Vil Ripple overgå Ethereum?

Fra maj 2018 besætter Ethereum og Ripple den anden og tredje plads efter markedsdækning på CoinMarketCap, kun bag Bitcoin

Der er en betydelig kløft mellem de to og ikke kun i markedsværdien.

Ethereums markedsværdi er omkring $ 60 mia. Med ETH til USD-prisen på $ 600, mens Ripples markedsværdi er omkring $ 24 mia. Med en $ 0,60 / XRP-pris. Dette er stort set en funktion af deres vildt forskellige forsyninger. Ethereums cirkulerende forsyning er bare genert for 100 millioner, mens Ripple er lige under 40 milliarder. 

Og så er der brugssagen. Ethereum blev designet til at være en platform, hvorpå andre blockchain-teknologier og tokens kunne bygges. Ripple var derimod designet til at give banker og andre traditionelle finansielle institutioner lettere udveksling af penge på tværs af nationale grænser. Ethereum er meget decentraliseret, mens Ripple er modellen for en central kryptovaluta. 

Valget mellem Ripple og Ethereum i form af investering afhænger stort set af, hvad du forventer fremtiden for kryptokurrency at se ud, både kort og lang sigt. 

Sagen om en decentral fremtid

Som en platform afhænger Ethereums ultimative succes i vid udstrækning af de decentrale apps, der er bygget på den. Som forkynderen for såkaldt Web 3.0 håber Ethereum at være vært for den nye generation af internet-titaner som Facebook, YouTube og PayPal med et decentralt format. 

I det væsentlige er det, hvad det vil betyde, apps til hverdagsbrug oprettet på Ethereum-blockchain, der gennemfører transaktioner i Ethereum-kompatible tokens og bruger Ethereum til sin processorkraft.. 

Den kortsigtede opfattelse er stort set bundet til sundheden for kryptovalutaen markedet generelt. Ethereum har en voksende stabilitet af decentraliserede apps, men ingen konkurrerer i øjeblikket med standard internetapps. Som den næststørste kryptokurrency efter markedsværdi vil meget af Ethereums kortsigtede vækst være bundet til spekulation om og investering i kryptokurrencyområdet generelt. Dette betyder, at kortsigtede udsigter er begrænset af faktorer uden for Ethereums kontrol – myndighedsregulering, vedtagelse, prisen på Bitcoin og mere. 

Den langsigtede opfattelse af Ethereum er lidt lysere, men ikke mindre risikabel. Der er mulighed for absolut vild vækst, hvis Ethereum faktisk viser sig at være platformen og brændstoffet for den næste generation af internetapplikationer med store billetter. Dette kommer med flere vigtige forbehold. For det første antager det, at Ethereum og ikke en konkurrent bliver grundlaget for det nye internet. Det forudsætter også, at forbrugerne ønsker at starte med en ny form for internet. Idéen om decentralisering er populær blandt de teknologiske litteraturer, men den er endnu ikke filtreret ned til masserne. De forventer bare, at internettet fungerer, ligesom strømmen i deres stikkontakter. Endelig antager det, at applikationer oprettet på Ethereum-blockchain opnår udbredt brug. Dette har to komponenter i sig selv. Det kræver, at de nye Ethereum-apps vedtages af almindelige forbrugere, og det kræver, at eksisterende internetgiganter som Facebook mister markedsandele. Det er en risikabel indsats i betragtning af den monetære forspring, som de fleste af disse virksomheder har.

LÆS XRP Market Cap – reelt problem? Alt hvad du behøver at vide

En central magt

Ripple har en ret snævert defineret brugssag. Det søger at være det valgte overførselsmedium for banker, virksomheder og enkeltpersoner, der gennemfører internationale transaktioner. Det nuværende system kræver ofte, at banker eller betalingsforarbejdere har store mængder likviditet ved hånden, og glidning kan forekomme, når transaktioner mellem to valutaer tager lang tid at behandle. Mens transaktionerne behandles, kan prisen skifte, hvilket tvinger banken til stort set at spise saldoen. Det er en snæver brugssag, men en enorm. Nogle skøn over kun overførselsmarkedet alene – eller overførsler fra privatpersoner til enkeltpersoner i andre lande – sætter størrelsen på omkring 600 milliarder dollars om året. Det udelukker rent bank-til-bank-transaktioner og business-to-business-transaktioner, der er størrelsesordener større. 

Dette skaber et andet kort- og langtidsbillede for Ripple, selvom begge er stærkt afhængige af indførelse af branchen. Hvis Ripple er bredt vedtaget som den valgte betalingsoverførselsmetode, står det for at skabe enorme kortsigtede gevinster på en relativt kort periode. På den anden side er disse gevinster begrænset af markedets størrelse. Selvom det er et stort marked, er det i det væsentlige begrænset. Med andre ord vil globale valutaoverførsler sandsynligvis ikke vokse meget, uanset om Ripple er vedtaget eller ej. Det kan kun muligvis opnå 100 procent markedsandel af et eksisterende marked. Sammenlign det med Ethereum, som har et meget åbent mål. Få kunne have forudsagt i begyndelsen af ​​1990’erne nøjagtigt, hvor stort og gennemgribende – og lukrativt – internettet ville blive i 2018. Den samme slags potentiale findes i Ethereum. 

Et spørgsmål om perspektiv

LÆS LG Corps og CBSG Consortium planer til Rival Ripple, Trials grænseoverskridende betalingsløsning

Så vil Ripple overgå Ethereum? Det korte og meget upopulære svar er som normalt, at det afhænger. Specifikt afhænger det af, om du ser på kortsigtede gevinster eller langsigtede gevinster. På kort sigt er Ripple mere tilbøjelige end Ethereum til at stige i pris, fordi den har en relativt kort vej til vedtagelse. Banker bruger enten Ripple til deres forretningstransaktioner, eller de gør det ikke. Der er ingen nye applikationer at udvikle, som det er tilfældet med Ethereum, så Ripples kortvarige prispotentiale er virkelig baseret på, hvor godt mønten markedsføres. 

Ethereum-investorer skal se længere. Det er imidlertid umuligt at forudsige, hvornår eller om den næste store Ethereum blockbuster-app vil blive udviklet. Det kunne meget vel finde sted nu og blive hamret ud i kode i et kollegieværelse eller garage. På den anden side kan det være år væk – hvis det overhovedet sker. 

Afslutningsvis repræsenterer Ripple for daglige investorer sandsynligvis en bedre kortsigtet investering. Dens mål er klare og dens mission veldefineret. Desuden bør der være tilstrækkelig klarhed på markedet for Ripple-investorer til at se på en let tidslinje, om mønten opfylder deres forventninger. Ethereums mål og mission er meget overskyet, men potentielt meget større.

De to mønter repræsenterer virkelig to forskellige typer investorer. Ripple-investorer er nære markedsovervågere og er parat til at forlade markedet, hvis deres mønt ikke fungerer op til snus inden for en rimelig tidsramme. Ethereum-investorer er en drømmere slags med stor vision, hvis de er lidt mindre konkrete planer. Begge kunne potentielt tjene mange penge i de kommende måneder og år. Det store spørgsmål er hvornår.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner