Bästa IOTA-plånboken för 2021: De 5 bästa alternativen jämfört

Så du har köpt dig lite IOTA och letar nu efter den bästa IOTA-plånboken för att lagra din krypto säkert och säkert.

I den här artikeln kommer vi att bryta ner de olika typerna av IOTA-plånböcker och undersöka vilka alternativ som är de säkraste och pålitligaste för att du säkert ska skydda din investering.

Vi kommer att utvärdera alla de olika typerna av IOTA-plånböcker baserat på faktorer som kostnad, säkerhet, tillgänglighet bland en mängd andra faktorer för att se vilka som kommer ut på toppen.

Med det sagt, låt oss först undersöka de olika typerna av plånböcker det finns att välja mellan …

bästa iota plånbok

De olika typerna av IOTA-plånböcker

De olika typerna av IOTA-plånböcker inkluderar:

  1. Hårdvaruplånböcker
  2. Byt ut plånböcker
  3. Webbplånböcker
  4. Plånböcker på skrivbordet
  5. Mobila plånböcker

Dessa typer av plånböcker för IOTA finns i olika former, funktioner och kapacitet och även från olika leverantörer, som vi kommer att utforska i följande avsnitt.

IOTA hårdvaruplånböcker

Hårdvaruplånböcker är fysiska plånböcker där din krypto lagras på en faktisk enhet (Ledger Nano-typer faller i denna kategori). De är hittills bland de säkraste plånböckerna som för närvarande finns tillgängliga. Mynt kan lagras och skyddas offline och kan också nås när den fysiska plånboksenheten är ansluten till ett datorsystem. Denna typ är vanligtvis bekväm för lagring av stora mängder IOTA.

IOTA Exchange-plånböcker: 

Dessa är system- / programvaruplånböcker som bara är programmerade av börser där IOTA kan handlas och bytas. Dessa typer har ett mycket lågt säkerhetsalternativ på grund av att användaren inte har full kontroll över plånboken, speciellt när det gäller centraliserade växlar. Det är alltid tillrådligt att bara ha små mängder mynt i sådana plånböcker och flytta en stor mängd mynt till privata plånböcker efter handel. 

IOTA webbplånböcker: 

Dessa är plånböcker med kapacitet att lagra IOTA programmerade endast för åtkomst online via en server med en webbläsare. Dessa typer av plånböcker är lättillgängliga och deras användargränssnitt är ofta ganska enkelt. Men det har en hög sannolikhet för risk på grund av det faktum att det också är lätt utsatt för cyberattacker, hacking och online-stölder. Dessa webbplånböcker ägs och hanteras av de olika leverantörerna som gör dem tillgängliga. 


IOTA Desktop Wallets:

Här hittar vi IOTA-plånböcker för Windows, IOTA-plånböcker för Mac och IOTA-plånböcker för Linux.

De är appliknande plånböcker, gjorda för att laddas ner och användas på din stationära eller bärbara dator på samma sätt som andra programapplikationer laddas ner och används. De flesta webbplånboksleverantörer / företag skapar också applikationer för skrivbordsplånböcker för att lagra mynt.

Här hålls dina mynt offline på din stationära / bärbara dator, du kan bara komma åt det genom att ansluta till internet med dina privata nycklar som bara är specifika för din plånbok. Dessa typer av plånböcker är lättillgängliga och lätta att använda men nackdelen är att dina mynt bara kan nås med din stationära / bärbara dator.

IOTA mobilplånböcker:

De är också mjukvaruapplikationer precis som plånböckerna på skrivbordet. De finns för olika mobiltelefoner, vilket innebär att vi kan få både IOTA-plånbok för iOS och IOTA-plånbok för Android.

Precis som skrivbordsplånböckerna fastnar IOTA-mynt också med telefonerna med mobilplånboksprogrammen, lagras offline och kan endast nås via internet med plånbokens privata nyckel eller lösenord inställt på applikationen. Det är en säker typ av plånbok såvida inte din telefon blir virusinfekterad eller blir stulen, och det är också mer praktiskt att använda än skrivbordsplånböckerna (IOTA-plånboken Windows, Mac och Linux), särskilt med dess specialfunktioner som QR-kodskanning och ett mer användarvänligt mobilgränssnitt. 

Så vad är den bästa Iota-plånboken?

Baserat på de typer av IOTA-plånböcker som anges ovan finns det flera plånböcker tillgängliga i alla kategorier. Några av dem är gratis IOTA-plånböcker, särskilt de typer av IOTA-plånboken för Windows och plånboksapplikationerna (stationära och mobila) medan vissa har en prislapp, ett perfekt exempel är IOTA-plånbokslisten.

De olika plånböckerna inkluderar; Trinity plånbok, Nelium plånbok, Ledger Nano S IOTA, Ledger Nano X IOTA, IOTA plånbok för Android, GUI IOTA Light plånbok, Nostalgi IOTA Light plånbok, Coinbase IOTA plånbok, etc.. 

När det gäller att rangordna de bästa IOTA-plånböckerna, här är en anteckning om min topp fem:

1. Trinity Plånbok

Den första på min lista är Trinity plånbok. Detta är en mobil plånbok med mycket lätthet och bekvämlighet. Det är det bästa valet för lagring av IOTA eftersom det är utvecklat av IOTA-organisationen och har alla funktioner som behövs för Tangle. Den är tillgänglig för mobila enheter (iOS och Android) och stationära datorer (Mac, Windows och LinuX), enkel att installera och använda, och har också en garanti för förstklassig säkerhet med användning av utsäde-kryptering. Det erbjuder också en Market Watch-funktion för övervakning av priser på kryptovalutor för ett par utvalda kryptor och det är ett perfekt val för IOTA-nybörjare. 

2. Ledger Nano för IOTA

Ledger Nano S

De Ledger Nano är en slags plånbok för hårdvaruenheter och toppar också min lista när det gäller de bästa IOTA-plånböckerna. Det beror på att det är hundra och en procent säkrat och att dina mynt har full kontroll och förfogande. Ledger Nano finns i Nano S och Nano X och båda hårdvaruenheterna stöder IOTA. Dina IOTA-mynt är säkrade offline och kan endast nås av dig när du ansluter plånboksenheten till ett datorsystem. 

3. GUI IOTA Light Wallet

Detta är också ett utmärkt val av IOTA-plånbok för dem med IOTA-mynt eller ser fram emot att få lite snart. Det är en stationär plånbok, kompatibel med Windows, Mac och Linux och kan laddas ner från GitHub. Den levereras med två plånbokstyper; Full Node Wallet och Light Node Wallet. Medan Light Node-plånboken är för nybörjare och används för regelbundna transaktioner för att skicka och ta emot IOTA, är Full Node-plånboken lite komplex och används av dem med erforderlig teknisk expertis. I det allmänna perspektivet har GUI en enkel att installera med några enkla steg, det är lätt att använda och har också ett bra användarvänligt gränssnitt.

4. Nostalgi IOTA Light Wallet

Detta är ett annat underbart val för IOTA-innehavare som letar efter de bästa IOTA-plånböckerna. Det är också en IOTA-plånbok som är kompatibel med Windows, Mac och Linux. Det utför sina transaktioner i högre hastighet på grund av att det är en lätt lösning. Det har också bra säkerhetsfunktioner men det är lite komplicerat att använda för nybörjare. 

5. Coinbase plånbok

myntbasplånbok

Detta är en utbytesplånbok och hittills en av de bästa IOTA-plånböckerna i kategorin utbytesplånböcker. Du kan lagra, göra överföringar och även handla IOTA på denna plattform och med sin IOTA-plånbok. Det är ett populärt börs med en stor handelsvolym och ger dig därmed möjlighet att enkelt handla din IOTA till andra krypton eller fiat och också köpa IOTA med fiat eller andra kryptor och lagra dem där. Det är lättillgängligt, användarvänligt och har stora säkerhetsfunktioner genom att använda en biometrisk autentiseringsprocess.

Coinbase finns som en webbplånbok och även som en mobilapplikation tillgänglig för Android och Mac. 

Slutsats 

I synnerhet efter det ökande antagandet av kryptor och IOTA är det alltid tillrådligt att använda säkra och bekväma förvaringsplånböcker för dina IOTA-mynt. Trinity plånbok och Ledger Nano toppar listan över de fem som rekommenderas här som bästa IOTA plånböcker. Målet med att lagra IOTA är att hålla det säkert och lättillgängligt vid behov och detta kan uppnås genom att använda de säkraste och bästa IOTA-plånböckerna.

Läs också: Bästa Stellar Lumens plånbok

Lämna några frågor eller kommentarer nedan!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map