Ledger Nano S vs Trezor: Vilken Crypto Wallet är bättre 2021?

Digitala plånböcker (både hårdvara och mjukvara) är enheter som är programmerade eller producerade som en lagringsenhet för digitala valutor att förvaras i, för att underlätta deras säkerhet, plus enkla överföringar och kvitton. I den här artikeln kommer vi att granska två av de mest kända kryptoplånböckerna på marknaden just nu; Ledger Nano S vs Trezor.

Hårdvaruplånböcker är fysiska plånboksenheter där kryptovalutor lagras offline men nås online med en USB-kabel. Bland de mest populära och enastående hårdvaruplånböckerna som används av många kryptoadopterare och användare för att lagra, överföra och ta emot kryptomynt och token är Ledger Nano S plånbok och Trezor One plånbok.

Vad är Ledger Nano S?

De Ledger Nano S är en hårdvaruplånbok som används för att lagra kryptovalutor, exempel är; Bitcoin, Ethereum, ZCash, Bitcoin Cash, Litecoin, etcetera, och även för att överföra dem till andra plånböcker och användare.

storbok nano s

Att vara en hårdvaruplånbok gör den fysisk och kan röra vid. Det är en liten och kompakt enhet med en skärm och ett hus i rostfritt stål som ger stil och skydd mot skador. Det är inte en kall plånbok, den lagrar mynt offline men de kan endast nås genom att ansluta plånboken till ett online-datorsystem med en USB-kabel.

När man ger en bokbok nanos granskning, kommer man att säga att det är en populär och allmänt använd kryptovalutahårdvaruplånbok (men inte öppen källa), som har funnits på kryptomarknaden sedan 2016 och stöder ett brett utbud av mynt, har en Bluetooth-funktion för det är Android- och iOS-smarttelefonanvändare, erbjuder hög säkerhet och har ett lättanvänt gränssnitt.

Ledger nano s avgifter är bundna till en överkomlig skattesats på 60 dollar, exklusive fraktkostnader. Det är överföringsavgifter för att skicka mynt är överkomliga och acceptabla av kryptosamhället.

Om din fråga är om storbok nano s är säker, så är mitt svar på det mycket högt och stort JA! Du äger fullständig kontroll över din plånbok, du skapar PIN-koden själv, de privata nycklarna lagras inte på deras servrar och de lämnar aldrig enheten. Du kan också torka och skapa nya plånböcker flera gånger. Innan varje “skicka transaktion” är klar, måste avsändaren trycka på en fysisk knapp på plånboken, vilken hackare som kanske har anslutit till enheten online aldrig skulle kunna göra. Den levereras också med anti-sabotage försegling men det rekommenderas starkt att köpa från en auktoriserad och pålitlig säljare.

Vad är Trezor?

vad är trezor

Genom att ge en trezor-recension; Trezor är en populär hårdvaruplånbok med öppen källkod som används för att lagra kryptovalutor. Den lanserades i augusti 2014 och är den första Bitcoin-hårdvaruplånboken som erbjuder säker kylförvaring plus möjligheten att spendera med bekvämligheten med en het plånbok.

Det är en stor enhet som passar för fickan som ansluts till din dator med en USB-kabel. Den lagrar din Bitcoin och andra kryptovalutors privata nycklar offline och undertecknar transaktioner vilket gör det säkert att använda även på en malwareinfekterad dator.

Trezors överföringsavgifter är också i normal takt, beroende på blockets hastighet, bekvämlighet som behövs och användaren. Inköpspriset uppskattas till 80 dollar (även fraktavgifter ingår ej).

Är Trezor säker?

Ja, Trezor är supersäker som en hårdvaruplånbok för att lagra kryptomynt. Precis som hos ledger nano, kräver det också att en fysisk knapp trycks in innan någon “skicka transaktion” aktiveras och kommer också i ett anti-manipulationsförsegling. Du äger full kontroll över plånboken, dess PIN-kod och privata nycklar.

Även om det rapporterades en sårbarhet i Trezor-hårdvaran 2017, är Trezor fortfarande en av de säkraste hårdvaruplånböckerna eftersom den nämnda sårbarheten länge har fixats av Trezor-teamet.

Ledger Nano S vs Trezor Review

När vi jämför och kontrasterar storbok nano mot Trezor (dvs. ledger nano s ‘s Trezor) ser vi några viktiga funktioner inbäddade i hårdvaruplånböckerna, till exempel:

  1. Design: Ledger har en kropp i rostfritt stål som ger den ett snyggt utseende och mer skyddad från skador men också tyngre än Trezor som är tillverkad av plast och har en större skärm som hjälper användaren att få extra skydd och verifiering medan han gör transaktioner.
  2. Pris: En annan punkt i storbok nano s ‘s Trezor är priset. Trezor går för ett belopp avrundat till 80 dollar medan storbok nano s går för 60 dollar, vilket gör det billigare än Trezor.
  3. Företagets rykte: Trezor har en bredare acceptans från kryptosamhället än huvudbok nano. Det har ett högre företags rykte och har fått större och bättre rekommendationer än led nano.
  4. Användbarhet: Ledger enligt många populära recensioner från kryptosamhället är lättare att använda än Trezor, det har ett mer robust live-plånboksgränssnitt som gör det mer användarvänligt än Trevor.
  5. Öppen källa: Trezor är en kodad enhet med öppen källkod medan storbok nano s inte är det. Trezor har också egenskaperna för både kall och varm lagring medan storbok nano s bara är en het plånbok.
  6. Bluetooth-funktion: Ledger nano s har en Bluetooth-funktion tillgänglig, vilket gör det möjligt att använda och nå den via Android- och iOS-smartphones genom att helt enkelt ansluta smartphones till hårdvaruplånboksenheten via Bluetooth. Även om det har varit mycket kritik mot denna funktion och för att Trezor bara ska upprätthålla sina anslutningar till datorsystem, sticker den ut som en punkt när man genomför en Ledger Nano S vs Trezor-granskning som en funktion som huvudboken har som inte går att få med Trezor.
  7. Stöd: Ledger nano s och Trezor stöder över tusen mynt och token vardera. Men i denna kategori i Ledger Nano S vs Trezor är det värt att notera att Ledger Nano S stöder fler mynt än Trezor. Trezor stöder upp till 1 071 mynt, något under siffran nano s stöd. Men kritiken till Trezors fördel beträffande myntstödfunktionen är att den stöder alla dessa mynt utan att behöva installera ytterligare applikationer från myntutvecklarna, medan storbok kräver installation av myntapplikationerna för vissa mynt innan den stöds fullt ut och aktiverad.

Sammanfattningsvis

Ledger nano s och Trezor alla säkra och starkt rekommenderade kryptohårdvaruplånbokenheter med kapacitet att lagra tusentals mynt och tokens i dem och med lättanvända funktioner också.

Anledningen till en “ledger nano s vs trezor” -recension är att göra dig uppmärksam på några funktioner som kännetecknas av plånböckerna, så att du kan göra välgrundade val när du får en hårdvaruplånbok, beroende på vad du vill.

Läs mer: Bästa IOTA-plånböcker

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner