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις δεκαετίες που πέρασε ως σοφός επενδυτής, παίζοντας με επιφυλακή το χρηματιστήριο. Ως νεαρός, του δόθηκε 10.000 $ από τον πατέρα του για να αρχίσει να επενδύει – και μέσα σε 18 μήνες, είχε κερδίσει ένα εκατομμύριο. Μέχρι την ηλικία των 24 ετών, ήταν αρκετά πλούσιος για να συνταξιοδοτηθεί – αλλά δύο χρόνια αργότερα επέστρεψε στη δουλειά, έχοντας βρεθεί βαριεστημένος και ανήσυχος.

Ευτυχώς, πέρασε χρόνια γράφοντας στήλες επενδυτικών συμβουλών για το περιοδικό Playboy, το οποίο το 1965 μετατράπηκε σε βιβλίο, How To Be Rich. Αυτό σημαίνει ότι σήμερα, έχουμε έναν πόρο για να μάθουμε τα μυστικά της επιτυχίας του Getty.

Ίσως σας αρέσει επίσης: Irrational Exuberance: Αυτό το ανεκτίμητο κλασικό είναι τόσο συναφές όσο ποτέ

Η πρώτη ιδέα της Getty ήταν να αλλάξετε τη στάση σας. Το βιβλίο του ονομάστηκε How To Be Rich, όχι Πώς να γίνετε πλούσιοι, για κάποιο λόγο. Πίστευε ότι οι πλούσιοι άνθρωποι σκέφτονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο και ότι το πρώτο βήμα για να ενταχθούν στις τάξεις τους είναι να αλλάξετε τον τρόπο σκέψης σας. Ο Getty ήταν ένας προσεκτικός άνθρωπος που πίστευε να φροντίζει τις πένες και να ασκεί ακραία λιτότητα στην καθημερινή του ζωή – ακόμη και το τηλέφωνο που εγκατέστησε στην πολυτελή κατοικία του στο Surrey, Sutton Place, είχε μια υποδοχή νομισμάτων για να αποτρέψει τους ανθρώπους να το εκμεταλλευτούν.

Βρείτε το στο Amazon >> πώς να είστε πλούσιοι από τον jaul Paul

Στο βιβλίο του, ο Getty περιέγραψε το δικό του Χρυσός Κανόνας: μην πανικοβληθείτε. Κατάλαβε ότι ο πανικός ήταν μέρος της ανθρώπινης φύσης και ότι ήταν κάτι που ένας σοφός επενδυτής θα μπορούσε να επωφεληθεί: εάν διατηρήσετε την ψυχραιμία σας ενώ όλοι γύρω σας χάνουν το δικό τους, μπορείτε να βγείτε στην κορυφή. Η Getty το είχε δει τη Μαύρη Δευτέρα, 28 Μαΐου 1962: όταν τα χρηματιστήρια κατέρρευσαν, προκαλώντας μαζικό πανικό, παρέμεινε ήρεμος και πέρασε την ημέρα αγοράζοντας τις ξαφνικά χαμηλότερες τιμές.

Ο Getty πίστευε μακροπρόθεσμα, όχι το κοντό. Ήταν εντελώς αντίθετος στην ιδέα του "γίνετε πλούσιοι γρήγορα" σχέδια. Οι επενδύσεις του στη Black Monday μπορεί να μην έχουν αποδώσει αμέσως – αλλά με την πάροδο του χρόνου το έκαναν. Αυτή ήταν μια φιλοσοφία που εφάρμοζε συχνά κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Πίστευε στην αγορά μετοχών όταν οι τιμές ήταν χαμηλές, αλλά όταν υπήρχε πιθανότητα αύξησης της αξίας.

Οι άνθρωποι διαβάζουν επίσης: Συμβουλές ειδικών: Πώς να επενδύσετε έξυπνα από £ 50 έως £ 50K

Βασικά, ο Getty πίστευε στις έξυπνες επενδύσεις, και εμείς στο Εκπαίδευση συναλλαγών εξακολουθείτε να ακολουθείτε τις συμβουλές του σήμερα. Ενθάρρυνε τους επενδυτές να κάνουν την έρευνά τους, αναζητώντας μετοχές που ήταν υποτιμημένες αλλά πιθανόν να αυξηθούν στο μέλλον. Φυσικά, ήταν προσεκτικός για αυτό, επιμένοντας ότι οι επενδυτές πρέπει να μάθουν όσο μπορούσαν για μια εταιρεία προτού κάνουν την κατάδυση. Μία από τις μεγαλύτερες συμβουλές του ήταν ότι κανείς δεν θα έπρεπε ποτέ να αγοράζει μετοχές σε μια εταιρεία χωρίς να το γνωρίζει από μέσα προς τα έξω.

Ήταν υπέρμαχος του παιχνιδιού μακράς διάρκειας: δεν έβλεπε το νόημα της αγοράς πανικού όταν άρχισε να αυξάνεται η τιμή μιας μετοχής και δεν απάντησε σε ξαφνικές, μικρές πτώσεις στην τιμή με την πώληση γρήγορα. Αντ ‘αυτού, ανέβηκε τα σκαμπανεβάσματα, περιμένοντας τη σοφότερη στιγμή πριν κάνει μια κίνηση.

εναλλακτική λύση

Σε άσχημα στενά, η Getty συχνά αναζητούσε εναλλακτικές λύσεις. Για παράδειγμα, είχε επενδύσει σε μια εταιρεία πετρελαίου, τη Χονολουλού, η οποία διαλύθηκε. Εκείνη την εποχή, οι μετοχές της εταιρείας αποτιμήθηκαν στα 30 $ το καθένα, αλλά όταν διαλύθηκε, η αξία των περιουσιακών στοιχείων ήταν πολύ υψηλότερη: περίπου 100 $ ανά μετοχή. Αυτό ήταν ένα άλλο παράδειγμα της σοφίας της Getty όσον αφορά τις επενδύσεις. Επιλέγοντας μια εταιρεία με υλικά περιουσιακά στοιχεία που θα μπορούσαν να έχουν αξία κατά τη διάλυση, είχε ουσιαστικά αγοράσει ένα δίχτυ ασφαλείας.

Η προσοχή της Getty επεκτάθηκε επίσης στις ανταλλαγές στις οποίες διαπραγματεύτηκε. Πίστευε μόνο στην αγορά μετοχών που είναι εισηγμένες σε μεγάλα χρηματιστήρια και απέρριψε οποιοδήποτε χρηματιστήριο που δεν ήταν απολύτως διαφανές και αξιόπιστο – μια συμβουλή που ακολουθούσε πάντα η Εκπαίδευση συναλλαγών.

Δείτε αυτό το άρθρο: Μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε εισόδημα στη συνταξιοδότηση

Εκτός του κόσμου των αποθεμάτων, η Getty επένδυσε επίσης σε ακίνητα και έργα τέχνης. Ήταν τόσο άπληστος συλλέκτης τέχνης, στην πραγματικότητα, που σήμερα το Μουσείο Getty στο Λος Άντζελες εξακολουθεί να φιλοξενεί τα καλύτερα του έργα. Και πάλι, όμως, πάντα έβλεπε το μυαλό του σε οικονομικά θέματα και συμβούλεψε τους λάτρεις της τέχνης να κάνουν έξυπνες επενδύσεις. Μην αγοράζετε ένα κομμάτι που δεν σας αρέσει ενεργά – ίσως χρειαστεί να το ζήσετε – αλλά μην χάνετε τα χρήματά σας σε ένα κομμάτι που σας αρέσει που έχει μικρή αξία μεταπώλησης.

Οι καιροί μπορεί να έχουν αλλάξει, αλλά πολλές από τις συμβουλές του Getty εξακολουθούν να είναι εξίσου συναφείς σήμερα όπως ήταν όταν έγραφε τις στήλες του στο Playboy. Για να επενδύσετε όπως η Getty, είναι σημαντικό να κοιτάξετε όλα τα μικρά πράγματα – αυτή η προσοχή και η προσοχή στη λεπτομέρεια ήταν το κλειδί για την επιτυχία του. Ορίζει το δικό του "νοοτροπία εκατομμυριούχων" όπως είναι "πάντα και πάνω απ ‘όλα συνειδητό κόστος και με γνώμονα το κέρδος." Δεν έβγαλε ποτέ το βλέμμα του από την μπάλα και οι επενδύσεις του ήταν έξυπνες και καλά σχεδιασμένες. Δεν χρειάζεται να εισαγάγετε μια υποδοχή νομίσματος στο τηλέφωνο του σπιτιού σας για να είστε σαν τον Getty, αλλά με λίγη έρευνα και σοφία, όπως εξασκείται από Εκπαίδευση συναλλαγών, μπορείτε επίσης να κάνετε επενδύσεις όπως ο ίδιος ο μεγάλος κύριος.

Μην χάσετε: 20 παράλογα γεγονότα Bitcoin που πρέπει να γνωρίζετε

Αν σας άρεσε να διαβάζετε αυτό το άρθρο από το Trading Education, δώστε ένα παρόμοιο και μοιραστείτε το με οποιονδήποτε άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρει επίσης.

Πηγή: www.telegraph.co.uk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner