Ylittääkö Ripple Ethereumin?

Toukokuusta 2018 lähtien Ethereum ja Ripple käyttävät toista ja kolmatta paikkaa CoinMarketCapin markkina-arvolla, vain takana Bitcoin

Näiden kahden välillä on huomattava kuilu, eikä pelkästään markkina-arvo.

Ethereumin markkina-arvo on noin 60 miljardia dollaria, kun ETH-hinta on 600 dollaria, kun taas Ripplen markkina-arvo on noin 24 miljardia dollaria hintaan 0,60 / XRP. Tämä riippuu suurelta osin heidän villisti erilaisista toimituksistaan. Ethereumin kiertävä tarjonta on vain ujo 100 miljoonasta, kun taas Ripple on vajaa 40 miljardia. 

Ja sitten on käyttötapaus. Ethereum suunniteltiin alustaksi, jolle voitaisiin rakentaa muita lohkoketjutekniikoita ja rahakkeita. Ripple puolestaan ​​suunniteltiin antamaan pankeille ja muille perinteisille rahoituslaitoksille mahdollisuus vaihtaa rahaa helpommin kansallisten rajojen yli. Ethereum on erittäin hajautettu, kun taas Ripple on malli keskitetylle kryptovaluutalle. 

Valinta välillä Ripple ja Ethereum investointien kannalta riippuu suuresti siitä, mitä odotat kryptovaluutan tulevaisuus näyttää sekä lyhyeltä että pitkältä. 

Hajautetun tulevaisuuden tapaus

Alustana Ethereumin lopullinen menestys riippuu suurelta osin siihen rakennettuista hajautetuista sovelluksista. Ns. Web 3.0: n ennustajana Ethereum toivoo isännöivänsä uuden sukupolven Internet-titaaneja, kuten Facebook, YouTube ja PayPal, hajautetussa muodossa. 

Pohjimmiltaan, mitä se tarkoittaisi, ovat jokapäiväiset sovellukset, jotka on luotu Ethereum-lohkoketjuun, tapahtumien suorittaminen Ethereum-yhteensopivilla tunnuksilla ja Ethereumin käyttö prosessointitehona. 

Lyhyen aikavälin näkemys on pitkälti sidottu kryptovaluutan terveys markkinoilla yleensä. Ethereumilla on kasvava vakaa hajautetut sovellukset, mutta yksikään ei tällä hetkellä kilpaile tavallisten Internet-sovellusten kanssa. Koska markkina-arvo on toiseksi suurin kryptovaluutta, suuri osa Ethereumin lyhytaikaisesta kasvusta on sidoksissa spekulaatioihin ja investointeihin yleensä kryptovaluutta-alueella. Tämä tarkoittaa, että lyhytaikaisia ​​näkymiä rajoittavat tekijät, jotka eivät ole Ethereumin hallinnassa – hallituksen säätely, adoptio, Bitcoinin hinta ja paljon muuta. 

Pitkän aikavälin näkymä Ethereumista on hieman ruusuisempi, mutta ei yhtä riskialtista. Mahdollisuus on ehdottomasti villiin kasvuun, jos Ethereum todellakin osoittautuu alustaksi ja polttoaineeksi seuraavan sukupolven isojen lippujen Internet-sovelluksille. Tähän liittyy useita tärkeitä huomautuksia. Ensinnäkin se olettaa, että Ethereumista, ei kilpailijasta, tulee uuden Internetin perusta. Siinä oletetaan myös, että kuluttajat haluavat uuden Internet-muodon aluksi. Hajauttamisen idea on suosittu teknisen lukutaidon keskuudessa, mutta se ei ole vielä suodatettu massoihin. He vain odottavat Internetin toimivan, aivan kuten kotipesänsä sähkö. Lopuksi siinä oletetaan, että Ethereum-lohkoketjuun luodut sovellukset saavuttavat laajan käytön. Tässä on itsessään kaksi komponenttia. Se edellyttää, että uudet Ethereum-sovellukset hyväksyvät tavallisimmat kuluttajat, ja se edellyttää, että nykyiset Internet-jättiläiset, kuten Facebook, menettävät markkinaosuutensa. Tämä on riskialtis veto, kun otetaan huomioon rahan etumatka, josta suurin osa näistä yrityksistä nauttii.

LUE XRP Market Cap – todellinen ongelma? Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Keskusvoima

Ripplellä on melko kapeasti määritelty käyttötapa. Se pyrkii valitsemaan kansainvälisiä liiketoimia suorittavien pankkien, yritysten ja yksityishenkilöiden siirtovälineen. Nykyinen järjestelmä vaatii pankeilta tai maksuprosessoreilta usein huomattavia määriä likviditeettiä, ja liukastumista voi tapahtua, kun kahden valuutan välisten liiketoimien käsittely kestää kauan. Kaupan käsittelyn aikana hinta voi muuttua pakottaen pankin syömään tasapainoa. Se on kapea, mutta valtava käyttötapa. Jotkut arviot pelkästään rahalähetysmarkkinoista – tai yksityishenkilöiden siirrot muiden maiden yksityishenkilöille – asettavat koon noin 600 miljardia dollaria vuodessa. Tämä sulkee pois puhtaasti pankkien väliset liiketoimet ja yritysten väliset liiketapahtumat, jotka ovat suuruusluokkaa suurempia. 

Tämä luo erilaisen lyhyen ja pitkän aikavälin kuvan Ripplelle, vaikka molemmat ovat suuresti riippuvaisia ​​teollisuuden omaksumisesta. Jos Ripple hyväksytään laajalti valituksi maksunsiirtomenetelmäksi, se tuottaa valtavia lyhytaikaisia ​​voittoja suhteellisen lyhyessä ajassa. Toisaalta nämä voitot rajoittuvat markkinoiden kokoon. Vaikka se on suuri markkina, se on pohjimmiltaan rajallinen. Toisin sanoen maailmanlaajuiset valuutansiirrot eivät todennäköisesti kasva kovin paljon riippumatta siitä, otetaanko Ripple käyttöön vai ei. Se voi mahdollisesti saavuttaa vain 100 prosentin markkinaosuuden olemassa olevista markkinoista. Vertaa sitä Ethereumiin, jolla on hyvin avoin päämäärä. Harvat olisivat voineet ennustaa 1990-luvun alkupuolella tarkalleen kuinka suuri ja laaja-alainen – ja kannattava – Internetistä tulee vuoteen 2018 mennessä. Samanlainen potentiaali on Ethereum. 

Näkymä

LUE LG Corps- ja CBSG-yhteenliittymäsuunnitelmat kilpailevan ripplin, kokeiden rajatylittävän maksamisen ratkaisun puolesta

Joten Ripple ylittää Ethereumin? Lyhyt ja erittäin epäsuosittu vastaus on, kuten tavallista, että se riippuu. Se riippuu erityisesti siitä, tarkasteletko lyhyen vai pitkän aikavälin voittoja. Lyhyellä aikavälillä Ripple nousee todennäköisemmin kuin Ethereum, koska sillä on suhteellisen lyhyt polku adoptioon. Pankit joko käyttävät Ripplea liiketoimintaansa tai eivät. Kehitettävissä ei ole uusia sovelluksia, kuten Ethereumin tapauksessa, joten Ripplen lyhyen aikavälin hintapotentiaali perustuu todella siihen, kuinka hyvin kolikkoa markkinoidaan. 

Ethereumin sijoittajien on otettava pidempi näkemys. On kuitenkin mahdotonta ennustaa, milloin tai jos seuraava suuri Ethereumin menestyssovellus kehitetään. Se voi hyvinkin tapahtua nyt, kun se on lyöty koodilla jossakin asuntolan huoneessa tai autotallissa. Toisaalta se voi olla vuosien päässä – jos se tapahtuu koskaan lainkaan. 

Yhteenvetona voidaan todeta, että päivittäisille sijoittajille Ripple on todennäköisesti parempi lyhytaikainen sijoitus. Sen tavoitteet ovat selkeät ja missio hyvin määritelty. Lisäksi markkinoilla pitäisi olla riittävästi selkeyttä, jotta Ripple-sijoittajat näkevät helposti aikataulussa, täyttääkö kolikko heidän odotuksensa. Ethereumin tavoitteet ja tehtävä ovat paljon pilvisempiä, mutta mahdollisesti paljon suurempia.

Nämä kaksi kolikkoa edustavat todella kahta erityyppistä sijoittajaa. Ripple-sijoittajat seuraavat tarkasti markkinoita ja ovat valmiita poistumaan markkinoilta, jos heidän kolikkonsa ei toimi nuuskana kohtuullisessa ajassa. Ethereum-sijoittajat ovat unelmallisempi muoto, jolla on suuri visio, jos hieman vähemmän konkreettisia suunnitelmia. Molemmat voivat ansaita paljon rahaa tulevina kuukausina ja vuosina. Suuri kysymys on milloin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner